Лошо настроение, чувство на безполезност - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Лошо настроение, чувство на безполезност
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 1286 пъти
Здравейте! Последно време нещата не ми се нареждат както искам и на всичкото отгоре ми се случиха много кофти неща психически. Сега се пооправих, но се сещам какво ми се беше случило и настроението ми в последно време е едно никакво. Не намирам смисъл в живота си и се чувствам безполезна. След около месец и половина ще заминавам в чужбина и се надявам всичко да е наред, но до тогава нямам какво да правя и се чувствам много зле. Имам хобита и се разсейвам, но по някое време забивам на компютъра и нищо не правя. Искам да усмисля живота си и да не се чувствам така безполезна! Случвало ли ви се е това на вас и как го лекувате? Чудя се дали да не се посъветвам пак с психиатърката ми или с психолог да кажат как да се преботя с тези състояния. Благодаря!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: 832e310190
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Банално, но си виж хормоните - женски и щитовидна жлеза. Може да те е хванала и „пролетната умора“ - липсват ти витамини и най-вече витамин С, колкото и да е банално това. Наспи се и най-важното - излизай навън в светлата част на деня - разходки, седни в някое слънчево кафе. При възможност прави редовен секс - почти ежедневно или мастурбирай.
Банално е, но ти не си за психолог - тялото ти дава сигнали да му обърнеш малко внимание. При възможност и ако си здравно осигурена искай направление за някой курорт с минерални води - липсва ти светлина - отиди примерно във Велинград, а за хора с депресии винаги дават направление за Наречен, но там сега е студено и не е за теб.
Ако можеш да си го позволиш отиди на море в топла страна - в Турция виж какво е времето в момента и в Гърция, но ако не ти се трошат пари и имаш малко време и Велинград е достатачен - има средиземноморски климат, масажи, топла вода и ще си като нова. Спести си парите за психолог!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 2014ff2d60
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Здравей н. 1! Къде да отида да си изследвам хормоните и щетовидната жлеза? В някоя лаборатория ли? Защото до сега не съм ходила. Психиатърката ми даде да си направя някакви изследвания, но май не са за хормоните и щетовидната жлеза. Благодаря предварително!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 832e310190
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Отиди при своя личен лекар - опиши му своите проблеми - той ще ти каже къде можеш да си направиш изследване на щитовидната жлеза и ще ти даде направление за това, но ако не ти даде си плати. За женските хормони отиди на гинеколог - дори не е нужно да правиш изследване, защото гинекологът ще види дали имаш кисти или други проблеми и ако той прецени ще ти пусне изследвания, но ако нямаш кисти да кажем или нещо друго, то е ясно, че си здрава.
Първата крачка ти е при личния лекар. Изключи всички физически възможни причини и чак тогава ходи по психолози.
Не взимай никога синтетични психотропни лекарства, предписани от психиатър. С лекарства няма да можеш да се излекуваш. Ако си физически здрава заложи на спорт, много време навън, сън и хубава, богата на въглехидрати храна (макарони, хляб, картофи, ориз) - този вид храна подобрява настроението.
Банални са тези неща, но сън, почивка, време навън, спорт, редовен секс, хубава храна са понякога отговора на проблеми като твоя преди да търсиш нещо по-дълбоко. Дай шанс на тялото и психиката да регенерират. Може би страдаш от burn out - дай си почивка задължително смяна на тапета. Ако нямаш средства за истинска почивка отиди на гости при някого на море или планина - времето може да е още студено за плаж да кажем, но денят е по-голям, има повече слънце вече и ти стига да се разхождаш на плажа да кажем. Обърни си сериозно внимание! Тялото дава сигнали...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker