Ринопластика - съвет? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Ринопластика - съвет?
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 5213 пъти
Питах и в един форум, който е специално за това, но хората са не особено отзивчиви и има над 1 000 прочита, но нито един коментар.
Та... можете ли да ми дадете съвет за ринопластика при д-р Сафет Кулов? Четох, че е много добър УНГ специалист и май прави ултразвукова ринопластика, нещо което никой друг не прави тук. Искам да коригирам само гърбица на носа, която е лека.
Който си е правил операция - колко боли, горе долу и след това какви гадости се очакват? Аз съм раждала и това болеше нечовешки, та се чудя какво ли е ринопластиката, ако е по - леко, не ме плаши.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: 9d1197c01e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, мила
Един от най-често срещаните странични ефекти при ринопластиката е подуване около очите и носа. Отокът е най-забележим дните след операция, но изчезва след около две седмици. Може да има малко подуване и до шест месеца след ринопластиката. Окончателните резултати след операцията на носа се виждат най-добре след около една година. Тъй като ринопластиката включва обширни промени на носните кости и хрущяли, нормално е пациентите да изпитват болка и дискомфорт след операцията. Обикновено болката не е непоносима и болкоуспокояващите лекарства са достатъчни, за да я прикрият. За хора, които са по-чувствителни на болка, лекарят може да предпише по-силни медикаменти. Степента на синини, които пациентът ще получи, варира от чувствителността на неговата кожа и самата операция. Обикновено синини се появяват около зоната на очите и траят до десет дни. Синините не се смятат за признак за някакви усложнения, но пациентът задължително трябва да следи състоянието си първите няколко дни след операцията. Ако нещо изглежда необичайно, вашият лекар трябва да ви посъветва какви мерки да вземете. Не забравяйте, че за възстановяване след ринопластика са необходими най-вече време и почивка. Поздрави!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 08a82274b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз си направих ринопластика при УНГ хирург, но при доц. Джамбазов. Има доста голям дискомфорт след операцията и моята беше с ултразвук и то преди 4 год. в Пловдив, та тази информация не е много коректна, но както и да е. Мъката е около 2 седмици. Аз изобщо не можех да се храня, пиех смути и крем супи. Спането също е кошмарно, особено ако се въртиш на сън. През това време, ако има синини и отоци, те отминават. Аз се мажех с репарил гел и минаха много бързо. След тези 2 седмици ходих да ми махнат едни пластинки от носа, но не знам дали се слагат на всеки, аз имах изкривена носна преграда. Махането им е доста болезнено, аз пак посинях. Не мога да сравня ринопластиката с раждането. Ринопластиката е с пълна упойка, трудното е след това. Раждах с епидурална упойка и на следващия ден бях като нова. Та при мен ринопластиката беше по-дискомфортна, ако мога така да се изразя. Но ме дари с увереност и самочувствие и не съжалявам, че съм я направила. Успех

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: eef42a246d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ти питаш за преживян опит, не за съвет. Така че не става дума за неотзивчивост, а за това чпоповечето прочели историята ти не са си правили ринопластика. Ако не е толкова голям дефекта, не го прави. Имаш дете, похарчи парите за нещо полезно.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 882a8b0345
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторка. Благодаря ви. Отказах се.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 965da8734e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ако нямаш изкривена носна преграда, нямаш голям нос и това не ти е голям комплекс, недей да си правиш ринопластика.

Боли, възможно е да се получат проблеми като :
- Невъзможно дишане.
- Отоци в продължение на месеци, та дори и година.
- Калциране.

Няма значение колко е добър съответния хирург.
Защото съм виждала, много добри резултати, но и много плачевни, които се вайкат по форумите, вместо да си търсят правата.
Всеки прави грешки, трябва да си късметлийка, за да те направи както искаш и да се харесваш повече.
Турските хирурзи са факири в ринопластиката.
Имам позната, която се оперира в Турция за 8 бона, да резултатът й е повече от задоволителен, защото тя имаше голям, гърбав нос.

- Не бих рискусала, нито да давам хъс на хора, коитл реално нямат проблем.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker