Лош дъх (халитоза) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Лош дъх (халитоза)
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 2054 пъти
Здравейте. Аз съм момче на 15 и от доста време имам един ужасен проблем. Да, това е лошият дъх. От супер много време се опитвам да го премахна по какви ли не начини, като започнем от води за уста, конци, специални четки и пасти и стигнем до методики, които съм гледал в интернет, например намазването на езика с куркума и жабуренето и тн. От известно време започнах да мия езика си с много паста за зъби и надълбоко, но той е само временно решение, след това отново по старому. Мисля, че се водеше налепи по езика това нещо. Чистя го, а то се появява след известно време. Абе, да, схващате какво имам в предвид, пробвал съм какво ли не, ходил съм по зъболекари и нищо.
Та искам да ви питам дали знаете някакви "отвари" които мога да опитам или нещо друго, каквото и да е, просто да реша тоя проблем. Сигурно се питате дали имам някакви стомашни проблеми, не нямам. Единственото нещо, което ми се явява като проблем, е синдром на Жилбер (голямо наличие на билирубин), който се съмнявам да е проблемен, но все пак да си кажа. Ами да, казвайте, споделяйте мнения, давайте съвети и се надявам да ми се отвори парашута тук, кой знае, след всички тези опити мисля, че заслужавам да премахна лошия дъх като един от многото ми проблеми, което вече е друга история, за която мога да се справя и сам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 554ff1df63
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   според мен, лошият дъх е най-вече от болни венци-кървенето им веднага донася дъх на гнило.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5ce87dc6fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз също се интересувам.
Нещото, което ми помогна за по-дълго време, е почистването на зъбен камък. Зъболекарката ми каза, че е малко, но разликата беше осезаема. Просто се чувстваш супер чист.
Другото, което помага, е пиенето на много вода и яденето на пресни плодове и зеленчуци. За съжаление аз също не съм открила нещо, което да премахне лошия дъх завинаги.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 83806e5fc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Отвара от смрадлика за жабуркане, страхотна е.
Освен това, погледни дали при теб не се задържа храна зад сливиците, аз го имах това и каквото и да жабуркаш, не помага, защото зад сливиците оставаше топче храна....

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 3e0b8fd380
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, приятел. Твоето неразположение може би се е получило вследствие на някакъв духовен проблем. От колко време страдаш от това? Качил ли си кг? Добре ще е да си направиш режим, който има повече витамини и минерали. За жалост не винаги има лечение, има хора които не могат да се преборят с години, каквото и да пробват. А отсреща хората, които не познават човека, мислят си че е от лоша хигиена. Ами не е, малоумници! Можеш да сдъвчеш карамфил, магданоз и виж дали има подобрение.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: d4f335de7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз имам същия проблем и да, за сега го карам само на търкане с лъжица и четка за зъби докато се махне бялото. Ходил съм и на зъболекар, а той каза че така ще остане и трябва да свиквам с честа хигиена ако не искам лош дъх. Проблема е че като бях малък нямах този проблем, той почна като станах на около 14, сега вече съм на 16. Единствената опция която вече си мисля че остава е детоксикирането на тялото, чел съм че бялата покривка по езика или бактериите излизат на повърхността защото тялото се опитва да ги изкара от системата ти, още не съм тръгнал да ям органично и полезно, но го имай като вариант.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: eca54df46a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Благодаря ви за съветите, ще пробвам някои, само един въпрос имам.
Номер 3, как точно мога да видя това топче храна зад сливиците и как мога да го премахна, в случай че имам такова. Иначе нямам зъбен камък, както казах, ходя на зъболекар, питал съм какъв е проблемът, но винаги получавах някакви заблуждаващи отговори, като че ли и тя не знаеше какво ми е.
Номер 4, от това страдам вече 4/5 години, да, знам, че късно се сещам, но преди това не съм му обръщал внимание. Вече се боря 1 година, а с килограмите нямам особени проблеми.

Ако имате други въпроси и предложения с радост ще ви ги изчета.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: a42d9124a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Зa отвaрaтa от смрaдликa потвърждaвaм, сaмо гaргaрa се прaви, но НЕ се гълтa, токсичнa е.
Също нaтурaлно, кокосово мaсло, то дори може дa се яде :) Мий си зъбите с мaслото, жaбурене, гaргaрa, също зaдържaш в устaтa около 2-3 мин и после може дa го глътнеш кaто тaкa дезинфекцкрa и остaвя приятен aромaт и по сливиците и нaдолу.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: e28b2323be
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Виж дали нямаш проблеми с венците или зъбите. Каквото каже зъболекарят.

Иначе и аз имам неприятен дъх. Носиш със себе си спрей за уста или дъвка, както и зъбен конец за слез хранене. Ако толкова те дразни, така се оправя (поне миризмата). Но си виж лекаря.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: e456b25c0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Търсите причината в устата и зъбите, а понякога тя е на съвсем друго място... В болни бъбреци например. Когато бъбреците не функционират нормално, водоразтворимите токсини се отделят през лигавицата на целия храносмилателен тракт, включително хранопровода, гърлото, устната кухина. От такава миризма няма лесно спасение, дори да се миете и жабурите ежедневно с какви ли не помади и ароматизатори. Правилният подход е, разбира се, лекуването на бъбреците.
Та посъветвай се с лекар, но не стоматолог, а вътрешни болести.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5c4fadf623
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако си здрав и зъбите ти не са развалени би трябвало да е от недостик на течности, но нямам предвид газирани напитки или сокове от магазина, а чайове и вода. След няколко дена ще видиш разлика...

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: eca54df46a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   А откъде мога да закупя смрадликата?

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: d13b859bd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ски, лека против смрадлив дъх се казвал смрадлика

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 60fbc2d15a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   При такъв проблем - първо зъболекар, след това се търси причината в стомаха. При положение, че имаш налеп на езика, това говори с абсолютна сигурност за проблем с червата. По механичен път няма да се премахне. Приемай известно време мезим форте и ще видиш, че налепът ще изчезне, но е по-добре да посетиш гастроентеролог.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: eca54df46a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Вече посетих гастроентеролог и, както казах, имам синдром на Жилбер. Въпросът е дали ще ми дадат ензим форте и по колко пъти на ден е препоръчително да го пия?

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 60fbc2d15a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Виж какво, повечето лекари изобщо няма да си направят труда да свържат налепа и състоянието на червата ти. Аз съм го установила сама за себе си и интересувайки се от китайската медицина и алтернативна изобщо медицина. Купува се от аптеката без рецепта - пие се по три пъти на ден за около месец. На мен ми беше изписан за СРЧ по този начин от гастроентеролог и налепът изчезна буквално на третия ден.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: fa067f8e28
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Направи си пълна детоксикация на организма. Алкализирай си водата. Мисли позитивно. Купувай си всякакви бонбонки и ги дъвчи с приятелите и се усмихвай. Всяка вечер пий чайчета с мащерка и мента. Понякога си прави с бял равнец. Яж много зеленчуци. Лягай си рано и следвай мечтите си.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: eca54df46a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   А какъв е този лек, номер 15?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker