Отказвам цигарите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Отказвам цигарите
преди: 13 години, 2 месеца, прочетена 3633 пъти
Здравейте. На кратко- отказвам цигарите :) не взех много трудно това решение, защото все пак в борбата ми помага Никотинел. От 17. 04. 2011г. не съм палила цигара и за сега се чувствам добра с леки допушвания от време на време, но не мисля да се предавам.... все пак съм млад човек на 18 ;) така имам един въпрос... искам да ми помогнете ако можете разбира се. Може ли някой да ми обясни защо се надебелява когато човек откаже цигарите само заради апетита или просто в цигарите има някакво вещество което намалява теглото. И ако е възможно моля Ви препоръчайтее ми нещо като диета или някакви по-леки упражнения (по-леки защото все пак съм 47кг. неискам да се изгубя от картата :р) дори ако знаете някакъв начин за минимален дискомфорт от липсата на цигари също бих се зарадвала. Предварително Ви благодаря и очаквам с нетърпение отговорите Ви ;)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 2 месеца
hash: 8e60ae1257
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Спокойно, може и да не качиш килограми. Аз не пуша от около половин година и не съм качила, а съм колкото теб - около 48 кг. (при това съм на 35 г., имам и дете и принципно при тези фактори вероятността за напълняване е по-голяма) Според мен си зависи от това дали винаги си била на тези килограми или са варирали в по-голям диапазон и от това с колко свободно време разполагаш, защото колкото си по-заета, толкова по-малко време ще ти остава за мислене и за хапване ;) Иначе бях чела, че при спиране на цигарите е задължително да започнеш да приемаш витамини и много течности (не е същото, но като ти се допуши, можеш да си хапнеш плод или да изпиеш нещо - сок, чай, мляко, горещ шоколад... ) А ето какво намерих в нета по въпроса за витамините и цигарите: "Редовното приемане на витамин Е и C в продължение на поне три години, може да ви накара да откажете цигарите, откриха учени от университета в Хелзинки, Финландия. Витамините могат да увеличат продължителността на живота и да компенсират вредените ефекти на тютюнопушенето и лошия хранителен режим. Можете да се преборите с пристрастяването, като консумирате повече витамини. Учените откриха, че жените, които пият витамин Е и C в нормални дози в течение на 10 години, изглеждат по-млади средно с 3-7 години. /БГНЕС /"
Люси

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: a27f05bacd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Цигарите по принцип потискат апетита и като пушиш не ти се яде толкова. Като не пушиш само мислиш за ядене и гледаш нещо да дъвчеш... затова се дебелее... гледай да правиш нещо, с нещо да се занимаваш, за да не мислиш за цигара... но щом си с тези килограми и да ядеш повече, не е проблем... и аз мисля да ги отказвам. С диети най-добре не се занимавай :)

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 30ddb29b0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Мисля, че е индивидуално. Някои наистина качват първоначално килограми, но след това ги свалят. Аз съм на 48 и спрях цигарите едва преди 3-4 месеца. Не, че пушех много - по 5 - 6 цигари, рядко повеча. Установих, че вместо цигара с кафето или чая си похапвам бисквитки и то не една, а по няколко. Та може би наистина човек започва да яде малко повече. Има и друго - мъжът ми също отказа цигарите и както изобщо не обичаше сладко започна редовно да похапва. Каза, че сага като не пуши му се ядат сладки неща. Та май по-скоро се напълнява от похапването. Незнам колко е вярно, че храната се усвоява по-добре без цигари. Но едно е вярно - като внимаваши не заместваш цигарата с нещо за ядене не би трябвало да напълнееш.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: c7c11fa4f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   много добро решение!!! БРАВО, БРАВО, БРАВО!!! Сетила си се тъкмо на време, защото (за съжаление) на нас, жените, много повече ни вредят. Лошата новина е, че щом на 18 си вече зависима, значи си почнала много рано, когато мозъкът си е правил връзки и окончания и ще ти е по-трудно, отколкото на човек, станал зависим след 18. НО НА ВСЯКА ЦЕНА ТРЯБВА ДА СПРЕШ и след 5 години ще си физически така възстановена, че сякаш никога не си пушила в живота си - точно навреме, ако искаш да си имаш дечица и т. н.
Цигарите водят до престрастяване заради никотина в тях, а са вредни заради катраните и другите съставки на тютюна, които се вдишват и причиняват рак на белите дробове, трахеята, устната кухина. НЯМА ЛЕЧЕНИЕ НА РАК НА БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ, другите два водят до инвалидизиране или смърт (ядене през тръбичка, загуба на спостобността за говор). При жените цигарите са ТРИ ПЪТИ по-вредни, защото ние имаме повече мазнини в тялото си и сме по-ниски и леки от мъжете, трябва да издържаме бременностт и т. н.

Защо се отслабва от цигари и успокояват ли те?
Да и не.

Отславба cе от цигари, защото пушенето на една гори 9 калории, но не само това - никотинът при зависимите действа на вече специализиралите се в мозъка рецептори и те дават сигнал за доволство, подобно на естественото чувство за ситост след хранене. Това е така и при всякакъв вид зависимост, но сигналите са измислени, за да ни накарат да оцелеем като вид - яж и си щастлив, възпройзвеждай се и си доволен (секс).
За да живеем като вид, трябва да се храним и правим секс. Имаме специализирани рецептори в мозъка, които ни дават чувство на доволство, задоволяване и щастие, когато ядем и правим секс. Способността на мозъкът ни да си прави такива рецептори и да изпраща сигнали за доволство и ситост ни играят лоша шега при определени сустанции - дрогите. Механизмът, който ни е съхранил като вид ви прави днес тютюнозависими, алкохолици и т.н.
Тютюнозависимите напълняват, защото са свикнали чрез цигарите да получават това доволство много често. Изобщо зависимостите са на този принцип. .
Пушачите са вид наркомани - те имат специализирани рецептори, които подобно на чувството на глад или нуждата от сексуално облекчаване, искат никотин - това е нужда, така е при всички наркомани (включително алкохолиците). Затова и ако един непушач пуши цигара, той не чувства задоволство и т. н., едва след няколко цигари се образуват рецепторите, които улавят никотина и дават чувството за доволство.
Когато се опитваш да спреш цигарите, не ползваш вече и други източници на никотин като лепенки и т. н., мозъкът ще иска доволство - и ти ще ядеш. Но това е временно. Може да се напълнее до 5 кг., които после си се свалят естествено!!! НЕ ПРАВИ ЕДНОВРЕМЕННО ДИЕТА И отказване от пушене - няма да успееш и в двете, не си слабоволева, посто мозъкът си иска храна и иска никотин. Някои пушачи нямат рефлекс да похапват при отказване, ако и ти си така, няма да напълнееш, ако го имаш - хапвай солетки например, не шоколад.

ЗАСЛУЖАВА СИ ДА СЕ ОТКАЖЕШ СЕГА, по-късно вече може да си отключила рак и други заболявания, към които имаш предразположеност, след 2014 ОКОНЧАТЕЛНО ЗАРАДИ ЕС-ЛИНИЯ ЩЕ Е ЗАБРАНЕНО НАВСЯКЪДЕ В БЪЛГАРИЯ ПУШЕНЕТО НА ЗАКРИТО!!!
Пушенето води и до сърдечен удър и сред пасивните пушачи. Затова и са тези мерки - след забраните в САЩ, сърдечните удъри по места намаляват до 30%.


Чувството за успокоение след цигара е лъжовно. Не само не се успокоявате, а се стесняват артериите и сърдечният удър се ускорява. Просто рецепторите, които искат никотин са ви „нервирали„, за да провоцират пушенето и след това изпращат сигнал за доволство. Подобен механизъм е при сексуално въздържание и след освобождаването - сигнал за доволство или глад - ядене -сигнал за доволство. За да компенсират липсата и да си доставят чувството на доволство, пушачите хапват. Но това става САМО В ПРОЦЕСА НА ОТКАЗВАНЕ. Веднъж преодоляли НАВИКА И ЗАВИСИМОСТТА СИ, вие няма да имате нуждата да ядете, тялото Ви ще се изчисти, а капилярчетата на повърхността на дроба, ще се изчистят, ще порозовеят и ще дишат истински. Ще се почуватвате много по-добре, а качените 5 кг. ще си се топят от само себе си, защото вече няма да имате нужда да похапване.
Успех!!! и БРАВО

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 4edb20ed6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ами надебелява се, защото цигарите потискат производстово на един определен ензим, на който не му знам името, но знам че е свързан с апетита. След като си 47 килограма не предприемай тежки диети. Просто гледай да не приемаш прекалено много калории на ден. Когато ти се похапва нещо просто ей така, изяш примерно плод вместо шоколад. Обаче не се лишавай от никакви вещества, просто гледай въглехидратите да са повече сутрин, а вечер по-малко за сметка на белтъчините.

Искрено ти пожелавам ти усшех в борбата! Дано на 18 да не си чак толкова зависим и да ти е по-леко. Аз съм на 33 и още отлагам. :(

 
  ...


...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 22f9e86aaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   ами значи започам да правя повече секс и вскичко ще е наред :Р м/у другото съм забелязала че когато правя секс не мисля за цигари или поне не съм се сещала :Р благодаря че обърнахте внимание на мен и моята история :) и правете повечко секс.... в крайна сметка само това хубаво нещо ни остана ;)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 21c46c76b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Споко, качването на килограми е временно и после се връщаш на старото ниво. Аз съм ги отказал преси 3 години и бях качил 11 кг но после пак си олекнах :-)

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 80208b25f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Браво на авторката! Прави секс, но не забравяй предпазните мерки!!!

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: c5f3e99fcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Сайт за отслаБване:

http://www. otslabvam. com/

В този сайт има различни диети :) Опитай някоя, която си избереш, според ситуацията. Но аз мисля че трява да качиш, а не да свалиш - аз съм на 11 но съм 51 кг ;)

*De§§ityy

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: b718678a66
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз също отказах цигарите, преди няколко години, и съм на повече години от теб, на доста повече. Около 50 кг съм, и не съм качила след като ги спрях, важно е да ограничиш количествата храна. Напълнява се от храна, а не от това, че не пушиш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker