Как да избегнем уличен бой. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Как да избегнем уличен бой.
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 2452 пъти
Умишлено пускам темата в Здраве...в една друга тема някакво момче пита какво да тренира, за да се пази ако го нападнат. Истината е, че уличния бой няма нищо общо с бойните спортове. Едното е спорт, има правила и съдия който следи за спазването им. Другото може да е всичко. Може да са два уплашени келеша които си бият по един шамар, но може и да е битка на живот и смърт. Един наркоман с нож е по-опасен от световния шампион по бокс. Боксьора ще те бие, но тоя с ножа може направо да те убие или да те остави инвалид за цял живот. Затова, ако искаш да си жив и здрав, трябва да се научиш как да избягваш сблъсъци, а не как да ги предизвикваш и ескалираш. Дори големите биячи обикновено изяждат толкова бой колкото са нанесли на противника си. В уличния бой и двамата получават травми, въпроса е кой ще нанесе повече. Живота не е филм където Стоян Колев нанася тежки нокаути или Тошо Куката удря по една балтия. Забавно е, но това са филми. Не се водете по акъла на интернет гангстери.
Благой Иванов - Багата е един добрите ММА бойци в света. Световен шампион по бойно самбо. Наръгаха го в една дискотека и едва оцеля. Толкова по въпроса.
Но това е само ако сте 1 срещу 1. Кво правим ако отсреща са повече? Риторичен въпрос. Джейсън Стейтъм в Транспортер ги биеше по 10 наведнъж, но живота не е филм. В реалния живот той просто нямаше да е жив.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 4617ceea19
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Не разбрах защо е пусната тази тема, това и децата го знаят. Как да избегнете!? Като не се келешите, и като се съобразявате къде ходите и какво правите!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 4f42b82d5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Уличен бой може да се избегне, като изобщо не се започва. Каквито и да са обстоятелствата, трябва да се излезе от положението, защото изхода е фатален, или неприятен поне.
Наскоро ми се случи следното: щях да пътувам от София за провинцията и на автогара Овча купел стоях с перспективата да чакам цял час до идването на рейса. Реших да се разходя из парка, есен е, природата е красива, слънцето грееше преди обедно. Носех фотоапарат и направих няколко снимки. Никога не бях идвала в този парк, но забелязах, че мястото е сякаш нечисто, в смисъл пътеките между алеите не бяха асвалтирани, а песъчливи, в храстите имаше изхвърлени боклуци, тук - там се мяркаха хора и нещо не беше както трябва. Аз съм спортистка, сутрин ставам в 5 часа да тренирам, имам атлетично тяло и съм чела разните източни философии, които изповядват често не нападение, а самозащита. Докато снимах, изведнъж чух зад гърба си шум. Обърнах се и видях двама типове с 4-5 кучета.. Единият, около 18 годишен налетя срещу мен и започна да лае като куче. Казвам ви честно, без да ми говори, без нищо, само лаеше като куче. Истинските кучета дойдоха на близко разстояние срещу мен. Другия тип обикаляше малко по- далече. В този момент телефонът ми прозвъня- обаждаше се майка ми, питаше дали ще пътувам. Аз разчитах да се махнат тези изроди, щом видят, че говоря по телефона, а и нищо не им казах, само ги гледах спокойно. Те стояха и оня продължи да лае в лицето ми..Смутолевих нещо и затворих телефона. Бързо прецених, че не бива да им отговарям, може и нож да имат, а нямаше жива душа. И така, аз стоях и гледах, кучетата се оттеглиха сами, явно разбраха, че съм добър човек и няма да ги нападна. Оня, дето лаеше се отдалечи, другия- също. Тръгнах бавно по пътеката, водеща към шосето, вървях и реших да се обърна да видя къде са онези. Обърнах се. Видях, че са се отдалечили, но щом ме забелязаха да ги гледам се втурнаха да ме догонят. Не знам как, сигурно бяха надрусани, те бягаха бавно, видях ги като на забавен кадър да тичат към мен.. Тогава се затичах силно, тичах без да се обръщам и стигнах шосето, по което минаваха коли и имаше хора. Всичко свърши, но после цял ден си мислех какво би могло да ми се случи..Исках да публикувам случката си, но, все нямах време.. Благодаря за повдигнатата тема!
Искам да кажа, че подкрепям мнението на автора. Уличния бой няма нищо общо с бойните изкуства. Може да те нападнах хора с ножове, наркомани и престъпници, които няма да спазват правила. Ще те убият и хвърлят в храстите..Затова да не се перчим, че знаем хватки, а да не стигаме изобщо до съприкосновение. Често те са няколко, ако си сам, или сте двама е много лошо.
Авторе, какво мислиш за случката ми?
black angel

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 8949b45c76
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не ходи по дискотеки, кръчми, барове и т. н., особено с жени. Това ще предотврати поне 95% от тези случаи. Ясно е, че жените точно обратното - обожават да ходят по тези места, но какво е качеството им сам човек може да се досети. Аз лично не бих се занимавал с жена която не може да си седи вкъщи. Ако не я свърта, явно си търси майстора (защото ти явно не си), и накрая ти изяждаш боя, физически или психически...

Друго място е на пътя, при катастрофи, засичания и подобни неща. Аз лично нямам мерак да шофирам като гледам какво става по пътищата. Все пак ако живееш в по-малък град, без изявени мафиоти и техните синчета, по се ядва. В голяма град (като София), дори да действа негативно на самочувствието, ползвай когато можеш метрото и си спести нервите, парите и т. н.

Останалите са обществени места където може да се появи конфликт. Като навсякъде където има опашки, където хората са изнервени. Тъй като има повече хора наоколо, чак до бой, особено сериозен по-рядко се стига.

Гледай да не се мотаеш нощем пеша из съмнителни улици. Особено наркомани, цигани, араби и т. н.

Както казваш, проблемът е, че на всички тези места, някой може да извади една 10 см ножка от джоба, и за секунди ще си на пода, с някоя разрязана артерия. После разчитай на нашето законодателство... Огромното мнозинство такива конфликти са заради жени, защото такъв ни е гена, и особено по-простите мъже много бързо правят боя, за да се докажат какви са яки (ама не очаквай по честен и достоен начин... ). Както никой не спазва законите в тая държава, нищо не спира простотията.

Като превенция, носи си лютив спрей. Това е едно от малкото средства които са ти позволени от закона. Дори и теоретично да имаш черен колан, да си срещу един противник без оръжие, да имаш време да реагираш и успееш да нанесеш удар, иронията е че после могат теб да те осъдят че си го контузил. Да не говорим ако ти носиш нож или пистолет за самозащита. Съдебната система е изключително счупена, няма защо да обяснявам.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: b9966702d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Бе биеш два токата на мангала и бягаш, това е уличния бой. Кви са тез схеми тука.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: bde0ab71aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Как да избегнем уличен бой:
1 Стъпка - Избягваме конфронтация, доколкото е възможно!
2 Стъпка - Следим човека, който се конфронтира, дали държи ръката си плътно до тялото, опипвайки скритото си оръжие!
3 Стъпка - Винаги преценяваме дали има хора около нас, колко биха се застъпили за противника и колко за нас!

Как да оцелеем:
Понякога конфронатацията не може да се избегне, факт. Битката предстои тук и сега.
1. Винаги се следят реакциите, не се допуска противника да навлезе в личното ви пространство, винаги спазвайте дистанция доколкото е възможно и стойте далеч от ъгъли и тесни пространства.
2. Въоръжете се! Ако сте в кръчма, грабнете един стол и се защитаваите с него. Може да го хвърлите по противника или да му парирате ударите, дори и ако държи нож.
Ако сте на улицата, използвайте всичко, което ви видят очите - камъни, пясък, пепел, пръст, сопа, кош за боклук.
3. Най- важно Пазаете си гърба ВИНАГИ! АКо се конфронтирате с повече от един противник не им позволявайте да ви обкръжат, въртете се непрекъснато с разперени ръце и говорете на висок тон. Първо, че хората нападат повече в гръб и второ с гласа си може да привлечете повече свидетели и хора, който да ви помогнат. Винаги вдигайте шум щом стане напечено.
4. Ако ви повалят и са група хора, не ставайте. Свийте се в поза зародиш и с лакти прикрийте важни органи по торса, а главата си прикрите с юмруци. По- добре счупена ръка, отколкото счупен череп. Ще ви ритат и удрят, но шанса ви е по- голям ако не мърдате.
5. При нападение с хладно оръжие, шансът е малък. При огнестрелно още по- малък. Избягвайте подобни конфликти освен, ако не държите и вие пистолет или картечница.

Това са съвети, изпробвани от мен. Аз съм момиче, но отраснах в сиропиталища и цигани, където боят беше за закуска, обяд и вечеря. Оцелях, но никъде не излизам невъоръжена. Имам палка, боксове и лютив спрей в чантата, а в колата имам газов пистолет и бухалка. Тренирала съм бокс и кикбокс, но смятам че всичко е въпрос на техника и психика, не толкова до умения. Загубиш ли самообладание и изплашиш ли се си мъртъв!

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 8cfbc42b6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Пич, стига писа помисли и страсти, че е смешно. "Уличния бой" е 99%, как един удря друг, другия пада и се надява, да не го ритат прекалено силно в главата. По-добре е, да си тренирал, да удариш ти пръв, отколкто да не си тренирал и да си изклчиш китката, преди да ти изкълчат главата.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 530a83535d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   2, купи си лютив спрей и ако ти скочат, пръскаш ги в очите и бягаш.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 07d262e1aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Според мен темата има смисъл, да покаже, че каквото и да тренираш е по добре, да избегнеш боя, защото тренирането на спорт рядко може, да послужи, за самозащита, ако е сам и слаб - да, ако с няколко и също тренират?
За мен с темата автора искаше, да докаже и покаже, че боя е по добре, да се избяга както и конфликта, защото по добре, да тренираш и, да можеш поне, да се биеш, но най добре, да не стига до бой, защото днес и да биеш, утре може, да си не само бит, но и убит, а и дори, да се биеш много ако са няколко си свършен. Идеята май беше как, да го избегнем, защото дори 1/1 един 50кг без физическа сила и един 70, който може да се бие не е казано че този с 70кг печели - напротив 1вия ако има нож всичко може, да приключи, за секунди!
Ако те нападне ще се ядосаш - знаеш, че можеш, да го биеш, но ако извади нож си загубил времето, за реакция и избягване на конфликта - вече е късно :)
Същото е и с двама биячи, да добре и три лапета им скачат на бой?
Да те ще се бият, но ако извадят нож, пистолет, или друго оръжие?
Ако с по един камък ги ударят в главата?
Този бой предизвикан от конфликт или просто от наркомани и т.н. няма правила, всичко е на живот и смърт и колкото и да си трениран колкото и да е хилав опонента - нищо никога не се знае!
Ти ще удряш но с ръце, ще знаеш как, но той няма да е адекватен дори при самозащита не е добре, да влизаш в бой колкото и да си сигурен в себе си, вади нож и си долу той не е адекватен, а ти вече дали ще оцелееш е твой проблем.
Също ти си научен, или се учиш, да биеш, а не да убиваш, а един човек, който е неадекватен и предизвиква конфликт няма, да иска просто, да те бие той ще те убие или най малкото ще те бие много!
Не е вариант, да стоиш, но по лошо е, да налиташ, защото паднеш ли си до там събудил си агресия. Общо взето, за мен темата беше във тази връзка и във връзка с това, да опитваме, да го избегнем ако е възможно и доколкото е възможно, вместо, да се мислим, за велики и, да съжалим..
Искам да добавя, че не винаги си създаваш конфликта, и не винаги можеш, да го избегнеш тогава всичко е късмет, който както може...
Тренирайте има смисъл, но избягвайте боя, и не мислете, че ще биете щом тренирате, за крайна самозащита, да иначе по добре бягай, че нищо не се знае нищо, че тренираш - живота е един, а ако не си предизвикал конфликт с луд не се занимавай!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: bde0ab71aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   "Удряй пръв, за да удряш последен!" - народна мисъл

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 07d4cce2d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   удряне пръв, спрейове и т. н. е ако ти стиска и ако имаш късмет. Като ескалираш ситуацията още повече, повишаваш и шанса за по-лош изход за самия себе си (да те смажат от бой, вместо да ти бият 2 шамара и да ти вземат портфейла). Истинското предотвратяване е навременното бягане! Бягане без да се притесняваш, че ще се "изложиш" и за достойнството си. Повечето жертви си стоят като сърнета пред фарове, дори когато виждат, че ситуацията отива на зле и все още могат да се измъкнат с бягане или викане. Доверявайте се на интуицията си, потиснете "wishful thinking"-a, че може би този не идва за вас, че може би няма да ви направи нещо лошо и т. н, потиснете срама от това да бягаш или викаш. Това е самозащитата. Другото са филми. п. с. от някой, тренирал бойни изкуства.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 6cd9ddaa45
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм от Варна, но с такива убийци-да, такива са, не съм имал вземане-даване! Изглежда, че повечето убийства стават в Столицата! Гордея се, че съм Варненец, а и не живея в рисков квартал, така че това, което пишете, ми звучи като научна фантастика! Рецептата-не ходете на рискови, изоставени места, които могат да се окажат свърталище на престъпници и серийни убийци!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 76cbacb74e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Общо взето спортът в повечето случаи няма да помогне, а ще навреди. Защо? Защото големият напомпен самозаблуден бияч ще се хвърли самонадеяно и ще изяде желязото. Спрей му е майката - пръскаш при първи сигнал накъде отиват нещата и после изчезваш. Лошото е, ако напръсканият те познава или има шанс да се засечете пак. Тогава не е за препоръчване да си осигуряваш бъдещи грижи. Понякога и пренебрежителното безразличие върши работа, отношение от типа на "абе карай си работата, не ме занимавай". Много самонадеяни пишлемета ще усетят, че човекът не се вълнува от глупостите им и ще им мине мерака. Те търсят някого, когото да уплашат или респектират.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker