Медицина в САЩ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Медицина в САЩ
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 6391 пъти
Здравейте.
Започвам със въпроса ми как стоят нещата за кандидатстване в САЩ с медицина.
Колко пари на месец са необходими за квартира и т.н
Колко пари е семестъра. И знаете ли университети в които
може да се изучава тази наука. Благодаря Ви много.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: fb6cbf128e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не се обиждай, но щом не можеш сам/а да намериш отговорите на тези елементарни въпроси, не мисля, че би се справила в чужбина. Не го казвам с лоши чувства, напротив. Аз уча навън и си намерих всичката информация сама. Не съм се занимавала със агенции за документи или каквото и да било. В сайта на всеки университет си пише всичко подробно - срокове, документи, които изискват, бакалаври/магистри, които предлагат, такси и какво ли още не. Също има и имейли, на които можеш да попиташ каквото те интересува и хората ще ти отговорят. Успех! :)

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 8f0e584d5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   До колкото знам в САЩ е почти невъзможно чужденец да учи медицина.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: e9c74e617a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Хaхa, н 2... чaк не знaм вече кaк дa ти го кaжa, включвaй се сaмо по теми, по които си компетентнa бре моме!
Не сaмо, че приемaт с желaние чужденци дa учaт медицинa, a и в много случaи преди дa сa зaвършили им предлaгaт договори. A aко влязaт с висок успех, от сaмото нaчaло им дaвaт стипендии срещу договор 3-5 години.
Нa мнението нa н1 съм aвторке инaче, глуоaви въпроси зaдaвaш зa човек с желaбие зa толковa сериознa професия.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 67f2bef718
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Кое му е невъзможното бе колега? Не ме карайте да се смея!
Ако знаеш езика много добре и имаш нужните средства, а това там играе най-голяма роля защо да не се пробваш?

Всичко, което те интересува като такси, специалности и т. н. можеш да го намериш в страницата на съответния университет. Моят съвет е първо да се ориентираш в кой щат и град съответно искаш да живееш и дали там има университет изучаващ медицина. Тръгни от мястото. Най-лесно е така. После се ориентирай по цените. Не подценявай парите там! Изключително скъпо ще ти излезе особено медицината.

Чудя се обаче защо не завършиш медицина тук и после да специализираш там или просто да отидеш там? Дипломите по медицина и фармация се признава в абсолютно целия свят! Тук ще ти е много по-евтино, а в крайна сметка обучението е почти едно и също като разликата е начина на преподаване, но това зависи и от дадения университет и преподаватели.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 8f0e584d5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Номер 2 съм: до номер 3 - как определи, че съм мома?

Смея да твърдя, че съм добре запознат с темата и съм се интересувал и консултирал дълго време, за да изказвам мнение. Много лесно може да се провери ситуацията относно вероятността за образование по медицина в САЩ за чужденци дори и в интернет стига да имате познания по английски език, поради факта, че на български има за съжаление незадоволително количество информация по въпроса.
В САЩ освен, че е много трудно за чуждестранни ученици да бъдат приети конкретно с тази специалност има дори университети, които категорично отхвърлят такива. А местата, в които има някаква възможност дори минимална процентът на приети е около 10%. Има специален изпит за прием освен изискванията за сертификати по амглийски език. Разбира се с труд и упоритост може да се случи, но другата пречка са високите такси и почти нищожния шанс за стипендия била тя пълна или частична. При все това за специализация там е по-достъпно при високи резултати! И въпреки това пак имаш изпити, които са съобразени с живота там. Дори и да завършиш тук и отидеш да работиш там има определени изисквания, които трябва да покриеш, за да започнеш.
Предпочитам да не залъгваме хората като изразяваме некомпетентни мнения от рода на, , няма невъзможни неща'' и да се заблуждаваме. Със сигурност нямам за цел да убивам мечти или нещо подобно, а единствено да дам реална насока на автора на историята. И въпреки това нищо не пречи и сам да провериш как стоят нещата, за да си абсолютно сигурен във възможностите си.

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b7c6561062
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Н 5, aз съм н 3, в Тексaс примерно, aко предвaрително подпишеш поне 3г. договор, имaш много облекчения и помощ. От стипендия до безплaтно общежитие :). Не слaдък, не си нaясно явно или си от онези, които умишлено поднaсят невярнa информaция с едничкaтa цел отчaяно дa зaдържaт по- интелигентни от новото поколение.
Товa вече не е възможно. Докaто не им се предложи медец, нямa дa ловят и рaботливи и умни пчелички.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 8f0e584d5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А каква е възможността за специализация след завършена обща медицина в България?

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 5f21c69211
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   №6, таксите, мой човек, таксите са абсолютно непосилни за българи. Медицината е скъпо обучение и да завършиш в България е много по- възможно от финансова гледна точка. След това можеш да работиш в Европа. В САЩ -не.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 67f2bef718
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Не можело в САЩ.. пак глупости. Един от най-добрите хирурзи в Ню Йорк е българин! Спрете да говорите глупости след като сте чули нещо от съселяните в другия двор! Чудя се защо авторът си е мислел, че тук ще получи компетентно мнение. Тук 1/10 мнения са истина, а другото е приказки на хора, които са чули нещо от някъде, но дали е вярно не знаят.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 2bd9a76ccb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Първото, за което се сещам в САЩ е, че ти трябва диплома от колеж, не е като в Европа да приемат веднага след гимназията. Колежа е 3 години и обикновено трябва да е Биология, Химия или нещо свързано със сферата, но не е задължително май. После не знам как стоят нещата с чужденците, но американците теглят заеми, които са много, това е голям проблем там, че после дълго време изплащат колежа, че университета, че специализацията, трудно е. Приема също е много труден, не е невъзможен със сигурност, ноо много по-лесно ще ти е да отидеш в Германия, Холандия, Швеция? Мисля че из Европа ще намериш университети, които предлагат медицина на английски. Другото е, че ще става въпрос за огроооомни пари за издръжка...и то едно 10 години поне. Не съм на 100% наясно, но със сигурност ще е много трудно и адски скъпо.

 
  ...

...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 4cf3f31ae5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Не сме консултативна агенция, няма ние да ти вършим проучването, само защото те мързи или си неграмотен/а.
Всеки университет си има инфо на страницата, всеки си има мейл за контакт.
Не можеш Гуугъл да отвориш - търси си висше в Костинброд.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 07c5a9e0be
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не нападайте така грубо автора.
Медицина да се учи в САЩ е скъпо, там повечето студенти теглят заеми и след това ги погасяват доста години. Заем на чужденец трудно биха дали, а стипендия едва ли ще вземеш, защото конкуренцията е голяма и се борят хора от цял свят.
Ако родителите ти имат пари и могат да ти платят обучението - чудесно, но иначе според мен няма смисъл. По-евтино е да завършиш медицина във Великобритания, не съм се интересувала дали дипломата се признава, но е много вероятно. Медицината иска много учене и не си мисли, че няма да ходиш на лекции , ще работиш, няма да учиш и ще взимаш изпитите - такъв филм няма. Насочи се към университет и провери какви са изискванията за прием на чуждестранни студенти. Можеш да пишеш директно до администрацията на университета, те ще ти отговорят.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 дни
hash: 7f41df02ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   До всички, които продължават да разнасят едни и същи митове и легенди за образованието в САЩ, било то медицина или някаква друга специалност: престанете!
Образованието в САЩ е толкова "трудно", защото, ако трябва да бъдем честни, не на всеки му се сяда, за да се подготви достатъчно добре за изпитите. На думи всеки може, но малко са хората, които познавам и които са учили много, ама много усърдно и упорито, за да бъдат сега там. А и в САЩ има хиляди акредитирани висши учебни заведения, като ако не всички, то поне 90% от тях с най-голямо удоволствие биха приели чуждестранен студент.
По въпроса с таксите... САЩ е доста благосклонна към студентите, като винаги има вариант за обучение там. Американските университети и колежи покриват разходите по обучението на голяма част от чуждестранните студенти. Друго нещо е, че има възможност и за стипендия - частична или пълна, но тук също се връщаме на темата с ученето, тъй като те не я дават ей така. Нашите дипломи са високо ценени в САЩ. Имам много приятели и приятелки, които успяха не само да влязат в едни от най-престижните висши учебни заведения, както в САЩ, така и в света, но и успяха да си извоюват стипендия... и то пълна! А да получиш стипендия там не е нужно да създаваш теореми и да си някакъв вундеркинд или гении. Нужно е да владееш езика и когато кандидатстваш да предоставиш и достатъчно документи, удостоверяващи участието в различни и състезания, олимпиади и конкурси. А един от решаващите елементи, поне доколкото съм чела, е препоръката! Тя освен, че трябва да бъде на 100% отговаряща с действителността, защото колкото и да си говорим всеки е опитвал или е искал да пробута препоръка с толкова безпочвени мотиви, също така трябва да е и силна. Също толерират и участия в извънкласни и доброволчески дейности, интерес към спорт, музика, изобразително и пр. Накратко - важно е да притежаваш достатъчно качества, интереси и постижения, за да ги впечатлиш.
И ме е много яд, че са налице всички тези факти, които не са празни приказки, а хората продължават да гледат песимистично на нещата. Ако момичето/момчето иска да кандидатства Медицина в САЩ, защо не? Напълно я/го подкрепям и вярвам, че ще успее! Не бъдете толкова черногледи. Аз също съм се насочила в тази посока, аз също доскоро не знаех абсолютно нищо за процеса по кандидатстване там, с тази специалност. Кое, как, защо, кога, какво е нужно - за всичко съм се допитвала в подобни форуми и групи. Разпитвала съм къде ли не, писала съм имейли до университети и организации, които помагат за кандидатстването в чужбина. Няма нищо срамно в това да се попита.

Пожелавам успех на всеки, насочил се към тази специалност, без значение дали тук или в чужбина! Без учене 99% от нещата са невъзможни. Парите трябва да са ви последната грижа!

 
  ...
преди: 6 години, 6 дни
hash: 7fbbe1306b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   За висшето образование в САЩ мога да кажа, че е напълно възможно. Наистина е скъпо ама в 21 век, хиляди неща има за тая работа, все пак потърси там кои университети са по-евтини, въпреки че аз съм гледала отсега ти казвам, че цените са не двойно, а тройно от много класни университети в Германия, Холандия, Италия, Испания и др. Кака ми учи в северна Америка, тя е с пълна стипендия, но тя и тренира. Ако тренираш нещо ама сериозно шанса да ти дадат стипендия, а даже и пълна е повече от възможен. Билетите са скъпи ама ти няма да се прибираш всеки месец. На нея най-големия й проблем е, че е далеч от нас, казва, че храна, вода, от до всичко е коренно различно. Не учи медицина, завърши си обикновена гимназия тук, изкара си матури, всичко с хубав успех и отиде. Ако ти е висок успеха и имаш некви участия по олимпиади и такива конкурси, дори и 2-ри кръг да не си преминал, пак щом си бил. Тези неща са много важни и много ги гледат. Аз лично те съветвам ако целта ти е да имаш американска диплома да завършиш американски универсиртет в Европа, има в Италия, Испания, Париж, Англия, за Българията си знаеш де, пак са скъпи, но пак може да ти е по-лесно като си близо. Също така шанса да завършиш в европейски университет и да отидеш в Америка не е никак малък - те чистачи отиват, лекар няма да отиде. Ако искаш да видиш Америка и за тва искаш там, препоръчвам ти Флорида, там надолу, кака ми ме изненада като ми каза, че й е харесало там, като знам с какво мнение и за Америка в момента. Също има университети в Европа, не ги знам точно ама съм попадала, ако потърся, ще ги намеря, взимаш и европейска и американска диплома, като учиш в Европа, мисля, че в Англия имаше такъв. Ако имаш въпроси, питай.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 2cbe0f6f40
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   1. Харвард

Престижният американски университет Харвард е смятан за най-доброто медицинско училище в света. То е получило безупречен резулат от 100% за обучение, работно място и репуцация на изследванията. Харвард дори води с цели 17 точки най-близкия си съперник според класацията. Университетът е основан през 1782 г. с мисията "да създаде богата общност от най-добрите хора, ангажирани с облекчаване на човешкото страдание, причинено от болестите".

2. Училище по клинична медицина в Кеймбридж
На второто място в QS World University Rankings 2011/12 се класира Училището по клинична медицина в Кеймбридж. През 1953 г. Джеймс Уотсън и Франсис Крик откриват двойно-верижния модел на структурата на ДНК именно в това учебно заведение. През 1962 г., двамата учени получават Нобелова награда за медицина за откритието си.
3. Оксфорд
Оксфорският университет заема третото място с резултат от 77, 7 точки. Въпреки покачването на таксите за обучение във Великобритания, следването в Оксфорд струва почти три пъти по-малко от това в Харвард.
4. Станфорд
Стандфордският университет е най-старото медицинско училище в западната част на САЩ, което никога не е спирало да работи. Въпреки това то се слави с най-скъпите такси. Всеки студент годишно плаща по близо 43 000 долара за обучението си. През 1968 г. именно в Станфорд се прави първата трансплантация на човешко сърце в Америка. Университетът е събрал общо 68, 7 точки от 100.
5. Университет "Джон Хопкинс"
От създаването си през далечната 1893 г., Университета "Джон Хопкинс" е считан за модел, според който са създадени всички други американски висши медицински училища. Дори популярният телевизионен герой Доктор Хаус е учил именно там, но според историята бил изгонен за измама.
6. Калифорнийски университет, Бъркли
Със своите 63, 3 точки от общо 100 Калифорнийският университет, Бъркли, се нарежда на шеста позиция в престижната класация. Учебното заведение е държавно, като всяка година студентите плащат такси на стойност 12 600 долара.
7. Масачузетски технологичен институт
Максималната годишната такса в Масачузетския технологичен институт е почти 40 000 долара. Висшето училище заема седма позиция благодарение на своите 61 точки.
8. Университета в Токио

Може би съветът, който деканът на медицинския университет в Токио, даде на своите студенти, е помогнал учебното заведение да се озове директно на осма позиция в световната ранглиста.

"Чувствам, че студентите по медицина в Япония получават по-малко знания от тези в САЩ и Великобритания. Трябва да четете много учебници и научни статии в списания. Вие сами трябва да научите много неща, но също така трябва да разберете механизмите, които те включват, така че да разберете как са направени въпросните открития", обясни деканът. "Изграждайте и поддържайте своята издръжливост. Упражнявайте едновременно тялото и ума си. Предизвиквам ви да играете бадминтон или тенис с мен: Няма да ме биете лесно".

9. Йейл

Йейлският университет има уникални методи на преподаване, известни като система на Йейл за медицинско образование. Те включват насърчаването на преподавателите чрез семинари и конференции, насърчаване на самооценяването, независимо мислене и изследвания. Всичко това носи на университета 59, 4 точки.

10. Калифорнийски университет, Лос Анджелис

За малко повече от 50 години Калифорнийският университет в Лос Анджелис успява да бъде признат за едно от най-престижните медицински училища в САЩ. Подобно на Калифорнийския университет в Бъркли той също е субсидиран, а годишните такси са ограничени до 12 600 долара.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 8719283e10
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Харвард медикал скул дори имат документален филм за 3ма студенти, които завършват медицина. През какво минават, не е като в БГ лесно. И най-важното минимум 100 зелени хилки са назад. НО не е болка за умиране за най-много 1 година са ги изкарали. В тубата ако щеш е пълно с инфо и къде ли не в нета. И ако искаш в САЩ, хич не се лъжи за България, дипломата няма да ти я признаят. Ще трябва да държиш най-малкото USMLE.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker