ОКР на сексуална основа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

ОКР на сексуална основа
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 2818 пъти
Здравейте, аз съм мъж на 28 и може да се каже, че съм напълно болен. Имам ОКР на сексуална основа - тоест, имам натрапчиви сексуални мисли, които не излизат от главата ми никога. Те са свързани с това, че постоянно се страхувам някой да не дебне зад мен да ме... нали. Постоянно се обръщам назад и се оглеждам да няма някой зад мен да не ме изнасили, постоянно проверявам дали вратата е заключена и постоянно си затягам панталоните с колан за по-сигурно. И никога не се навеждам, защото нали се сещате... Пак изпитвам това чувство на уязвимост в тази поза... Затова никога не се навеждам, ама НИКОГА, ако ще да съм си изпуснал телефона парите или нещо друго. Повдигам ги с крак или с нещо друго. Като вървя по улицата постоянно се обръщам и се държа за задника. Хората ме гледат, но мен не ми пука - по важното е да се защитя. Като си лягам също се побърквам по какъв начин лягам, преди да заспя. Ако си легна по грешния начин не мога да заспя, докато не стана и не го направя по правилния начин. Ако случайно се плъзна надолу по леглото, имам чувството, че отсреща седи един "пенис" и аз се нанизвам на него. И така не мога, ставам, сядам по-напред от страната, до която съм се приплъзнал и се приплъзвам назад, за да "неутрализирам" ефекта, после се шмугвам със засилка назад, така имам чувството, че съм се "оттласнал" от пениса и мога да спя спокойно цяла нощ. Повтарям си думите "Аз съм мъж, аз съм мъж" по 100 пъти на глас и си правя молитви всяка сутрин и всяка вечер. Мисля, че тази психоза ми се е появила от детството, когато баща ми ме биеше и често ми свличаше гащите и ме биеше с пръчка. Освен това, преди 5-6 години се бях зарибил със едно страшно извратено порно ганг-банг, празнене в устата, гълтане, interracial, bdsm, с дърти, с животни и каквото се сетите изобщо.. Възможно ли е оттогава подсъзнателно да съм си внушил, че ми харесва да ме е*ат като тия, които гледам и искам да съм на тяхното място и са ми повлияли по някакъв начин? ! Вие как мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: 65f6367591
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Т. е, ти не знаеш каква е твоята сексуалност все още?
Травмата ти е от детството и имаш нужда от психологична подкрепа. Самият факт, че си потърсил, че чак си се зарибил по някакви супер извратености, говори много за психиката ти, но да не се правя на психиатър, щото не съм.
ОКР само, по себе си, е голям тормоз, а ти яко си психясъл, за това потърси помощ. Не виждам как ще се измъкнеш сам от натрапливите мисли.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 20ee426683
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако всичко това е вярно, отиди на психолог.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: b8176a3f83
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Имаш един от най-честите типове ОКР - HOCD - HOMOSEXUAL OCD - Състои се в страх от хомосексуализъм. Споко, не си гей, ако беше, нямаше да се страхуваш, а щеше да се гордееш(кат мен). 300% хетеро си.

Изпитай първо средствата на алтернативната медицина, в ютюб има един запис, който помага срещу ОКР, но трябва да разбираш посланията, които са кодирани в клипа, има ги в описанието и са на английски - преведи ги с транслейт ако не говориш английски и запомни значението на думите. Ето го:https://www. youtube. com/watch? v=ysldCUdGgxs&t=2591s

А този е пак за ОКР, но няма кодирани послания:
https://www. youtube. com/watch? v=pSxs3YQBqiU&t=151s

Препоръчвам ти горещо да пробваш и чай от жълт кантарион, кафе, рейки, разходки по час-два дневно, психотерапия и ще се оправиш. А ако това не помогне, макар, че се съмнявам, трябва да посетиш специалист да ти изпише SSRi антидепресант - най-често сертралин. Може и нещо друго в добавка, но НИКОГА НЕ ПИЙ ОЛАНЗАПИН- ужасен медикамент, съсипа ми тялото.

Постепенно спри да правиш компулсиите, ще изпитваш ужасна тревожност, но тя ще утихне. Не си ли забелязал, че досега никой не те е изнасилил? Защо (нз защо питам, тъй като знам, че човек с ОКР не може да отговори на този въпрос) тогава продължаваш да правиш тези ритуали и да се страхуваш? Спри и ще видиш, че нищо няма да се случи. Аз спрях да правя ритуалите, беше ме много страх, но НИЩО от страховете ми не се сбъдна, НИЩО! Запомни това! НИЩО! И ОКР не е психоза а невроза - на обратната (съжалявам за думата) страна на спектъра. Е, в някои случаи може да има психотични симптоми (натрапливости добили налуден характер), но това е рядко. На последният въпрос - не, не е възможно, избий си го от главата.

Много се надявам да съм ти помогнал, защото и аз страдам от ОКР и знам колко отвратителна е тая болест. Прегръдки и успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 5ecc0aff19
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нямаш психоза и не си болен - ОКР е психично състояние, провокирано и подхранвано от силен стрес. Трябва да се научиш да управляваш стреса в ежедневието си, с помощта на добър психотерапевт ще се научиш да префокусираш вниманието си от тези мисли. Препоръчвам ти книгата "Обсебен мозък" - полезно четиво е, но същинската работа за подпомагане на психическото ти състояние трябва да се случи заедно с обучен психотерапевт!

Порното само по себе си няма как да е причина за появата на ОКР, но то действа негативно по друг начин върху мъжкия мозък - води до зависимост, която впоследствие прераства в еректална дисфункция.

Много хора имат натрапливости - повече бързо и лесно се справят с помощта на подходяща терапия. От личен опит знам колко ти е тежко, но решението е по-лесно, отколкото мислиш! Но трябва да вземеш мерки, защото натрапливото мислене се променя - днес е страх от изнасилване, утре ще е страх от болести, след това от нещо друго и така безкрай...

Ако имаш други въпроси, питай! :)

-Бивш обсесивно-компулсивен и настоящ психолог

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 2315e7db56
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз съм чувала, че при някои хора, се е случвало нещо много травмиращо, в ранна детска възраст. И като защитен механизъм, мозъкът изтрива този инцидент, от паметта. И остава в подсъзнанието. И така, като възрастен вече, човек не знае, че реално му се е случило нещо. Замислял ли си се, за подобен вариант? (Освен боя от баща ти)

И още нещо. Има психолози, които работят с хипноза. Връщат те назад в детството, (или минал друг живот) докато се стигне до проблема. И като го видиш пак, като го изживееш под хипноза, проблема изчезвал. Имам позната, която ходи при такъв психолог и той и излекува една фобия, с няколко посещения.

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 2ac1e83a10
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Страхът е обратната страна на желанието - това го зная от психолог. Ако много се страхуваш от нещо, някаква част от теб го желае. Нищо ти няма. Просто си хомосексуалист, в което, разбира се, няма нищо лошо. Проблемът ти е, че не можеш да го осъзнаеш. Ами приеми го, намери си приятел със сходна сексуалност и всичко ще си дойде на мястото. Хетеро мъжете, ако имат страхове, те по-скоро са свързани с това някой да не им вземе жената, парите или да не ги набие. Те просто нямат дори във фантазиите си страх от изнасилване.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: b8176a3f83
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   до 8, разбира се, че няма нищо лошо, и аз съм гей, но не познаваш ОКР! Той не е ГЕЙ! Това е просто натраплива мисъл, много характерна за ОКР, даже име си има -HOCD. 99. 9% от имащите такъв проблем не са хомосексуални. Да, има хора които бягат от сексуалността си, но предвид че има и други симптоми характерни за ОКР съм сигурен, че не става въпрос за хомосексуалност. Вън от факта, че всички сме малко или много бисексуални, така, че ако авторът започне да приема по-спокойно тази тема, ще си реши проблема.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker