Щастието - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Щастието
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1281 пъти
Здравейте хора, тази история не е драматична с проблеми, не е нищо сериозно, а нещо като статия, лично писана от мен с цел мотивация и опит за по-пълноценен и щастлив живот. Продължавайте да четете, ако имате възможността, ще се радвам да споделя с вас мислите си и нека всички взаимно се подкрепим!

Момиче съм на 17 години, осъзнах преди седмица, че не съм здрава психически, физически и щастлива. От няколко дни реших да променя това завинаги. Мотивирах се не знам как, нека ви разкажа как протича нормален мой ден/седмица и как бих искала да протича, какво ще направя по въпроса и дано се замислите и вие за себе си.
Обикновено се събуждам кисела след 5тата аларма общо взето нервна, задължителното нещо, което правя сутрин е да си навлека дрехите, да измия зъбите си и да пуша 1-2 цигари + кафето. Също и закъснявам често, гонейки градския транспорт, наум си мърморя колко кофти начало, както винаги, имам. В училище не говоря особено с хората, винаги ми се спи и съм намръщена, не съм и от най-слабите и съм комплексирана, сърдита личност. Прибирам се, затрупана с неща за учене, но от мързел пуша, лежа, оплаквам се и вечерта малко преди да си легна почна да си мърморя колко глупаво постъпих, че отново пропилях деня си и не научих. Излизам само петък и събота, като тогава с приятели пуша още повече. Наскоро се разболях много гадно, държа ме 2 седмици, през който не пушех, чувствах се много зле, осъзнах, че мога и без цигари, без лошата миризма, без сутрешния навик, мога. Това съм аз, или поне се надявам да БЯХ аз. Сега съм в процес на промяна. Леля ми е болна от рак на белия дроб, очаквам в скоро време да си отиде и всичко това е от цигарите, осъзнах че не ми трябват и сега е момента да живея и да бъда здрава, социална и най-вече щастлива.
Та както казах от няколко дни работя по промяната си, чета книги по психология, написах списък "пътят към промяната" и го изпълнявам възможно всеки ден, докато не стане един ежедневен навик. Какво включва списъка ми? - 20дневно плодово прочистване, насилствено пиене на 2л вода дневно, супер полезно е. Вместо сутрешно кафе-чай. Ставайки сутрин пия чаша топла вода на главно, със или без лимон, правя йога или 10минутна тренировка, взимам душ и тръгвам пеш за училище, не гоня превозни средства, не мисля колко може би ще ми е скапан деня, мисля как вече съм по-продуктивна, мисля какво ще се случи с мен след време, следвайки тези навици и просто се радвам. Взех решение да следвам специалност в друг град и се записах на уроци, уча здраво, социализирам се, говоря с хората в училище, давам им шанс да ги опозная, давам им шанс и те да ме опознаят.. Радвам се на решението си относно цигарите, тренировките и като цяло сутрините ми. Радвам се, че помислих над това и се стремя да постигна нещо.
Надявам се съм ви помогнала, много ще се радвам ако още някой е преминал през подобна промяна или размисъл и съм помогнала на него или той би ме посъветвал мен относно нещо. Хора обичайте се, бъдете щастливи, не се тровете, пазете здравето си, рискувам да звучи като рязко остаряла баба, но даден ни е един живот, живейте го по вашия си начин, но бъдете положителни!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 43da94ae71
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Доста странна тема, но е нормално на тея години да плямпаш толкова много глупости. Всъщност мисля, че имаш един основен проблем, пълничка си. Това само по себе си не е чак кой знае какъв проблем, но за теб е. Не съм сигурен, но предполагам, че това води до ниското ти самочувствие и т. н.. няма значение, няма да влизам в ролята на психолог. Само ще ти кажа, че това ти е основния проблем, няма нужда да мислиш чак толкова. Отбележи го като цел. Просто това което ще те посъветвам е, започни с 1 час разходка всеки ден и 15-30 минути бягане всеки ден, гледай да си движиш и ръцете докато се разхождаш или бягаш. Постепенно увеличи времето на разходка и на бягане. Наблюдавай всичко, което ядеш, и просто си задавай въпроса "това което изяждам, ще ми помогне ли да отслабна или не". Най-добре събери смелост и отиди на фитнес. Успех. :)

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 3fed4cf6d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами браво, че си се взела в ръце и си осъзнала тези важни неща в живота.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 35b36807e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   До н. 1. : Би ли се аргументирал, кое по-точно в темата са "глупостите"?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 9d76e8a77d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не съм 1, но под „глупости“ има най-вероятно в предвид цигарите. Надявам се Авторката да спре и с плодовия фаст (гладуване), защото това е почти толкова вредно. За съжаление няма особено добра здравна култура и представа за здравословен начин на живот. Има леля, която умира от рак заради цигарите, а родителите явно ѝ дават да пуши от сутрин до вечер и да прави глупава диета само на плодове (захароза и фруктоза).

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 61091f779a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   4, пак не разбирам кое за цигарите е глупост - нали ги е отказала и точно върху това е фокусът на темата. Иначе диетата не е най-здравословната. А пиенето на прекалено много вода също не е полезно. 2 литра може да са добре за мъж с тегло 70 кг, но за жена с тегло 55 кг например да е много. Всяко прекалено нещо е вредно.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 05814ac8be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 3, почти съм сигурен, че си авторката. Глупостите са ти самият начин на мислене, от 1.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker