От естественото раждане не ставаш по - широка! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

От естественото раждане не ставаш по - широка!
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 2234 пъти
Преди да родя се натъкнах на много негативни мнения за естественото раждане. Имаше и една тема тук за пластика на влагалището, което буквално ме съсипа и за малко да избера секцио, понеже историите описани в нея бяха меко казано стряскащи. Останах с впечатление, че след естествено раждане жената става инвалид и иманужда от пластика и повече никога не е същата. В крайна сметка, въпреки че ми казаха, че имам тесен таз и отдолу съм миниатюрна, родих по естествен път. Направиха ми епизиотомия, за да не се разкъсам, зашиха ме, заздравя и сега и спомен няма. Бебето да е било в родовите пътища не повече от 10 мин. С два напъна родих за отрицателно време. Правих упражнения на кегел след раждането, изчаках 4 месеца за да се възстановя напълно. Вече мина година и половина от раждането. Не си личи, че ми е правена епизиотомия, отдолу не съм по - широка, тясна съм, при полови контакти някак дори ми е по - хубаво, не знам дали е на психична основа. Единственото, което наистина се промени са външните лабии. Те са пак същите, но като ги пипам леко ми се струват по - не толкова пухкави и не толкова стегнати, а леко разтегливи. Но е съвсем малка разликата.
Знам, че има всякакви раждания, но наистина вагината си връща предишната форма и не знам защо се пишат неща, с които се плашат младите майки. Дали не ги пишат лекари с цел да се правят повече избори за секцио? Как мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: 9f9fe8dab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   До организъм е. Попадал съм на раждали жени с изключително тесни влагалища, както и на не-раждали с влагалища като "ръкав на расо" ;)

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: b61826ad9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мисля, че всеки случай е индивидуален и преживяванията на всеки, както и рисковете за всеки са различни. Има толкова много фактори и индивидуални физиологични особености, които оказват влияние по-време на раждането - напълно е безмислено да се правят общовалидни изводи.

Мисля, че при всички положения, ако една жена има съмнения какво да избере е добре да направи консултация не само с един, а с колкото може повече специалисти и да потърси повече и различни мнения, за да може в крайна сметка да вземе информирано решение, което да отчита всички особености на нейния случай.

Нещо в изказването ти ми направи грозно впечатление. Tака или иначе, жените при които са останали трайни последици след раждането обикновено не са склонни да се хвалят онлаин или наживо и да дигат шум, че вече не са същите долу - такива неща се споделят много рядко, негативните последици от раждането, обикновено не пораждат гордост и за съжаление често са повод за криене, комплекси и притеснения. На теб самата все пак са ти направили епизиотомия, за да те предпазят от естествените разкъсвания - зашили са те и всичко е заздравяло добре. Поздравления, че при теб всичко е минало гладко и си се разминала без трайни белези, но не мисля че е редно да отричаш валидността на опита на други жени, които не са имали твоя късмет, да не говорим пък да правиш изводи, че всеки споделен опит, различен от твоя най-вероятно е измислица... бъди по-човечна и по-малко осъждаща, насреща си в крайна сметка имаш хора също като теб - и да се решат да споделят проблема си най-вероятно не е било лесно решение.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 74cec1b4e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не, просто ги е страх да не им се случи нещо там долу.. А семействата не се разпадат от широко влагалище, а заради други неща.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 0b586b453e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Бремеността и раждането променят тялото. Още преди раждането хормоните променят бюстта и родовия път. Например, тазът може да стане по-широк, а бюстът да порастне, да се отпусне и така. Общо взето, на всеки етап могат да се получат някакви неблагополучия. То, и да излезеш на улицата, може да пострадаш, но само психичнообременените не излизат. Ако слушаме на кой какво се е случило, никоя няма да роди.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: a0f9d5aee0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Може да ги пишат лекари, може да ги пишат и заблудени хора...
Чувала съм от жена на гинеколог, че мъжът й предпочитал секциото, защото така раждането ставало по-бързо. В смисъл по-бързо за него, не че е по-добре или по-лесно за самата родилка.
Не е хубаво да се вярва на това, че някой е казал или написал нещо. Всеки трябва сам да мисли. Природата няма да създаде така жената, че като роди и това да я увреди. Няма логика да е така.
Радвам се за избора ти и да ти е живо и здраво детенцето!

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 7f6071b2f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   О, да, знам ги тези теми. Четеш куп подробни описания за конци, кръв, болка, накрая оставаш слисан пред екрана и сънуваш кошмари. Такива са и темите за загубата на девствеността- кръв, болка, стягане, липса на каквото и да е било усещане. Нека си кажем откровено, че при всеки е индивидуално и изобщо не трябва да се четат подобни теми, ако искаме да запазим самообладание. Зависи от организма, зависи и от екипа, на който ще попаднеш в болницата. Едно естествено раждане може да е прекрасно, а може и да е пълен кошмар. Между другото, това е и с първият полов акт, както и за всяко друго нещо, което теоретично е много страшно. Нека бъдещите майки решат сами как ще раждат.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: e7e7e3f3db
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Браво, че сте родили естествено! Аз също съм с тесен таз, плюс висок диоптър, и буквално бях принудена да “раждан” чрез секцио, и то не от лекарите, а от близки! Секциото е ужасно, белегът също е ужасен и на едно място нямам чувствителност! Не знам дали ставаш по-широка след естествено раждане, но определено няма видими индикации за това!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 6e149caa7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Съд сигурност. Знаеш ли колко пари падат от секциото. Няма по-естествено от нормалното раждане.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: b52b4eb651
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Аз лично мисля, че всяка жена трябва да има право на избор как да роди и дали изобщо да го прави. Това, че Вие сте си същата ( в което аз лично се съмнявам) не означава, че и другите имат същата разтеглива мускулатура. Проблемите се появяват след време - цистоцели, ректоцели ( изпадане на пикочния мехур и дебелото черво), тазовата мускулатура отслабва). Аз лично получавам сърцебиене и изтръпвам само при мисълта за разкъсване там долу. И още нещо... не ми се сърдете, но наистина няма начин да сте същата. Най-малкото химена Ви вече изцяло го няма. Между другото, има жени с трета и четвърта степен разкъсване, което представлява лразкъсване на ануса и четвърта степен е с разкъсване на дебелото черво. Това, че Вие сте имали нормално раждане не значи, че друга жена няма да получи четвърта степен разкъсване. 70% от жените с ч„етвърта степен разкъсване получават фекална инконтиненция, тоест не могат да задържат фекалии. Така че госпожо, престането да се бъркате в избора на хората.
П. С. Написаното от Вас звучми като хвалба... как не сте се променила, но обикновенно точно хора, които са променени казват как не са се променили изобщо. Хайдае, нес е бъркайте в избора на хората. Както Вие сте направил Вашия, нека другите дами също да имат право на избор.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 0511a2d728
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И аз, откакто правя упражненията на Кегел, изпитвам повече удоволствие по време на секс. Съветвам всички жени да ги правят, дори да не са раждали. Много са полезни за женското здраве.

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: d6e9f64659
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Аз мисля, че имаш прекалено много, дори ще кажа ненормално много свободно време като човек, който понастоящем вече е родител.
Ето, от много ровене в интернет какви паранои си си била докарала за раждането. След време за нещо друго ще си вкараш филм. И това в един момент ще започне да се отразява и на детето ти индиректно, а може в някои случаи и директно.
Затова е много важно да си наложиш да престанеш с безцелното ровене и писане в мрежата и да започнеш да запълваш времето си по пълноценен за теб начин. Например заеми се да учиш нещо. След време, когато детето ти започне да схваща повечко какво става околко него ти ще му бъдеш пример - ако ти си родител, който търси мнения по интернет, изобщо редовно прекарва свободното си време в интернет, вместо да прави нещо полезно и граднивно, то и детето ти ще попие този модел на поведение и няма да го спрат нито мъмрене, нито забрани, нито наказания.
Замисли се - ти вече си родител и трябва да си модел за поведение, нищо че детето ти е още бебе, като утре ще порасне, затова си създай добри навици на самата теб, ако искаш и то да има такива.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 290a7de023
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Само като се замислиш, че милиарди жени през вековете са раждали многократно, после са забременявали (т. е. са имали полов живот) отново. Природата си знае работата. Много правилно акцентуираш върху това, че бебето е било в родовия канал за недълго време. Но ти знаеш също, че шийката омеква и слиза надолу, което е адаптация. Лабиите са от друг вид тъкан.
Гладката мускулатура е с големи възможности. Помислете си колко много храна трябва да погълне средностатистически човек, за да му стане тежко. Груб пример, но..

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: f4518eab2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   9, какви са тия разкъсвания? Няма логика природата да създаде така жената, че да се увреди или промени след първото раждане. Всеки вид, вкл. човека, е създаден така, че да има колкото се може по-голямо и по-здраво потомство.
Може да има някаква аномалия да са по-малки родовите органи, ама това да е често срещано, ми звучи абсурдно.
По тази логика все едно да обявим примерно физическата активност за опасна, защото има хора със заболявания, при които е противопоказна.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 74cec1b4e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   9 Затова лекарите правят епизиотомия, за да се избегнат разкъсванията.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: dc210bf82f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Авторка:
Номер 11, по припцип това за което ми пишеш няма общо с поставената тема, но ако повдигаме този въпрос - не съм искала мнението ти. Това как използвам личното си време не би следвало да те притеснява, но ако е така, те уверявам че гледам детето си повече от чудесно.
Мисля, че си избрал грешната тема, в която да публикуваш този коментар, който е типичен за теб и виждам, че го налагаш и под други теми на други автори. Не ти прави чест. Стани родител и тогава му бъди на твоето дете пример... ей така, пишейки тук...

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: dc210bf82f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Авторка:
На всички благодаря за коментарите. Особено интересен ми се стори този на номер 12. Хубаво преживяване е. Не съм против секциото, разбира се. Всяка жена има право на избор.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 8864b5d6de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   До 3
Абе и такива има...

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: dc210bf82f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Авторка:
Номер 9, благодаря за коментара, но не смятам за нужно да ти се доказвам. Удовлетворението си е лично за мен и това не е целта на темата. Ако имаш лични проблеми или просто искаш да се заяждаш, моля те направи го другаде.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: af3e5c799d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Авторке, номер 11 има право. Човек трудно приема критика, но не можеш да се съгласяваш с всеки, който те е критикувал, а една градивна критика толкова да те обиди или не знам какво да го нарека. Номер 11 е от малкото критикари в сайта, които се опитват да ти кажат нещо вярно, доколкото тактично може. За твое добро е да се вслушаш, има логика в разсъжденията, както и пряка връзка с темата.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 0df7bf1dfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Всяка жена е различна, а и от раждане до раждане също има разлика. Ти явно си имала късмет, че всичко е минало бързо и с малко поражения, но има жени с тежки раждания продължаващи с часове и естествено накрая пораженията са огромни и не успяват да се възстановят напълно никога. Така, че се радвай, че при теб не е така!
А иначе има и не малко доктори, които плашат родилките, защото им е по-лесно да направят секцио вместо да чакат часове наред докато дойде време за раждане.
Обаче да твърдиш, че при всички жени няма да има разширяване след раждане въз основа само на твоя опит е смешно. Така, че просто се радвай, че е станало така, но дори и да забременееш втори път не е сигурно какво ще е, пък какво остава за жена с различно тяло.

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: b52b4eb651
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   13, 14 епизиотомията на свой ред представлява операция, разкъсване втора степен. Режат ти най-деликатните органи. Само като си го помисля и настръхвам. Приемете, че има жени с лабилна психика, които после не биха се уважавали. Аз лично въпреки, че станах доктор на науките не бих се уважавала ако става широка или ако имам разкъсвания на най-нежние места. Просто сте наистина смешни. Има жени, които имат разкъсване и на ануса и чак на ректума, ама то акъл не може да наливаш на човек. после има фекална инконтинеция и вече нито ходят на йога, нито никъде. Страх ги е да излизат. Нека се знае и тази истина. Като го била измислила природата защо толкова много жени са починали по време на раждане? Сега публикувам коментара, защото мозъчните ми клетки са по-важни от това да ви наливам мозък.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 6b22dc75a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   До 21: "Като го била измислила природата защо толкова много жени са починали по време на раждане?" - Ами то има починали и от упойката, просто са имали алергия към нея, мал шанс... Ама би ли написала, че е опасно раждането с упойка - като те чета как все "настръхваш", едва ли... Знам, че се прави тест за алергия, но някои я отключват чак когато им се сложи упойката. За това дали ще се получи разкъсване (тоест ако има генетична аномалия и са по-тесни родовите пътища), предполагам може да се види от лекарите и тогава конкретната жена да ражда секцио заради конкретния проблем. Ама така да се обобщава...

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 9da8bc5143
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   22, как така разкъсване имало само при генетична аномалия? Аз не познавам почти родили жени, които да не са или с епизиотомия или с някакво разкъсване след раждането. Всички почти са ги шили и са чакали да здравяват шевове. Сигурно ще са много изненадани да раберат, че са "генетична аномалия"... Дали ще е естествено разкъсване или лекарите нарочно ще те цепят сами при епизиотомията, за да са разкъсванията поне контролирани - и двете определено не са приятни и възстановяването не е песен!

Естествено, че и секциото е опасно - всяко раждане е опасно и винаги може нещо да се обърка. Има и жени, които след секциото не успяват да се възстановят напълно или получават усложнения. Това не значи автоматично, че при избора на друг метод, раждането им е щяло да бъде леко и безболезнено. Късмет и даденост си е - някъде излиза бързо, другаде са часове и часове агония. Жената си е по време на раждане с единия крак отвъд. Щеше да е хубаво да има гаранция и да може да се посочи категорично решения, ама не може - избираш, поемаш си риска и толкова - всички го правим!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 25a87b3f40
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   До 23, добре де, генетична аномалия не беше много коректно, но размера на детеродните органи е генетично определен, както и всичко останало. Ако са с нормален размер, не би трябвало да става разкъсване. Тази тема е за жените, които нямат противопоказания за естествено раждане, каквато е била авторката.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: dc210bf82f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Еми при мен всичко си е наред. Епизиотомията не я усетих, само ми опъваше 1 седмица след раждането. Иначе съм си тясна и секса в началото е труден, но като се отпусна тръгва, но е доста стегнато. Явно съм късметлийка. И стрии нямам и на 40 ден имах плосък корем без грам мазнина... ген явно. Аз го осъзнавам.

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: dc210bf82f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Той е доктора ми каза, че не личи да съм раждала и че скоро толкова бързо и леко раждане не е водил. Всичко протече с усмивка, а имаше момичета от 2 дни чакаха и накрая ге срязоха.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: d69ea714bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   24, авторката, както сам казваш е БЕЗ противопоказания за естествено раждане и въпреки това са я цепили за да разширят детеродния отвор, именно защото се налага и при органи с нормални размери. Мъж ли си - защо не се осведомиш, какво точно е епизиотомия и защо се прилага при нормалните раждания, преди да правиш изказвания, защото ми се струва че хал хабер си нямаш от раждане и женска анатомия и с примерите, които даваш сам си противоречиш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 589e82dbbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Какво значение има какви са следите от раждането??? Та ти даваш нов живот! Толкова повърхностно е станало мисленето и на мъжете и на жените, че просто е жалко като се замислим... Жената да бъде като порцеланова статуетка с тясна п**ка, за да не би мъжът й да остане незадоволен! Или жена не иска да ражда, за да не би да й се появят стрии и да й увисне корема! Що за егоцентризъм? Раждането е болезнено преживяване, може да е много тежко, но е естествено и природата се е погрижила една жена да е способна да роди повече от веднъж, което означава, че след раждането започва един възстановителен процес, който включва събиране на матката, наместване на органите и дори възвръщане размера и еластичността на влагалището. Учете си биологията и спрете да взимате съвети от меркантилни мъже и жени, за които тялото и чукането са най- важни!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: b52b4eb651
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

29.   28, твоето мислене е повърхностно и глупаво. И какво... дай сега като е родила жената и вече да стане грозна. Животът въобще не трябвад а се върти около децата... един ден ще порастнат, а тялото ще си остане на жената цял живот. Прекалено идеализирате майчинството.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker