Сънна парализа, ден - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Сънна парализа, ден
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 1593 пъти
Здравейте, искам да напиша за това явление или не знам и аз как да го нарека, което ми се е случвало доста често. Момче на 24 съм. По принцип за първи път съзнателно го получих на около 17 годишна възраст, първоначално даже си мислех, че е някакъв кошмар. Но след като прочетох, разбрах че не е точно просто сън.
Интересното при мен е, че никога не ми се е случвало през нощта при нормално лягане/ставане. Винаги съм го преживявал денем с някоя следобедна дрямка. Като цяло никога не ме било страх от това, но днес ми се случи нещо интересно.
Понеже бях изморен си пуснах Аржентина-Франция на компютъра онлайн и си легнах и нямах намерение да спа, но съм заспал.
И отново го преживях, първоначално просто се събудих без да мога да се движа (или може би е било просто сън). След това заспах и отново ми се яви тази ситуация, че не мога да се движа, а над мен имаше човек, който ме стискаше за гушата. Опитвах се да избистря лицето му и даже разбрах кой е.
Борих се и съвсем ясно си спомням, че паднах от леглото, даже си огледах лакътя, защото ме заболя. След това, просто се събудих в леглото без нищо да е станало.

Интересно ми е как психиката ми симулира такива ситуации, които дори и сега близо 6-7 часа след като са се случили имам чувството, че са истински. И дали тези психопатщини имат нещо общо с действителността или са просто плод на психика, мисли и буламач в главата ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: 357ed437b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ako имаш апнея,за кратко спира дишането и от там притокът на кислород.Това страдание съзнанието може да го интерпретира,че те души някой.На мен също ми се е случвало при следобеден сън да не мога да се събудя ,въпреки че полусъзнателно искам да се размърдам,но не мога.Аз съм си мислила,че съм заспала дълбоко.Не съм сънувала някакви драми.
Във МА има кабинет по съня и те съветвам да си направиш консултация там.За сънна апнея преспиваш в болницата и ти следят дишането цялата нощ.Ако имаш това заболяване,трябва да спиш с апарат,който те обдишва автоматично.Проблемът е ,че струва 3000 лв.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 8e0949ee9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това е духовен проблем, независимо кой какво ти казва. Призови Исус Христос и виж какво ще се случи. И аз имал подобни състояния. Опитай.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: f1e0d45c59
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Може да имаш сънна апнея. Най-добре си направи изследване, дават едни апарати, с които спиш една нощ и записват различни показатели, но най-вече кога е спирало дишането ти.

Не съм лекар и мога само да гадая, че халюцинациите са следствие от спирането на дишането. Аз често имам подобни пристъпи. При мен не е точно халюцинации, а усещане че не мога да дишам и се опитвам да се ощипя насън и в съня си мисля, че наистина съм се ощипал, а после се събуждам и разбирам, че въобще не съм се бил ощипал и въобще в един момент се размива усещането между сън и будност.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 45031137c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това ми се случва само денем, ако беше някакво болестно състояние предполагам, че щеше да ми се случва през останалото 99%-нтно време в което спа, а именно през нощта. А нощем си спа като къпан да чукна на дърво.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 90ad5a2043
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Това най-често е следствие на пост-травматичен стрес. Също така, нередовен сън, стрес, емоционално и физическо претоварване, употребата на тонизиращи напитки и алкохол, допринасят за по-чести епизоди. Най-често се случва при прекъснат сън. Примерно след продължително безсъние, придружено и с физическо натоварване, лягате за няколко часа, но се налага да станете принудително, без да сте се наспали. После оставате само няколко часа буден и лягате да си доспите... обикновено при втория сън е най-вероятно да се случи. Правила съм опити да засичам времето, защото обикновено знам кога има вероятност да се случи. Приблизително след 30-40 часа без сън, лягам за около 3-6 часа, ставам и стоя будна между 2-6 часа и след това ако заспя пак е почти гарантирано. Разбира се, всичко е приблизително, защото има и други фактори, които оказват влияние.

Всичко е в главата ти, не се притеснявай излишно. По-лесно минава ако го приемаш с изследователски интерес и не се паникьосваш.

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 7922c63448
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ами честито, запознал си се с душата и съзнанието си и си установил, че те са нещо отделно от физическото ти тяло. Явно физическото ти тяло има някакъв проблем и душата не може да се прибере нормално и менталното ти тяло реагира. Спри всякакви алкохоли, опиати и медикаменти. Може да се активира и от така прочутите "безвредни" фитнес добавки. Върви все пак да ти прегледат дробовете и сърдечната дейност.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker