Бъдещето ми е заложено на карта - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Бъдещето ми е заложено на карта
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 1343 пъти
Здравейте. Пиша ви, защото съм отчаян от мисълта, че идните няколко седмици най-вероятно ще ме изхвърлят от работното ми място, поради глупостта на цялата система. Надявам се да имам някакъв начин да импровизирам, за да мога да продължа да върша това, което обичам, това, което съм учил, и посветил много години и пари за обучение и квалификация.

Работя в сферата на транспорта, но заемам административна длъжност, и не участвам пряко в основната дейност.
Разбира се, напълно е необходимо перфектно здраве, на всички, колеги, които са на"фронтовата линия" и от чийто действия, зависят хора и стоки.
За съжаление имаме нов собственик, а той взима присърце това изискване, всички във фирмата му да са във върхово здравословно състояние, независимо, че голяма част от служителите, стоят зад бюро и компютър по цял ден, както мен.
Моят проблем е зрението. Имам лек форма на астигматизъм с едното око, а при двете имам много слабо развито късогледство. В ежедневието не ми създава проблеми и никога не съм носил очила и не изпитвам нужда да нося. С едното око се провалям, когато съм правил теста за късогледство. Този с дъската, на която има букви - на първият ред една голяма, на вторият две по-малки, и така няколко реда, докато се стигне, до последният от съвсем миниатюрни буквички. Сигурен съм, че всички сте виждали такива дъски и се сещате, за кой способ говоря.

Спрямо изискването, трябва да мога, да виждам и с двете очи всички редове. Колеги ми казаха, че ги карали да седнат с гръб към дъската с буквите, очният държал пред тях малко преносимо огледало и са ги карали да разпознават букви от всички редове.
Направих импровизация с опита в домашни условия и установих, че няма да мога да се справя.... С едното око виждам буквите от всички редове, като за последният се налага доста да си присвия клепача, за да се избистри изображението, но пак определям буквата. С окото с астигматизъм, обаче последният ред ми създава проблем... Колкото и да си присвивам окото и да фокусирам, няма начин да определя буквата...
Напълно съм отчаян, че заради това ще ме изхвърлят без да им мигне окото, а образованието ми е тясно специализирано за този отрасъл, в България само няколко фирми се занимават с това, и бъдещето ми е на карта.
АЗ СТОЯ ЗА БЮРО, защо за бога и от мен изискват всичко да е перфектно :( :( :( :(

Някой може ли да ми предложи някакъв експресен начин за възстановяване на зрението?
Започнах да пия хранителни добавки за очи и да приемам теблетки с Цинк.
Започнах да правя и упражненията на Норбеков, който вярвам, че ще ми помогнат.
Но, на практика не знам, кога ще ме извикат и дали изобщо ще има ефект от мерките, които съм взел до тогава.

Има ли някакви трикове за моментно подобряване на зрението или трик за познаване на буквата без да се вижда добре? Възможно ли е да се запомни долният ред и дали ще има полза?
Забелязал съм и, че понякога след прозявка очите ми се просълзяват, а докато са покри зрението ми е изключително бистро и виждам без проблем, това може ли да се използва?

Знам, че вероятно единственото решение е лазер, но нито имам време, нито имам възможност да извърша тази манипулация в момента. Разбира, се ако няма друг вариант, ще се подложа, но искам само да си запазя работата този път.

Ще съм много благодарен да всеки, който даде някакъв съвет, защото наистина съм отчаян и съм пред депресия... Не искам да си изгубя работата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: 7b5eb3c487
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Единият начин е да Запаметиш долните редове буква по буква. Другият начин е да сложиш очила или твърди контактни лещи. Те могат да кориират астигматизма.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 56eb96cbb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има много клипове в нета, как да си подобрим зрението. Когато очите ми са напрегнати и уморени, практикувам лека тренировка, заставам до прозореца и гледам точка в далечината, след минута гледам нещо съвсем близо до прозореца, пак около минута. Така редувам погледите и усещам, че има ефект. Друга гимнастика за очите, прави се най лесно в леглото, даже и на загасена лампа. Както си лежиш по гръб, представяш си ъглите на стаята и започваш да ги обхождаш с поглед. Първо в кръг в едната посока, после в обратната, после преминаваш диагонално, накрая безразборно, към който и да е ъгъл. На мене много ми помага. Надявам се и на други да помогне. Окото също се фиксира от мускули, които се уморяват, така както и другите ни мускули. А най уморителна е монотонната работа пред бюро и пред компютър, затова ни трябва релаксираща гимнастика на очните мускули. Помага ми и честото мигане срещу слънцето, но не пресилено, правя го докато ми е приятно! Изобщо, нета е пълен със релакс на очите. Не пишеш на колко си години, но и възрастта си казва своето, с годините очите също стареят. Ако се наложи, сложи си очила. Успех и по спокойно, ако си добър в работата си, шефа ти няма да те изхвърли. Има хора с много добро зрение, но не стават за работа.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 7595f4bad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Това е някакъв абсурд!! 1

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: f27a49f138
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Отиваш на очен, изписват ти лещи/очила и проблема ти е решен. Не вярвам да те изхвърлят само защото носиш очила. А и така ти ще спреш да се мъчиш.
Очният лекар преценява в дадената ситуация кое е най-добре за очите (например при диоптър под 0. 5 обикновено ти изписват очила само за четене/работа с компютър).
Не си нито първия, нито последния. Споко, не е болка за умиране. Като си коригираш зрението с очила или лещи, не виждам какъв му е проблема на шефа ти.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: b9694fee49
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Шефа ти е много глупав, това което прави въобще няма смисъл. Така ти отиди при очен лекар, да ти изпише някакви лещи за очи. Носи ги на теста, никой няма да разбере, че ги имаш и си готов.

 
  ...


...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 073a2a82f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Сигурно работиш за корабоплавателна компания. Само не разбирам защо си се паникьосал толкова, при положение че си на канцеларска длъжност. Напълно абсурдно е да те уволнят за такова нещо, освен ако не търсят зорлем причина да махнат някой за да сложат на негово място човек с връзки. Но щом изискването идва директно от собственика, то и това не ми се вижда правдоподобно. Собственикът може да прави каквото си иска стига да спазва трудовото законодателство, а също и трябва да бере последствията от кадровите си решения. Ако искат да те изхвърлят по такъв абсурден повод, то майната им. Ако не е това ще е друго. Винаги биха могли да се захванат за нещо. А иначе как си мислиш че кадрите по корабите от 50 години нагоре имат перфектно зрение. Просто се носят подаръци на докторите в транспортна болница. Слагаш си едни лещи и носиш едно шише уиски.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: a8daf0c276
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторът съм. Първо искам да ви благодаря за отделеното време.

Гонят без да се замислят такива като мен. Това не е някаква спонтанна чистка на хора. То това, правило винаги е съществувало, но просто до сега, хората от офиса, са минавали само тест за наркотици, останалите изследвания са били за отбиване на номер. В офиса никой не носи очила, за лещи не съм сигурен, но и да носят едва ли ще се хвалят с този факт, предвид, че е упоменато, че трябва да си с перфектно здраве, няма значение дали работиш само от офиса или не.
Преди тестовете, ги правиха в държавна болница и по мое впечатление, бяха бегли, най-вече правиха тест за наркотици, което беше и основната причина за тези изследвания, при останалите лекари се минаваше за печат, уж че са те проверявали.
Този път са в частна клиника, и колеги казаха, че изследват всичко - ехографи, кръвна, урина и тн, включително и ЗРЕНИЕ.

В момента правя упражнения, каквито ми препоръчвате, и имам впечатления, че наистина помагат, но ще отнеме време докато, ефекта от тях се прояви достатъчно.

Замислял съм се за лещи, но съм сигурен, че всеки офталмолог ще забележи, че нося такива по време на теста. Или пък не?

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: af621f74a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ватиант 1 - Дай на преглеждащия лека 100 лева да напише, това което ти искаш, той да напише.
Вариант 2 - Напусни скапаната работа, защото никой не иска да работи за такива нещастници. И работа има. Не се притеснявай. Ако нямаше, щеше да има умрели от глад по улиците.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 599055a31d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Явно не си желан в тази фирма повече, иначе нямаше такова абсурдно извинение да се ползва.
Синдикати, нещо?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 4f8c3fff20
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз като ходих на очния тест за шофьорска книжка бях с лещи и те въобще не забелязаха, а аз даже им казах де, и те просто написаха, че ми е позволено да карам с корекция. Така че няма гаранция, че офталмолозите ще забележат.

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 3d8dc728c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Късогледството и/или астигматизмът НЕ СА здравословни проблеми! Осъди ги, ако твърдят, че са!!!
Ако бяха очилата, лещите и операциите щяха да се покриват от здравната застраховка! Е, покриват ли се!??

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 3d8dc728c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Препоръчвам ти да прочетеш целия сайт!

http://zrenieto.net/

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker