САЩ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121258)
 Любов и изневяра (29727)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21900)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3183)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18542)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

САЩ
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 1799 пъти
Зравейте! Имам въпрос към пребиваващите и тези, които вече са били в Съединените щати - След година мисля да отида на студентска бригада и искам да питам как е животът в САЩ, и по-скоро в Източното крайбрежие, защото се насочвам там. :) Не мога да търпя вече хората в България, след трагедията във Франция всички отново започнаха с "Къде било българското знаме, гадно ми е за Франция, но... " Какво "но" бе хора!? Ей тва е то бай-ганьовщината просто искаме света да ни се кланя.. Както и да е, надявам се в Америка да има разнообразие, и да открия по-добри и готини хора. Съжелявам, но такива "българи" не мога да толерирам.
Като цяло мнението ви за САЩ какво е? (моля хора, които не са били там и нямат реална престава и само ще хейтват, да не коментират) :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: f1ca1a22ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти пък си намерила точно къде да емигрираш. От трън та на глог. Да, там хората няма да ти казват директно какво мислят и ще ти говорят като от приказките, само че нищо от това, което казват, няма да го мислят. Скоро ще започнеш да долавяш фалша и ще ти стане по-криво и от тука.

Тук хората може да са злобни, но поне са откровени. А това за Франция е много жалко, но никой не си задава въпроса защо се стигна до тук. И някак това, което правят французите остава скрито и за него не се говори. Лицемерни са, защото говорят за мир, за любов, а в същото време самите те борбардират и убиват много невинни покрай терористите за някой друг барел петрол.

Ние ако сме злобни, те пък са 3 пъти по толкова лицемерни. За Шарли Ебдо дори няма да говоря. Не можеш да сееш омраза и с години да избиваш невинни и цивилни хора и да не си даваш сметка, че това ще ти се върне. Извинявам се, ако съм ти злобен.

Въпросните терористи не ги оправдавам, ама това са хора останали сираци още от ранна детска възраст. Родителите им са избити, без да имат вина за нищо. Е, и ти да си, ще намразиш французи и американци. И няма да ти пука особено дали ще се взривиш или ще водиш живот като сирак със спомени от хрърчащите крака и ръце на мама и тате.

Така че и америакнците и францизуте не са хора. А ако си мислиш, че ще отидеш в САЩ и ще те чакат с червеното килимче, се лъжеш жестоко. Ще започнеш от най-черната работа заедно с негри, мексиканци и всякаква паплач от цял свят, ще получаваш жълти стотинки, които няма да ти стигат за наема, ще те имат за по-нисша от африканците, няма да имаш никакви права, да не говорим, че САЩ вероятно е следващата мишена на терористите и т. н.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: dca7adfa4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1 наистина доказа колко злобни са всички българи! И аз точно такива коментари очаквах още щом започнах да чета историята!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 9e0fe98c5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   След като мразиш живота си, няма значение дали ще е България, САЩ или Колумбия - проблемите ти са свързани с емоционалните и социалните умения, отколкото с народа и държавния строй.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 97df22f008
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Браво на коментар номер едно. Нямам какво да допълня, напълно верни са разсъжденията. Само подсещам - гледайте американски филми и ще видите, че те са в някои отношения по-нетолерантни и от нас. Щастието е в намирането на подходяща среда, независимо къде. Навсяъде има и хора, и хора.
Весиана

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: ed2dc1ad21
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Авторката:
В никакъв случай не мразя живота си , искам леко разнообразие:)

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 807815f473
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Първо пишеш, че не си можела да траеш българите, а после, че било само за разнообразие. 2, да, злобен съм, но поне съм откровен, което е по-добре от това да съм лицемер като американците. Не казвам, че да живееш там, няма предимства, но не очаквайте там от чешмите да тече мед и всичко да цветя и рози. Да, има си предимствата, но си има и много неща, които там ги няма, а ги има тук, колкото и в момента да не ги оценявате, защото сте ги взели за даденост, понеже винаги сте ги имали. НО там ще разберете, че не са даденост и изведнъж ще ги оцените. Но въпреки всичко да живееш в чужбина си е някакъв опит. Понякога е горчив, понякога приятен. Но и горчивия опит си е опит.

Така че аз съветвам авторката да отиде. Дори и да се разочарова от някое неща, поне ще ги оцени, че ги е имала в България. Ние сме свикнали да идеализираме чуждото и подценяваме нашто, но човек го разбира точно в чужбина.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: fb672b7cc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, в САЩ е добре, бил съм там - не ходи в Ню Йорк във всеки случай, тъй като цените често са непоносими. Иначе си е кеф, ако го направиш с познати, най-малкото наема да делите. Животът си е типично американски - по-развита държава все пак. Ниво на култура като във Филиповци, но с 100 пъти повече претенции. Ще си паснете идеално.

Че плюеш България също не е изненада, всяка второ леке го прави. Че с нищо не си допринесла на страната, но претенцийки имаш, това е подробност. Та пробвай с Америка, имай се за интелигентничка... направо не се връщай. Ние, Ганьовците, ще се тревожим за България.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 050e081a22
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Да, има голямо разнообразие от шарени неща и глупави хора в САЩ. Много от хората там са дезинформирани, за да се манипулират лесно. Ако искаш отивай

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 5ac86a2ba3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ами заминавай, лесно е. Сама ще се убедиш, че по-фалшиви и лицемерни хора от американците няма.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 1c9d6c7c18
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ходил съм на студентска бригада в САЩ. Последния път не ми дадоха виза щото бях вече записал магистратута, но 2 месеца след отказа спечелих зелена карта и от над 10 г живея на североизточното крайбрежие в района на Бостън затова ще си позволя да споделя мнение от първа ръка. Като цяло добър план. САЩ е по-добре от Европа във всяко отношение в момента и още повече завбъдеще. Злобни и завистливи хора има навсякъде, но в България са концентрирани много. В САЩ също има много такива Българи. Особено тези в по-големите Български общности. Те и не напредват много понеже са заети да се сравянват и да клюкарят и копират какво другите Българи правят- най масово карат камиони за $4-$5 хил/месец, строители са или учат нещо и после работят в матрицата... ДА -имал съм изблици на носталгия. След 5 г емиграция събрах пари за жилище, нова кола и бизнес в България. Прибтрах се. Бях поразнал. Видях жалката картинка на бюрокражията и как хората не уважават себе си на първо място, камоли за другите. За 2 години всичката носталгия ми се изби от главата и на нейно място дойдоха съжаление и ненавист към системата и в какво е превърнала хората в България. Върнах се в САЩ. Сега съм си супер - нямам повече терзания дали съм направил верен избор. Имам си подбрани прители Българи. Постоянно ходя на Български събирания и концерти. Запознах се лично с много Българи от шоу бизнеса. Като цяло се чувствам повече Българин в САЩ отколко бях в България. За финансовата страна на нещата всичко зависи от теб - с добро образование и поне 5 г. опит - 6 цифрана годишна заплата е доста стандартно постижение. След 10 години вече си в стратосферата... сртавнено с България. За пример една къща в моя район средна ръка е $ 0. 5 млн. Имам няколко апартамента, които давам по днаем, ресторант също.... А съучениците ми в България дори не могат да осъзнаят за какво става дума... затова и не говоря... не обяснявам. Този, който се смята за най успел от випуска и стана зъболекар доста може да се изненада къде всъщност стои във финансовата ярархия, но аз не обяснявам, не покзвам коли по фесйбук... Два различни свята, но дори за Българи, които живеят в САЩ от години нещата невинаги са лесни. Много зависи от късмета, но е само късмет. Въпроса е да си отворен и благодарен за всичко, което живота ти поднася. Дори и за шамарите - те са уроци. Хората като цяло навсякъде са подобни. Завистливи, склонни да се сравянват... неуспелите НЕ обичат успелите. Просто в САЩ мащабите са големи и никой няма да ти пречи да стенеш милионер с дребен бизнес или патенти в някаква научна област. Учене му е майката. Успех ти желая най искрено!

 
  ...

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: ad0daa453d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Много интересен е коментарът на н. 10.
Съпругът ми е живял в САЩ 7 г. с работна виза като е работил в средния и висш мениджмънт (от Западна Европа е). С него често ходя в САЩ, имаме и приятели - бели американци почти навсякъде, защото той е работил от Силиконовата долина до Ню Йорк, включително в Бостън, но повече от чисто туристически интерес не можах да развия за тази страна. Харсва ми природата, хората, но не мога да си представя да живея там. Малко банално, но всичко там е консумация. Прави удоволствие за определено време, но на втората седмица ми доскучава и искам да си ходим - липсва ми културата, флеъра, който го имаме в Европа дори и в България, където живеем от 6 г. и направихме състоянието си и то в най-голямата криза. Мисля, че всичко е до нагласа. От американците сме взели тяхната позитивна нагласа за нещата - да не се ядосваш за глупости, а да виждаш шансове в проблемите. В България това за нас беше шанс, защото тук повечето хора мислят като номер 10 - виждат само проблемите и затова тъпчат на едно място или затъват. Интересно е, че той не се е интегрирал и нищо не е научил от американският начин на мислене. Не мога да го обясня, но тези хора страшно вярват в себе си, в собствените си възможности и никога не чакат на държавата например или на друите. Ако с тази нагласа дойдеш у нас, просто успехът ти е гарантиран, защото не си част от стадото.
Между другото това лято София беше пълна с американци

В Америка най-позитивно е също, че има работа за всекиго, дори за последният бавно развиващ се, защото там не е толкова бюрократично да назначиш някого и да плащаш страшно ниски заплати, но пък така има работа за всеки.
Негативно е, че все пак има хора, които не се справят и навсякъде се вижда бедност както и хора, които живеят примитивно в колиби някъде на майната си. Има известна романтика, когато става дума за ранчо в Колорадо или Аризона, но като се замисли човек тези хора живеят много бедно, включително без ток и вода, а държавата им дава луди пари за войни и други глупости в същото време. Например индицанците масово живеят във фургони някъде и нямат нито ток, нито вода, а американски организации идват у нас и критикуват как живеят циганите - много лицемерно, защото нашите цигани имат поне ток и вода и то БЕЗПЛАТНО, а техните индианци нищо нямат освен правото да развиват хазартен бизнес и да се наливат.
Авантюристичният дух ми харесва, дори отчасти храната... по-скоро продукти имат хубави, но трябва сам да си сготвиш. 2 седмици изкарвам и не мога вече да им ям храната.
Всичко е насочено да те накара да консумираш и хайде- 1-2 седмици е супер, напълниш си куфарите и така нататък, но после - после ми става скучно.
Изобщо пък не искам да коментирам обществената образователна система - навсякъде те гледат хора с празен поглед, а и често хора, които не знаят английски - това ми беше най-странното. Масово затъпяване на нацията - не че е лошо, поне по някакъв начин са щастливи тези хора, защото на 80% изобщо не им трябва образование в техните „професии“ - няма комплексни професии като в Европа, а всеки необразован върши някаква елементарна задача. Примерно завинтва цял живот 1 болтче на 1 модел Форд. Това е разликата - един Европейски работник може да сглоби цялата кола самостоятелно - в състояние е, научен е да мисли, има различни способности, предложения, МИСЛИ.. не те гледа отсреща като вид теле с извинение.
Ей в това ми е скуката там, макар че имаме супер и свръхобразовани приятели, но и те са учили в Европа повечето или са първо или второ поколение европейци или евреи, а последните още утре са готови да дойдат да живеят в Европа, дори в България.
Животът иначе е удобен, уреден - нямаш никакви грижи за глупости, но сякаш липсва подправката.
не мога да го обясня - липсва ми там нещо и то жестоко ми липсва
Имаме пари, имаме връзки, имаме образование и ще ни дадат и виза по всяко време да работим там по своите професии, но не искам да живея там и там да растат децата ми. Съпругът ми би живял в Л.А. в интерес на истината, но например, за да пратим децата си в отлични училища ще ходят едни 3000 долара на месец, което ще ни смъкне стандарта доста.
Тези неща ние не ги отчитаме и забелязваме в Европа, но струват пари. В България има елитни обществени училища, университети, които не струват пари (таксата от 200-350 лв. в университета просто е виц). Тук за половин милион долара ще живееш в палат. Ние за половината от тази сума си купихме голяма къща в Столицата, вкарахме още 150 000 лв. и стана нещо като палат - 750 г. жилищна площ, басейн 150 кубика, 300 квадрата СПА, мебели по поръчка, персонал. У нас също човек може да живее перфектно ако има пари, но за разлика от САЩ можеш и с малко да си част от обществото, защото не всичко е консумация, а и имат децата и на бедните хора и малцинствата да учат в добри училища и да направят нещо от себе си.
Но най-добре е човек да живее там, където му е кеф.
Има място за всички ни на Земята, но това, че един или друг не си е намерил късмета някъде не оначава, че няма пък късмет за някой друг.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 2ef09283f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   от Авторката:
Номер 10 искрено ти благодаря за коментара!!! Много описателно, точно от това имах нужда, благодаря, даде ми супер пример как трябва да си работлив :))))))
Номер 11 - благодаря ти за изчерпателното мнение, съгласна съм с теб, но имам много мотивация за учене и работене, и мисля, че ще се справя, и няма да имам "празен поглед" :D Много ти благодаря, беше полезно:)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 69ad0e2cfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Бягайте всички от България, пък после бюрокрация и некадърни политици. Ами така е - след като всички кадърни не се стремят да променят България, а избират по-лесния вариант да избягат. Аз съм на 27 години и още като бях на 22г. ми предложиха работа в Хонг Конг. И не отидох. И не съжалявам. Камъкът си тежи на мястото. Тук е моята родина и моето поколение трябва да промени статуквото. Успех на всички българи в Чужбина! Надявам се да дойде времето, когато ще поискате да се приберете завинаги в България.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker