Любов ли е или безумие - Никога не казвай "Никога", ще ти се случи точно това, което си отрекъл. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121422)
 Любов и изневяра (29764)
 Секс и интимност (14390)
 Тинейджърски (21909)
 Семейство (6483)
 Здраве (9612)
 Спорт и красота (4708)
 На работното място (3191)
 Образование (7312)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18586)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Любов ли е или безумие - Никога не казвай "Никога", ще ти се случи точно това, което си отрекъл.
преди: 13 години, 9 месеца, прочетена 3929 пъти
Никога не казвай "Никога", ще ти се случи точно това, което си отрекъл.

Имам женен приятел, който винаги се забърква в емоционални сложни геометрични фигури. Аз съм човека-изповедник и утеха и винаги съм смятала, че съм здраво стъпила на земята, вярвам в устоите на любовта и отричам изневярата и това на мен НЕ МОЖЕ ДА МИ СЕ СЛУЧИ. Да,да.

Имам приятел, с който сме заедно от 3 години и вече мислим за семейство и деца. Преди няколко месеца обаче срещнах човек, който си присвой част от сърцето ми. Казвам просвои, защото просто напипа слабото ми местенце, предлагаше ми ежедневно това от което имах нужда и в един момент аз поддадох. И сега, познайте какво, искам ги и двамата. Приятелят ми е много добър, грижовен, помага ми, мил е и т.н на пръв поглед ми дава всичко, което може да иска една жена от съпруга си например, а другият пич ме разсмива, можем да говорим за всичко, засипва ме с комплименти, ухажва ме месеци наред т.е всико което една роматична жена търси, НО има дете от жена, с която твърди, че не може да живее повече. Готов е да зареже всичко и да тръгне с мен. Това обаче аз не мога да му го позволя.

Не знам какво да правя, не знам как да постъпя, влече ме и към двамата, към единия повече с разум, към другия повече със сърце.
Споделете ми мнението си. Как бихте постъпили на мое място? А на тези, кото са готови да ме осъдят, ще им кажа да прочетат заглавието.

Предварително благодаря на всички

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 9 месеца
hash: 1c530e60a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ежедневието, особено семейното, не е само сладки приказки и хахо-хихи. Наистина е хубаво да ги има, но ако основното го няма, само с тях ще е до време. Зависи ти какъв човек си и доколко си склонна да правиш компромиси.

Познаваш ли достатъчно втория мъж? Знаеш ли как се държи в трудни моменти, какво е отношението му към децата, към личната свобода, към родителите му? Отговорен ли е? Можеш ли да разчиташ на него дори тогава, когато трябва да престъпи собствените си интереси? Удовлетворява ли те сексуално? Докато не си отговориш на всички въпроси не бива да вземаш решение в негова полза.

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: c5daa326c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами избора наистина е труден и го осъзнаваш........ аз мисля че щом има дете и бивша (не се зане колко ще е бивша жена) ще ти е много по-трудно и винаги детето ще е на първо място. Докато с приятеля ти сте от толкова години, обичате се.. По добре поговорете и изяснете какво още не ти дава. Създай семейство с него имай и дете - начисто, без други деца от други бракова е т.н.
Unknown girl 19*

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: adb1927df4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Според мен хвърляй монета - ези за единия, тура за другия. След това, като погледнеш какво ти се е паднало помисли дали си доволна или ти се ще да хврляш пак .. Според мен остане с приятеля си - нали все пак и той е бил такъв първите месеци.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 6aaea5902c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не си струва, стой си на гъза при сегашния си приятел.Мога много неща да ти кажа по темата и да ти обесня защо не си заслужава, но засега толкова....Просто не се отказвай от това, което имаш, заради нещо, което дори не знаеш до къде ще стигне.Не сменяй сигурното с несигурното...

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 61469cab51
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Според мен остани си с приятеля ти да не съжаляваш после или да пишеш имам детето от оня пич,но той сега е с друга :)

 
  ...


...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 1da5e82ab0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Както правилно си разбрала, това преживяване ти е дадено за да разчупиш границите на мисленето си.
Истината е, че няма абсолютни и вечни неща, нито пък идеални хора. Също така - всеки е сам по пътя си, независимо дали го желае или не, дали го съзнава или не.
Събираме се за да научим нещо един от друг, помагаме си, любим се, разсмиваме се, играем различни роли: съпрузи, роднини, колеги, приятели, родители/деца... но когато смисълът на връзката ни се изчерпва - адиос!
Така е в живота... приеми това как стоят нещата, и го използвай по най-пълноценния за тебе начин.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 месеца
hash: d5ab324c03
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не мога да си представя ситуация като твоята...само след
три години...ти хлътваш по друг? Доста несериозно ми звучи! Разбирам след дългогодишен брак чувствата да са охладнели, за да те впечатли ...друг.
До авторката ЖЕНА СЪМ НА 49 Г.Росирос
Явно НЕ ЗНАЕШ и НЕ ОСЪЗНАВАШ все още на този етап какво искаш.

Според моят житейски опит и в същото време умея да разпознавам хората без да съм контактувала с тях, много
бъркаш с човека/който те разсмивал/,даже се унижаваш.
Абсолютно "леке",извинявам се за което,твоят приятел
НЕ ТЕ ЗАСЛУЖАВА. Само се моли да не разбере.
Не знам годините ти но ми се струва че още хвърчиш
из облаците.СЛЕЗ на земята.

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 56b1a21b88
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Била съм в същата ситуация.Сложно е...Някъде прочетох,че ако искаш да направиш нещо и мислиш как да го направиш и те присвие под лъжичката дали да си с новия,значи не го прави.Тялото интуитивно реагирало ако се готвим да допуснем грешка и предупреждавало.

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 62771ef144
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Разглезена си от вниманието на двама мъже и затова не знаеш какво искаш. В живота винаги се появяват нови хора, винаги има някой с поне едно качество, което твоят съпруг няма, но това не значи, че трябва всеки път да се изправяш пред избор.
Мечо Пух

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 4708ff599c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   номер 6, моля те, остави мейл за връзка

 
  ...

...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 553b2259ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Преди време и аз бях поставена пред подобен избор и избрах разума. Сега не съжалявам. видях какво се случи с обичания тогава от мен човек. Като страничен наблюдател видях каква голяма грешка щях да направя и как щях да си разбия живота с него. Сега ценя още повече приятеля ми и избора, който направих тогава.

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 1da5e82ab0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   №11, №6 съм. Никога не можеш да направиш "грешка" ако правиш нещата добронамерено, и с мисъл и за другия/другите хора, а не само за себе си.

Видяла си нещо, това е много хубаво, но мислиш ли че по същия начин биха се развили нещата ако беше избрала другия? Може би с този си избор си пропуснала да направиш едно голямо добро в живота си?
Така че, какво казва авторката: "Никога не казвай: "Никога!"", не мисли че има правилни и грешни избори... просто едните имат по-болезнени последствия, но от тях се научава повече, други са по-лежерни, и макар че изглеждат "правилни" водят до отпускане и до забавяне на развитието. Представи си живота като задача да се изкачиш до един планински връх - върхът е един, а пътищата до него са много: има по-стръмни и по-опасни, но и по-бързи; други са по-полегати и по-лесни, но по-дълги и бавни; може дори да има асфалтиран път, който е за хептен кашкавал-туристите и мутрьорите с лимузините; ако си птица пък (високоразвита душа) - ще можеш да стигнеш по въздуха - тогава изобщо не ти трябва път... Ако асфалтирания път го смяташ за "правилния път", а останалите - за "грешки", ОК! :)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 1da5e82ab0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Номер 10, пробвай с heliumfire в позната комуникационна програма, че иначе админа не дава...

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 553b2259ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Номер 13, аз съм номер 11. Сега видях, че си ми отговорил и реших и аз да ти отговоря. В предния си коментар не съм обяснила точно за какво става въпрос. Сега ще ти кажа и се надявам, че ще го прочетеш, въпреки че историята е вече стара и едва ли ще се върнеш на нея. Както и да е. Обичам нещата да са изяснени.

Когато се запознах с вече бившият ми приятел, останах очарована от него. За мен той беше невероятен човек с много добро сърце. С течение на времето започна да се променя, докато не се стигна до ежедневно малтретиране към мен. Търпях, извинявах го, защото си мислих, че е нещо временно и ще се оправи и пак ще бъде същият мил човек, какъвто го познавам. А и той след всяка своя проява на агресия, ми се извиняваше и обещаваше, че ще е за последно. Но не би...

По това време се сближих с настоящия ми партньор, но само като приятели. Споделяхме си с него, изливахме си душите един пред друг, прекарвахме си и забавно, но без никакви задни мисли.

Аз наистина обичах тогавашния ми приятел и бях готова животът си да дам за него, а държанието му към мен ме съсипваше. Съветите на близките ми и на приятелите ми беше да го оставя и да не се занимавам с него, но на сърцето е трудно да се забрани. Един ден, когато пак прекрачи границата и си позволи да ме унижи много жестоко, реших, че този път няма да му се размине. Тогава и аз прекрачих границата и му изневерих със сегашния ми приятел. От онзи ден до ден днешен имам прекрасна връзка с новата ми любов. Прекъснах всякакви отношения с негодника и се радвам, че така се развиха нещата. Сега съм много щастлива, защото имам истински човек до себе си. А иначе и аз имам очи и уши и чувам от време на време какво се случва с бившия от чисто клюкарска гледна точка. Той е имал няколко опита за връзки след мен с различни жени и е повторил модела си на поведение пред всички. Не ми се мисли до какво дъно щях да съм стигнала сега, ако нямах смелостта и късмета да се откъсна от него. Както бях влюбена и отстъпчива, животът ми сигурно щеше да бъде ад.
Надявам се, че сега разбираш какво имах пред вид с предния ми коментар.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker