4-месечното ми бебе падна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121536)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18611)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

4-месечното ми бебе падна
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 2639 пъти
Преди две вечери си бяхме вкъщи и аз, и мъжът ми. Мъжът ми вечеряше, а бебето беше до него на шезлонг, поставен на две табуретки (много безотговорно знам), а аз се обличах в същата стая бях. Шезлонгът политна на една страна и се килна, бебето се сурна и шезлонгът застана вертикално, опрян в пода, а бебето висящо от него. Поне беше завързано. Всичко стана мн бързо. Ръчичката и беше опряна в пода, а главата във въздуха, по думите на мъжа ми, аз изгубих звук и картина и се разплаках. Веднага я вдигнахме, тя плаче6е. Беше време за ядене и след като я успокоихме-5-6мин я нахраних. Яде колкото по принцип и заспа. Заспиването много ме притесни, макар че заспива през 2-3 часа за по час денем. Огледахме я за подутини-нямаше, само зачервено малко на бузката, предполагам се е ударила в шезлонга ръба му, но мина за няколко часа червенината. Заведохме я веднага след яденето в спешното. Тя заспа по пътя. Това също мн ме притесни, макар че в кола винаги спи. Лекар я прегледа, каза, че това че спи че не е проблем. Събуди я, прегледа я обстойно. Каза, че нищо и няма, но за наше успокоение ни прати и при неврохирург. Неврохирургът я прегледа спяща и каза, че нищо и няма. Попитах го да следя ли за нещо.. Той каза, за сънливост и повръщане. Не е повръщала, не е изпадала в безсъзнание. Уж не спи повече от преди, яде колкото преди. Майка ми дойде да ме види днес и каза, че детето и изглежда стреснато(не знае за случая)... Много съм притеснена! Чувствам се ужасно! Навредих на собственото си детенце! Много ме притесняват бъдещи последствия! Осъзнавам, че е много малка, дори не се обръща още! :(Забелязах, че се стряка на сън, но и преди се стряскаше каточе ли... Моля ви, споделете, мислите ли че ще се отрази на умственото и развитие занапред???? ЗНам, че не сте гадатели, но ако има хора, на които им се е случвало... ЧУдя се и да я водя ли пак на лекар, все пак бяхме след инцидента и казаха, че е добре.... :( Имам чувството, че светът ми се срина! :( Аз съм сиг най-лошата майка на света! ;(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: 38af174b70
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Съжалявам за случилото се, но ти си ходила на лекар и те са ти казали своето становище - какво очакваш тук?
Според мен нищо и без това не може да се направи. Изчакай и ще видиш сама дали ще има последици, но като цяло при толкова малко бебе какво да се стори?
И двамата според мен сте доста млади за дете и нещо не сте го взели на сериозно, но животът учи такива като вас с лошо. Надявам сте да сте си взели поука!
Иначе не се притеснявай толкова. При толкова малко бебе е нормално да има промени - тепърва ще има зъбки, колики, ще почне по-добре да чува и вижда - промени ще има и няма нужда от паника. Станалото-станало. За в бъдеще обаче не си правете самоделки, а има в магазина всичко - изпитано, проверено от 10 иснтанции и сертифицирано - не е необходимо днес сами да си правим шазлонги от подръчни средства.
Особено такова малко бебе можете да го държите в люлеещо се кошче или направо на пода върху подложка ако нямате пари, но и бащата, и ти сте много млади явно, за да направите такава глупост и нещо бебето го имате за кукла. Сега обаче нещата са се променили и мисля, че е за хубаво. Така както го описваш, а и лекарите са ти казали - всичко е наред с детето. Миналото не можете да промените, важно е в бъдеще да сте по-внимателни без да прекалявате. Скоро детето ще е и по-голямо, ще почне да се движи и възникват други опасности - виж си по-добре прозорци, балкони, стълби, обезопаси врати на секции, ЪГЛИ НА МАСИ и така нататък.
Успех и умната

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: e8dbc31b7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Благодаря! Дай Боже всичко да е наред! Определено си взех поука, но дано не платим висока цена за нея.... :( Шезлонгът го слагахме на две табуретки, за да не е на земята, че да не настинела.... Колко сме зле! По-добре да беше настинала... :(

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 6ce52e04c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Благодари на Господ, че не е пострадало сериозно бебето и недей психясва излишно.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 7a5c8af6c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Миличка, мисля, че няма от какво да се притесняваш! Да, знам, че си загрижена майка, но го приеми, детето ти тепърва ще има да пада (ти да видиш какво падане ще има докато се научи да ходи) и просто няма смисъл да изпадаш в истерия заради това. Щом лекарите са ти казали, че и няма нищо, значи и няма нищо. Забрави го и продължи напред! И спокойно! Едно падане, дори да е неприятно, не е края на света и няма дете, което да не е падало. Важното е да няма сериозни последствия, а това, че се ожулило леко, е това минава и заминава.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: ed55eec747
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   №1 ти го е писал, щом лекари са казали, че е добре, защо дърпате дявола за опашката и търсите нещо лошо. Щом главата ме не се е удряла в пода, щом си мърда крайниците и щом не плаче, значи всичко е наред. Не се паникьосвайте, не се упреквайте(особено един друг). Случват се такива инциденти, радвайте се, че не е било по страшно. Наблюдавайте поведението му докато е будно. Като спи, то не може да покаже нищо. Най вече когато е голо, по време на къпане във ваничка, дали ръкомаха и дали рита интензивно. На тази възраст, малките вече се заглеждат, покажете му нещо шарено от различни страни и наблюдавайте как реагира. Ако следи с очи, значи всичко е наред. Но това не е задължително да стане, не е точен тест, но няма да му навреди да го изпробвате. Просто си го наблюдавайте, но не педантично, както правите сега. По спокойно, бебетата усещат тревожната майка, особено ако го кърмите.

 
  ...


...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 0e33473c72
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Всяко дете е падало многократно, това е само началото.

Мен са ме изпускали с главата надолу върху плочки и не ми е ставало нищо. По начало бебешките кости са много меки и еластични и трудно се чупят. Повярвай ми всяко дете е падало стотици пъти и някои пъти доста сериозно и рядко се стига до сериозни контузии.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: b6a12cec62
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   не се притеснявай, нищо й няма. сигурно няма бебе, което не е падало я от диван, я от легло или шезлонг. и на двете ми деца като бебета се е случвало, нищо им няма.
а тя реално дори не е паднала, шезлонгът я е задържал. спокойно, бебетата не са от стъкло, чак толкова не се вманиачавай в случката. с растежа ще има инциденти, неизбежно е, така че свиквай:-) не си най-лошата майка, но си притеснителна. гледай да няма сериозни инциденти, а дреболии като тази са неизбежни.
Ж44

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 0e33473c72
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   1, и как разбра, че са малки, след като не са споменати години? А дори и да са малки на години, това не означава, че ще са лоши родители.

Аман от стереотипи - трябва да завършиш висшО на 23, да си намериш работа, да си намериш партньор, да не се получи, да си намериш друг, с него да се получи, да се ожениш на 30, да родиш на 32, преди това да си изтеглил кредит, да си си купил жилище, след това да се издигаш в йерархията, на 50 да си изплатил жилището, на 65 да си се пенсионирал.

С този алгоритъм ли ти се изчерпва представата за живот? Ами ако решиш да забременееш не на 32, а на 22, хм? Изведнъж вече си с печат на челото, че не си от стадото, така ли и не ставаш за родител?

Щото като раждате на 40, вече сте големите родители.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 98e6513138
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много*
Сигурно*
Дано детето е добре, но правописът ми се струва по-голям проблем.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: ed18165229
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Аз е съм компетентна по въпроса, нямам бебе, но от това, което прочетох разбрах, че бебето не си е ударило главата, така, че не мисля, че е нещо страшно. Ходили сте на повече от един лекар, те са казали, че всичко е наред, така, че не знам какво можем ние да те посъветваме. Малко ме притеснява това, че детето изглеждало уплашено, моят брат така от падане и уплах цял живот заекваше, но когато стана това беше на 5 години. Бяхме на село и той се катурна в една каца пълна с вода, за малко да се удави, но го извадихме и го изтръскахме за краката от всичката вода. Физически беше добре, но в последствие се появи този проблем със заекването от уплах. Но твоето бебе е доста по-мъничко, не знам. Не искам да те плаша напразно, може и това, което казвам да не е вярно, но на този етап няма как да разберем. Само времето ще покаже. Ако не спре да се стряска така не е добре, но пък не мисля, че умствената дейност е нарушена по някакъв начин, бебето не е паднало на главата си.

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 573783bf01
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ох леле, стегни се малко, ти като че ли не си падала. Нищо й няма, главата й дори не се е ударила в пода. Чак в спешното да я водиш, но ето лекарите са ти казали че нищо й няма и пак се филмираш.
По спокойно, нищо не е станало.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 021f01c03a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Абе жена, успокой се малко!
Моето дете падна 2 пъти като бебе и си удари главата с цицини, нищо й нямаше (какво и много други деца, твоето дори не се е ударило). По-скоро се е стреснало.
Леле, че паники има!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 09c96fb292
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   здравей, не мисля че й се е отразило по някакъв начин...
това че се е стреснала - ако е вярно, то не трябва да те притеснява, защото ще се стряска още много пъти.
според мен няма причина за притеснение!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: ac11d1cf6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Не се притеснявай, здравичко е детенце, според мен по-голям е твоя стрес. Успех и не се обвинявай. Случва се и на най-внимателните майки...

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: b84aaa34d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

16.   Абе спокойно бе, стресната е защото ти си стресната и се чуди защо. Я се успокой. Моя също е падал, а сега прохожда и се пребива по няколко пъти на ден си удря главата. И при теб ще е така и нищо няма да можеш да направиш, тепърва ще пада.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 2016affdb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Родител с доста голям опит съм. Сокойно, всичко е наред. Не се самообвинявай за глупости. След време тази история ще ти се стори маловажна и със смях ще се сещате за нея. Успех с бебчо.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: c5acc145fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Първо се случва и второ дано не се превръща в майка орлица. Кат една комшийка, която не смеела да го извежда навън зимата, за да не настинало, не ходи на детска градина, за да не се ударило и разболеело, стана ученичка, ходеше да я гледа през прозореца, защото трябвало детето да вижда майка си. Ха, познайте от пръв път дали това дете ще има нормален социален живот и семейство? Особено, при момчетата, които знаем какви стават.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: a46e601b4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Стряскането насън е съвсем нормално за бебе на тази възраст, казва се "Рефлекс на Моро", ако имаш желание потърси повече информация в интернет.
Иначе, всяко бебе е падало, и доколкото разбирам нищо фатално не се е случило, така че бъдете по-спокойни, защото ако вие самите сте напрегнати и нервни и предадете вашите емоции на детето.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: f9d831c863
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Когато съм била на 10 месеца съм паднала по някакви циментови стъпала надолу. Търкаляла съм се много - това го знам от родителите си. Нищо не се е случило с мен. Нямам умствени проблеми, дори вървя напред в своето развитие. Нищо му няма на твоето бебе! Бъди спокойна! Но един съвет от мен: наблюдавай си детето, а когато не го правиш, поне осигури безопасен периметър.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: b827df8c72
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Жените след като родят полудяват.

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 85f945b794
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Аз на три годинки съм си цепила главата, а както виждаш още съм жива. Както ти казаха НЕДЕЙ ПСИХЯСВА. 100% нищо и няма. Не я гледай че е малка-тя е много по-силна от теб. Едно бебе да си счупи нещо е 300 пъти по-трудно отколкото голям човек. Някой ден като порасне ( да ти е живо и здраво) ще си спомняте тази случка и ще се смеете. Успокой се малко не си лоша майка. Лошите майки са тези който оставят децата си, бият ги за щяло и нещяло. Ти НЕ СИ ЛОША МАЙКА

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker