Паник атаки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Паник атаки
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 1894 пъти
Здравейте.. , преди 2 години както си карах с колата получих световъртеж, стягане във врата и сърцебиене.. , отидох в бърза помощ и кръвното ми беше високо, след това около 3 4 месеца ми ставаше така постоянно и все бягах до бърза помощ, посъветваха ме да отида Ба психиатър и ми казаха че са паним атаки вече доста време пия клонарекс и анафранил чувствам се много по добре, но все още ме е страх да карам сам кола да не ми стане пак така...? Въпроса ми е някой имал ли е същия проблем и как е преминал през него??

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: 9d0a654242
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Еми при такива силни упойващи лекарства изобщо разрешено ли ти е да караш кола? И аз имам нещо подобно на твоето, при мен диагнозата е вегетативна дистония, което за мен не е вярната диагноза, но това е друга тема, за сега горе долу с проблема се справям като пия милгама и едни други които садържат Б витамини и мога да шофирам и да пия алкохол, но при теб трябва да е забранено и алкохола и шофирането и то дори само при употребата на едното алекарство а когато е когато и двете са комбинирани е пълен абсурд, ти трябва да си яко надрусан, дори трябва ако зъболекар ти слага упойка при зъболечение да го предупредиш, че вземаш тези опиати, за да не стане предозиране с упойката и да умреш. Трябваше лекаря да те почне с по-леки лекарства и постепенно да ти ди дава по-силни ако не реагираш на витамините а той направо те е подпукал с бензодиазепами. Относно проблема ти, при мен това нещо ми се случи като вървях по улицата и всъщност се чувствам по спокойно в кола докато шофирам, отколкото да съм пеша.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: dac994823d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   бях преди много години в подобно състояние, случвало ми се е във влака, когато съм на път и няма как да сляза или да извикам бърза помощ, купето беше пълно с хора... но вече знаех че са само ПА и затова си казах, като ще се мре, да се мре и започнах да дишам много дълбоко и бавно със корема, фокосирах се само върху дишането си и нищо друго... ако имах голям корем, сигурно в купето щяха да си помислят че ще раждам :) но не ми пукаше.. след този момент всичко отмина и не се повтори никога повече, защото спрях да се страхувам. А що се отнася до лекарствата, не ги пий убедила съм се че няма полза от тях. Даже вредят и имат много странични реакции, а някой водят до привикване.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 2012f6eee8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Преживявал ли си някакъв стрес наскоро, какво работиш, имаш ли проблеми, тормоз в работата? На колко си? Срамежлив ли си, притеснителен ли си по принцип, имаш ли някакви безпричинни страхове и т. н. Дай малко повече информация.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: c46a48cc5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Когато ми стана така... месец преди това един кретен щеше да ме удари челно с кола и караше доста бързо.... имах и едни други проблеми които доста ги мислих, всички казаха че от там се е отключило, но вече съм доста по добре като изключим че имам от време на време световъртеж и главобол.. също така ме е страх да шофирам сам...

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: c46a48cc5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   На 28 години съм!!!

 
  ...


...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 9d0a654242
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   До 2. Определено пишеш за неща, които не разбираш и не си преживяла. Няма как да получиш паническа атака и да осъзнаеш, че всъщност това е паническа атака, след което това че си го осъзнала е накарало атаките да изчезнат завинаги. Такъв абсурбизъм не съществува. Първо паническата атака имитира заболяване, ако до тогава не си изпитвал такова нещо, няма как да го разпознаеш, че е атака, тя имитират инфаркт, инсулт, смърт.. човека е сигурен че умира, за това първата реакция е бърза помощ, лекарите също не знаят, че това е паническа атака и се започват изследвания и чак тогава, след като се докаже от изследванията, че си ок, тогава се слага диагноза паническа атака. Излиза, че ти си по-добра от лекарите, които за да стигнат до тази диагноза им трябват куп изследвания а ти си го прозряла, докато си стоиш във влака и размишляваш какво ти е!? !? И още по чудното е че повече не са се появили!? ! Все едно тия които ги получават от години не осъзнават, че това е паник атака, напротив те го знаят, но няма как да се пребориш с нервната си система, която ги предизвиква. Просто хората свикват с тях и не им обръщат внимание, гледат да не безпокоят околните с кофтито си усещания в момента, други са цял живот на лекарства подтискащи вегетативната нервна система. Няма такъв филм да изчезнат паник атаките за винаги. Освен ако не са предизвиквани от определена осъзната фобия, която ти успяваш да избягваш. Но ако ти е прецакана нервната система а не е фобия няма лечение, освен лекарства, които да я подтискат.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 045494978f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   до 6: Напротив, човек може да осъзнае, че преживява паническа атака. Тялото следва определен модел при всяка паническа атака. Говоря от опит. По време на първата ми паническа атака мислех, че умирам - даже извиках линейка. След като ми казаха, че било паническа атака (лекарите казаха "хистерична криза" или "паник атака") започнах да чета и да се информирам как, защо, как действа въпросната атака. Подобно на номер 2 и аз открих, че наблюдавайки дишането съзнателно мога да изключа от ума си програмата, която води до атаката. А съзнателното наблюдаване на дишането не е нищо друго, освен класическа медитация. Та, започнах да медитирам по-често, започнха да се занимавам и с ЦиГун и постигнах много по-дълбока яснота и осъзнатост за тялото си и поведението си.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 9d0a654242
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   До 7. Вероятно си въпросния номер две, защото не вярвам да има двама човека, които да пишат толкова много глупости. Паник атаките ако са от някакъв вид фобия е едно, но ако е от увреждане на вегетативната нерва система се лекува с хапчета до живот, някой се справят временно с внушения под хипноза. Но това е увреждане на нервната система. Няма такъв филм да разбереш че имаш паник атака, тя първо те удря на различни места и имитира всички болести. Днес може да те връхлети като изведнаж ти причернее и загубиш съзнание, утре може изведнъж да не можеш да си поемеш въздух, може да е като сърцето ти изведнъж започне да бие с 200 удара в минута и да ти прилошее да те заболи лявата ръка и да започнеш да повръщаш това са 100 процентови симптоми на инфаркт. Може да ти вдигне кравното на 200 или да свали горната граница на 60, МОже да ти надуе корема като плондер и да го втвърди като камък, може дори да те накара да ослепееш временно и т. н. може всеки път да е с абсолютно различни симптоми. Защото вегетативната ти система обхваща всички органи и може да те накара да почувстваш неразположение във всеки от тях. Ти ако вдигнеш кръвно двеста и ти прилошее ще си кажеш ли че това е паник атака, при положение, че ти се случва за първи път такова кръво или веднага ще отидеш на лекар? И лекаря като ти го измери ще каже абе това кръвно 200 е от паническа атака? !? Не ставайте смешни бе хора. Когато тя е повредена нервната система, няма как ти да си кажеш абе здрава е. Все едно да кажеш абе зъба ми е здрав, нищо че ме боли и има огромна дупка в него или отрязаха ми ръката ама ще ми поникне нова. Така, че не пиши глупости. Освен това Хистерията е съвсем друго заболяване, то е психическо и се изразява в това, хора които страдат от липса на внимание да си измислят болести, да припадат театрално, но само когато има публика около тяха да ги съжалява и да им оказва помощ и това заболяване няма нищо общо със заболяването на нервно-вегетативната система.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: e124c03dd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Емигрирай от тази страна и всичко ще мине.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker