Може ли да има чувства чрез интернет? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121361)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14383)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6482)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18570)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Може ли да има чувства чрез интернет?
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 2079 пъти
Здравейте. Момиче съм на 18 години. Знам, че животът ми тепърва започва, но си искам любовта. Повече от 2 години съм сама. Имала съм няколко ухажори, но нищо, което да ме впечатли... До миналия месец. Запознах се с едно наистина страхотно момче. Само че запознанството ни стана чрез Интернет. И още по - лошото е, че е на 300км от моя град. Та запознахме се и поддръжаме връзка. Виждала съм негови снимки, говори ли сме си, пасваме си много... Толкова, . че той ме покани да ида на. гости у тях. Проблемът ми е че ме е страх и не знам как да кажа на хората около мен, които ако отида трябва да знаят къде ще съм. А и не съм сигурна възможно ли е чувствата ни да са истински... Моля ви кажете ми бихте ли отишли? Харесвам го много, но не съм сигурна какво да правя. Затова моля за съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: a0eebed364
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не смятам, че можеш да имаш чувства по интернет, но определено можеш да се запознаеш с някого по интернет, с който да имаш после чувства.
За първа среща с такъв все пак непознат те съветвам или той да дойде в твоя град, или ти да отидеш, но не сама, а вземи близка приятелка. Отседнете в местно хотелче и не отсядай у тях или направо се вижте някъде другъде, но не ходи сама у тях.
Ти си на 18 г., най-вероятно още ученичка, живееш при вашите, а ако той е по-голям и работи по-вероятно ще има възможност да дойде в твоя град, а кой знае - като завършиш можеш вече да отидеш да работиш или да живееш в неговия град или заедно да отидете някъде

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 2ad5f6523a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   в никакъв случай, покани го в твоя град иначе рискуваш травми доживот

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 48323e801f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   със сигурност не бих отишла на крака на гости на някого, когото "познавам" само от интернет. по-добре той да дойде в твоя град, да отиде на хотел, тогава може да се видите на неутрално място - кафе, ресторант, парк и да видиш как ще потръгнат нещата.
иначе зад монитора и клавиатурата може да бъде всеки, а милите думи да са copy-paste. Internet може да бъде място за запознанство, но не може да замести реалния живот, така че чувства там може да имаш към образа, който е изграден, не към истинския човек.
Ж44

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 9d5cb7521f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разбира се, че може... Аз срещнах голямата си любов в мрежата, още преди да го видя на живо знаех, че го обичам. Първата среща беше в чужд и за двама ни град, т. е. на неутрален терен. Но ти си малка още и сигурно нямаш много опит с мъжете, за това по-добре ще е той да дойде при теб. Бъди внимателна, задължително е някой твой близък да знае къде и с кого си, дори помоли приятелка да ти звъни през 2 часа примерно за да и кажеш ако имаш проблем. Трябва и план за действие да имате ако не и вдигаш телефона... Пожелавам ти прекрасна първа среща, но винаги имай едно на ум...

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 6e09e26636
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   С него сме на една възраст. Той има възможност да дойде и ще дойде, но иска след това да отидем заедно в неговия град.

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 3138040301
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не бих отишла. А за чувствата-твърдо не

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 4c144b9aa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Малко ти е наивен въпросът, естествено, че може да има има чувства чрез интернет. В момента ти ги изпитваш към това момче. Разликата с реалното запознанство е по-малката информация която получаваш за неговата личност, което дава поле за изява на твоето въображение да допълва липсващите елементи според твоите надежди, а не според действителността. При реалните запознанства също има нужда от време за опознаване и не рядко се случва след няколко месеца, като се опознаят, да открият неподходящи черти в другия и да се разделят.
В никакъв случай не ходи до него, един кавалер щеше да ти предложи самият той да дойде при теб. Съмнително ми се вижда само от един месец да ти предлага до отидеш на 300 км. при него. Предложи му той да дойде при теб. Казват, че любовта е сляпа. Бих казал, че виртуалното влюбване е още по-сляпо.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 33c45ce54a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз бях на 24г и се запознах със момиче също чрез интернет. Тя твърдеше, че ме обича сега 3г. по - късно все още твърди, че съм най - важният в нейният живот. Аз си я обичам, не както преди, но си я обичам. Никога не сме се виждали само сме си писали. Така че аз мисля, че по - скоро сме обикнали думите с които си пишем, отколкото нас самите. Но имаше момент в който тя тръгна с реално момче, от нейният град и аз преживях разочорование и гняв.
Да мога да кажа, че макар само да сме писали и в двама ни определено има чувства.
Но не бих ги сравнил със чувствата които се изпитват към реален човек.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 382d8fa9d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз съм авторката. Това казвам, че няма директно да отида при него. Първо той ще дойде до тук. След това евентуално ще отидем в нговия град.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5dcff3ac8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Кaтегорично НЕ! Може дa имa илюзия, нaдеждa и желaние, но не чувствa. Колкото и "примитивно" дa звучи, не е ли дa нaблюдaвaш в рaзговорите и езикa нa тялото, дa преценявaш и според него, дa гледaш в очите, дa пчувствaш, дори помиришеш... не може дa имa чувствa. Те сa химичен процес, който нямa кaк дa се случи през екрaнa нa компютърa.
Все пaк aко сте си допaднaли, (или поне си имaш илюзиятa)не пречи, дори е препоръчително дa се видите, но товa, че те кaни нa нaговa територия, никaк не е мъжко. Или дa дойде той в твоят грaд и дa се видите нa публично място, или aко ще ходиш дa не си сaмa. Aко. ще умa вторa срещa и след кaто го познaвa и поне един твой близък, може дa се решиш дa отидеш ти в неговият грaд. Не приемaй дa преспивaш при него, докaто не си сигурнa, че искaш нещо повече. Aко е зa сексa, бързо ще се откaже.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker