Себорея - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121298)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Себорея
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 1662 пъти
На 16 съм, момиче. От месец и половина имам себорея на главата. Ходих при личната си лекарка, не ми даде направление за кожен, а ми изписа шампоан и лосион. От един месец ги използвам, но видях, че петното става по-голямо. Уж хваща коричка, а не се оправя. Пиша тук, защото не знам към кого друг да се обърна. Личната ми каза, че нямало да се оправя, било си е от сезона, типа на кожата ми бил такъв (за голямо успокоение и тя има). Лекарите тук са некадърници, специално моята. Сигурна съм, че ако ме види кожен ще каже нещо съвсем различно. Ще дам пример. Наскоро баща ми беше с изгаряния по тялото, естествено не му даде направление за хирург, а тя се правеше на лекарка. 2 седмици го "лекуваше" и нищо не се оправяше даже ставаше по-зле. Накрая баща ми си плати частно на хирург и за 1 седмица се оправи и се върна на работа. Затова й нямам никакво доверие и сериозно обмислям да се преместя. Ако някой се е излекувал ще се радвам да сподели как.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: 1a414776cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, независимо с какъв проблем се сблъскваш в живота едно запомни - с мрънкане не се случват нещата. Щом лекарката е лоша и не сте доволни, защо не сте я сменили? Имахте тази възможност до края на м. декември. Сега можеш в месец юни да си смениш личния лекар и толкоз. Най-мразя мрънкащи хора, които нямат решение за проблемите си. Навън има хиляди лекари - избери си един. Съветвам те да си избереш млад лекар, който няма много пациенти и не е с нашумяло име - той ще ти обърне повече внимание. Първо ти работиш за името, после то за теб. Маса народ сте се натъпкали при разни „имена“ и накрая получавате това отношение, защото лекарите са изнервени и пренатоварени, а има доста добри млади лекари без пациенти почти.
Сега по темата - действително личната ти лекарка е възможно да е права. Все още е рано да се каже, но 10% от хората със себорея имат хроничен проблем. Не смятам обаче, че при теб ще е така, защото ти се намираш във възраст с променливи хормони и най-вероятно кожата ти е по-мазна в момента. Най-вероятно ще го израстнеш. Има много народни методи за лекуване на себорея, но питай по-добре в аптеката или отиди действително на дерматолог - 20-30 лв. е прегледа.
За кожата на главата ти препоръчвам много шампоанът Head and Shoulders за мазна кожа. Знам, че е изтъркано, но специално при моя съпруг помага това много. Няма да ти навреди - опитай. Ако не помогне, поне няма да навреди
Пробвай и с низорал или други неща от аптеката.
И най-важното - ако нямаш доверие на един лекар ти трябва да го смениш!
Не пробвай още народни рецепти, а пробвай с нещата от аптеката. Ако не се получи се зареди с търпение и чакай да израстнеш проблема. Съжалявам, че това ти се е случило, но с мрънкане не става такова нещо не изчезва за 1 месец..
Виж си още начина на живот, на хранене, хормоните - себореята е само един симптом, но проблемът е вътре в теб.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: db377a4c2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Себореята е почти нлечима..
Повече от сигурно е че ако до някаква степен я премахнеш тя пак ще се появи все някога в някакъв етап.. причините са гъбички а стресът.. лошата хигиена.. нездравословната храна.. кофеинът.. омазняването на косата.. хормоните.. средата в която живееш и др. са ключови фактори...
Не се залъгвай по шампоаните които рекламират.. те дори влошават нещата..
В повечето случаи можеш само да облекчиш симптомите нищо повече..
Не очаквай пълно лечение..
От някъде бях чул че почти всички хора на земята имат гъбичките които причиняват пърхота и себореята.. просто при някои тези гъбички са по агресивни заради гореспоменатите фактори.. а веднъж разразят ли се почти няма оправия..
Но ето няколко начина по които можеш да си помогнеш..

Направи си някаква маска със хума.. тя ще успокои скалпа ти..
Пробвай маска с кисело мляко.. може би звучи абсурдно.. но помага.. Мий главата си редовно с катранен шампоан!
Ако решиш да си купуваш някакви медикаменти против себореята вземи някое от по-скъпичките против гъбички! Себореята се образува от гъбички така че няма да изчезне докато не изчистиш и тях.. а колкото по скъпи са медикаментите толкова по и ефективни са.. Не се залъгвай от евтините боклуци.. И не използвай никакви шампоани бъкани със химия.. Използвай бебешки шампоани! Аз само така се излекувах.. разбира се не на пълно но почти не си личи.. а преди бях много зле.. Но това отне доста време и непрекъснато миене.. гъбичките са много упорити.. Ако косата ти е по дълга обезателно я намали.. със сигурност ще има ефект!

И може би най важното.. започнеш ли войната със гъбичките в никакъв случай не спирай за почивка.. не им давай мира.. защото инстинкта им за самосъхранение ще се прояви.. ще се размножат отново и на края все едно не си постигнал нищо..
Надявам се да съм помогнал...

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: e873c7aede
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   емиииии ето ти нещо природно
оцет ябълков/ 2/3 лъжици / коприва, измиваш си косата, след това вземаш копривата и втриваш в косата хубаво, после стоиш половин час и изплакваш - недостатък - >>> понякога миризмата на оцет остава за по-дълго време.
Аз ползвам ЛОРИНДЕН - мехлем - > антибиотик кортикостероид, не е препоръчително да се ползва повече от 2 седмици непрекъснато и да се нанася на големи площи, но трябва да искаш направление за кожен, защото има различни видове себореи - мазна, суха и т. н, оттам мазилата са различни. Защото на мен ЛОРИНДЕН N ми помага , но не и ЛОРИНДЕН А - едното е за мазна, другото за суха
А лекарят може да ти изпише някакъв мехлем, който се приготвя, спомням си, че на мен ми бяха правили някакво мазило - салицилов спирт 2 процента резорцин и още неща, целта е да излющва
Шампоани - не съм попадал на "вълшебни" такива, че да решат проблема, ама поне стабилизират за малко положението, и се сменят, като "свикне " себореята с един пробваш друг - какво ли не съм ползвал - и скъпи и евтини - цяла гама - с коприва, без, хед анд шоудърс, уош енд гоу ит. н. и т. н

При мен е лесно, момче съм - къса подстрижка и воала, не знам вие момичетата как се оправяте
Отделно диета - колкото се може избягвай сладките, захарта, безалкохолни - богати са на захар

хвърли едно око на това

http://ezine. bg/n11-38489-Диети_при_себорея


Ноооооо ИСКАЙ ОТ ЛЕКАРКАТА НАПРАВЛЕНИЕ ЗА КОЖЕН ЛЕКАР, даже може да ти се направи изследване за какъв вид е самата люспичка, защото причините за себореята са много.
Пий вода, повишавай имунната система

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: fc8ba5a704
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   №2 Мия косата си през ден, защото бързо се омазнява. Пия кафе доста. Може и стресът да е причина, последно време много се бях изнервила покрай бившия си приятел. Относно нездравословната храна, не мога да кажа, че не ям, но и не се тъпча по цял ден само с чипсове, дюнери, бургери и т. н. Това, че се боядисвам и че използвам преса може ли да бъде фактор? Когато чуя за гъбички полудявам. Отвращавам се от себе си. (Баща ми има на краката. ) Знам, че гъбичките са упорити и точно за това много ме е страх.
От авторката

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: db377a4c2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   От №2.. Не мий косата си през ден! Колкото по често я миеш толкова по често се омазнява.. а омазняването подхранва себореята.. Ако имаш нерви опитай да изтърпиш няколко дена (4-5 поне) без да я миеш.. най вероятно косата ти ще стане ужасна.. знам какво е.. но след това ще се омазнява по рядко.. и свикни с това да я миеш по рядко.. ако не спреш омазняването няма да можеш да спреш и себореята.. (двете вървят ръка за ръка) Използвай бебешки шампоани или си прави маски за коса против себорея и омазняване..
И Обезателно спри кофеина! .. на мен една чаша кафе или кола са ми достатъчни за да събудя симптомите отново.. А ти щом пиеш кафе и то доста.. няма нищо чудно.. Нервите и стреса влияят доста при себореята.. дори се предполага че са ключовата причина за появата.. Не яж прекалено мазно и сладко.. И да.. боядисването и пресата са фактор.. може дори да бъдат причината.. всяко грубо третиране на косата и скалпа влияе някак на развитието на себореята.. така че най добре забрави за пресата ако искаш да се излекуваш.. Гъбичките не са като някаква хрема която мине време и минава.. ако искаш да ги махнеш трябва да се лишиш от много неща и да си упорита иначе няма как да стане.. Успех :)

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: cb511abe19
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От коментарите най-съм съгласна с номер 2 и за съжаление си казва истината- себореята е неизлечима. Трябва да се свикне с този факт. А аз от години имам пърхот, който често образува сърбящи пъпки които после образуват кори. Редувам само 2 шампоана. На други не се доверявам. Ако почна да ползвам други обикновени шампоани пърхотът за отрицателно време ще се усложни. Всичко започна с навлизането в тоя скапан пубертет, па скоро правя 21 години. Ходила съм на кожен лекар и ми изписа кетозал и лосион. Положението се подобри, макар за кратко. Сега редувам кетозал с Head and sholders. За сега само на тях се доверявам. Поне не са ми навредили. Като дете бях хубава и по-здрава, но тези години отдавна отминаха!!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: fc8ba5a704
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   N5 От няколко седмици я мия само Сряда и Неделя. Става ужасна, но я връзвам на опашка за да не си личи. Не виждам как мога да спра боядисването, защото косата ми е руса, а аз я боядисвам черна. Предполагам можеш да си представиш как изглеждам като я оставя. Пресата се опитвам да я намаля до минимум. Ако е от значение пия 3в1, а не истинско кафе (него рядко). Използвам специален шампоан, който ми изписаха sebomax и лосион към него с който да се мажа след като се изкъпя. От месец ги ползвам, а петното става по-голямо.
От авторката.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: fc8ba5a704
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Исках да попитам и още нещо. Проблем ли ще е ако след като този шампоан, който ми изписаха свърши, да ползвам шампоан "Здраве"? И също така си правя маска с тривитаминол? Понеже тривитаминол-а е мазен и пречи ли на това петно?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker