Мнението на останалите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121187)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мнението на останалите
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 2378 пъти
Здравейте, момиче на 19 години съм и винаги съм имала проблем с това, което говорят другите. Винаги съм се притеснявала някой да не каже нещо, да не ми се присмиват или одумват. От скоро се събрах с едно момче, който е циганин. Сега не си мислете, че е от онези гнусни цигани, които са със селски манталитет и псуват и викат по улицата. Напротив. Той се облича изключително добре, има страхотен стил, говори без проблем български език, има брада и ако не знае човек, че е циганин не могат да го хванат хаха. Винаги са го бъркали с арабин, но никога циганин. Самият той е хубаво, възпитано момче забелязала съм, че доста момичета го оглеждат по улицата, а и лично съм се уверила, че сериозните му приятелки или тези за които знам, че е имал вземане даване с тях са били българки. Много е добър с мен, има много голямо търпение, никога не ми е повишавал тон, спокоен човек е. Разбираме се много добре, но факта, че е циганин много ме напряга. Притеснявам се какво ли си казват хората, когато го виждат с мен, дали ми се присмиват или ме съжаляват. Приятелите ми не знаят, че сме заедно, иначе всички го познават разбират се много добре, ние се познаваме от повече време и сме излизали в една компания, мои приятелки също са казвали, че е хубав и е далеч от циганския манталитет, но фактите са си факти. Ако някой от мойте познати разберат, че съм с него сигурно дори и ще започнат да ме отбягват или най-малкото да ме одумват. А наистина ми се иска да не беше така или поне аз да не се съобразявах толкова. Просто не знам какво да правя от една страна много искам да съм с него харесвам го, чувствам се себе си не се напрягам да се правя на някоя друга, но това, че е циганин ме изяжда просто не искам никой да ни оглежда или да гледа на нас всякаш кой знае какво...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 3a32dbca35
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами не можеш да накараш хората да спрат да ви оглеждат. Просто трябва да го приемеш за факт и да продължиш живота си.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: c47c0e823e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мисля, че ще е нaй- добре дa освободиш момчето от присъствието си. Без знaчение цигaнин или бългaрин, ти просто не може дa бъдеш щaстливa. Нямaш собствено мнение, с когото и дa си, винaгище се водиш от "хорaтa". Остaви го дa си нaмеро свястно момиче, a ти чaк кaто рaзбереш, ( aко)че твоят живот никой освен теб нямa дa го изживее с доброто и лошото, тa чaк тогaвa можеш дa се обвържеш сериозно с човек по желaние и чувствa.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 1439bb709d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Хей, изобщо да не ти пука. Нали го обичаш и се разбирате, няма значение какъв е, особено че казваш, че не му личи. По тази логика излиза, че те не са хора и че не можем да бъдем заедно с англичани, араби, ирландци и т.н, защото не са българи. Аз нямам нищо напротив тези хора, не съм расист, но щом го обичаш, изобщо да не ти пука за другите. Живей си живота. Те хората винаги одумват, ако не обиждат теб, ще е някой друг. Огледай се и виж, че всички това правят и че повечето си отнасят подигравки. Хич да не ти пука, разбирайте се и в с времето няма да те тормозят такива мисли.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 0609c17137
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абе стига с този расизъм, бе хора. Какви са тея глупости. Честно, напоследък се чудя в кой век живеем, че все се намира някой, който да говори против циганите, арабите, в частност мюсюлманите, чернокожите, азиатците... Изобщо не схващам какви са тези разделения и предразсъдъци. Всички сме хора, всички се раждаме, всички умираме, няма по-по-най. Ако го обичаш, не се поддавай на такива ограничени мисли. Ако се съобразяваш толкова мн с мнението на хората, никога няма да си щастлива. Пък, колкото конкретно до разделението българи/цигани, щом ще обобщаваме, бих казала, че нито едните, нито другите са ок. За краткия си досегашен живот не съм имала отношения с цигани, но пък познавам супер много гнусни българи (и не, не защото не се къпят).

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: f921f745be
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не повишава тон, търпелив е, внимателен, спокоен... Хм не е ли твърде хубаво за да е истина? Попринцип такива спокойни и уравновесени хора се оказват чудовища! Живей си с него, радвай се на живота с него. Да не ти пука какво мислят другите! .... Но в никакъв случай не се омъжвай за него! Не съм расист. Просто пак пак казвам-твърде хубаво е за да е истина. Една приятелка се омъжи за "любимия" си. Той беше много мил, много внимателен... И т. н. Но щом се венчаха той започна да я бие, разбира се докато са сами вкъщи... Само после гледахме резултатите. Тя роди дете. Мъжа й стана още по-жесток, започна да я изнасилва ако не му пусне на момента, защото разбираш ли това й бил "съпружески дълг". Тя поиска да се махне от него, и той й взе детето... Живееше в кошмар.

Това е само пример. Казвам го за да имаш на представа какво може да стане. Не познавам приятеля ти, не го осъждам. Просто предупреждавам! :)

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: c01e164656
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Докато ти пука какво мислят останалите, никога няма да бъдеш щастлива...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 93b29e698d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ох човек, ти не осъзнаваш ли, че с това постоянно повтаряне "той е циганин, мале той е циганин" правиш това, което не искаш другите да правят? И какво като е циганин? Както каза, той е възпитан, стилен, спокоен, какво повече искаш? Той не може да промени расата си, но може да контролира поведението и същността си. Аз така като чета, ти го съдиш повече за произхода му от всеки друг, така че проблемът си е само в теб.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: faad55dcf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Много скоро ще се наложи да плачеш от одумвания и подмятания. Хората са жестоки и скоро приятелите ще те избягват.
Тук в Бг такива връзки, както ти е известно, не се толерират.
След като си хлътнала по него, прекрасно знаеш какво те очаква.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 53740e8b18
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Е щом се срамуваш от него не бъди с него. Не го заслужаваш щом го съдиш по националността му. Не вярвам цвят на кожата да играе толкова голямо значение.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 53740e8b18
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Е щом се срамуваш от него не бъди с него. Не го заслужаваш щом го съдиш по националността му. Не вярвам цвят на кожата да играе толкова голямо значение.

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5136d880df
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей, момиче.
Звучиш доста объркана. Аз имах подобен "проблем" (и все още имам), понеже всичките ми приятелки не са българки. Когато имах приятелка от Азия и споделих с майка си, повечето от роднините ми, ми направиха живота ад, понеже бях подложен на мн психически атаки. Въпреки всичко, аз съм широко скроена личност, която не вярва, че "от българките по-хубави няма". Всичко е въпрос на предпочитание и вкус. Аз нямам задръжки да имам приятелка от където и да е тя, стига да ми допада визуално и да се чувствам добре с нея. Текущата ми приятелка пак не е от Бг и пак има мн коментари от семейството. Обаче техните коментари ми звучат жалки, клиширани и глупави - ако аз се чувствам добре с някого, коментарите не ме притесняват. Аз съм достатъчно интелигентен, за да видя простотата в техните коментари и ми става смешно. Разказвам ти за себе си, за да направя съпоставка с твоята ситуация- най-добрия съвет, който бих ти дал е да не ти пука от коментарите на който и да е. Бих ти казал да си с този, който те кара да се чувстваш щастлива. Обаче, няма да ти дам този съвет, понеже ти не звучиш като човек, който е в подобна ментална кондиция да се справи с напрежението. Повечето, което сподели ме кара да си мисля, че социалното напрежение, мнението на другите и твоята несигурност огъват характера ти като фокусник огъва лъжица. Ти ще рухнеш ако продължиш да си с това момче. Ако ме питаш мен- първо се настрой психически, за да имаш свободата да не ти пука.. обаче сега ти пука мноого и това ще те съсипе. Смятам, че ще скъсаш с момчето, за добро или лошо- което е добре за психиката ти, която се напряга на макс сега. Ако нямаш психическата издръжливост да не даваш 2лв за мнението на някой си, по- добре си намери някой, с когото някой си няма да те "одумват"

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 17f14c1b74
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Колкото и да се опитват някои хора да ни убедят, че всички хора са равни, за всеки е ясно че това не е така. Няма 2ма равни един с друг. Винаги единия е с нещо повече или по малко от друг. А границата между нас и циганите е огромна. Мърляви, неграмотни, лъжат, крадат, проституират и т. н. Въпроса не е в цвета на кожата а в начина им на живот. В това че не желаят да се интегрират и да бъдат равни с нас. Защото ще трябва и по равно да работят и да плащат, а това не им се ще. И нека повторя- расизъм е когато за един човек се съди само и единствено по цвета на кожата. При циганите цвета на кожата им е последния проблем. За мен циганите ще станат хора само когато започнат да се държат като такива. Когато започнат да учат, да четат и изобщо да не живеят като животни.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 082f5972c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Мисля точно като номер 2 - не заслужаваш момчето. В моето семейство имаше подобна драма - моят братовчед беше влюбен в циганка, пак от нормалните и интегрираните, но нейното семейство не беше съгласно, защото бил рус и беден (беше на 18 г тогава).
От тогава той е нямал друга приятелка, а е на 35 г. Не вярва в жените, защото тя явно не се бори за него, макар че той има голяма къща и ѝ предложи да избяга при него - при циганите това е нещо, което би се акцептирало от родителите ѝ, но тя явно не събрала смелост.
Глупава история. Живеем от 1000 г. на една и съща земя и се делим дори с интегрираните и нормалните хора, което е голяма загуба за обществото ни - как да искат другите да се интегрират, когато знаят, че никога няма да бъдат приети?

Заради хора като номер 13 ние имаме изобщо проблеми с циганите ...пожелавам му да емигрира в страни като Англия, Германия, Холандия и да усети отношението и мнението на другите народи за нас - българите. Там ти си циганинът, пич, долната раса, мръсният и черният...отиди - ще те възпита и ще гледаш на нещата по друг начин

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: ecebfa0989
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Важно е как се чувстваш самата ти, а не какво казват другите и също така да нямаш нищо против, че след време ще те продаде като проститутка зад граница.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: dd455261bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Ти не си за това момче само факта че го наричаш все циганин го показва това ти БЪЛГАРКЕ защо се мислиш за нещо повече от него би ли ми обяснила сега ще кажеш че не си го казала да знам не си го казала ама го показа с това ( какво щели да си кажат хората)) значи все пак не го приемаш за нормален човек ли като какъв го имаш нещо срамно с което като излезеш трябва да се криеш че ако ви види някой какво ще си кажел е какво има да си казва ти си човек ами той какво не е ли и той човек или като не е българин и вече не е човек сигурно това го прави животно моляте стига с тези расиски работи както ти си човек и имаш 1 живот 1 път така и той тогава с какво е по различен той нима няма чувства няма живот ли какво му е на момчето най нормален човек след като е образован учи облича се знае български не краде не е мръсен е какво му е на човека ти незнаеш какво искаш искаш да си щастлива или май повече искаш хората да те харесват няма как все на някой не му харесваш няма идеални дето на всеки да се харесват а ако го обичаш какво ти пука за мнението на хората ти нямаш ли си собствено защо изобщо те интересуват другите ти за тях ли живееш това е твоя живот имаш право да правиш това което искаш това кеото на теб ти харесва мислиш ли че на тях им дреме за твоето мнение надали и точно затова аз невиждам защо на теб ти пука още сте млади но един ден като пораснете никой няма дори да ви поглежда всеки ще си има семейство и деца и на никой няма да му е до вас или вашите отношения ето ти пример какво по добре ли ще се чувстваш ако излизаш с някой известно момче българин примерно певец футболист или нещо такова хората да се радват да го иска всяка да е с него да му се натискат а всъщност като се п

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker