Срамежливата дебелана - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Срамежливата дебелана
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1994 пъти
Здравейте!
Момиче на 16 съм. В 4ти клас започнах да напълнявам постепенно. Тогава бях 40кг, в шести клас бях 60, а сега в десети клас съм 75кг. Някои ще кажете това не е много. Вярно е височка съм - 1. 70см, но повярвайте ми наистина изглеждам доста пълна и в момента нямам никакво самочувствие. Нашите ми казват дебела си, вземи се в ръце, спортувай, ами правя го... абсолютно всеки ден ходя най-малко 40 мин пеша, в момента тренирам вкъщи, взела съм си и гири. Опитвам да намаля сладкото и тестеното до минимум, но разлика никаква. Там е работата, че от 1 година се опитвам да сваля тези килограми и не мога... не знам защо. Три месеца ходех на фитнес, пазех режими и единствената разлика беше, че се постегнах малко и изобщо не мърдам от тези килограми. След това смених няколко спорта и постоянно се опитвам да се лишавам от сладко, тестено и тн. А разлика никаква... В един момент абсолютно спрях диети и режими, защото ми писна, започнах да си ям сладко и тестено и ужасно бързо напълнях още... Не знам какво да правя вече. Здрава съм нищо ми няма, всеки ми казва метаболизмът ти е много бавен.... Моля ви посъветвайте ме нещо. Писна ми да се лишавам от всичко и накрая никакъв резултат. Най-лошото е, че самочувствието ми падна ужасно много... всеки ми казва само качваш вземи се малко в ръце. Започнах почти всяка вечер да плача и да се чувствам отчаяна. Дори от една година харесвам едно момче, но той едва ли някога ще забележи една срамежлива дебелана.... Моля ви да ме посъветвате нещо, защото вече съм на ръба....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: ec57a0c029
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Дебела си. Но споко. Намали храната. Вечер не яди. Тичай ходи на фитнес. Лесно е. До 60 дни ще си екстра

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 38487fa1f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нищо ти няма с времето ще започнеш да се харесваш

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 9460f8871f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пробвай диетата на IU. Напиши "IU diet" в гугъл изображения. Освен храненето трябва да тренираш по 1 час на ден. :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 4a944ce463
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей, отиди с вашите на диетолог. Да си кажеш хранителните навици. Ти си напълняла защото вероятно не си се хранила здравословно. Не трябва да се опитваш да не ядеш сладко и тестено, а да го ядеш с мярка. Трябва изцяло да си спазваш хранителен режим, да свикнеш с новата диета и така цял живот, ако искаш да си слаба. Ще ти дам пример със себе си. Аз не ям сладко почти никога. Понякога например веднъж в седмицата може да ми се прияде чийзкейк, понеже мн обичам. Хапвам през деня едно парче. Ако ми се прияде вечерта много, не ям или хапвам, но си знам че ще надебелея и после на другия ден си знам, че съм яла и не ям. Хапвам си салати, месо, но не мазно. Или ако хапна мазно, после не прегрешавам и с торта, защото вече съм изяла една калотийна бомба. Козунаци и кексове ям, само ако са много вкусни. Но не ги ям вечер. Яж протеини, дори си вземи добавка протеин. От протеина много се отслабва и мускулите се стягат, дори без спорт има ефект. А от бялото брашно и захарта мускулите се отпускат и кожата става с целулит и мазнини. Дори да тренираш, не можеш да изгориш тия калории, а и още други за да отслабнеш. И с тия гири нищо не правиш. Аз след като родих бях напълняла с 5 кг. От 50 бях станала 55. За да ги сваля тренирах всеки ден 20-30 мин тичане и то бързо. После фитнес, и диета. Не е нужно да спазваш стриктно диета, а да знаеш от кое ще надебелееш и да внимаваш с него. Всички слаби жени го правят, дори и мъжете. Родителите ти е трябвало да внимват повече какво ядеш, а не сега да ти казват, че си дебела.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: a1094f3067
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Започни да си броиш калориите - изчисли в някой сайт колко калории трябва да ядеш на ден според твоите паремитри (години, височина, степен на дневна активност) и ще видиш резултат. Ако това не ти помогне, значи не ги броиш правилно и ядеш приемаш повече калории, от колкото предполагаш. За да отслабнеш, ти трябва дефицит на калории. Това е.

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 9b642046ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Като твоите искат да се вземеш в ръце, нека платят на фитнес инструктор да ти изготви специална тренировъчна и хранителна програма. Следвай я, поддържай контакт с инструктора и няма да имаш проблеми.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 4186ac2914
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Отиди на ендокринолог и провери кръвната захар. Само това може да е причината.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 03fe3dc1aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Опитай да се свържеш с някой диетолог и нека той ти изготви хранителен режим и тренировъчна програма. Яено сама не си знаела как точно да започнеш. Всичко се променя в този живот, стига да искаш достатъчно дилно и да ти стиска! Вярвам в теб, мила.

Rosey_bosey 21

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: c94f22850e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей, бъди постоянна в това, което правиш -фитнес, тръгни на водна аеробика, ако ти е по възможностите, но това е много добро, а и щадящо, щом дори за хора със ставни проблеми и за бременни го препоръчват, но задължително някакъв спорт. Относно сладкото и тестеното, казваш, лишавам се. Не просто да се лишаваш, защото звучи, че се изкушаваш от време на време, явно ги мислиш, А ПРОСТО ГИ СПРИ, СПРИ И ГАЗИРАНОТО, ако употребяваш. Тестено, не зная какво визираш, но хляб трябва да се яде, хляб диетичен купувай и ПО-СКОРО С КАКВО ЩЕ ГО КОМБИНИРАШ. ТОВА Е! Желая ти успех! Постоянството ще ти помогне, няма как да полагаш усилия и да е без резултатно. Успех мило момиче!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: b361024baa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Плуване. Спорт, който натоварва повечето мускули. Ако и от това няма ефект си направи изследвания за хормоните.

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: d5920428a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей, ето ти един лесен и ефективен режим стига да свикнеш с него. Първо трябва да се научиш да не закусваш, пропускаш закуската или хапваш някой плод, това трябва да е всеки ден. В три непоследователни дни, примерно понеделник-сряда-петък или вторник-четвъртък-събота пропускаш освен закуската и обяда и само вечеряш. Гледай храненията ти да съдържат достатъчно протеин - месо, яйца, сирене и подобни. Може да включиш спорт когато искаш най-подходящо е в края на гладния период и преди храненето. Това е един много прост и ефективен начин на справяне с прекомерното тегло и тлъстини. Разбира се изискват се лишения, има период на адаптация и трябва малко или много да се ограничаваш и след свалянето на излишните килограми. Може би ти изглежда твърде сурово и тежко? Как няма да ядеш цял ден? Ами ако ти стане лошо? Няма ли нещо по-леко? Ами ако само ограничиш сладкото, нещата няма ли да се получат? Има и други минималистични въпроси с идеята хем да не се лишаваш хем да имаш хубава фигура. Единствения проблем както сама си видяла е, че не вършат никаква работа. Все пак и да останеш затлъстяла не го приемай твърде тежко. Според изследвания над 90% от хората които се подлагат на диети дори да постигнат успех не успяват да задържат постигнатото, защото за това се изискват дисциплина и самоконтрол. Друга опция е, да се самоубедиш, че дебелината всъщност е красива! Да, на запад го правят. Например казват, че има два типа мъже: такива които харесват дебели жени и такива които не си признават :-))) или, че стройните жени са много кльощави и няма месце по тях което да стиснеш и т. н.
Разбира се остава и най-непопулярния, но и най-правилния начин на действие. Да направиш всяка жертва и усилие за да свалиш излишните килограми и да запазиш резултата. Да развиеш манталитет който ти казва, че всяка следваща жертва, лишение, усилие, спортуване те доближават до целта. Това обаче е много непопулярно понеже изисква усилия а хората не го обичат особено това :-)

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 64bc101c32
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Към 12-с този „хранителен режим” ще си забави много метаболузма. това на 100% ще има йо-ѝо ефект (ако изобщо отслабне, защото ако не яде цял ден вечерта ще преяде). Няма фитнес инструктор или някои диетолог, който би ѝ препоръчал да пропусне закуска-не случайно е най-важното хранене.

Светите ми към теб са:
- закуска-без нея трудно можеш да имаш по-бърз метаболизъм
- фитнес-написала си, че си се „постегнала”-не гони определени килограми-не е важно дали си 70 или 75 кг, ако изглеждаш като момиче, което е 65 например.
-спорт-какъвто искаш
-важно е и във вас да се движиш-пускай прахосмукачка, подреждай и т. н
- не яж 3/4 часа преди да си легнеш вечер. И след като се навечеряш прави някакви задължения вкъщи(тези, които споменах по-горе например).
-не очаквай резултати за 2-3 седмици, а бъди постоянна.

Въпреки всичко се опитай да приемеш себе си, без значение дали ще отслабнеш или не. Дано да съм ти била от полза.

ПС: За колко време най-много си спряла сладкото?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: cfb4e9afb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Слушай сега
1-За отслабването при по пълните хора, спорта трябва да е минимум по 1 час на ден и то от типа на кардио а не ходене пеша. Не че има нещо лошо или не полагаш усилия, но трябва да е по натоварваща тренировка. Ако искаш можеш да почнеш да тичаш, лека полека първи ден 1 километър и така.
2-За храната не прави диети това не е правилно, по-добре първо ограничи да речем сладкото, после тестеното. Примерно вместо бял хляб черен или место некъв умрял шоколад си купи истински тъмен шоколад или можеш да видиш рецепти в интернета е пълно! И да трябва да си изчислиш чрез калкулатор колко калории трябва да приемаш на ден отново ги има в нета ;) и ако примерно имаш 1400 калории на ден се опитай да приемеш 1000 и така
3-Срамежлива-не трябва да ти пука за хора които си избиват комплексите върху теб само защото те виждат че нямаш самочуствие. Слушай мотивиращи песни, когато някой те обиди недей да му търпиш глупостите а му отвърни после като порастнеш ще съжаляваш че не си била по самоуверена!
Айде дано съм помогнала

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: eeb5efb9d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Уважаема номер 13, аз съм 12 и ще ти кажа, че метода който препоръчвам е лесен и ефективен за разлика от обременяващото ядене по 5-6 пъти на ден и броене на калории и лишаване от любими храни. Честно освен ако не си вманиачен на тази тема колко време мислиш, че ще издържи човек по твоята система с всичките и условия и регулации? Не много ми се струва. За да е една система ефективна тя трябва да е лесна и проста и да може да се прилага постоянно а не да те обременява психически. Забавяне на метаболизма винаги има когато се свалят килограми независимо по какви начини. По начина по който съм описал се забавя най-малко по следната причина - когато човек не яде, не просто яде по малко а не яде нищо се отделят големи количества адреналин и хормон на растежа които ускоряват метаболизма.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 9290e16b8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   И какво като си дебела? Аз познавам жени, които са дебели, но с ужасно голямо самочувствие. Аз винаги съм била слаба, поддържана и харесвана, но какво от това. Никога съм нямала самочувствие, неуверена съм и винаги съм имала проблем в контакта с мъжете и с хората като цяло. Проблемът не е навън, а вътре в теб.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 64bc101c32
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Към 15 от 13:
Ако някой от двата начина е „вманиачен”, то със сигурност не е моят. Аз й предлагам хранителен режим, който в никакъв случай не е обременяващ. Вие й предлагате гладуване. Мисля, че да не яде нищо е доста по-обременяващо, отколкото да яде често, но по малко. Не знам защо наричата метода си лесен при положение, че има хора, които не могат да гладуват и дори се изнервят като не са яли цял ден, което според мен е в реда на нещата. В допълнение-ако е от този тип хора ще се и стресира от това напрежение, което води до повече напълняване. Интересно ми е как няма да доведе до психични проблеми гладуването, което й препоръчвате Вие, а хранителния режим, за който аз я посъветвах. Който освен ефективен е и един вид начин на хранене за постоянно. Това е и разликата между диетите и хранителните режими. От едното сваляш 5 килограма за 5 дни и после качваш още 10 килограма, а от другото може са свалиш 2 килограма за 1 месец, но знаеш, че си го свалил. Радвам се, че поне признавате, че ще си забави метаболизма, защото наистина е така. Няма как да не е яла нищо цял ден и после да изяде 5 филии с картофи и да не го забави...
За хормонът адреналин съм чувала, че е хормонът на страха. И в много големи количества води до смърт. За първи път чувам, че този хормон ускорява метаболизма. По Вашата логика тя трябва да си седи в тях да гледа филми на ужасите и така да отслабва?
Това за броенето на калории дори не съм го споменавала...

Интересно ми Вие дали сте пробвали тази диета. И дали бихте я препоръчали на някои близък?

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 062f73d18f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Уважаема номер 17, аз съм 12 (и 15) това за което говоря в днешно време се нарича "intermittent fasting", но не е нещо ново. В древни времена са се практикували гладни дни или пост. В ранното християнство а и преди това два дни в седмицата се е постило. От изследвания на дълголетници става ясно, че те рядко закусват или закусват само плодове. Гладуването което е кратко изобщо не е обременяващо. Във варианта който аз предлагам дори не минава един цял ден без храна а просто се пропуска закуската и обяда три пъти седмично като се вечеря. В началото естествено има период на адаптация и тялото се нагажда към този модел на хранене и има известен дискомфорт, но след привикване човек дори не е гладен и има енергия през целия ден. Когато дойде време за вечеря дори няма особен апетит и не яде особено много. Адреналина заедно с други хормони се отделят в големи количества при краткотрайно гладуване и те са изключително полезни в този случай защото оптимизират функционирането на различните системи в тялото. Когато организма усети липса на храна, мозъка задейства каскада от хормонални сигнали към всички органи и системи като част от посланията са организма да започне да функционира по-ефективно на структурно и системно ниво, да се унищожат всякакви вредни организми и увредени клетки и да се извлекат полезните вещества от тях, мускулите, нервната система и всичко свързано със сетивата, реакциите, мускулната сила и издръжливост да се оптимизира и т. н. Това не е система за бързо сваляне на килограми а е начин за лесно и ефективно поддържане на здраве и стройна фигура. Аз я използвам от години и я препоръчвам на близките си и имам много добри резултати. Когато човек се научи да "слуша" тялото си и прилага тази система резултатите идват лесно и без усилия. Това значи, че ако например по план трябва само да вечеряш в сряда, но усещаш силен глад и тялото ти подсказва да ядеш ти се съобразяваш и закусваш въпреки плана, но общо взето се придържаш към него.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 034a974b5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Ако проблемът е хормонален, никакви диети и спорт няма да помогнат. Отиди на ендокринолог и той да ти пусне полови хормони и хормони на щитовидната жлеза. Пълнее се при непълноценна работа на щитовидната жлеза (хипофункция), при излишък на естроген, проблеми с яйчниците, като поликистоза, висок пролактин и др. Изследвай и кръвната захар. Може още да нямаш диабет, но да имаш инсулинова резистенстност, която също води до пълнеене. Сигурна съм, че проблемът е ендокринологичен, а щом е такъв, със съответното лечение, плюс спорт и разумна диета (без гладуване! ), ще отслабнеш. Отиди на лекар и ако ти каже, че трябва само да намалиш храната и да спортуваш, отиди при друг. На някои просто не им се занимава да търсят причината. Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker