Какво може да откаже от живота едно клето момиче - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121293)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво може да откаже от живота едно клето момиче
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 1785 пъти
Искам да ви разкажа историята на една моя приятелка, която нямаше шанс някой да я заобича. Тя се случи преди години, но сега с тъга си я спомням и имам нуждата да я споделя, за да я споделите и вие в сърцата си. Нека се каже дума и за това клето дете, за което сега никой не си спомня и е потънало в мъглата на забравата.

Тя беше 4 години по-голяма от мен и аз много обичаше да ме командори в махалата, докато не влезе в пубертета и загърби нормите и доброто поведение. Още преди гимназията тя тръгна с батковците и бързо загуби девствеността си. Родителите й се срамуваха от нея и я пратиха на пансион в друг град. През лятото, когато си идваше не обръщаше внимание на старите приятелки, а ходеше с едни криминални типове и вършеше дребни кражби. Последно преди да загубя връзка с нея си спомням, че избяга от училището и пансиона с едно циганче от ТВУ и заминаха за морето да работят по заведенията. Много по-късно се поинтересувах и разбрах какво е станало с нея. Забременяла от циганчето и се върнала вкъщи. Крила се там и родила на 17. Детето оставила в дом и си останала при техните.

На следващата година тя се върнала в училище и го завършила. После започнала работа като служител в частна фирма, работила в офис с някакви документи. Там имало секретарка, която крадяла от фирмата, но когато била хваната в крачка станала любовница на шефа, а нашата опрала пешкира и била осъдена и задължена да плаща хиляди левове обезщетение. Въпреки че на нищо не посегнала, тя била много смутена, понесла тежко наказанието, започнала да работи на две работи, за да върне парите. За капак родителите й я прогонили и оставили на улицата. Тогава заживяла на един таван и успяла да върне парите, но задлъжняла към лихвар. Синът му я изнасилвал брутално, докато накрая не я оставил като пълна развалина.

Въпреки че нищо не дължала вече, тя имала нужда от някакъв лъч светлина, който да я накара да живее. Опитала да намери сина си, но той бил в приемно семейство и тя не го поискала. Започнала нова работа в по-добри условия и по-добра заплата, наела си хубава квартира и се надявала да се устрои още по-добре, за да си прибере момчето. За съжаление никой не забелязал как полека си стъпвала на краката, а последвали нови трудности. Веднъж хванала на автостоп кола, която да я закара до дома от София. Шофьорът бил симпатичен младеж, който пътувал от Европа за Турция и доклкото тя споменала говорел на неразбираем за нея език. Откарал я до квартирата, той помолил да отиде до тоалетната и като се качил я изнасилил. Тя била пребита почти до смърт. Три дни не могла да излезе от апартамента, като само се влачила до тоалетната чиния да повръща кръв. Въпреки всичко оцеляла, дори не сигнализирала нито в полиция, не посетила болница или лекар. Само стискала зъби от срам и покруса. Нямала нито близки, нито приятели, на които да сподели.

Скоро разбрала, че въпреки побоя била бременна и отнво стиснала зъби и родила момиченце. Започнала да си го отглежда сама, докато не заболяла от рак. Никой обаче не погледнал болестта й. Лекарите я отпращали с препоръки за противовирусно лечение. Тя буквално рухнала физически и тогава констатирали състоянието й. Понеже било твърде късно дала детето си на дом и останала само в квартирата. След 2 седмици съседи разбили вратата и я намерили мъртва... умряла от шок и обезводняване. По-правилно да кажем, че умряла от мъка. Преди да умре изляла душата си на врачка, която разказала историята на моя приятелка. Да, не преувеличавам, дори и източниците да са съмнителни.

Преди 2 седмици дойде синът й - вече пораснал. Разбрал коя е майка му и търсеше информация, аз му разказах историята й, спестявайки някои болезнени подробности, но той така и иначе ги научи. Това ме кара да я споделя такава каквато е. До този печален резултат е довело отвращението и презрение към слабия. Тя не беше борбена, но беше много красива и всички й завиждаха. Стадаше от липса на обич и това я уби. Синът й е красив като нея - със светкащи зелени очи. Отраснал е в две приемни семейства. Оженил се е за красиво българско момиче и имат 2 невръстни дечица, които ако съдим по родителите, ще бъдат красиви като тях.

Пожелавам ви любов - давайте и получавайте! Само това е резептата за устояване на трудностите в този живот. Нека тази тъжни история промени погледа ни, когато се опитаме да презрем някого.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: 74ab6fc8a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ужасно тъжно! Ще ми се да си измислила цялата история. Дано да е така! Но без значение истинска или не, има върху какво да помисли човек.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 8c739473b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Че то това цял латино сериал. До офиса изглеждаше правдоподобно, но от там нататък... Дори е да истинска история, е много много украсена.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 4966d85d19
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Покъртителна история (ако е истинска) на много, много тежка карма. И външната красота не е всичко.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: c6603d26af
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами честно казано, когато прочетох историята, се учудих на заглавието. При положение, че са и се случили толкова ужасни неща, няма нищо чудно, че се е отказала. То всъщност така, както е разказано, и не изглежда толкова да се е отказала или предала, ами по-скоро сякаш животът просто я е напуснал, буквално и метафорично казано. Хората се отказват от живота и за на пръв поглед по-дребни и лесно поправими неща. Но според мен това е само на пръв поглед, реално никой не може да знае какво се случва с другите и какво изпитват. Иначе, ако е истинска, историята е много тъжна. Дано приятелката ти е намерила покой и в следващия си живот (ако има такъв) да е по-щастлива.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: bab99dad96
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Измама долна! Никой не качва на автостоп до мола. Това се ползва между градовете.

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 3d5012cd4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Много тъжна история, дано почива в мир!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 3f1585f11d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке, има една мъдра поговорка, "каквото сам си направиш, никой друг не може да ти го направи". Твоята позната е била красива, но и наивна и самонадеяна. Не е признавала никакви етични норми и резултата е този. Защо ти не се занимава с батковци и криминални типове? Човек когато има съвест, има и спирачки към лошото. Била е изнасилвана, защото е показала поведение, което предразполага за това. За мене, изнасилване има, когато без поводи жената е малтритирана и обезсилена, това е изнасилване. Но когато се е държала предизвикателно и после се е случило неочакваното, това е предизвикано. Снощи по телевизията гледах, "съдби на кръстопът". Темата беше точно като тази, една самонадеяна девойка, прелитаща от мъж, на мъж, до 17 годишна е забременяла 3 пъти. Най важното, не търси вината в себе си, а тръгна да преследва момчетата с които е била, като, че някой насила е бил с нея. Урока от подобни теми е, че момичетата трябва да са по въздържани и разумни. Ако твоята позната беше такава, сега щеше да е жива и с добро семейство, а тя просто си е погубила живота, от глупост разбира се!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: a13ae8e5a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Историята е, или измислена, или много грешно представена и пълна с лъжи, много неща в нея са лишени от логика.

1 - "През лятото, когато си идваше не обръщаше внимание на старите приятелки, а ходеше с едни криминални типове и вършеше дребни кражби. "
После секретарката със стаж е виновна за кражбата.

2- "била осъдена и задължена да плаща хиляди левове обезщетение"
Вината е ДОКАЗАНА в съда.

3 - "Тогава заживяла на един таван и успяла да върне парите, но задлъжняла към лихвар. Синът му я изнасилвал брутално, докато накрая не я оставил като пълна развалина. "
Вероятно е плащала в натура. Останалото е за пред хората.

4- "Веднъж хванала на автостоп кола, която да я закара до дома от София. Шофьорът бил симпатичен младеж, който пътувал от Европа за Турция и доклкото тя споменала говорел на неразбираем за нея език. "

Жена се качва на стоп??? При това, при някой пътуващ за Турция?

"Три дни не могла да излезе от апартамента, като само се влачила до тоалетната чиния да повръща кръв. Въпреки всичко оцеляла, дори не сигнализирала нито в полиция, не посетила болница или лекар. "
Тези две неща - пребита е от сводника си, няй-вероятно. Останалото са лъжи, за пред хората.

Съдбата на момичето е много тъжна, но историята е представена много недостоверно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker