Схема за спиране на антидепресанти - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Схема за спиране на антидепресанти
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 18526 пъти
Здравейте, моля да пишат хора, които имат опит със спирането на антидепресанти по лекарско предписание! Интересува ме как точно става. Отиваш и ти казва от утре не пиеш нищо, след като вече дозата е намалена или се пият през ден и тогава се спират? Има ли някаква програма за спиране? Чувствам се добре, намалих ги, спрях единия и вече така 8 месеца, а доктора все казва да ги пия още и още. Искам да попитам и налага ли се правенето на някакви изследвания например за черен дроб и т. н.? И най вече някой приемал ли е друго лекарство, за засилване на ефект от спирането?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: b819ee244a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Не знам какви точно антидепресанти пиеш, но явно някаква комбинация. Мога да споделя как спрях антидепресанта Деанксит. Когато го ползвах( това беше много отдавна), тогава не знаех как се спира, а и никой не ме е посъветвал. И аз като тебе, като се почувствах добре, захвърлих хапчетата. Да, ама не, само след седмица старото състояние се връщаше. Пак започвах с хапчета и така няколко опита. Съвсем случайно, инстинкта ме насочи да си направя схема за намаляване. При начално ползване, схемата беше, сутрин едно, обед едно, вечер не вземам. Когато реших да ги спирам, започнах с дозата, на ден само по едно сутринта. Така една седмица. Следващата седмица, по едно през ден. През третата седмица, по едно на два дни и т. н. Накрая профилактично, по едно хапче на седмица, така няколко седмици и от тогава нито хапче, дано не се налага. Минаха вече над 12 години. Не знам дали при тебе ще помогне тази схема, но дано скоро се отървеш от хапчетата. Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: b2deff7671
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

2.   Докторът ще ти казва да ги пиеш, защото трябва да има продажби. Дистрибуторът знае как да стимулира тия дето му увеличават продажбите. В Америка половината население пие хронично антидепресанти и няма никакво спиране. Дотолкова е станало масово, че фекалните води бъкат от антидепресанти, които след това попадат и в океана. Така и рибата, която ядеш е пила антидепресанти.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: c1c7f70670
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   еми всеки реагира по различен начин - зависи от продължителността, дозата, вида на самото лекарство
За да не се стресира много организма е по-добре - > по-бавно на малки стъпки. А и понякога могат да се изписват заместители, ако има много силни абстинентни прояви

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 310fc5830d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   За съжаление съм пил много такива гадости. И в момента са ми яко зле нещата, но НЯМА да погълна нито хапче и по-добре да се овеся на някое въже от това да ми причинят това.

Всичко това е един скапан измислен кръг.

Запомнете ми мисълта и някой ден ще се сетите. повярвайте ми.

пълно е с буклуци(хора). Персоналът в болница(психиатрия) ти казва дошъл си тук да пиеш хапчета ако не пиеш къш. Пиеш хапчета ужким си бил добре и после така наречения личен психиатър те лъже всеки божи път как ще спреш хапчетата и накрая ти казва - трябва по едно на ден да си пиеш цял живот. Това след години агония и мисъл как ще си свободен, нормален и добре.

Никога!

Хапчетата не оправят нищо ама нищо друго освен химичния баланс в мозъка. След спирането им знаете как е.

Аз като дебела глава казах от утре няма и няма да пия повече тези лай**. Спрях ги и едвам се освестих - лошо ми е, лошо ми е и това е.

То и като почва човек да ги пие седацията е чудовищна при някой. Повръщане задължително. Като те ударят нервите усещаш че ако станеш да направиш 2 крачки ще паднеш като пияндурник. Е как да ходя на работа като 2-3 пъти през деня ще повръщам. Върху някой клиент ли да повърна? !

Стойте далече от тая пумия и да това е бизнес!!!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: ad28417253
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   До номер 1: Пия стимулатон от 50 мг по половинка сутрин. При мен всичко отшумя бързо и нямах почти никакви странични ефекти от лекарството в началото.

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 5df35da35f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Добре е да се знаят имената на антидепресантите, комбинациите с други лекарства и дали пиеш алкохол с тях. Имай предвид, че ако имаш наклонности към самоубийство, спирането на лекарството може да се окаже фатално.
Особено внимавай с бензодиазепамите. Там е добре дозата да се намалява над един месец. За другите е поне седмица, с постепенно намаляване на всеки 1-2 дни. Но аз не бих го наравил ако нямаш лекарско съгласие. Ако не си доволна от този лекар, просто го смени с друг.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 5df35da35f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Добре е да се знаят имената на антидепресантите, комбинациите с други лекарства и дали пиеш алкохол с тях. Имай предвид, че ако имаш наклонности към самоубийство, спирането на лекарството може да се окаже фатално.
Особено внимавай с бензодиазепамите. Там е добре дозата да се намалява над един месец. За другите е поне седмица, с постепенно намаляване на всеки 1-2 дни. Но аз не бих го наравил ако нямаш лекарско съгласие. Ако не си доволна от този лекар, просто го смени с друг.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a92e0fc54f
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   Мен пък антидепресантите ме изкараха от най-голямата дупка в живота и затова завинаги ще съм благодарна и на хапчетата, и на лекаря ми! За всички такива хапчета, лекуващият трябва да ти даде схема как да ги спреш, а и също така да те наблюдава през този период. Не трябва да се бърза. По принцип в листовките на тези лекарства пише, че дозата се намалява постепенно и може да отнеме седмици или дори месеци, за да се спре напълно. Също така е голяма грешка да ги спреш в деня, в който се почувстваш по-добре. Трябва да имаш достатъчно време да укрепнеш и да превъзмогнеш състоянието си, не става от днес за утре.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 4ea35909e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   №4, явно ти по рождение си такъв "Аз като дебела глава казах от утре няма и няма да пия повече тези лай**. Спрях ги и едвам се освестих - лошо ми е, лошо ми е и това е. " Затова и страдаш, а искаш и други да страдат. Ако някой ми разказва за депресии и антидепресанти, може и да не му повярвам, но аз съм изпитал всичко на главата си. Бях в страшна дупка, бях в ада, бях стъпил вече на перваза на прозореца, но някаква неведома сила ме спаси, тогава потърсих помощ от психотерапевт. Изписа ми толкова силни лекарства, че ме превърна в парцал. Станах още по зле, обикалях разни лекари, но полза никаква. Заболя ме силно глава и отидох на невролог, той ми изписа Деанксита и това беше моето спасение. Не е вярно, че хапчетата не помагат, помагат, но трябва да попаднеш на точните. Аз попаднах на точните и трайно се поправих. Авторке №1 съм, не ми е познат антидепресанта който са ти изписали, но щом ти е подействал бързо, вероятно е добър за твоят случай. Следвай схемата за постепенно намаляване и ще си ОК. Например може да опиташ, седмица по половинка през ден, после през два, после през три и т. н. Няколко седмици по половинка на седмица и накрая ги спираш напълно. Не слушай такива като №4, те за себе си не са полезни, а камо ли да помогнат на някой друг!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: fb664730f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   Номер9: Отново благодаря!!! Вчера имах възможност да го говоря с един фармацевт и нещата ми станаха още по ясни. Просто при положение, че ги пия Ноември 2016, а съм напълно добре от някъде Януари, не виждам смисъл да ги пия още толкова време.

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 3285a5ff95
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Авторке, твоя воля, щом се чувстваш добре, това е прекрасно, дано не ти се налага да се сещаш за антидепресантите!

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 70b4e3657f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   До номер 1. Деанксит не е антидепресант!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 898867bdc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   12, а какво е, щом за това се употребява -"1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ДЕАНКСИТ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
Деанксит принадлежи към група лекарства, които действат като облекчават симптомите на потиснато настроение.
Деанксит съдържа комбинация от две активни вещества - Флупентиксол и Мелитрацен. В комбинация тези активни вещества представляват продукт, който притежава антидепресивни, анксиолитични и активиращи свойства.
Деанксит се използва за лечение на тревожност; депресия; психосоматични разстройства, придружени с тревожност и апатия.
Вашият лекар обаче може да Ви предпише Деанксит и с друга цел. Попитайте Вашия лекар, ако имате каквито и да е въпроси свързани с това, защо Ви е бил предписан Деанксит.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 00d8fefb28
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Помагат на като станах по добре ги спрях постепенно!
Може да ги замените с пол ксамакс само вечер.!
Успех

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: a2d09311f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Най важно е, да се спират постепенно, даже и да се чувстваш добре. Пробвано е върху себе си. Когото се почувствах добре, веднага ги спрях и само след два дни депресията се завърна с по голяма сила. Тогава доктора ми обясни как да ги спра и всичко мина добре. Намалявах ги близо 2 месеца. Първо намалявах дозите, после удължавах времето и така стана, че вече 40 години нямам нужда от антидепресанти.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker