Заминавам надалеч, а имам приятелка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121553)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18617)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Заминавам надалеч, а имам приятелка
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 1568 пъти
Здравейте приятели, искам да споделя положението си понеже съм в много трудно състояние надявам се Администраторите на сайта да одобрят моя пост.

Така нека да започна. Аз съм на 21 години живея с родителите си, но така се получи, трябва да заминавам за Германия, както се казва да се боря за парче хляб, понеже финансово съм много зле тука, но имам един много голям проблем, който не искам даже да се сетя за това. Имам приятелка тя е на 20 години заедно сме от 3 години без да сме късали или да сме имали проблеми обичаме се прекалено много, наистина хора повярвайте ми прекално много, сега знам че, ще има коментари от сорта още си много малък за сериозни връзки, но дали сега или след 5 години пак ще имам сериозна връзка, но аз реших вече и твърдо съм размислил едно нещо заминавам връщам се, взимам я за жена, защото няма да намеря 2-ра като нея, говорихме за заминаването ми с приятелката ми обещахме си един на друг, че когато смърта дойде тогава може да се разделим, и аз вярвам в това, защото наистина хора мойто момиче е с две думи нямам думи. Тя излиза само с мен няма приятелки аз съм и всичко както и тя за мен. Но имам тоя страх вярвам на приятелката си ще ме чака, но не съм спокоен прекалено много съм ревнив не искам да я загубя както тя мене искам просто да съм някак си спокоен да не мисля лошото, но първото което идва на човешкия акъл е лошото, хора моля ви объркан съм много, искам съвети какво да направя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: 048ca079a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Да ти имам и дилемата. Първо ще обясниш на момичето как стоят нещата и тя ако те обича ще те чака.
Колкото до Германия - има три възможности
Първо - ще изкараш парите, които ти трябват, за да се измъкнеш от затруднението и ще се прибереш, а приятелката ти ще те е изчакала и готово
Второ - може би ще успееш там да си стъпиш на краката и така и тя да отиде
И трето - за съжаление най-вероятното - няма да се получи и ще се върнеш до 3 месеца-1 г.
2/3 от нашите емигранти се прибират в рамкита на първата година. С две думи - вероятността да останеш там и без това е малък.
Аз най-горещо те съветвам като отидеш там да бачкаш на макс и ДА ПЕСТИШ (живеейки като куче), за да си платиш дългове и глупости и да си стъпиш на краката. Дългосрочно за съжаление нямаш бъдеще там ако нямаш някакво търсено образование (информатика, всичко в медицинските дейности, ел. техник, инсталации, сухо строителство майстор и така нататък).
С тези нови бежанци и охлаждането на икономиката скоро няма да има добре платени ниско квалифицирани работи. И сега бежанците работят вече за под 3 евро на час, а на полето поляци събират лук и краставички за норма, при която им се падат 2, 5 евро на час. Сещай се какво се случва там в момента...
Гледай да се закачиш някъде на 10-15 евра на час и пести на макс за това, за да има къде да се прибереш като се закучи (виж Испания). Може в момента в Германия да има работа за куцо и сакато, но това е временно. През 90те го имаше също този момент, после ги удари яка криза и до 2010 бяха леш, а както изглежда до 1-2 години ще се търкулнат отново назад, което значи и голяма безработица - (аз съм живяла там с 15% безработица и борба в бюрата по труда за работа като чистач...сред немците !!!– смятай, че няма постоянни неща)
В Австрия преди 3 години имаха 3-4% безработица, а сега са над 10%. Нещата с две думи се променят и не бързай да изоставяш и приятелка, и живот у нас прибързано, а ако пък се получи просто ще я вземеш с теб и готово, а ако не може да те изчака няколко месеца, просто не те е обичала достатачно. Успех и стига задълбава - просто казваш какс и финансово, пакетираш си куфарчето и виждаш как ще се стекат нещата в Германия и след това решаваш какво да правите, но сега не е времето да решаваш такива неща и просто искай да те чака едни 6 месеца да видите какво ще правите за напред.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 1e9fb813e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Не се тревожи, ако наистина те обича, ще те чака! С моя приятел бяхме така разделени една година, след което аз отидох да живея при него в чужбина! През тази една година сме се виждали три пъти (ходила съм му на гости). Бях точно като теб страшно притеснена, дали наистина държи на мен, като замине да не си промени решението и т. н. Но по този начин ми доказа, че наистина ме обича и иска да е с мен! Не го мисли, всичко ще се нареди. успех!

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: ff76a4ee06
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   От Автора:
Благодаря ти за съвета наистина, има много истини в това което каза, но аз знам, че тя ще ме изчака не 5 месеца, а 5 години, но знаете човек неможе да е спокоен, когато обича, а е далеч от приятелката си тя няма да ми изневери, но аз съм прекалено много ревнив, просто искам да не съм такъв, но нестава.... относно финансовото ми състояние, тя знае всичко за мен и е съгласна да дойде при мен ако тръгнат работите ми в чужбина.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 048ca079a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторе, притесняваш се напразно. Нямаш какво да губиш - или ще те изчака ако те е обичала истински, или няма да те изчака и тогава не те е обичала и съответно печелиш - по-добре така отколкото да разбереш какъв е един човек като създадеш деца с него. Има и вероятност да ти потръгне, да се устроиш и тогава просто ще дойде, НО гледай първо да си се устроил, действително да можеш да предложиш някакъв добър живот в Германия, тогава дърпай приятелката си - тоест трябва да имаш сигурна работа с доход поне 1500 евро НЕТО, трябва да имаш жилище под наем на твое име (може и малко) и в никакъв случай да си някъде в нелегално жилище на висок наем, да си в работническо общежитие или нещо такова. Или ще живееш добре с приятелката си в Германия, или пести като луд и се връщай, но не се джуркайте там немили-недраги от ръката в устата - така можете да си живеете и у нас без да сте асоциални и отхвърлени в обществото като българи. Но това ще го решиш след 6 месеца - до тогава ще си наясно как ще ти се развият нещата. Ти обаче пести като луд като си там, спри цигари ако пушиш, защото ще харчиш луди пари навятъра и ако си с кола или рейс си вземи трайни хранителни продукти като сирене, луканка, салами, защото кой каквото вика - в Германия храната е много по-скъпа, а храната, която обичат бъларите е много скъпа (например чушките са ти 3 евро три бройчици и червеният пипер идва на много хора скъп). Люти чушки- 100 гр. 3 евро, но това е така, защото местните не ядат такива неща много, саламчета и хубаво сирене също е скъпо и така нататък, но пушиш ли просто няма смисъл да си на гурбет, защото по 300 евро познавам хора, които дават в Германия месечно за цигари и още у нас спри и цигарите, и алкохола - алкохолът е евтин, но ще те дръпне назад в работата.
Концентрирай се сега върху работа и измъкване от безисходицата - в любовта нищо не зависи от теб. Момичето ще трябва да се докаже. Навремето мъжете са ходили 2 години в казарма, ако тя 5-6 месеца не може да те изчака в името на вашето бъдеще, то не е била правилната жена. Не се притеснявай за неща, които не зависят от теб и не се тормози от ревност - ти ще усетиш дали ти изнверява или не, не се тормози - тя ще ти покаже без да се занимаваш.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: ebaff5e5fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От Автора:

Благодаря ви хора! наистина много!

Коментар 4:Благодаря ти добри съвети ми даде, колкото и да е трудно, ще се опитам да свикна с това, което ме чака. Живота е бил доста труден, хора наистина сега повече го осъзнавам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker