Защо все съм недоволна?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121283)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18552)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо все съм недоволна?!
преди: 9 години, 7 дни, прочетена 2912 пъти
Здравейте! Момиче съм на 22 и от почти 2 години имам връзка. Той е прекрасен, нежен, внимателен с мен, обича ме виждам го... но напоследък /всъщност отдавна/ доста се караме и според него все е за "глупости". В извесна степен проблемът е в мен, имам прекалено високи изисквания за всичко, които той нарича "каприз", така е осъзнавам го, но не мога да го променя.... Казвам му че искам да направи еди какво си, той го прави, но аз съм недоволна, и измислям друго нещо което или ме дразни или ми е неприятно и се караме. Моя приятелка ми казва, че рано или късно ще му омръзне, че постоянно се цупя за всичко, осъзнавам, че е така, но не знам... нещо вътре в мен ме предизвиква постоянно да го карам да ми се доказва. И въпреки, че той винаги е бил много мил с мен, изпитвам голяма ревност и това се превърна в един от главните ни проблеми... знам, че не се интересува от други, но когато чуя женски гласове около него /по телефона/., направо полудявам и му вдигам луд скандал, като в главата ми нахлуват мисли, че той е с някоя... след всичко което е направил за мен, мисля че заслужава поне спокойствие.. но някак си не мога да лу го дам, доста. пъти съм го зарязвала и той ми се е молел и извинявал за да сме отново заедно..
Знам, че ме обича и искам да преодолея тези "проблеми" коит. Имам, моля публикувайте историята ми... блблагодаря, благодаря и на тези които ще ми дадат адекватен съвет как дасе "оправя"

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 дни
hash: 69ae9b6f05
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! ;) От това, което разбрах, момчето много те обича и прави всичко, за да се чувстваш добре. Мисля, че трябва да му имаш повече доверие и да се сдържаш! В началото ще ти е трудно, но ще свикнеш. Може би, понякога на приятелят ти ще му е хубаво да ревнуваш, защото ще знае, че го искаш само за себе си и не искаш никой да се намесва във връзката ви! От друга страна, ще му писне да ти се доказва. В доста случаи недоверието и ревността водят до раздяла, но вярвам, че ще преодолеете малките пречки помежду си и ще продължите да сте заедно! Дано съм помогнала! :3

 
  ...
преди: 9 години, 7 дни
hash: bc5f79a302
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като за начало, защо не се опиташ да се поставиш на негово място, да погледнеш нещата през неговите очи? Да си зададеш въпроса "А, ако той се държеше по този начин с мен, аз как щях да се чувствам, какво щях да направя, колко още ще търпя подобно отношение? "
Една връзка се гради с доверие и уважение, очевидно, че приятелят ти показва поне уважение към теб (или, може би страх от това, че ще го оставиш за пореден път), защо не му дадеш същото, не заслужава ли и той това от теб? Пробвай за известно време само да даваш, без да искаш нищо в замяна, да се радваш, когато любимия човек е щастлив от действията ти, може и да ти се отрази добре.
Не го казвам с лошо, но помисли си добре, дали наистина обичаш това момче, както той обича теб.. Успех..

 
  ...
преди: 9 години, 7 дни
hash: e67c4d86e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Споко това е само първата крачка към "ада". След някой друг месец ще спреш с подобни въпроси, след което ще стигнеш до извода че за всяко твое мрънкане и вторачване си има причина или дори да няма, то вероятно "усещаш" какво ще се случи в бъдеще и един вид това оправдание ще наречеш интуиция. Разбира се тази твоя пълна промяна търпи развитие и след още някой друг месец приятелят ти ще стане рогоносец, разбира се само по негова вина. Като пясъка се изтече още малко ще го смениш с друг, с който ще затвърдиш че мъжете са прасета и че оня от горе ги е сътворил само да ви угаждат и да ви осъществяват фантазиите на всяка цена.

Иначе на въпросът ти защо става така, отговорът е характер, развит благодарение на болен преход, с още по болно и объркано общество, в което думите морал, търпимост и уважение се чуват баш от най-големите лицемери, крадци, и деграданти.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 дни
hash: 59c9496c0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, ревността е нещо съвсем нормално когато обичаш някой и искаш той да е с теб, но предполагам разбираш това, че и той те обича, според мен трябва да опиташ да му кажеш това което написа тук да поговорите и всичко да се опряви, опитай да го разбереш когато се карате и се постави на негово място, не се притеснявай за глупости ако той ти казва, че те обича и, че иска да е с теб няма проблем
■●■

 
  ...
преди: 9 години, 7 дни
hash: 81deee6209
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ти си жена, нормално е. А и още нещо - ти си такава, каквато си, може да се промениш, може и да не се. Промяната е много трудна и изисква вътрешна борба. Самият аз съм в такъв процес на промяна, който знам, че е за добро, но раздира душата ми отвътре, защото постъпвам по нетипичен за мен начин, но по начин, който е разумен и зрял. Всичко зависи от самата теб, ако държиш на това момче - промени се, за добро. Но най-вече, ако ти си сигурна, че промяната в поведението ти би оказала положително влияние върху целия ти живот.

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 дни
hash: 4f19f01137
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Aми ти минaлaтa седмицa пуснa същaтa темa, явно нищо не си рaзбрaлa. Кaто те зaреже, ( зaщото със сигурност ще се случи нaкрaя) и кaто видиш, че вече не можеш дa го върнеш, може и дa ти се изясни... aмa нaдaли.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 дни
hash: 8aab568ef1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Вероятно се страхуваш да не го изгубиш, затова искаш да се "доказва", което не е правилно.
Ако той иска да се хване със друга ТИ не можеш да промениш нещата, а тази ревност е неприятна.
Осъзнай се, преди да го загубиш

268

 
  ...
преди: 9 години, 6 дни
hash: 209b19131e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ти нямаш уважение към него - точно защото те слуша и ти угажда. Освен това си сигурна в чуствата му към теб, което те вкарва във фазата на безинтерестност. Въпрос на време е действително да му писне и да го загубиш, но понякога е така - трябва да загубиш нещо, за да го оцениш! Добре е, че си даваш сметка, че капризничиш за глупости, как точно да го оправиш незнам - отговори си на въпроса -защо го правиш? !?
М

 
  ...
преди: 9 години, 6 дни
hash: ce621cee38
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ти не го обичаш, просто не искаш да си сама, не искаш да те оставя и затова го пазиш така. Най-добре се разделете по взаимно съгласие, не се измъчвайте взаимно.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 дни
hash: f98341381d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   а защо все той трябва да ти се доказва? ти какво правиш за него освен да му мрънкаш и да се караш? защо мислиш, че все той ти е длъжен? размени ролите мислено и ще разбереш как се чувства той.
Ж43

 
  ...

...
преди: 9 години, 6 дни
hash: 78926b69ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Имах една връзка, в която аз имах подобно поведение - карах го да се доказва, ревнувах, все не бях доволна и т.н.
Едвам не го прегазих тоя човек в душевен и емоционален план.
Години след това, когато тази връзка приключи аз си дадох сметка защо съм се държала така (а никога преди и след тази личност не съм).
1 - аз нямах елементарно уважение към този човек (и още нямам), в моите очи той е жалък - всеки път, когато имахме някакъв проблем (или той имаше проблем), проблемът го решавах аз, отговорностите носех аз, стресът носех аз, а той казваше нещо хумористично и се навеждаше, докато бурята премине.
В края на връзката ни откровено го презирах.
2 - беше грандиозен манипулатор - често ревнувах и посрещах думите му с недоверие, просто защото на подсъзнателно ниво усещах, че ме манипулира и ми беше неприятно, че вместо да сме един отбор той винаги теглеше към него. Потърси ме години след като се разделихме, е познай - пак интуитивно ми светна червената лампичка и започнах да го подозирам, докато той отново се опитваше да изстиска помощ от мен. Тогава осъзнах, че през цялата ни връзка червената лампичка в главата ми е светела и затова съм се съмнявала, дори когато ми е казвал истината.
3 - ами той непрекъснато си търсеше някой да му прави евала (защото като го поопознаеш и видиш какво ла*но е господинът просто не получава полагащото му се според него възхищение).
Понякога си пишеше с различни момичета по форуми и подобни, просто за да си вдигне самочувствието - не ми беше приятно, както се досещаш. Вместо да свърши нещо полезно по цял ден се чуди как да впечатли тая или оная и как да направи впечатление с остроумието си.
4 - имаше невероятната способност да провокира най-лошите ти черти - с него аз бях ревнива, параноична, невротична, заядлива, злобна, натякваща, недоволна и презирах себе си за което, защото това поведение не е типично за мен и не е сходно с моята природа.
Аз си дадох сметка за причините за своето поведение години след като се разделихме и той ме потърси отново.
Факт е, че не съм проявявала подобно поведение нито преди, нито след него. В моят случай причината за това да съм вечно недоволна беше в неподходящия човек отсреща.
Огледай добре връзката си. Възможно е да си патологично ревнива, възможно е просто да не уважаваш този човек, но е възможно и да си попаднала на един от онези умели паразити, които те карат да се чешеш по главата и да се питаш - "Аз луда ли съм? Защо се държа така?".

 
  ...
преди: 9 години, 6 дни
hash: 27f1d3b727
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   От Авторката: благодаря на всички Ви за отговорите. Прочетох наистина доста полезни неща, които за съжаление е лесно да прочетеш и да си кажеш "да,ето точно така е" и т.н , но е по-трудно да го постигна на практика. Някак си свикнах да съм "лошата" , тази която постоянно се-кара,мрънка и командва..
Също така свикнах да ревнувам ако мога така да се изразя и особено за това мисля,че без негова помощ няма да мога да го преосолея.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 дни
hash: e67c4d86e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   До 14.
Много удобна теза имаш, малко по нагоре описах точно това, че тя ще завърши точно като теб. Усещаш нещата подсъзнателно ама друг път. Просто на някои хора им писва че не могат да се справят със себе си, да си признаят грешките и съответно прехвърлят всичко на човека отсреща, благодарение на това "подсъзнателно" ниво, което нито някой може да го види, нито да го пипне. Човек не разсъждава ли с факти и здрав разум е обречен точно лато теб и авторката, и винаги ще има някаква нездрава драма около вас.
Успех на теб, на авторката и на вашите подсъзнателни нива :)
Нямаш идея какъв рахат е някой да се освободи от подобна параноя и налудничевост като вашите, скоро и приятелят на авторката ще се освободи, освен ако не е мазохист.

 
  ...
преди: 9 години, 4 дни
hash: 1a216900b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   до №14
Браво!!! Аз не бих могла да го кажа с тези думи. Почти 3 години живях с такъв "кърлеж". Стигнах до успокоителни, постоянно ме болеше глава. Задавах си въпроса аз ли съм луда или на луда ме правят. Аз съм безкрайно добър и компромисен човек. В другите си връзки не съм имала такива скандали и проблеми.
В крайна сметка го изхвърлих от живота си, много трудно. Дори ми разби фейсбук и ел. поща и разпечата личните ми разговори. Искаше да ги изпрати на работата ми. Шантажира ме. В момента описвам мъж на 45г.
Но историята е абсолютно същата като твоята.
Вече знам...
Сега съм сама и безкрайно щастлива.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker