Най-трудната връзка, която съм имала! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121553)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18617)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Най-трудната връзка, която съм имала!
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 2306 пъти
Не знам от къде да започна...
Може би ще сметнете, че проблема ми е незначителен, но въпреки това ви моля за съвет, защото не знам как да продължа!
Преди две години се запознах с едно момче в интернет, срещнахме се, и след няколко месеца заживяхме заедно в неговото студентско общежитие, поради липса на друга възможност.
Тук е момента да кажа, че не живеем в България.
От девет месеца сме на квартира само двамата и всичко по между ни изглежда нормално на пръв поглед... но не е.
Основният проблем е, че той е безотговорен, мързелив дори, стиснат и егоистичен, често ме послъгва за някакви дреболии и оставя родителите му да го командват.
Другия ни проблем очевидно съм аз и моят труден характер.
По-голяма съм от него с няколко години и може би това е отговора на много от търканията и проблемите ми.
Просто аз искам да градя семейство, искам човека до мен да е здраво стъпил на земята, някой на когото мога да разчитам и да се опра, когато имам нужда... а той само казва, че иска същото.
Когато го помоля да свърши нещо в къщи, той само мрънка, или го прави но отгоре-отгоре, и после аз трябва да мина след него и да си си го свърша сама. Това ме изнервя психически, и много често избухва скандал между нас след подобни ситуации. Когато си е в къщи и почива, той наистина си почива и нищо не пипва в къщи. И не се дразня от това, че си почива, а се дразня от това, че когато аз имам почивен ден не мога да си почина по същия начин като него защото трябва да чистя, пера, подреждам и така нататък. Повдигала съм темата много пъти, и той все казва, че ще ми помага повече, но продължава да седи на компютъра и да се излежава, и ако и аз направя като него ще потънем в мизерия и мръсни чинии! Казах още, че е стиснат и егоистичен, ще дам примери за да ме разберете правилно:
има две плодови млека в хладилника и той изяжда и двете, купува си безалкохолно, но на мен не и така нататък... Дреболии на пръв поглед, но когато се случват системно човек разбира, че не е случайност.
Той е все още студент, но в същото време работи, докато аз само работя, и разбира се моята заплата е по-голяма понеже съм на пълно работно време. Точно заради това можем да си позволяваме да се глезим, след като покрия сметките и наема. Никога не съм му отказвала каквото и да е. Въпроса е, че много ситуации сме имали, в които аз съм нямала пари и съм го молила да ми даде някакви за да мога например да си взема нещо за ядене докато съм на работа, и той ми е отказвал под предлог, че "нямаме достатъчно пари". Или сме излизали за да си купим по някоя дрешка, и той не спира да гледа цените! Ако си харесам блуза, която струва 15 евро, а до нея има друга от две евро, той ще ми каже, че тази от две е по-хубава. А когато отидем в супермаркета за храна и се знае, че аз ще платя сметката защото примерно съм взела заплата, той се хвърля на скъпото месо, пълни количката със сладки, слага всевъзможни работи.... но когато той вземе заплата и пазарим от неговите пари, всичко се избира внимателно, гледат се цените, и постоянно се махат продукти от количката защото "са излишни", или "можем да минем без това" както казва той. Разбирате ли колко точно е стиснат? Не е проблема, че аз плащам повече, или давам повече пари за домакинството, или че му купувам повече и по-скъпи работи....
проблема е, че той не прави същото за мен, когато може. Другото нещо, което е проблем за мен е, че родителите му го смятат за пеленаче и го карат да им звъни всеки ден, или в най-добрия случай през ден.
В началото на годината за последен път ги помоли да му изпратят пари и от тогава не спират да го разпитват какво прави с парите си, че не може да се оправя. А те си мислят, че живота тук е без пари, и след като и двамата имаме доходи трябва да се справяме!
Но за това той си е виновен. Всеки път, когато си вземем нещо на промоция той бърза да им каже! Да не споменавам факта, че не казва на родителите си когато си купи нова дреха, за да не му се карат, или ако каже то казва, че си купил тениска от 3 евро и хората си градят представа, че всичко тук е евтино! На скоро дори ме помоли да скрия колата от масата за да не видят родителите му(скайп разговор), че пием кола понеже била скъпа и да не видят.
До скоро си мислих, че семейството му ме харесва, но се оказа, че съм грешала. При един от скайп разговорите им, помолих приятеля ми да каже, че съм на работа и тогава разбрах, че майка му ме мисли за мързелана, която само харчи парите на сина и и дори не му готви! Тези мисли са предизвикани обаче от нещата и начина по-който моя приятел говори с майка си без дори да се усеща! Всеки път, когато е сам и не му се говори с тях гледа да претупа разговора с изречения от рода "аз ще ви оставям, за да мога да разтребя малко тук/да сготвя" и тем подобни.
А това, че му харча парите не знам защо си го мисли, но очевидно сина и не и е споменавал, че от моята заплата се плащат сметки, наем, храна, дрешки, ходим на партита и какво ли още не...
Дума да не става за това пък, че носи маратонки от 120 евро и дънки на Калвин Клайн благодарение на мен!
И сега като го споменах се сетих, да спомена, че аз му купувам винаги най-доброто, когато имам финансовата възможност(за бога аз нямам маратонки, които да струват 120 евро), а той дори и да има пари пак се скръндзее!!
Освен това толкова много пъти съм го хващала в дребни лъжи, че вече дори не си ги спомням всичките.
Няколко пъти ме е лъгал за това, че няма пари в себе си, че заплатата му е свършила, само и сам да не ми даде пари. И после си измисля глупави оправдания, как искал да спести уж някакви пари... Не ми се разказва вече направо!
Чудя се защо съм още с този човек, но сърце-как да му обясниш!
Разговаряла съм с него за всички тези неща, карали сме се толкова много пъти, вечно се опитваме да закърпим нещата, но той само обещава, че ще се промени и ще стане отговорен, ще спре да бъде толкова стиснат(той му казва "пестелив", макар и да няма спестявания в банката)... и нищо не прави.
А аз се чудя до кога мога да изтърпя всичко това. Наистина не гледам на него като на истински мъж. Не вярвам, че на този етап от живота си той иска същото като мен колкото и да ми го повтаря.
Преди месец не ми издържаха нервите след поредния ни скандал и му казах, че това е края, и всеки да поема по пътя си. Бях готова да му оставя апартамента въпреки, че договора за наем е на мое име...
И пак останах с него защото плака като дете в краката ми и ми обещаваше всякакви неща. Обичам го, но само любовта не стига! Трябват компромиси, и поне малко разбирателство от негова страна. Не мога само аз да преглъщам гордостта си и да си затварям очите за глупостите, които прави! Връзката ми с този човек ме направи още по-нервна, избухлива и предпазлива отколкото бях преди!
Както и да е, от тогава насам не сме имали грандиозен скандал просто защото започнах да премълчавам всичко онова, което преди ме е дразнило. И аз събирам всичкия този гняв във себе си, и не знам какво да правя! Да се опитам ли да закърпя нещата и да го "поправя", или...??

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: 1ef576c748
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Това не е човека за теб! Сядаш и му изреждаш всичко това и ако до еди си кога не се е поправил, край! Извинявай, ама сме 2015 година, вече не ни тъпчат мъжете!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 53c90a4a17
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Не. Ти искаш едно, той друго, няма как да стане.
Ж41

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: bf05bd3081
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Изброи поне 200 негови недостатъка и накрая все още се чудиш дали да останеш с него? В момента в който се зачудиш дали си струва, значи не си струва.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 5744137bb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти си поредната, която искаш мъжа ти да ти върви по акъла.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 3fec84c71f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Aвторке, изобщо не рaзбирaм кaкво прaвиш още с него, нaясно си, че нямa дa се промени никогa, тогaвa? !
И друго, в моментa премълчaвaш и трупaш в себе си, зa кaкво? Не е ли по- лесно и по- добре просто дa си събереш бaгaжчето? Вярно, че проблеми се решaвaт с рaзговори, но при вaсн не се получaвa, хвърля ти мaлко прaх в очите зa моментa и чaкa дa види когa нaй- после ще свикнеш и млъкнеш. И ти зaмлъкнa...
Aз когaто зaмълчa, то знaчи сaмо, че се зaдaвa цунaми, кaто гръмнa след мълчaнието и човекът дълго време не знaе нa кой свят е, дa не говорим, че никaкъв вече шaнс не може дa имa зa рaзговори, обещaния и тем подобни, дaже и дa искa вече. Подозирaм, че си подобнa. Виж, с времето съм си дaлa сметкa, че човек, който провокирa, вaди лошото от теб, е токсичен.

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 884ec8b241
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не дочетох напълно историята ти защото се подтиснах! Напусни го! Този е хрантутляк! Също като гаджето на майка ми! И само ми съсипва живота! Жалко е жалко е за теб! Излагаш се! Дръж се на ниво! Стегни се! Майната му на тоя! Намери си някой на твоята възраст или по-голям който да си е стъпил здраво на краката! Стегни се жено!
Ж15
Успех с това! :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 0a00200bfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   или свикваш да му купуваш това и онова и да чистиш и работиш, а той да не ти отвръща със същото, или се разделяте, няма да се промени никога, след време ще е по-зле..

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 59473c2fe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   В същото положение е била майка ми навремето. С много малки изключения. Ще ти разкажа как се развиха нещата от гледна точка на детето, което се падам аз. Той (бащата) си остана и остава такъв цял живот, майката се скапа буквално от нерви. И в тая каша естествено потърпевшо беше и детето (аз). Нещата ГРАМ, ама ГРАМ не са се променили от момента, в който са се запознали. Просто някои хора не стават. Приятелят ти е от тези хора. В НИКАКЪВ случай не му създавай дете. Не те карам и да го зарязваш, но просто да знаеш, че няма да стане никога с него. Ще обещава, ще лъже, маже, ще те изкара виновна за неговите грешки, ще се опита да те обвърже по някакъв начин с него(ако ще и чрез кредит да е). Ще се залепи като дъвка на обувката ти. Но сама каза, че нямаш обувки за 120 евро, затова го изхвърли с все обувките и не поглеждай назад. Иначе те очакват толкова нерви и проблеми, колкото не си виждала и в най-бруталната сапунка.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: beba8a460e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Браво, имаш си домашен любимец. А те изискват грижи.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 20973607a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Очевидни е, че той не те заслужава. Разделете се поне за малко. Може пък и да му просветне какво съкровище има до себе си и да те оцени и да се промени. След като с обещания не става... действай кардинално.

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: d47e0821aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Или ужасен край или ужас без край.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 054b935d90
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Честито! И ти като мен си попаднала на егоистичен олигофрен. Бягай докато е време. Аз буквално избягах- изнесох се без да го предупредя от общата ни квартира. Просто издебнах момент, когато той отсъстване за два дни, изнесох си багажа и наех друга, самостоятелна квартира. И да ти кажа честно се успокоих- все едно камък ми падна от сърцето, както се казва. Махай се от него, той няма да се промени и рано или късно ще го напуснеш. Най- много след време да те е излъгал да си направите и дете, след което ще ти е доста по- трудно. Махай се, докато е време.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker