Запек, спешно е! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Запек, спешно е!
преди: 13 години, 10 дни, прочетена 70880 пъти
Въпрос на живот и смърт е, имам запек, искам да го излекувам, а даже нямам вяра на лекари - цяла година ходих по изследвания на яйчници, а се оказа, че съм имала херния. Оперираха ме преди година и нещо, но запекът и преди, и след операцията си е един и същ - мъчителен, продължителен. Кое е най-доброто решение за лекуване на хроничен запек - посещение на не се знае колко кадърни лекари, опит за лечение с хомеопатия пак при лекари с неизвестен произход, или самолечение с прехвалено по форуми средства - хуск, лаксит или друго? За момента не се лекувам, а оправям временно положението си с уж билковите хапчета лакс с, пия през вечер, без средтство за разхлабване е невъзможно да се изходя на другия ден, болна съм от две години, а преди нямах проблеми, жена на 25 години съм.

Моля, ако някой се е излекувал от запек, аз поне не зная такъв случай, нека сподели. Аз съм млада и не водя заседнал начин на живот, водя редовен полов живот, ходя средно по 5 км на ден пеша, понякога правя упражнения, пия голямо количество вода, избягвам пържено, тестено и меса, внимавам с храната дори повече от преди, но болестта си остана. Искам вече да оздравея, моля ви помогнете ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 8 дни
hash: 9afec4bae6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   имаш проблем с начина си на живот и с храненето си. Аз също страдам по принцип от запек и се „излекувах“, но имам склонност към това де, затова много внимавам. Сега се изхождам всеки ден, ако един ден не стане, веднага реагирам.
Ето как се лекувам (набор съм ти и съм иначе здрава, чистенето по Бухингер не го препоръчвам на хронично болни и хора, взимащи медикаменти)


Изчистване по метода на Бухингер
Препоръчвам ти първо в отпуската си да се изчистиш много добре. Аз правих много просто гладуване, с цел да изчистя органите си от натрупаното през зимата. Първо се прави изпразване на червата с Глауберова сол Na2SO4•10H2O. Много е гадно на вкус, но няма странични действия, освен че ти празни червата, не те боли корем и т. н. и не убива полезните бактерии. Вземи поне 4 пълни супени лъжици на гладно сутрин, разтворени много добре във вода с лимонов сок. Чакай да се разтвори добре, трае. Изпива се разтворът на екс - много е гадно. Пий после сок някакъв поне чаша - от портокал например веднага, за да прогониш вкуса. Чакай действие след 2-3 часа.
След като това си го направила, този ден яж само плодове и пой чай и сокове. Пиенето е много важно при - заради малко пиене се стига до запек изобщо - поне 3 литра пий лятото. След като се е изпразнило червото, ще се почувстваш много добре. В следващите 7-8 дни не яж нищо - позволени са плодови и зеленчукови сокове, айрян, чай много, домашен бульон. На вторият ден от гладуването пак правиш прочистването с тази сол - ще се изненадаш, ще има още затлачило се по червата ти. Глад няма да чувстваш, ако червото добре се е изпразнило. Важно е всеки ден да ходиш да бягаш малко, или поне на разходка, за да не ти спадне метаболизма, не се чувства слабост иначе и глад... и е важно след ден 7-8 ДА ПОЧНЕШ ДА ЯДЕШ, защото толкова е хубаво чувството, че можеш да забравиш. На ден четири между другото пак се прави прочистване - пак ще изхвърлиш гадости!
Захранването е лесно - много течности, плодове, зеленчуци, салати...

След като си се изчистила така си преодоляла и доста зависимости като това от сладкото и хляб - организмът е претърпял една абстиненция и е иделно да започнеш с новия си живот без запек....

ххххххххх
долното е подходящо и за хронично болните...(но да имат предвид, че запекът може да е резултат от ползване на медикаменти)

Забрави за бял хляб, забрави за мазни и пържени храни и забрави за заседналия начин на живот, пий поне 3 литра вода на ден, забрави за беззалкохолни, консумирай и сокове в граници. Запиши се задължително на фитнес, трябва ти много движение. Яж много плодове и зеленчуци, лимоните запичат, яж храна, богата на фибри - мюсли, овесени ядки, черен хляб, но да е от истинския...
...
Аз така се осбободих от това бреме. Най-вече ми помогна фитнесът и пиенето, чат-пат и аз ям нездравословно... човешко е.
Щом усетя пак затлачване, пия сутринта на гладно една чаша сок от кисело зеле - много е гадно, но веднага отпуска и няма странични действия (препоръчително е и да се пие всяка сутрин при гладуването), пълен е този сок с витамини (затова и помага с-у махморлук), имам винаги такъв сок в хладилника си.

Така тръгна организма ми и се настрои, че вече не познавам запека, а всичките ми женски роднини страдат от него. Помагат ми и сливи, круши и т. н. - - никога обаче не се оставям да се затлача, сокът от зеле помага, но имам и глауберова сол винаги. Не препоръчвам разхлабителните шоколадчета и билките - така ме болеше стомах от тях, сякаш ме рязаха, а действието смешно!

Успех!!!

П.П. при въпроси mag1979@abv.bg

 
  ...
преди: 13 години, 8 дни
hash: a37be399b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   яж често и по малко пии повече течности. пробваи с чаи от хибискус на мен ми деиства много добре. наи важното е да откриеш от кои храни се запичаш. аз когато не ям много месо съм наред

 
  ...
преди: 13 години, 7 дни
hash: b7d81927b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

4.   Преди няколко месеца имах подобен проблем, много е кофти, но единственото от многото изпробвани методи е ПИЛЕШКАТА СУПА! ;)))

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 31304c8e3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Единственото лечение е да се пият 2 литра вода на ден... също и билки... не чакай докторите да ти помогнат, а се вземи в ръце-от теб зависи..

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 76f6145b03
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

8.   Аз също страдам от запек, правя си чай от майчин лист, но в последно време това не ми помага.

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 1b55a74f21
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Сутрин преди ставане, още в леглото, вдигаш левия крак и натискаш към гърдите, после десния крак, после двата едновременно.

Другото, което е, природата ни е създала така, че часовото изпразване на дебелото черво е сутрин рано, т. е. ако ставаш късно, ти си пропуснала часа си така да се каже.
С упражненията все пак, въздействаш на дебелото черво. Пробвал, но поне ве седмици, докато сртане навик.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 62fd6e1ccd
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

10.   Яж сутрин овесени ядки, и плодове с люспите и семето им. Повече слузести храни и ядки

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 0c6220be39
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

11.   Направи си ден само на плодове и фрешове и си прави клизми.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: db23b9270d
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

12.   Яж много плодове и зеленчуци. Лично аз когато имам запек, пия сок от ябълки.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: b8e6925094
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

13.   И аз страдах от страшен запек. Дори стигнах до положението да пия рициново масло с английска сол. Гадост!!! Съвсем случайно опитах фибрите HUSK. Има ги и в български вариант на половината цена. Взимам по 2-3 лъжички сутрин и вечер, които за по-лесно изсипвам в устата си, с около 2 чаши вода. Вече нямам никакви проблеми. Пия също от българските чайове за отслабване. Те също действат добре на стомаха. Опитай тези две неща и ще се учудиш на резултатите.

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 3b5c688122
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

14.   И аз да се оплача от години страдам от това! Ходила съм и по лекари, пила съм и какво ли не-оправия няма! Тук прочетох нещо ново ГЛАУБЕРОВА СОЛ, търсих я в аптеките никой не е чувал за нея! От къде си я набавяте? Искам и това да пробвам, дано има резултат!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: fe04b85f93
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

17.   Здравейте - цял живот съм на диети и можете да си представите какъв е ефектът. :) Против запек не съм пробвала само това, за което не съм чула/ да не ги изброявам/, но всичко беше безполезно или с временен ефект, или с действие докато се приема препаратът, така че си бях направо безнадежден случай / а и много плодове не мога да приемам, защото не ми понасят... / Най-накрая обаче открих овесените трици и Немския хляб това е, което ме излекува!!! Всяка сутрин се взема по 1 супена лъжица - както предпочитате - може с кисело или прясно мляко, с плодов сок или с топла вода и заменяте белия хляб с черен, , Немски'' / и това не е някаква реклама - просто искам да споделя нещо, което ми помогна, за да е от полза и на други! / При мен действието започва след втория ден, след около месец вече не ми беше необходимо да приемам овесените трици, но с хляба си продължавам!

Успех на всички - дано съм била полезна!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: ae794f7eef
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

19.   Благодаря за информацията! Хубаво е, когато четеш честни и помагащи коментари!!!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 951316e8a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Овощни влакна на фирма роял салес. В продавалник го предлагат на добра цена около 35лв.. С него се излекувах. Бройката е около 200 хапчета.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: a9445daed4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Ето най- лесното, което можеш да направиш. Яж по едно парче диня всеки ден сутрин. При мен винаги действа.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 8d639a474f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

22.   Пише ти човек, който 30 години страдаше от кошмарен хроничен запек. Положението беше толкова зле, че ако два поредни дни имах изхождания си бе направо чудо! Опитвал съм всичко, което може да ти хрумне - някои неща помагаха само докато ги взимам и спра ли, запекът се връща.

За моя огромна радост наскоро намерих трайно решение, без лаксативи и други помощни средства и в вече всяка сутрин ходя по голяма нужда.

Искам да споделя какво направих, вярвам ще ти помогне:

За да раздвижа малко червата купих дуфалак (той съдържа лактулоза, която действа разхлабващо като овлажнява изпражненията и подпомага растежа на чревната флора) и няколко поредни сутрини взех дози, заедно с пробиотик (Пробиен с коластра), който продължих да взимам и още около месец.

Установих, че червата, като едно добро дете, имат нужда от грижа, ритъм, навик и внимание. Не можем да гледаме на тях като на кофа за боклук пълна с мръсотии и да очакваме съдействие.

Първо, започнах да им създавам навик:

a. сутрин по едно и също време изпивам чаша топла вода (в първите дни с дуфалак), след което

b. правя упражнения за тонизиране на червата (https://www.youtube.com/watch?v=_i49Y_hJfiE)

c. След това клякам и чакам, ето така: http://qph.is.quoracdn.net/main-qimg-f14596e6df1399e9b3c200e9922b5a27?convert_to_webp=true
Може пред компютъра, може на тоалетната, но без да се движа и да мисля, да се притеснявам за нещо. Ако се разбързам и се захвана с разни задачи или си чета нещо, резултат НЯМА!

d. Клекналата поза за чакане и изхождане се оказа важна - аналния проход напълно се освобождава, а бедрата масажират и подкрепят червата. Тези, които имат малки деца знаят как те (ако условията позволяват) заемат тази поза да се изакат -- правят го инстинктивно, защото това е позата, дадена ни от природата. Не ме питай защо, тук ще разбереш: http://squat.beinsa.info

Второ, разбира се храната. Гледам винаги да има нещо с баласт и то естествен растителен - с псилиум не се получава. Избягвам готвеното. Въобще, всеки трябва да намери неговата храна. Бял хляб, тестени неща, захарни изделия и много готвени избягвам. Тежко месо също не ям, само риба понякога.

Трето - нужна е малко смазка. Сланинка, мазна риба, месо, немного. Аз взимам половин супена лъжица кокосово масло, което слагам в сутрешните овесени ядки.

Четвърто - говоря на вътрешните си органи. Наум, а може и на глас. Не ми се смей :-) , аз вярвам че те ме разбират и ми съдействат. Усещам ги като приятели, говоря им, благодаря им когато работят правилно. Замисли се, ректума, ануса, тънките и дебелото черво ни служат вярно цял живот, а ние никога не се сещаме и едно благодаря да им кажем за безропотната им служба. Сещаме се за тях само когато се повредят... А аз си поставям ръка върху тях, благодаря им или сутрин им казвам (докато чакам клекнал) - "хайде събудете се, ваш ред е"...

Пето - трябва да чакам след като свърша. Това го научих от сина ми, който е на 5 години. Въпреки, че няма запек и свършва за минута, той никога не става, а след като се изходи чака 5-10 минути, през което време се изхожда още няколко пъти, помалко. Причината, както научих от интернет, е че след изпразване на ректума перисталтиката продължава да работи и да изтласква остатъци останали в дебелото черво към ректума и навън, а това отнема известно време. Повечето хора нямат търпение и навик да чакат и веднага стават щом свършат. Така остатъците си седят в тях до следващия ден. А каква лекота е да започнеш деня с напълно изчистени черва!!! ЕХАА!

Толкова от мен. Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 16c0049750
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

24.   Моля ви, помогнете ми!
Момиче съм, на 15 години, и през седмица или две ми се появява запек, който трае от 3 до 5 дена. Отвратително е, корема ми се подува и ми е неудобно, когато нося някоя прилепнала блуза.. Четох в интернет, както и тук, за всякакви смесени "напитки", но просто според мен съм твърде малка за такива неща, другото което е, че няма да мога да си ги позволя. За жалост водя застоял живот и ям, каквото ми падне, макар и да се опитвам в някои моменти да се ограничавам, просто не се получава. Бях чела и че когато получаваш запек, количеството на бялото течение се увеличава. Страх ме е само при мисълта, че мога да имам някаква болест, която да води до операция. Мисля ако това продължи още няколко дена, да кажа на майка ми и с нея да видим какво ще следва и дали ще ходим по доктори.
Много ще съм благодарна ако някой ми даде някакъв съвет какво да правя!
Между другото мисля сега като почнем училище да ходя да бягам и да правя някакви упражнение вкъщи, защото разбрах, че това помага донякъде.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: aeea826ca2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   Ето тези упражнения са много добри, раздвижват червата сутрин - гарантирано изхождане. Правят се след изпиване на чаша топла вода, може с лъжичка мед или сладко от рози: https://www.youtube.com/watch?v=_i49Y_hJfiE

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: aeea826ca2
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

26.   Номер 24 - виж, ако още сега на 15 години тялото ти започва да дава засечки и не можеш да се изхождаш редовно то трябва сериозно да се замислиш. Отделянето на отпадъците, редом с дишането и потенето са основни и жизненоважни функции на тялото! Ако там нещо не е наред, след 30 години ще съжаляваш и то много, както повечето от нас правят. Но от съжаление полза няма - това, което не сме ценили в тялото си, най-бързо се поврежда.

Когато един орган е извън хармония, той ти дава сигнал, че нещата не са наред и трябва да вземеш мерки. Не вземеш ли мерки, органите бързо се износват... А червата, черния дроб, сърцето, бъбреците са все органи, които работят денонощно за твоето благополучие. Ако те ти дават сигнал по-добре ги послушай, защото изцяло зависиш от тях.

Специално в това отношение българина е страшно невеж, липсва му най-елементарна култура за правилно стопанисване на тялото, чака до последно докато съсипе тялото си и тогава тръгва по доктори. Но за разлика от днес, едно време той е живеел здравословно, защото всяко семейство имаше къща на село или вила, хората се трудеха много физически, храната им беше чиста и домашно приготвена. И бяха здрави. Днес хората живеят като за последно - седнали пред компютъра/телевизора и тъпчат в търбусите си каквото им покажат на рекламите, без дори да си дадат труда да преброят Е-тата на етикета. И скоропостижно умират. Не е нужно да те убеждавам, иди и виж на една стена с некролози - ако преди 40 години там имаше само 80 баби и дядовци, сега ще видиш главно 50-60 годишни хора... Преди ракът и диабетът се смятаха само за болести на възрастните, днес само в София има две детски онкологии...

Изборът е твой! И от твоят избор днес, зависи здравето ти и щастието на твоето семейство само след 20-30 години. Знаеш ли колко е кофти, когато след години труд и усилия постигнеш най-накрая хармоничното семейство, деца, които те обичат, добър съпруг и тогава вместо да се радваш на живота ти биваш застигана от мизерни болести, които вгорчават живота ти и този на близките ти хора - всичко заради неправилният ти избор някъде там, преди 30 години...

Да не кажеш после че не си чула!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: f4efe973ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Snezhana Georgieva Сутрин веднага след ставане от сън изпиваш една чаша леко гореща вода,след малко още една чаша топла вода с разтворен мед в нея,след 10 мин,един двоен зелен чай с няколко резенчета лимон с кората и след това кафе ,ако ви се пие и кафе,това е преди закуската,когато почувствате глад си правите следната закуска: овесени ядки и в тях слагате сушени сини сливи,сушени кайсии,сушени смокини,стафиди,лешници,бадеми,тиквени и слънчогледови семки,всичко това се залива с вряла вода и се запарва няколко минути,около 20 и се закусва.За обяд се правят зеленчуци на пара-броколи,зеле,картофи,карфиол ,когато са готови се поливат обилно със зехтин и 2 рохки яйца и се обядва без хляб,ако ви се яде хляб си правите хляб от лимец със сода.между храненията се ядат ябълки,портокали и др плодове За вечеря в тиган с двойно дъно и капак се слага зехтин за готвене и малко вода 2 -3 супени лъжици и замразен грах ,оставя се да заври под капак и се намаля на най-слаб огън и се задушава 10-15мин,прави се и салата:прясно зеле,червено цвекло,моркови,червена капия,лук-червен,магданоз и копър,залива се с оцет -ябълков и зехтин от авокадо или от маслини.След хранене 1 час да не се пие вода,след това се пие колкото е нужно и особено вечер,яжте след вечеря киви-действието е по-добро,отколкото сутрин.Никакви тестени изделия,бял хляб и хляб с мая,макарони ,бял ориз,спагети,бяла захар,чипс или пържено и никакво месо,може малко пилешко и риба ,но рядко.Супа от спанак,леща,празена яхния,лучена яхния ,зелен боб на пара или яхния,булгурена яхния са също много добри за перисталтиката,елда ...Пробвайте,това е моята рецепта,сама съм си я направила,нямам никакви проблеми след многогодишни такива.Добре е всички продукти да са органик,особено сушените плодове да нямат консерванти и изкуствени подсладители и всичко друго.Ако пиете и пчелен прашец-органик ,няма да има нужда от никакви витамини на таблетки,тази храна ви дава всичко.Това го писах за една бременна жена със запек и го копирах и за вас.Намерете си и органик или еко спирулина на прах ,също е много полезна и помага за перисталтиката.Пийте много чай с мед през деня,но меда си го слагайте в устата и тогава отпивайте от чая за да не се нарушат полезните му свойства в горещия чай.Пийте и много вода,ако не ви е вкусна,изстисквайте и по мало лимон в нея.Ако не е ясно -органик и еко е едно и също.Успех!Понякога причина за запека е анемията,но със здравословно хранене всичко се оправя и болестите изчезват.Когато се храните не е добре да бързате,трябва да ви е спокойно и да дъвчете всяка хапка по много пъти.

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 971a5d22fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

28.   Прави си клизма и никакви проблеми няма да имаш

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a69b7c416c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   Шоколад с кисело мляко. Хем вкусно, хем разхлабващо.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: a982f3c366
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

30.   Благодаря ви скъпи хора за съветите!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: f9c302d833
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   22, линкът за упражненията не работи, ако можеш намери ги на друго видео, важно е! :)Ако не можеш да ги намериш, ги обясни с думи. :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 8176c9677b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   да, свалили са видеото заради авторски права върху музиката. Бяха прекрасни упражнения. Търсих ги из нета, но не ги намерих. Ще видя когато имам време да ги опиша.

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 9d9fdf9312
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Аз имам същия проблем ям от разхлабващите шоколадчета пия от капки за това понякога помага понякога не, но не ми е хронично в това съм сигурна не винаги е, но можеш да пиеш всяка сутрин чаша топла вода и вътре сок от лимон :))

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker