Самоубийство или истинско щастие е според вас? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121281)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Самоубийство или истинско щастие е според вас?
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 1826 пъти
Страшно много бих искала да ви задам няколко въпроса, тъй като доста често ги задавам на себе си и се лутам в търсенето на отговори...
Били ли сте зависими от някого, чисто духовно, не физически? Изпитвали ли сте потребност от това даден човек да присъства в живота ви, защото любовта ви към него е по-силна от всичко? Обичали ли сте с цялото си сърце и душа без да искате нищо в замяна?
В момента се намирам в едно такова хаотично положение и нямам идея какво се случва с мен. Бях с моято половинка/сродна душа цели 5 години. Бяхме най-добри приятели, мечтатели, пътешественици, лудо влюбени, обсебени и това ни съсипа. Не се разбирахме особено, но се обичахме във всеки един смисъл на думата. И мисля, че това ни погуби.
Преди около половин година се разделихме. Оттогава и аз и той се мъчим да продължим напред с други хора. Опитвахме какво ли не. По едно време прекъснахме всякакъв контакт, но не се получи. В момента сме най-добри приятели... които си принадлежат. Все още се обичаме така, както в началото, но връщане за нас няма по обесними причини. Нито един от нас няма желание да изживява същият кошмар отново. И той и аз минаваме връзка след връзка, без абсолютно никакъв успех, без истински чувства, без капка любов и загриженост към човека отсреща.
Били ли сте в такива отношения? Сякаш физическото го намирате при друг, но духовното си остава при любовта на живота ви? Когато този човек просто заема най-ценното място, когато буквално сте зависими и имате нужда от него? Когато отношенията ви с него са като наркотик, от който не може да избягате? Когато сте слаби... стане ли въпрос за него. Това ли е истинската любов, която остава за цял живот? Да обичаш този човек повече от себе си, дори когато не сте заедно? Сърцава ви да си принадлежат, но да се залъгвате и да се насилвате да обичате други? Отровни ли са тези взаимоотношения? Грешка ли е да останеш до най-добрият си приятел и твоето всичко, въпреки, че може би никога няма да сте заедно отново? Или трябва да ценим това, защото се случва веднъж и трябва да се постараем да го задържим?
За мен това е нещо висше... Далеч от физическите потребности на даден човек. Да си влюбен в душата и сърцето на някой... Самоубийсто или истинско щастие е според вас?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: 6a4fea0ebb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти описваш влюбването само по себе си, но мисля, че толкова си повярвал/а в тази си зависимост, че сам/а си се вкарал/а в голям филм. Всички сме изпитвали или изпитваме нещо подобно, НО ако двама човека не се разбират на първо време, тук няма как да става дума за повече от влюбване.
Грешка ти е, че не прекъсваш от раз всякакъв контакт с този човек.
Аз лично изпитвах такива силни чувства и към пъврия си приятел, но ме разочарова страшно като човек и намерих сили да се разделя с него. От тогава не съм го нито виждала, нито чувала и това е добре така. Пробва се по едно време да ме намери във фейса и го блокирах.
Само така човек може да продължи напред.
Не става наполовина - или се събери с този човек, но направи компромиси и промени поведението си, или прекрати всякаква връзка. Само така времето ще може да те излекува

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 72d783ec02
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако продължавате така е самоубийство. Ако направите компромиси и се съберете - това е истинското щастие на света. Много си права, че с други може да задоволиш потребности, да получиш удовлетворение в някаква степен, но щастие е съвсем друго. Щастието е само с един човек. Разликата между удовлетворение и щастие е от жив до умрял. Аз имах мъж преди 10-на години, който ме обичаше ужасно много. Сега съм с друг, с когото ми е добре, но до там. Ако можех щях да променя времето. Не платихме цената на щастието си и в момента съжаляваме. Сега сме с деца и е 99.9% невъзможно. Ако не сте заедно е самоубийство.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 2c03281032
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Е добре де защо не сте заедно тогава?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 020ad4c832
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това наистина ти есродната душа,което означава,че принадлежите към една духовна група във фините светове.
Обаче нямате съдбовно привличане-пътищата ви се разделят,а и не е нужно да имате такова.
Оставете си приятели и толкова-поемате по различни пътища.В което няма никаква трагедия,просто така сте решили преди да дойдете тук.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 55d3b655ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Да ти имам проблемите! Да ти имам чуденето! Духовната връзка е вечна. Физическата е до време. Физическата спрямо духовната е като пясък спрямо неръждаема стомана, като бронз спрямо диамант/злато. Духовната е над физическото. Аз пробвах да забравя моята любима, за щастие не можах и сме заедно в момента. Минаха се година и шест месеца, преживях, направих си сметка и видях, че тя е човекът и сега успяхме да се съберем след малко трудности и инати. Според мен такъв човек не се забравя, то и затова е и духовна връзка. Вие сте в такъв прекрасен етап, който се случва може би само с един човек. Обичаш без да чакаш в замяна, значи любовта ви не е стока за продан. Да зарежеш такъв човек е все едно да си отрежеш от сърцето. Аз го осъзнах чак когато останах без нея дълго време и си дадох сметката, че с други няма да съм толкова щастлив. Господ ми помогна да се съберем. А иначе може да бягате един от друг, както правят повечето, но за забрава? ! Една птица като я оставиш в главата си да носи, да мъти, тя снесе. Яйцата и те порастват и те снасят. Панимайш?

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 7b8a1237f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Би било самоубийство и за двамата ако не се съберете. Повярвай ми, най-важна е духовната връзка между вас, с чисто физическите неща все някак ще се разберете и компенсирате нагона, но щом сте сродни души то няма да имате проблем с това. Страшно може да стане ако сега се разделите и след време разберете че сте пропилели цял един живот който сте могли да бъдете заедно.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: d4f988bb40
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не можем да се съберем, защото последните ни няколко месеца бяха ужасни, карахме се за щяло и нещяло, всеки ден, 24-7, някой винаги беше наранен, обесебвахме се един друг, задушавахме се от любов, и той просто не издържа и поддаде първи... И да, оттогва измина почти половин година, продължаваме да сме в същите хем прекрасни, хем ужасни отношения, караме се, разделя се, сдобряваме се и това е ежедневно. Понякога ми идва да си извадя сърцето, за да не ме боли толкова, но няма връщане назад за нас като за нещо повече от приятели, той не го иска... И явно така ще си останем. Винаги на границата и никога няма да е пълно щастието.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: cffdcb97aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Противоречиш си. Хем сте сродни души и сте си един за друг, хем било кошмар? Аз изпитвам нещо подобно към един човек, но няма нищо кошмарно.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: d4f988bb40
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Малко е сложно, не знам. Защо не сте заедно?
Всички двойки имат противоречия, но вие имате нещо много силно, трябва да се борите за него, не да бягате. А и нали знаеш, там където е горяло...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: d4f988bb40
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Щом той няма желание да е отново с теб по този начин просто го приеми и продължи напред. Ти очевидно си много повече з анего от останалите, така че според мен няма за какво да се тревожиш. Духовната любов е висша ценност, сексуалното привличане е до време. Такива специални и красиви отношения трябва да бъдат запазени. А и в крайна сметка какво лошо има да имаш до себе си човек, който те удовлетворява физически и друг, който го прави духовно? Аз бих казала, че си късметлийка.

 
  ...

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: d4f988bb40
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Според мен на момчето му е дошло в повече и е искал малко свобода. Понякога ни трябва време за себе си, колкото и да обичаме някого. Може би се е изморил, както явно и ти, от непрекъснатите ви скандали и раздели и е сметнал, че е по-добре да се разделите, но това далеч не значи, че няма шанс отново да се съберете. На вас ви е писано да сте заедно... По-вероятно е да мине време и когато осъзнае, че щастието за него си ти, ще се върне.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: d4f988bb40
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Горе главата момиче... Дори и приятели, пак си струва.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: d4f988bb40
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Щом ти е сродна душа и е до теб, какво повече искаш? Опитали сте, бил исте заедно, не се е получило... Не е ли най-важното, че имаш такъв човек до себе си и той има теб? Защо страдаш... Какво толкова? Той те обича, ти го обичаш, изградили сте прекрасна духовна връзка, няма по-красиво нещо от това, просто ви е писано да сте приятели.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker