Енергийни напитки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Енергийни напитки
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 1668 пъти
Аз съм жена на 20 и от година или повече доста ми се спи. Докато уча или дори гледам филм през деня. Тея дни за пръв път опитах енергийни напитки и така стоя повече будна. По случайност ги опитах с приятели без да знам какво е (колкото и странно да звучи). Даже до сега не бях чувала, че са за събуждане. Иначе никога до сега не ги бях опитвала. И кафе никога не съм пила. Но днес четох, че енергийните напитки са много вредни. Даже само като прочетох етикета ми се стори, че е пълен боклук. Аз досега пиех само много кола. А алкохол пия по малко и най-често е бира. Въпросът ми е след като не взимам други боклуци като цигари и кафе дали може тези напитки много да ми навредят. Няма да прекалявам. Тея дни пия през ден. Ще мога и по 1 път в седмицата. Ако ги започна ще спра и колата. Мисля дори и да не започна да ги пия, да го правя поне на сесиите, че както казах докато уча ми се доспива или нямам концентрация. Дори се чудя как ще съм като започна да работя по цял ден. Някой ще ми кажете по-добре да започна да пия кафе, но аз съм опитвала само веднъж от чашата на приятелка и не ми допадна. Аз харесвам студените неща и най-вече газираните. А енергийните напитки са точно такива. А дали е възможно например да ги пия за месец и после тялото ми да е свикнало да е повече будно и повече да не ми трябват. На миналата ми сесия пих доста вода, което не го правя често и подейства малко, ама енергийните напитки тея дни повече.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: c95f5c8191
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мен такива неща ми объркват режима и после не мога да спя вечер, става ми нервно и тн., но химически маи не влияят много.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 5c4975e957
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   1. Колата е също толкова голям боклук, колкото и енергийната напитка.
2. В определени количества и в зависимост от кафето то може да е дори полезно. Все пак коли, енергийни напитки и пр. са направени на базата на кофеина, което си е основната съставка в кафето. По-добре да пиеш кафе, отколкото енергийна напитка, която е блъскана с какво ли не.
3. Дори и за месец да ги пиеш тялото ти няма да свикне и след това да седиш будна, след като ги спреш. Няма как да стане тоя номер.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 8d1f3e4c1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не пий енергийни напитки, фет бърнъри. Пробвай с черен чай, гинко прим и пр. Оправи си режима, не си добавяш достатъчно витамини, минерали, електролити.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 267a8d5d5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Бягай от тези неща със страшна сила. Не съм чел на етикета какво съдържат енергийните напитки, но най-вероятно са пълни с канцерогени като аспартам и други отрови. Има един друг много голям проблем с енергийните напитки. Той е, че се съхраняват в алуминиеви кутийки. Хора разберете досега не се знаеше, но алуминият е страшно токсичен метал. Разбива мозъка и нервната система. От него се полудява и избива на агресия. Пазете се от този метал много. Това включва алуминиево фолио, напитки в кенове, съдове за храна и дори дездоранти. Попаднат ли алуминиеви йони в тялото отивате на кино.
Колкото до колата-бягай това е отрова. Уверих се. Пия ли кола, там където имах киста преди години, веднага започва да се подува и боли. Кистата, която е вид доброкачествен рак веднага се завръща и започва да расте с бесни темпове, и веднага спирам да пия колата, иначе ще ходя на хирург. Само с чипс, или кола става това. Една бутилка е достатъчна. Това е пълен канцероген. Имаше една история тук за един младеж на 20 и нещо, дето е болен от рак и живее в комуна с раково болни. И сподели, че тъпкал чипсове и кола редовно преди да се разболее.
Като искаш силна тонизираща напитка, която да не е гадна като кафето, препоръчвам ти чай Earl Grey. Най-добре не в пакетче, а на цели листа. Това е черен чай напоен с масло от цитруса Бергамот. Има страшен аромат и много кофеин. Може да се пие и студен с лимон.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker