Болка след пломбиране на зъб - вадене на нерв? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Болка след пломбиране на зъб - вадене на нерв?
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 3514 пъти
Проблемът ми е следния. Веднага щом ми пломбираха долния предпоследен кътник с фотополимерна пломба зъбът ми стана супер чувствителен и да не ви казвам какви болки преживях първата седмица. Нагълтах се с аналгини и взема, че спря на 14 ден. И аз вече бях щаслива, че вече всичко се оправи (уж), но ето, че от два дни усещам ужасно остра болка при дъвчене и студено, а минаха 21 дни откакто го пломбираха. На 15 съм и никога не бях усещала болка от зъб и от нищо стана бела. Страшно много съм бясна и ми писна от некъдърници! Тъй като той ми каза, че кариеса ми бил дълбок стигнала ли съм до вадене на нерв? :) И на всичко отгоре имам още три кариеса и не знам какво да правя, ама май е по - добре да не си причинявам болка като я нямам, то и без това в България никой не му пука за теб и само с пари си пълнят гушите. Страшно съм разочарована!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: a1d933153a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мила, аз вчера ходих да ми пломбират зъб и днес пак ще ходя да слагат пломба. Щом те боли трябва да го извадят, след като го умъртвят. Слагат ти арсен и стоиш 2-3 дни с него и през това време може да усещаш лека болка заради лекарството (Не се тревожи за това). После ти вадят нерва и ти слагат пломба. Ела в Търговище, има страшен зъболекар тук и аз тук си направих зъбите.

М20

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 915bd35785
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Проблемът със зъбите е, че не е като някакво леко нараняване, което най-често се оправя от само себе си, каот подържаш добра хигиена, почивка и правилно хранене. Зъбите само стават по-лоши, затова трябва да търсиш помощ във всеки един момент.
Да взимаш болкоуспокояващи половин месец, с надеждата, че зъбите ти ще се "оправят" е глупава игра с тялото и психиката си. Повярвай ми, каквато и болка да трябва да изтърпиш при заъболекаря, ще е за няколко минути. Ако оставиш зъбите си така, в един момент, ще изпитваш толкова силна болка, че ще искаш да си ги извадиш сама с клещите.

"И на всичко отгоре имам още три кариеса и не знам какво да правя, ама май е по - добре да не си причинявам болка като я нямам, то и без това в България никой не му пука за теб и само с пари си пълнят гушите. Страшно съм разочарована! " - Не мога, да разбера, какво подяволите е съчинил мозъка ти, но те съветвам, да спреш с вякакви болкоуспокояващи, да отидеш на зъболекар, да изтраеш половин час и после ще си много по-добре.
Ако мислиш, че зъболекарят ти е некадърен, смени го. И помни - зъболекарите не са вълшебници, които могат да накарат нови зъбки да поникнат (поне не в близките 10-15 години, но това е друга тема).
Лек ден и отиди на зъболекар.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 21c575e85c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Към номер две имах предвид, че масово точат пари от здравната каса и си играят със здравето на хората. Обедена съм в това от личен опит и не ставаше въпрос за дентален проблем. В днешно време е трудно да се довериш на някого. Благодаря за мненията - от авторката

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker