Любов или дете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Любов или дете
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 2019 пъти
Здравейте, Максимално на кратко ще обясня историята, защото тя се случва повече от 8 години. Имах сериозна връзка с настоящият ми съпруг от 2 години. Аз бях първи курс студентка. Родителите ми останаха без работа и заминаха за чужбина. Бяха там повече от 4 години. Ние сами се издържахме и плащахме сметките, помагахме и за ипотеката на апартамента на нашите родители, която не беше плащана известно време и банката пращаше заплашителни писма, че ще го запорира. По късно не успяхме да спасим жилището си и се наложи да го продадем. В този момент аз разбрах, че съм бременна, а на един от редовните прегледи ми откриха рак на шийката на матката. Не посмях да кажа на приятеля ми, че съм бременна, нито за здравословния проблем, защото той беше страшно притеснен от цялата ситуация в домакинството ни. Бяхме разговаряли на темата и той искаше да си намерим работа, да си осигурим жилище и чак тогава да мислим за дете. В съдбовния за мен ден, в който разбрах, че ще трябва да се оправям сама проведох разговор с него и го попитах какво би казал ако имаме дете сега. Той реагира много остро и категорично отхвърли възможността. За да си помагам финансово давах уроци на мои приятел от училище( ще го нарека Александър), който не можеше да си вземе изпитите в университета.

Той забеляза, че имам проблем и аз споделих какво ми се случва. На кратко и за него - богаташки разглезен син, със сериозен проблем с наркотиците по това време. Тъй като финансите не бяха проблем за него реши да ми помогне като ме заведе на лекар. Прие много лично това, което ми се случваше и намерих подкрепа от негова страна. За някой решения се съветвахме с неговите родители, а аз не исках да правя аборт. След няколко месеца стигнахме до "общото" решение Александър да припознае дъщеря ми в акта за раждане, а неговите родители да се грижат за детето. Те дълги години са се опитвали да имат още едно дете и в замяна ми предложиха да платят скъпо струващото ми лечение. В този момент това ми се струваше най-доброто решение. Определено нямах взможност сама да се грижа за бебе. С настоящият ми съпруг бавно се отдалечихме един от друг. Бременността ми не личеше и той не забеляза какво се случва. Виждахме се рядко, а аз изчезвах от вкъщи и на него му стана навик. Знаеше че се случва нещо, но нямаше никакво желание да разбере какво. Останахме заедно по задължение към нашето семейство. Малкото момиченце се роди в седми месец със секцио. Остана в кувиьоз известно време и ние с Александър се првързахме много към нея. В деня в който трябваше да я дадем на неговите родители осъзнахме, че не можем да се разделим с нея. Минаха няколко години в който се борихме за родителските си права. Имаше момент, в който детето беше заведено в чужбина, за да е по далеч от мен. Към днешния момент Александър отглежда детето като негова дъщеря и им има пълни родителски права. Обича я много. Обича и мен. При всеки наш разговор не спира да ми повтаря, че аз съм любовта на живота му, и че съм го спасила от път по който е нямало връщане на зад.
Той е собственик на огромна компания. Живее в скъп дом и води стандарт на живот, за който всеки би си мечтал. Това до голяма степен повлия и на характера му. Всичко се случва както той каже. Не приема не за отговор и не променя решеята си, дори те да са грешни. Искам да подчертая, че между нас никога не е имало нищо интимно и връзката, която градим години се базира на разбирателство и приятелство. Докато се водиха битки за правата над детето ние с настоящият ми съпруг се преоткрихме. Той е и винаги ще бъде моята голяма любов. Минахме през доста неща заедно и между нас има връзка, която до момента никой не е успял да разбере. Аз го описвам като любов. Постигнахме финансова стабилност. Оженихме се, с много труд си купихме къща и влагаме цялата си енергия в нея. Роди ни се момченце. То даде нов тласък на нашите чувства. Той е прекрасен баща и съпруг. На сватбеното ни пътешествие разкрих истината за дъщеря ни и той никак не беше изненадан. Навърза липсващите му моменти от това на което беше станал свидетел и за които си затваряше очите. Към днешна дата Александър също е женен и има по малък син. Жена му не спира да го ревнува от мен и постоянно му проверява личния емайл, скайп и телефон дали не си е писал с мен, а той съобветно не може да приеме, че тя се държи по този начин. Брака им не върви, но е с нея заради детето. Той имаше много връзки и всички момичета бяха с него заради парите му.
Така и не успя да намери жена, която да го обича заради самия него. Къде е дъщеря ни в цялат картинка? Запратена в чужбина да учи уж в едино от най-добрите училища.... След като се роди синът ми Александър категорично отказва ние да сме част от живота й. За него това беше преломен момент в живота, който промени поведението му спрямо мен. Нямам никакво законно право над нея. Последното което ми каза е, че ако съм с него ще имам целия свят, но ако не съм с него тя сама ще реши какво иска, но когато стане на 18, а до тогава има прекалено много време. А малката от своя страна толкова е свикнала с мен, че отказва да приеме мащехата си. Проблемите се сипят един след друг, а месеците минават. Решение не мога да намеря. Не можем да развалим 2 семейства и всичко да е както преди. Не може да живеем живота си, паралелно с другия ни живот както до сега. За мен няма решение в което всички да са щастливи. В същото време родителите ми все още не зная за съществуването на дъщеря ми, а прекалено много други хора знаят и истината няма да остане скрита още дълго. Цялата история е като бомба със закъснител, а аз съм по средата. Моля ви дайте ми съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: 36f9bc54ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много интересна история, но на теб може да ти помогне само Господ. Просто си взимала глупави решения в миналото и последиците ще те преследват цял живот. Няма машина на времето.
Не знам какво бих те посъветвала - просто си живей живота и остави другите да го жеивеят. Ако си обичаш мъжа, оставаш при него, а се надявай един ден дъщеря ти да ти прости.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 19510ba05f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мила, много си нетърпелива. Още малко потрай и ще видиш ''голямата си любов'' в много причудлива светлинка. Според мен не е трябвало да се занимаваш с момчето, което е финансово стабилно. Такива хора освен пари, разполагат и с много ценни контакти, които понякога съсипват животи. Моли се е да е благосклонен.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: be704c95b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   За каква любов говорим, когато не смееш да споделиш с любимия, че си бременна от него и че се бориш с рак? Ти така и не си му дала шанс да вземе правилното решение и да ти бъде подкрепа. А и той явно не е напирал да узнае, какво се случва и предпочитал да не знае.

Прощавай, ако гледам от собствената си камбанария, но аз не бих могла да забравя, че съм преминала през всичко това сама, докато той се е правил, че не забелязва случващото се.
Това не се забравя и не се прощава

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 85adeb4787
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пълна измишльотина!
Откъде ви ги раждат главите такива?!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: dc5cd1bafc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Бъди си щастлива със съпруга и сина си - явно животът ви вече е поел в правилната насока. Самият факт, че съпруга ти е приел толкова спокойно истината говори много добре за него. Дъщеря ти дори и някак да успее да се запознае с теб едва ли ще те приеме някога и ще зареже охолния си живот, даже може и да не ти повярва, затова по - добре е откажи да комуникираш с нея. Тя си е добре, в заможна среда, ще получи добро образование - няма какво да я мислиш. Ако съм на теб бих спряла контакта и с този Александър - помогнал ти е тогава, но сега вече всеки си е поел по пътя. Било каквото било продължи напред :)
Късмет,
Жюли

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 1a8041e8ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   що поне не си остави детето да си гo гледаш,ами си гo захвърлила ,много откачено ..

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 4a4b318725
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няма такава сапунка просто!!! Някое лапе пак е проявило творчество. И то някое, което си няма на представа, че няма как ти да забременееш, да родиш и мъжът ти да не разбере. Камо ли пък да имаш два живота на две места с две семейства...Това да не е арабския свят? Колкото до такива деца, пратени на майната си да не се пречкат уж за доброто им образование, те никога не биха простили или забравили. Това не ти е блуза да я сложиш в шкафа и забравиш. Това е дете. А майки, които си делят децата или мъжът им е по-важен не са никакви майки!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 4e4f6fc02c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Съдби на кръстопът?? :D

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 374384b753
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Напълно ви разбирам като мислите, че е сапунка. Много мои познати запознати със случая мислят същото, а са част от живота ми и са свидетели. Винаги съм приемала тези изказвания с надсмешка и мога да кажа само едно - радвайте се, че не се случва на вас. И искам да уточня нещо, което явно не е станало ясно за повечето читатели. Дъщеря ми ме познава и съм била до нея през всички години, с изключение на последната, в която започна училище и е в чужбина. Детето не намира нищо странно в отношенията на възрастните, защото така е протекъл целият и живот. А главния проблем е, че баща й реши да не я виждам повече.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 6eb83c1c11
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Еха... това е направо като от "Съдби на кръстопът"...
Добре,де... как така нямаш ти самата родителски права над дъщеря си? Александър има такива,защото я е припознал за негово дете,но в съда,ако си направите ДНК ти и мъжът ти можете да си я вземете обратно. Александър няма право да я държи от теб.
От друга страна-мъжът ти да те зареже в такъв момент за теб-когато продавате жилището,а ти си бременна.
Не знам,но бих те посъветвала да се бориш за момичето!
А междувременно дай на синът ти цялата си любов и нежност!

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 374384b753
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Говорихме с адвокат и според абсурдите в нашата мила страна биологичния баща няма как да поиска днк тест на детето, защото вече друг е вписан в акта за раждане, а на мен ми отнеха родителските права със съд още като беше бебе... Единственото, което можеше да се направи беше аз да поискам да ми бъде определено от съд режим за личен контакт с детето. И съда отреди 2 пъти в месеца, което беше постановил и на първото дело... абсурд! Как можеш да имаш някакви нормални отношения с дете като ги виждаш 2 пъти месечно... От правна гледна точка са изчерпани всички възможности.
В съдби на кръстопът има някакво решение. Следя ги с интерес, за да видя дали има подобен казус като моя, защото съм далеч от идеята, че няма. Но при тях винаги завършва с някакво решение. За мен решението беше крехко равновесие, което се разруши.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 36f9bc54ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, не ти е виновна държавата, че си правила глупави решения в живота. Тя се грижи за ПРАВАТА И ИНТЕРЕСИТЕ на детето в случая, а ти ТРЯБВА да се примириш, че баща на детето е този, който го е отгледал, не този, който е правил секс и го е родил.
Ти си се отказала навремето от детето си. Един ден може би ще ти прости, но дори да не го стори - това си е негов избор. Най-добре за детето е да си бъде при новото му семейство, а ти си направила своя избор вече - гледай си дома и семейството и стига търси след толкова години дете, което не е твое вече.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 75e52850ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   ако историята е вярна, защото и на мен много ми прилича на сапунка или епизод от риалити, може ли авторката да обясни как са й отнели родителските права? За да бъде майка напълно лишена от родителски права, трябва да е наркоманка, алкохоличка, да не проявява никакъв интерес към детето и да го е изоставила и изобщо да не се интересува от него, което никак не е лесно за доказване. оставям настрана дребната подробност, че може съпруг да не разбере, че жена му е бременна и е родила, че може друг мъж да се грижи за детето повече от собствените му родители и други детайли...
Ж43

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 374384b753
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   С доклад на специалист, който ме изкара едва ли не луда и емоционално нестабилна.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 088216e9c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Здравейте. Трудно се навих да ви пиша този коментар.
Използвате "или", което значи едното или другото, а не и двете. Вие искате и двете. И любовта към съприга си и осиновената от друг дъшеря. Погледнете нещата от гледната точка на Александър. Това момиченче го е спасило и осмислило живота му. На негово място със зъби и нокти бих го бранил само за себе си. То е неговия божи дар. Приемете последиците от действията си с ясното съзнание, че всичко, което сте сторили е било само и само за доброто на това дете, а не за ваш интерес.
В замяна сте излекувана, имате и друго дете, дом, мъж. Бъдете благодарна за това, което имате. На сила хубост не става.
м50

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 2e170c9611
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Детето се е родило по време на брака и биологичен баща е съпругът. Всичко друго е авантюри. Мисля, че чрез съда, бащата може да иска да се докаже, че той е биологичният баща и да си вземе детето. Както е разказана историята, излиза, че майката си е продала детето, което никой съд нама да допусне. За да не се чувства върху бомба, да спре с авантйрите, да разкрие истината на всички и да си заживее спокойно. А този Александър, ако иска да вижда детето, нека си го прави, но да си остане - чичкото който е помогнал на майка му( освен ако не го вкарат в пандиза, за измама). Ако съм на мястото на съпруга й, ще си прибера детето. Той всъщност е измамен и това съда може да го докаже.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 9c474a5077
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Чета поста на авторката, чета и коментари и и се омотах на цяло! Ами сега... на къде? ! Искам да кажа, че ако е истина, си е пълен филм на ужасите. Г-жо, Автор, как ще твърдите, че мъжът ви е голяма ви любов? Леко сте се объркали в тези писания! Вие почти на 99% пишете само за Александър какъв е, колко пари има, каква компания има, а за мъжа ви- че бил кръгла "О"! Ами съжалявам за думите, които ще напиша, но за мен сте "Материалистка", която продължава да е такава, въпреки ситуацията и капана, в който сте попаднала! Как ще живея с "мъжа на живота ми" и той няма да разбере цели 7мес, че съм бременна, родила със секцио/ значи има белег, рана, лепенка и т. н. / и той пак не е забелязал с години? ! А къде беше съпругът Ви през тези 7мес на бременността и останалите години преди да ви се роди второто дете? Той сляп ли е, тъп ли е, какъв е, че да не забележи всички тези фактори? Вие го обичате много, но не му казвате, защо? Аз ако обичам даден човек-всичко бих направила и жертвала себе си, за да запазя детето за себе си, а не да го продам и да мисля за мен/ както Вие сте го направила/. Вие сте се отрекла, продали сте едно невинно създание, което е плод на "голяма любоФ" и когато в един момент знаете, че дъщеря Ви е добре и е гледана много добре/защото родителя и настойник е добре финансово/ се сещате едва тогава за нея и я искате обратно, защо го правите това? Давате ли си сметка, че най-потърпевшия в случая е ДЕТЕТО, а не ВИЕ? А защо и мъжът Ви не иска обратно дъщеря Ви-има нещо, което ми намирисва, но не мога да разбера истината каква е! Радвайте се, че г-н Александър продължава да Ви дава да се виждате с малката г-ца, оставете му я и си гледайте семейството, оставете и неговото семейство на мира!
Жена на 30год.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 44274e8297
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Не съм написала явно достатъчно ясно, че когато се роди ние не бяхме женени. Втората бременност също не ми личеше. Два пъти съм раждала секцио и нямам видим белег. Не зная как е при другите жени, но един курс с лазер за заличаване на белези, който се прави до 6 месеца след каквато и да е операция напълно заличава белези. Благодаря ви за коментарите. Помогнаха ми да погледна нещата и от друг ъгъл. Само да допълня, че в момента финансови проблеми нямаме Дилематаи те не са решаващи за разрешаването на проблема. Имам яснота пред себе си какво е добре за нашето семейство. Сложна е ситуацията, но съм далеч от идеята, че е непоправима.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker