Изтощена съм психически - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Изтощена съм психически
преди: 13 години, 1 месец, прочетена 6263 пъти
Здравейте, знам че не сте лекари, но все някой може да ми помогне. Става дума за мозъкът ми. На 23 години съм и от 11 години живея в непрекъснат стрес, преживях трагедиея след трагедия, хората около мен не издържаха и се предадоха психически. Само аз останах и едвам се крепя, та ок сила ще намеря в себе си да продължа, но от преживяното вече имам голям проблем с мисленето. Адски ми е трудно да мисля, изобщо немога да се концентрирам и съсредоточа. Ако мисля 10 мин за нещо конкретно и важно, после съм адски изморена. Всъщност това се е отразило и на тялото ми. Нямам никаква сила. Не гледам филми и не чета книги, защото не мога да се съсредоточа и нищо не разбирам. Избягвам дългите разговори с хората, защото след 5тата минута, не ги чувам какво говорят, вече съм изморена до краен предел. Особено, ако някой говори бързо нищо не схващам. Като малка бях гений. Бях адски умна, бърза, паметлива и издръжлива. Сега като ходя до магазина, докато събера 13, 40+4, 90 например минават 5 часа и да са ме излъгали с рестото, късно разбирам. Ако винаги съм била така щях да кажа ок, тъпа съм и бавноразвиваща. Но съм участвала и печелела олимпиади. По математика бях най добрата. А вижте ме сега. Нямам пари за среща със специялист. Ще се радвам някой да помогне

А и също така, , не пия, не пуша, кафе не пия и секс не правя, не се дрогирам. Погълната съм от проблемите си. Не съм се забавлявала от 16 годишна. Не съм се смяла от сърце от близо 2 години. Ако тази информация ще помогне с нещо.

Не пия хапчета никакви, но ако някой ми предложи природен продукт, без химии, за подобряване на мисленето и концентрацията, ще съм благодарна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 1 месец
hash: aab6ccb343
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, чувството ми епознат, макар и при мен се появява за кратко, тогава се затварям сама със себе си и се отдалечавам от хората. Това ми помага да си почина... опитай и ти за момент да спреш да мсилиш за какъвто и да е проблем, защото дори и да си мислиш, че не се тревожиш, ти го правиш подъзнателно, пробвай с йога и медитация, вече има достатъчно климчета и техники онлайн... Надявам се да ти помогне поне малко...

Лола

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 564b70e6a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей,

Има и много видове хомеопатични средства, с които можеш да пробваш да си помогнеш. Например шуслерови соли за нервна система и психика. Знам колко е трудно, но е важно и да си осигуриш някакви положителни емоции, защото емоциите и мисленето вървят ръка за ръка.
А може би просто имаш депресия, което не е толкова просто разбира се, но понякога се налагат лекарства - антидепресанти, за да ти дадат начален тласък към решаването на проблема. Така е - когато човек преживее много на крехка възраст, после много по-трудно понася стреса, а стресът се увеличава с броя на годините и става едно зацикляне, от което можеш да се измъкнеш или сама - или при повече късмет - ако нещо много хубаво се случи в живота ти. Аз съм с подобен проблем, на малко по-голяма възраст и постоянно ми се налага сама да се изкарвам от блатото на депресията сама...

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 106555a20a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Благодаря ви!
Лола, аз доста често съм сама със себе си, защото немога да водя нормален разговор. Не разбирам какво ми се говори насреща и съм обсебена от моя проблем, чиито отлагане води само до влошения. Но понякога даден проблем няма решение. Каквото и да предприемеш е грешно, ако не предприемеш нищо е оше по-грешно. Аз нямам на кой да разчитам. С всичко сама трябва да се оправям, както №2. Да, трябва да спра да мисля, но спра ли аз, няма кой да мисли за мен и да ме реши проблемите. Немога да се забавлявам, просто немога. Опитах медитации преди време, бях си взела една книга, но немога да я прочета 50 пъти препрочитам 1 страница, за да ми влезе нещо в главата, защото постоянно се разсейвам. Когато стигнах до практическата част-просто не издържам, нямам нерви и нямам сили. Ще пробвам с клипчетата и се надявам да помогнат поне временно. №2 права си нуждая се от положителни емоции, но как да имам, след като не са ми се случвали хубави неща не си спомням откога. И точно от това, което казваш се притеснявам, защото виждам че с годините става по-зле. А не искам да взимам антидепресанти. Чела съм доста неща за тях и няма да рискувам. Но още сега ще потърся в гугъл за тези шуслерови соли, да видя за какво става въпрос.
Благодаря ви и на двете:)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 64fef544b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, аз съм по-голяма от теб, но съм преживявала нещо подобно. Бях изложена на продължителен стес близо година. В резултат на това много се промених. Ужасно започнах да забравям. Особено когато почина и баща ми направо не знаех какво правя. Разсейвах се бързо, не помнех неща от преди минута, ужасно е. Мисля, че стреса оказва голямо влияние. Никога не съм блестяла като теб с някаква феноменална памет в миналото си, но все пак сега е твърде различно. Постепенно започнах от само себе си да се оправям, но чувството ми е познато. А относно лекарствата не се плаши. Химията не е лошо нещо, стига да се използва разумно. Аз с очите си видях как антидепресанти помогнаха на мой близък при депресия. Ако не бяха те, кой знае какво щеше да му се случи. А сега е добре. А и в твоя случай мисля, че лекарствата трябва да са други. Консултирай се с лекар, не се плаши. И най-важното гледай до колкото можеш да намалиш стреса. Успех!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 564b70e6a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Всъщност от това, което чета ти имаш проблем с вниманието, не с мисленето :))Можеш да прочетеш из нета и за това. Но проблемът с вниманието много често се дължи на депресия наистина и той специално мисля, че се израства до някаква степен - характерно е за млади хора. Освен това е хубаво да си направиш медицински изследвания - може да има и някаква физиологична причина, иди на невролог примерно, и не само. Има разни тестове - психологически (мисля, че се правят от психолог не от психиатър) за определяне обема и силата на вниманието, паметта и т. н.. Хубаво е ако идеш на психолог да се сетиш откога имаш тези оплаквания и дали има едно определено нещо, което те тревожи или са някакви разхвърляни и смътни усещания у теб, много дребни проблеми, които те разсейват.

 
  ...


...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 106555a20a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Здравейте, мили хора!
Авторката съм.
№4за памет да не говорим, аз ИЗОБЩО нямам такава. Паметта ми е един бял тефтер. Той представлява мозъка ми. Вътре си записвам задълженията, списъци с покупки, на кой да се обадя, през свободното си време какво да правя... включително ПОНЯКОГА си записвам~моля ви не ме мислете за някой перко~да отида до тоалетна, да ям... всякакви неща. Тоест, ако нещо се случи с този тефтер-аз съм за изгубена...
№5Не искам да се оплаквам и да звуча като някакво мрънкало, знам колко е досадно и отблъскващо. Но в действителност проблемите са много и големи-най лошата комбинация.
Казваш ми да отида на невролог, което силно ме притеснява, защото по-нервен и неспокоен човек от мен незнам дали съществува. Предполагам ще ми изпише хапчета за нерви, а наистина не ми се иска -това за мен си е чисто друсане. Искаше ми се първо да пробвам с природни продукти, преди да пребегна към нещо такова, все пак съм толкова млада.
Може би наистина трябва да спестя някой лев за преглед при специалист.
Мерси ви, хора, да сте живи и здрави ви пожелавам от цялото си сърце. Както вие помагате на непознати, така и на вас да ви помагат! :)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 25bfd151d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Все пак мисля, че е нужен специалист - психиатър. Не просто психоаналитик примерно. Струва ми се, че авторката има наистина сериозен проблем. Лошото е, че без пари трудно ще намери читав специалист. А хапчета и билки, препоръчани от случайни хора не смятам, че ще са безобидни. Мисля си да проучите въпроса за специалистите и с направление от личния лекар да отидете незабевно на консултация. Освен това малко воля, малко инициативност и дружелюбно отношение към околните, за да имате някакво контакти, приятели.

 
  ...
преди: 13 години, 24 дни
hash: 564b70e6a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Неврологът не установява дали си нервен :), и наистина е добре консултация с психиатър. Никой не подценява проблема ти, точно затова ти казваме, че е хубаво да потърсиш лекарска помощ и няма нищо лошо след като години наред е биларазбивана една нервна система, за няколко месеца да се попият лекарства. Те не са решението - те са патерицата, на която се подпираш, докато се справиш с проблема. Като си болен от лош грип пиеш хапчета нали? Еми нервната система също е част от твоя организъм и не винаги може да се самоизлекува :)

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 95c8c004b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Мила и аз съм на твоите години както прочетох в разказа ти каза че тудно се средоточаваш, и аз до няква степен съм така и аз мн обичах математиката и съм ходила на олимпиади а сега немога да си взема изпита по математика смешно но е истина. Разбитам че ти е тудно да четеш книги но има една мн добра книга и аз не съм по книгите но четях по една глава на ден и както казваш ти след това ме болеше главата но бях упорита и я прочетох след това мн по добре се средоточавам в нещото което правя. И сега се чувствам мн по добре. Книгата се казва Подсъзнанието може всичко. Ако си заинтересована ми пиши да ти я пратя на **********

Модератор - не публикуваме контактни данни

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker