Отнеха ми детето,дайте ми съвет! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123609)
 Любов и изневяра (30404)
 Секс и интимност (14590)
 Тинейджърски (22028)
 Семейство (6683)
 Здраве (9738)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7404)
 В чужбина (1695)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1766)
 Други (19147)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Отнеха ми детето,дайте ми съвет!
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 2029 пъти
Добър вечер на всички, ако може да се нарече такава. Жена съм, 45 годишна и по професия съм детска учителка. Омъжих се доста късно на 27 годишна възраст, а мъжът ми тогава беше на 32. Винаги съм целяла, един ден когато имам семейство, да им осигуря всичко необходимо, за да живеем добре, и не мисля че сгреших като изчаках. На 28 годишна възраст родих дъщеря си преди 17 години. Имахме щастлив семеен живот, любящ съпруг, но преди 4години започна да се държи неподобаващо, да се прибира по нощите, когато го питах къде е бил, или с кого, ми крещеше да не му се меся и да го оставя, и аз си мълчах докато един ден преди една година когато се къпеше, открих в джоба а якето му снимка на друга жена, толкова много ме заболя, че съмненията ми се оказаха вярни. Не му казах нищо, а на другия ден когато тръгна за работа му събрах багажа и го оставих пред вратата. Той явно това и чакаше, защото дори не звънна да попита какво се случва. Месец след това го срещнах съвсем случайно с онази хубостница в един супермаркет.. Изгледаха ме и двамата и не каза абсолютно нищо. 5 дена по-късно чаках детето да се върне от училище, беше станало 8 часа вечерта, а нея никаква я нямаше. Звънях и многократно, но телефона беше изключен, какви ли не мисли ми минаха през главата, но запазих самобладание и звъннах в МВР, от там ми казаха, че трябва да минат поне 24 часа от изчезването, за да я обявят за издирване. Цяла нощ не мигнах и на сутринта реших да звънна на мъжа си, защото друго не ми остана. Той с най-голямата си наглост, каза че е взел дъщеря ми след училище и вече живее с тях, и ми каза да не звъня никъде, за да не станело най-лошото, бил подал документи за развод и щял да се жени за онази жена. СНа следващия аз не издържах и отидох до училището където учи тя, за да поговорим, нямате си на представа колко лошо се държа с мене детето, и какви обидни неща ми наговори. Така и бяха напълнили крехката глава с глупости, че просто накрая ми каза че иска да остане там и да не взимам никакви мерки. Минаха няколко месезца от тогава, а аз не спирам да страдам, не искам да търся правата си с адковат, за да не нараня детето по някакъв начин. Толкова ме боли, че се държи с мене акто с чужда, а с онази сякаш и е майка.. какво да направя, как да постъпя, като дори не иска да ме чуе....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 9330a36848
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   При положение, че дъщеря ти е нa 17 г. нищо не можеш дa нaпрaвиш. Тя имa зaконно прaво дa избирa с кой от родителите си дa живее.
A кaк и нaпълнили крехкaтa глaвицa...виж сегa, нa тaзи нейнaтa възрaст нещaтa не се случвaт от днес зa утре. Имaло е нaтрупвaне нa негaтивизъм при вaс двечките и нaй- вероятно тя сaмaтa е позвънилa нa бaщa си зa помощ.
Нищо не ти остaвa, освен дa продължиш животa си, преосмислиш и приемеш грешките спрямо нея и след мaлко време потърсиш контaкт и възможност зa подновявaне нa едни здрaви отношения.
Първaтa стъпкa е нaй- труднa, дa признaеш пред себе си своите грешки. Инaче тя нямa дa допусне вероятно рaзговор. Трябвa дa и спечелиш доверието или дa приемеш зaгубaтa и.
Пишa ти кaто нечия дъщеря, но и кaто мaйкa.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 710c2ca4f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   "не искам да търся правата си с адковат, за да не нараня детето по някакъв начин. " - Ако не го направите, значи се съгласявате с това което са приказвали на дъщеря ви. Значи си признавате, че всичко е вярно и това още повече ще отврати дъщеря ви. Все още не е пълнолетна, можете да се борите за нейното завръщане, можете да се борите да си изчистите името, длъжна сте да се борите за истината. Помислете, щом сте били щастливи, защо съпругът ви е потърсил друга любов? Дали е получавал всичко в семейството си? Малко чепата жена ми се видите. Действали сте подло, първо тайно го преджобвате за доказателства, после подло му изхвърляте багажа, а очаквате коректни отношения от негова страна. На 17, дъщеря ви е почти жена, трудно някой може да и промие мозъка за няколко месеца. Както пише №1, явно е имало натрупване на негативизъм във времето. Не разсъждавате какво правите докато сте семейство, после се тръшкате в безсънни нощи и се чудите, защо така се случват нещата. Нали знаете поговорката, каквото повикало, това и отвърнало. Щом двама от семейството ви са се настроили против вас, значи има нещо нередно в поведението ви. Но не е станало някакво чудо. Дъщеря ви и без това след година щеше да напусне дома ви, ще се задоми на друго място и пак нямаше да живеете заедно. Дори мъжът ви, ви прави добро. Оставил е свободата ви. На 45 години жената е все още привлекателна, намерете си подходящ мъж и си живейте живота, какво толкова се е случило? На това дередже са хиляди жени. Който не мисли когато трябва, после и да мисли няма полза.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 4c6ad53bba
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Съчувствам ти, но със сигурност има нещо премълчано в историята. Някак не си представям майка да има добри отношения със 17-годишната си дъщеря и изведнъж за един ден бащата да и напълни "крехката глава с глупости" и изведнъж коренно да си промени отношението, че чак и да обижда майка си. Да беше на 8 можеше и да ти повярвам.

А при положение че половината история очевидно е спестена тук, няма и как да ти дам адекватен съвет.

Иначе за търсенето на права с адвокат не виждам какъв е смисълът, като самата тя не желае да е с теб. Адвоката няма как да я убеди да те уважава. Още повече че тя след няколко месеца си е пълнолетна и никой закон не може да я задължи с кого да общува и къде да живее.

Освен да осмислиш грешките си и да се опиташ с времето да ги компенсираш и да спечелиш доверието и, не знам какво да те посъветвам. Но може и никога да не успееш и да се наложи да се примириш, така че не я притискай излишно.

Не казвам, че мъжът ти е цвете, но явно и ти имаш някаква вина. Не искам да ти вменявам вина, а да те накарам да осъзнаеш грешките си и да се опиташ да се поправиш, ако е възможно. Това е по-добре, отколкото цял живот да живееш с убеждението, че си била перфектната майка, а на нея видиш ли и напълнили главата с глупости, за да те мрази.

Успех ти пожелавам!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 87acc218e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Колкото и да ти е тежко - остави я!
На 17 хормоните й бушуват.
Звънни й и кажи, че си помислила по въпроса и приемаш нейното решение, защото вярваш в нея. Кажи й също така, че винаги е добре дошла в дома ти и ще се радваш да идва от време на време, за да те вижда, защото ти липсва.
Толкова!

После се обади на мащехата й и виж що за човек е. Може да е що годе стястна или поне да има интерес да се отърве от натрапеното дете. Кажи й същото, което си казала на дъщеря ти.
Толкова!

Мъжът ти може да се обади да вдига скандали, че и звъняла. Нека си беснее. Кажи само, че не виждаш какво лошо си направила
Толкова

После чакаш, мила! Чакаш момичето да проима нужда от теб, чакаш да се успокоят хормоните. Ако не идва - кани я за празници, разпитвай я за гаджета, за училище... нищо против новото семейство. Бъди добрата, спокойната, с която е хубаво човек да разговаря, която разказва вицове и ходи с дъщеря си на кафе.
Бъди й приятелка. И да живее с теб =- вече е време - тя е една малка жена.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: eff1f61153
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ами при пложение че тя не иска, трудна работа... не вярвам съдът да определи тя да остане при тебе при положение че и остава само една година до пълнолетие,
без да вземат под внимание нейното желание... а виж ако тя самата изяви желание в съда при развода да остане с тебе, тогава вече може. Но във всички случаи тя трябва да иска да е с тебе... дръж връзка с нея, поддържай контакт, дори и негативен. Сигурно е нещо моментно, под влияние на баща и. Кръвта вода не става... майката си е майка и никой не може да я замени.

Моли се, поискай под някаква форма помощ от Вселената.

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: d88e1d6405
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   На 17 дъщеря ти е осъзнат човек. Те не са я взели насила у тях, тя е пожелала сама. Това може да е реакция на ваш конфликт, но може и да е осъзнато нейно решение. За да предпочете това, значи връзката между вас двете не е стабилна. Никой не може да промие мозъка на 17 годишно момиче. Възможно е да си била необходимо строга с нея, а бащата да е с либерално поведение и това да й изнася. Със сигурност се чувстваш отвратително. Направи си трезв анализ на нещата и ще стигнеш до истината. Ако смяташ, че поведението ти спрямо нея е била правилно, остави я да си чупи главата. Нищо не можеш да направиш в момента. Времето ще покаже.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 54b7a29964
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Оставете момичето на спокойствие сама да си решава какво иска, при кой, с кого.
Нека да си учи, да си кандидатства, да си почне работа, да си подреди живота. Не я натоварвайте със своите емоционални и семейни разочарования.

След 5-10 години отношенията ви 100% ще се подобрят, а може и по - рано. Но сега просто е най - неподходящия момент да я занимавате с всякакви такива неща.. нека си мисли за себе си и върху себе си момичето.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 1150eb05a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Открила си в джоба му снимка? Истинска хартиена снимка? Тая история щеше да е реална през 80-те, сега кого се опитваш да заблудиш не знам.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 302eb2ce03
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   така както описваш нещата, излиза, че е станало едва ли не въздушно нападение и бившият ти мъж е отвлякъл дъщеря ти. тези неща обаче не стават така.
първо дъщеря ти е на 17, т. е. почти пълнолетна и не е толкова лесно да бъде настроена срещу родната си майка.
второ, такова настройване на крехката главица в никакъв случай не става лесно и бързо. това означава, че отношенията ти с нея са били разстроени отдавна и ти просто нямаш комуникация с нея!
ти си разстроена от изневярата на мъжа ти и хвърляш цялата вина върху него. при разрив в брака обаче почти винаги вината е някъде по средата между двамата. не пишеш нищо за своите грешки, а със сигурност има такива. дъщеря ти е била свидетел на проблемите между вас и си е съставила мнение. за да отиде да живее при баща си, явно има причина и тя не е от днес за утре.
какво можеш да направиш - просто да приемеш ситуацията и да бъдеш до нея. не я обвинявай, опитай се да погледнеш нещата през нейните очи. осъзнай грешките си и се опитай да не ги повтаряш.
Ж44

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: e11a8fafaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Няма как да потърсиш правата си, тъй като дъщеря ти е почти пълнолетна и не е дете. Като прочетох отнеха ми детето помислих, че наистина някой е отнел детето от майката. А всъщност порасналата дъщеря е отишла при другия си родител. Предполагам, че за да те остави без да те предупреди ти е ядосана за нещо. Ако бяхте в добри отношения това нямаше да се случи.

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 1925fff355
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Първо ти пожелавам да си върнеш детето и то най - искренно. Второ ще ти кажа, че не можеш абсолютно нищо да направиш при възраста на дъщера ти. Трето искам да ти кажа, че любимите ти хора не са си тръгнали от теб от хубаво. Както се казва, никой не бяга от хубавото. В момента може да поработиш само върху себе си. Учудващо е че си детска учителка а не си намерила път към детето си. Ако сама прочетеш какво си написала ще откриеш, че заблуждаваш само себе си като описваш нещата по угоден за теб начин. Кое дете ще напусне дома и майка си за една нощ и ще отиде да живее с любовницата на баща си? Замисли се! Няма как някой за 2 часа да промие мозък на 17 годишен и тука не става въпрос да го заблуди да запали цигара или да изпие чаша алкохол а да промени живота си в ново жилище с нови хора. Сигурен съм че и снимката в джоба на съпруга ти не е забравена случайно там а сложена съвсем умишлено, може би това е било начин по който той е искал да те накара да седнете и да поговорите сериозно, но ти си показала, че смисъл от приказки няма. Другото, което ме озадачи е че след случката на другия ден с месеци не си потърсила дъщеря си!? ! Това говори и за това какъв родител си. Говори че си ината и вероятно властна натура изискваща, но не предлагаща. Такива са обречени на самота. Щом най-близките ти те напускат, какво остава за приятели. Съвета ми е да поработиш върху себе си, да станеш смирана и прощаваща, ясно е че съпруга ти вече е изгубена кауза, вероятно е намерил в другата това, което не е получавал от теб и там връщане няма как да има. Но дъщеря ти след 2-3 години може вече да живее с мъж, да има собствено дете а колкото повече времето минава, толкова повече ще охладнява към теб. Утре тя ще има семейство, деца и ще има нужда от теб, но няма да дойде да проси помощ. Ако ти обаче преклониш глава и признаеш своите грешки, нещата може и да се поправят. Е Залепеното не е като здравото, но все пак си е цяло.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 7404d7568d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Νο 8, не съм авторката на историята и в живота ми няма и помен от подобни драми. Искам, обаче да ти кажа, че аз, към днешна дата, нося в себе си 3 исктински, хартиени снимки на любимите ми хора!!! Как може да си вадиш заключения именно от тази подробност?? На мен ми направи впечатление друго-авторката, в продължение на 4 години не е направила нищичко, за да избегне ситуацията, в която се намира сега. И забележи-никъде не пише нищо, осносно "приноса" си към разрухата на брака си. Явно е безгрешна.. Не че оправдавам бившия ѝ мъж, де. Безотговорен страхливец е, щом е нямал смелостта да разкрие картите си и сам да сложи край на всичко, а го прави едва след като си намира партакешите извън дома. Тъпо е, също, че явно е обвинил за всичко авторката и наистина е промил мозъка на дъщеря си. Подобни разгоеври се провеждат и от двамата родители с детето ИМ, а не в присъствието на "новата" жена на татко..

Време, авторке, дай ѝ време. Ако ти действително няма от какво да се срамуваш, то бъди сигурна, че и дъщеря ти рано или късно ще го разбере.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: a3911f4197
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Какви хормони, какво чудо измислихте. Момичето е вече почти пълнолетно, физически зряла и психически изградена личност и може да прави такива избори, но нещо не ми се връзва разказът на Авторката. Преди 4 години намерила снимка на жена, след 2 дни изгонила мъжа си и... сега чак „детето“ и го отнемат - не можах да разбера точно, но факт - момичето е на 17 г. и няма съд да се занимава със случая на Авторката, защото след някой месец става дума за пълнолетен човек, който може да иде да живее в Австралия ако иска, камо ли при баща си.
Мисля, че единственото решение е Авторката да се примири с раздялата с мъжа си и да търси начин за нормално общуване с дъщерята без обиди, без сърдене, без опити за настройване против бащата и новата му жена. Авторке, само губиш от такова поведение. Не забравяй, че детето не ти е изневерило - то просто е отишло да живее при баща си и за него вие като родители сте еднакво важни, но просто е избрало дома, в който иска да живее. Не го взимай лично това, а търси начин за някаква нормална връзка.
Ти дете иначе нямаш - имаш порастнала дъщеря. Време ти е да помислиш за свой живот, дори за среща с господа, защото не си престаряла или просто упражнявай хобита и търси живот за себе си. Дори да не се беше развела дъщеря ти най-късно след 1-2 г. щеше да отиде някъде да учи и пак щеше да е същото.

Ако мъжът ти е толкова черен Авторке, не се притеснявай - дъщерята сама ще го види това и ще си направи изводите, но ти ако се пробваш да я поставиш между вас двамата само можеш да загубиш, но факт - живее с месеци там вече и не иска да има конакт с теб..май нещо ни спестяваш инфо?

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 97611bb7d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Номер 8 - някои от хората, които са по - стари набори още ползват хартиени снимки, просто това им е част от вкуса на поколението им.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: cf6c921a85
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   здравейте искренно съчувствие изказвам за това което ви се случва хората винаги упрекват но в крайна сметка само майките си знаят през какво преминават далеч от децата си. Да действително няма много какво да се направи предвид желанията на детето ВИ. Тук обаче много важно е вашето поведение - бъдете макар и отдалеч или близо винаги с детето си - несъмнено ще има трудни моменти в живота не винаги има само радост съдбата често праща изпитания такива ще има и дъщеря ви никога не я изоставяйте независимо че не е с вас само така тя ще е пак с Вас

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker