Как да накарм мама да отиде на лекар - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Как да накарм мама да отиде на лекар
преди: 6 години, 13 дни, прочетена 1393 пъти
Здравейте приятели! Много ми е мъчно за мама. Преди години й откриха диабет. Но сега настъпва усложнение като кетоацедоза. Аз съм сигурна че е това. Все още е на хапчета когато последно ходи на лекар й казаха че няма смисъл да се уврежда от висока кръвна захар и че трябва да започне с инсулина. Снощи я чух да повръща. Абсолютно сигурна съм че това са кетони, също има и дъх на ацетон. Как да я накарам да си обърне внимание и да отиде на лекар. Знам че инсулина не е шега работа, но е животоподдържащ. Всички й повтаряме че се уврежда и че може утрешния ден да изпадне в кома. Как да я убедя да си обърне внимание и да вземе мерки. Не искам да я изгубя!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 12 дни
hash: 81bc5e63f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защо се страхува от инсулина, като това е живото спасяващо за нея? ! Това са предразсъдъци! Попитай я дали иска ти да останеш без майка?
Обърни се към близки и роднини. На колко си години?

 
  ...
преди: 6 години, 12 дни
hash: 6703d35c2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От Авторката:Страх я е защото на пазара има какъв ли не инсулин било то качествен или не, но все пак не може да се самоунищожава така всеки ден й повтарям че ще изпадне някой ден в кома и че никой няма да я намери. Всеки ден я питам защо си го причиняваш, но тя не ми отговаря. Към когото и да се обърна никой не взима мерки. На всички ни е много гадно за нея, но не можем да я вразумим. Не мога да си обясня какво толкова ще стане ако започне с инсулина. Знам че ще напълнее, но това е най малкия проблем. А и си е страшно защото ако си бие повече може да изпадне в хипогликимия. Казах й че ще внимава и че досега никой не е умрял от правилна доза. Не знам, не знам тежи ми да я гледам всеки ден как се съсипва.

 
  ...
преди: 6 години, 10 дни
hash: 146efec4ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Хвани я за ръката и право в болницата!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 дни
hash: abbac2fe08
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Кетоацидозата е състояние, изискващо СПЕШНА медицинска помощ!!!
Заведете я НЕЗАБАВНО в бърза помощ, жената трябва да остане в болница известно време. Действай авторке, а не пиши тук, може да е късно след дни, говоря ти от опит!
Колкото до инсулина, първите дни може да има ниска захар, но чак кома.... няма как доктора ще и изпише единиците, а с времето тя сама ще си усеща от колко има нужда, ако е с по висока захар. Не се пълнее ако има движение и спорт и не ядеш боклуци. Ще и обясниш че с малко режим и спорт фигурата и ше се запази!
Сега просто идете СПЕШНО в болницата и дано се възстанови жената... тва е диабет, не настинка, по отговорно отношение трябва...

 
  ...
преди: 6 години, 7 дни
hash: 0e78bca0ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От авторката:Номер 3-Накрая така ще взема да направя омръзна ми от нейното нехайство и безотговорност!

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 дни
hash: 5c5a7cc4ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторке, номер 4 ти пише.
Какво стана с майка ти? Отидохте ли на лекар, какво каза той? Тя как приема нещата? Пиши тук, надявам се всичко да е наред при вас!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 дни
hash: e745b2e9c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   От Авторката: Тази жена е психично болна. Не мога да си обясня кой нормален човек ще се остави така. Яде сладко и после болят ме бъбреците. Ами задника я боли. >:(. Казах на татко да я заведем. Тя нищо не прави за себе си непосилна съм. Пяна ми излезе да повтарям едно и също. Всичко опитах. Казах й за това което ми каза номер4, но нищо. Като номер 1 попитах я дали иска да остана без майка, но тя нищо не ми отговори. Накрая ще я набия ще набия и татко. Не мога да ги гледам вече. Как може бе как може станала по-слаба от мене топи се всеки ден. Казах й, , Защо продължаваш да се увреждаш накрая бъбреците ти ще откажат ти не се ли виждаш станала 30 кг. с мокри гащи". Дори днес сънувах страшен кошмар. В съня ми тя каза, , Я ми остават 4 месеца, я не. Ще ми носиш дрехите". Не знам не мога да стоя безучастна, но и не мога да направя нищо освен да чакам да стане нещо сериозно, че да вземе мерки.

 
  ...
преди: 6 години, 4 дни
hash: e745b2e9c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От Авторката-Благодаря ви за отделеното внимание и за съпричастността. Аз съм казвала, , Човек който не уважава себе си, не уважава и близките си. "Благодаря ви! Също като вас и аз очаквам положително развитие на събитията. Дано се вразуми.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker