Как да помогна на най-добрата си приятелка? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да помогна на най-добрата си приятелка?
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 1399 пъти
Хора, имам нужда от съвети, мнения, примери... Всичко, което по някакъв начин би ми помогнало да взема правилното решение, защото положението е сериозно.

Съвсем наскоро най-добрата ми приятелка приключи една наистина прекрасна, две-годишна връзка. Беше лудо влюбена в приятеля си, но не се разбираха особено. Честите им спречквания и раздели я накараха да стигне до извода, че трябва да скъсат. Аз не бях съгласна. Смея да твърдя, че тя все още го обича и може би оттам идва и самият проблем.

Преживя раздялата много тежко. Веднага се втурна в мимолетни връзки с три различни момчета в рамките на месец и половина. Започна да прави безразборен секс, да пие, твърдеше, че това е нейният начин да преживее бившият си. Понеже той и беше първият, се оправда с това, че не е изживявала всички тези неща и иска да си направи кефа. Че връзката била прекалено сериозна, прекалено задушаваща и т.н. и сега искала да си поживее и това бил начинът.

Пределно ясно ми е, че е била с тях, защото е запълвала липсата му, но не мисля, че тя го осъзнава. Когато тръгна с първият, още на третият ден му каза, че го обича. След това хареса най-добрият му приятел... Мина се седмица и реши, че е влюбена в него и всъщност е била с първият, за да се разсее от мисълта за приятелят му. След това на хоризонта се появи третият... И разбира се, и него твърдеше, че обича. Два месеца не спира да си противоречи, непрекъснато плаче за някой от тях, първо имаше чувства към единия, след това към втория, после към третия. А говорим за връзки в рамките на по седмица, две. И то дори какви връзки? Тя спеше с тях, нямаше нищо повече от интерес и някакво слабо привличане в началото.

Както и да е, в момента е в невероятна депресия. Изпаднала е в дупка. Непрекъснато си мени мнението и чувствата. Това, което изживя в бившият си беше невероятно. Може би наистина не бяха съвместими, но се обичаха като луди. Това беше първата и любов. Опитвам се да я накарам да поговори с него, да осъзнае, че е в това състояние, защото никой не и дава онова, от което истински има нужда... Тя отрича. Категорично отказва да се върне при него, въпреки, че кгоато той започна да излиза с едно момиче от работата му, тя се разпадна.

Не знам какво да правя. Сърцето ми се къса да я гледам така. Не е човека, който беше. Непрекъснато е тъжна и то точно заради такива малоумни неща. Плаче и за трите момчета, иска да се събере с първото и същевременно с това страда за бившият си, но не си признава. Искам да ги събера. обичам ги и смятам, че заслужават втори шанс, но тя не иска и да чува затова. Липсва ми да я виждам усмихната и щастлива... Аз също адски много се товаря от цялата драма, но колкото и да говоря, резултат няма.

Как процедирате в такива ситуации? Не знам дали да говоря с майка и, тъй като тя също се притеснява за нея... Прекалено дълго време е в това си състояние и се плаша, защото не осъзнава, че е объркана и не знае какво иска или знае но я е страх да го признае пред себе си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: 805c349ef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съветвам те да поговориш с бившият и. Раькаби му и ако иска да е с нея още, нека опитат пак. нека направи нещо много мило за нея за да си спомни хубавите моменти с него

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 3fdc0f9f30
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Така... Ти явно обичаш тази твоя приятелка, но не забравяй, че това е НЕЙНИЯТ личен живот. ТЯ решава с кого да спи, дали обича някого, дали иска да е с бившия, дали иска да го забрави. Колкото и добре да я познаваш и да знаеш всичко за връзката им - ти не си била с тях постоянно нали? Не си била в леглото им? Или на споровете им... Запази дистанция колкото можеш И НЕ СЕ ОПИТВАЙ ДА ГИ СЪБИРАШ! Щом тя е взела решението да не е с този човек - ти какво можеш да направиш?
Всъщност можеш да направиш няколко неща :
1. Да я изслушваш и да даваш мнение ( не съвети).
2. Да я подкрепяш във всяко нейно решение ( ако не е безумно глупаво де)
3. Да я разсейваш колкото можеш повече - излизания, кино, купони, пазаруване... Все женски дивотии, които ще отвличат вниманието й от всички драми, в които сама се е вкарала.
Това са само няколко примера.
В заключение да ти кажа моя личен опит какво ме е научил. На 25 съм почти, жена. Приключих адски дълга връзка, да го кажем направо брак ( ест. неофициален, но си беше). Имам малко приятели, но качествени. Виждам ги рядко и комуникираме предимно по телефона, фейсбук... Те правят всичко, за ме разсеят като видят как черният облак на самосъжалението надвисне над мен. Дават ми мнението си " Права си/не си права, простъпи както искаш, но аз мисля еди какво си по въпроса. " Не ми се налагат! Като чуя няколко обективни мнения и аз сама вземам решение. Това е приятелството за мен - да ми каже някой " Аз съм до теб, подкрепям те, но не те съда". Много ми помогна това. Гледам никога да не остана сама. Гледам да имам високи цели и смислени занимания - работа, учене, самоусъвършенстване. Не казваш на колко сте години ( или аз не видях), но ми прилича на тинейджърска драма. Дано да не е така :)
Желая на приятелката ти бързо да намери пътя. Да осъзнае, че любовта и мъжете не трябва да са самоцел и смисъл на нейния живот.
Желая на теб винаги да си така добра и отзивчива към приятелите си. Това е много важно :)

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 2052e40323
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Трябваше да споменеш на колко години сте вие двете, нейния бивш, както и другите 3 момчета, но ще следя темата и се надявам да ми кажеш. Предлопагам, че сте над 18 щом и секс е правила с тях. Нейния характер е слаб и това силно се личи, аз също имах връзка с едно момче 2 години и наистина го обичах, но той правеше много глупости и се разделихме и ми беше кофти една седмица и после вече ми беше все тая, пишем си един път на 3 месеца само да се видим как сме и това е, но дори да не го правим няма да ми пука. Съветвам те да не я караш да се връща при бившия. По-добре да го блокира и да махне от приятели въ в Фейсбук неговите приятели, за да не вижда снимки, нека ги блокира и тези тримата и да им махне номерата на всички. Нека се запише на спорт или танци и просто да си почине поне 3-4 месеца от всякакви връзки и момчета и да се отдаде или на учене, ако учи, или на спорт или на рисуване, абе каквото хоби си избере, има нужда малко да се отърси от всичко. Също така теб пряко те засяга сега най-много да си до нея, предложи й да ходите по мола за дрехи и примерно съботите или петъците или, когато можете се събирайте във вас или в тях и се гримирайте, облечете се хубаво и ходете на дискотека или бар, забавлявайте се, но не й позволявай да си дава номера на някое момче или да си тръгне с него, само може там да танцуват, да се почувства харесвана. Може и по концерти да я водиш. Хвани я докато е време, защото ако пропуши и се пропие ще затъне яко, а за момиче е грозно. Хвани я за рамената и я разтреси и й кажи, че трябва да се стегне и не си струва за момче. Изреди й колко хора я обичат, дай имена, и после й кажи, че не си заслужава за един човек да се съсипва и, че след време ще се смее над това, кажи й, че е силна, че е машина, че няма кой да я бутне. Нахъсай я малко бе момиче.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker