Контрацептиви - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121008)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9585)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18477)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Контрацептиви
преди: 13 години, 2 дни, прочетена 5682 пъти
Здравейте, със съпруга ми имаме 2 деца и на този етап не мислим за трето. Засега го правим с кондим, докато решим кой е най-добрия и щадящ метод за предпазване. Прочетох много литература, и се обърках. Отидох и на лекар, а той ме обърка още повече. Предложи ми лепенки, ринг, спирала, даже и инжекция-тя била много на мода сега. Но докато съм в размисъл ми предписа Ясмин. Не съм ги взимала още. Чувам, че се надебелявало от противозачатъчни, а аз едва влезнах във форма след раждането. Споделете вие с какво се предпазвате, моля ви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 23 часа
hash: 0e36698197
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   ами новите нискодозирани противозачатъчни не водят до напълняване, но те се предписват на момичета повече. Не пишеш за възраст и тегло.

За раждали жени, за които не е проблем и да не могат да имат повече деца, спиралата е стандарт. Не се вкарват хормони в тялото, но не всеки ги понася, защото работят като предизвикват леко възпаление.
Не почвай хапчетата, ако искаш да сложиш спирала или ше чудиш - защо не карате временно на кондоми - има едни доста изчанчени японски в секс шоповете, не са скъпи, тъкмо ще внесете някакъв цвят в секса си, има доста продукти на пазара...
Аз не съм раждала и не искам да се тъпча с хормони, не заради напълняването - моят приятел е имал такива гаджета преди мен и твърди, че им намалявало желанието с хапчетата, предпочита да я караме с години на кондоми, свикнахме вече... знам ли иначе - мои приятелки казват, че много добре понасят хапчетата. Но определено, ако бях раждала жена щях поне да пробвам със спиралата - ако не я понасям, бих мислила друго решение.

 
  ...
преди: 13 години, 22 часа
hash: 71d67b6989
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1, ти майтапиш ли се за спиралата? Това е супер варварски метод! Всъщност, измислен е през Средновековието от арабите - слагали приспособлението в матките на камилите, за да не забременяват по време на път. Познавам две жени, които си сложиха спирала - едната надебеля супер много, а другата не можа да понесе спиралата и се мъкна по болници месеци наред. И до операция се стигна...

Презервативите определено са най - щадящи, но не дават 100% сигурност. Никое средство само по себе си не дава. Затова, който държи на пълната сигурност, трябва да комбинира. Най - добре е да ползваш хапчета и презервативи. Противозачатъчните ще ти ги предпише само лекар, разбира се. На всяка жена действат различно - едни напълняват, други не. Само опитът ще ти покаже. Аз лично познавам доста жени, които пият и не се оплакват.

 
  ...
преди: 13 години, 21 часа
hash: 0a7059bfbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз като си имах сериозен приятел се предпазвах с ринг и съм много доволна, даже отслабнах още повече ;) Освен това факта, че се намира близо до матката и стои постоянно вътре е благоприятен за това, че дозата хормони е в много по-малки количества и ако случайно ти стане лошо и се наложи да повръщаш, няма защо да се притесняваш дали не си изплюла и хапчето. Ринга освен това се сменя само веднъж на месеца, т. е. поставяш го и забравяш за всичко останало, а при хапчетата трябва да помниш всеки ден да вземеш едно( мен най/много ме беше страх от това, да не забравя). Ринга също така не се усеща нито от партньора, нито от теб по време на секс, а ти напълно забравяш, че е в теб. Аз поне съм много доволна и по нататък планирам да се предпазвам така.

Лола

 
  ... горе^
преди: 13 години, 20 часа
hash: 8f87aea8e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторката:отговарям на номер1. 165съм висока, 54кг.
А на тебе Лола ще кажа, че ми препоръча лекаря и ринг, но ми обясни, че при най-малкото вариране на килограмите трябва да ходя при него и да замерва, защото се разширява и стеснява и влагалището. И евентуално да минем на друг номер. Не живея в България, а тука си препоръчват техните си работи. Раждалите жени най-често си биели инжекция и им спира цикълът за 3месеца, и неможе да се забременее. И после пак. и така. Ние вече свикнахме с кондомите, но цял живот така ли да го правим? Това е временно. А за противозачатъчните ми каза, че повече от 8-9 години не трябва да се пият. Аз съм на 30 г.

 
  ...
преди: 13 години, 16 часа
hash: 71d67b6989
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Авторке, номер 2 съм. Какво ти пречи в презервативите? Какво лошо намираш в тях?

 
  ...


...
преди: 13 години, 16 часа
hash: 7d24e835f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не се надебелява, кой знае колко. При мен например е по-скоро подуване, малко коремче и по големи гърди... по-скоро стегнати и оформени. Този метод с инжекцията найстина е все по-често ползван, но аз препочитам противозачатъчните :)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 16 часа
hash: 7341e07220
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравейте, дами - много добра тема.. аз съм 1.

Първо, номер 2 - ти майтапиш ли се с кондом и хапчета? Хапчетата са най-сигурният метод, близо 100% сигурност, е - застраховат се пройзводителите и пишат 99%, но практически няма как да забременееш с тях и ако си само с един патрньор и той с теб, кондомите са излишни.

Аз лично ползвам с приятеля си от 9 години кондоми - не съм правила секс без кондоми и гинеколозите са ми казвали, че дори от човешки вирус няма как да съм се заразила... нямала съм никакви гинекологични проблеми до сега и повече като консултации протичат прегледите, които рутинно правя. Първата ми гинеколожка ми (младичка много и много загрижена) ми каза, че тя лично не препоръчва хапчетата, защото тя е с по-тъмен тен например и са и се появили пигментни петна от хормоните.... каза ми, цитирам „ха, щом твоя ползва кондоми, гледай да не го разубеждаваш - пазиш се от всичко, проблеми няма да имаш, щом си го излъгала! За жената е все едно чувството... “ Не знам за последното, не съм го правила без.

Познавам доста жени на средна възраст със спирала и са нямали оплаквания, разбира се - не е за всеки, това е вид предизвикано възпаление. На Запад ги слагат и на нераждали жени, защото там на 14 им предписват хапчетата... може би няма как иначе... и на Запад (и аз не живея в България) са ми казвали, че е най-щадящо за жената с кондоми и да съм продължавала така... Отказаха ме даже там от ваксината против човешки вирус, това е друга тема обаче.

Според мен кондомите са най-добрия метод за нераждали жени и момичета в комбинация с таблетка Ескапеле, която човек да си има винаги - на мен до сега само веднъж ми се е налагало да взимам, спуквал се е кондом (ползвам Дюрекс) за тези 9 години 4 пъти, но моят приятел усещаше винаги в самото начало и нищо не се е случвало, само веднъж взех хапчето... никога не се е стигало до еякулация със спукан презерватив.

Не знам, авротке. Дребна жена си, значи и хапчето или другите хормонални неща няма да са силно дозирани. 10 години са доста време - след това вече и шансът за забременяване намалява, а и може да измислят нещо.

Но пак. Аз бих пробвала със спиралата, ако не стане - хормоналните препарати.

Иначе - за женени, които искат да отложат просто намирам натуралните методи в комбинация със спермициди не лоши, това е добре и между две деца, когато и да забременееш не е толкова фатално.

До 6 - аз не взимам никакви хапчета и пак се надувам преди цикъл с вода. Пий повече, но като цяло - няма какво да се направи.

Няма значение кой метод избереш, не стигай до аборт - това определено е най-лошото и за мен не е метод за контрацепция, а чист акт на отчаянието...

 
  ...
преди: 13 години, 16 часа
hash: 3d31900f68
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторке и аз не съм в България и ринга, който ползвах се наричаше нува, нямаше нито размери, нито разширяваше или нещо такова. В интернет съго няма такава информация. Какъв ринг ти предлофиха на теб? Ще се радвам да ми кажеш.
Лола

 
  ...
преди: 13 години, 13 часа
hash: 7341e07220
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Лола, аз съм 1 - нали говориш за хормонален ринг, не за нещо като дамски кондом?
Как ти действа, ако е хормонален и имаш ли база за ставнение с хапчета например? Ти сама ли си го сменяш този ринг и трудно ли е това? Забеляза ли промяна някаква физическа и психическа заради него?
Благодаря, ако имаш как да отговориш...

 
  ... горе^
преди: 13 години, 25 мин.
hash: 37c482264c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Авторката. Предложи ми ринг, който си изпуска хормоони и един друг, който според него е по-добър и не се сменя на всеки месец но преди акта трябва да впръсна хормони във вагината си сама с дозатор. Това било по-добре за дами, които не го правят често, защото е по-щадящ от гледна точка на хормоните. Но ние със съпруга ми правим секс почти всеки ден.
На номер 2. отговарям:Не ми пречат кондомите на мен, за жената наистина е без значение, просто трябва да се свикне. Но мъжът ми изпитва дискомфорт, особено след двайстата минута вече направо полудява. Казва, че му стърже отвътре. И лубрикант слагаме, но все същото. А съм абсолютно сигурна, че не се превзема за да го махнем, или за да ме накара да взема по-бързо решение относно другите методи за предпазване. Даже и кръв е имал, толкова силно се е протърквал. Ползваме само Дюрекс, то тука май други няма, или не съм виждала. Но наистина трябва да измисля нещо, и то бързо. Вече доста време отлагам. Родила съм преди 8 месеца. А този ринг, първия път ти го поставя лекар и ти обяснява как да си го слагаш нататък. Което си е доста страшно, защото изобщо не съм сигурна, че мога да го сложа правилно. Тези лепенки са готини и не се задържа вода от тях, мои приятелки ги ползват. Но вършат работа при суха кожа. При по-мазна, или ако се потиш повече се отлепят лесно, а аз съм така.

 
  ...

...
преди: 13 години, 5 мин.
hash: b208f15fbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   странно това с кондомите, ние ползваме точно такива от години и нямаме проблем. В която и страна иначе да живееш, ще има поне 5 марки кондоми на пазара.
В секс шоповете и повече ще са...
Както и да е.

Аз ти казах, че моят приятел го е страх, че ако почна да взимам хормони, желанието щяло да ми спадне, защото имал в миналото такива приятелки.
Вуйна ми ползва спирала и даже я забравила, че има. Други не понасят пък.

Какво има лошо в хапчетата иначе - няма как да забравиш, ако ги сложиш до четката си за зъби да кажем. Поне тях можеш да ги спреш веднага, като ти хрумне друго решение.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 0a7059bfbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   До Авторката: Наистина не знам какъв е този пръстен, който са ти предложили. Разпитай си гинеколога за Нува Ринк (така се казваше моя хормонален пръстен).

До Номер 1:
1. Как ти действа, ако е хормонален и имаш ли база за ставнение с хапчета например?
Действа по абсолютно същия начин както и хапчетата действат, с тази разлика, че понеже всеки ден цял ден е в теб, изпуска по малки дози хормони, а не ударната доза на хапчетата. Иначе всичко е абсолютно същото, държиш го 3седмици, после го вадиш и до 3 дни трябва да ти дойде цикъла, ако искаш да си го отложиш, можеш да го задържиш до още една седмица(т. е. общо 4седмици) и после да го смениш. Може да го извадиш нацяло или да го замениш с нов, ако искаш да трае по-дълго. Не е хубаво да се прекалява с тази опция.
2. Ти сама ли си го сменяш този ринг и трудно ли е това?
Точно за това ми страна странно, когато авторката написа, че лекар трщбвало да и сложи първия, защото при Нува ринг нямаш проблем да го сложиш сама. Просто го хващаш през средата (така че да образува 8)и го пъхаш в себе си, както се пъха тампон. Ринга си заема мястото и ти(поне при мен беше така) въобще не го усещаш.
3. Забеляза ли промяна някаква физическа и психическа заради него?
Физически отслабнах с няколко килограма, въпреки че по принцип се очаква да се качат няколко килограма, но това е индивидуално. Психически промени не усетих никакви, освен спокойствието, че можеш да планираш кога да ти дойде и кога не.

Надявам се, че съм помогнала. Ако има допълнителни въпроси, ще се радвам да ти помогна.

Лола

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: b208f15fbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   мерси, мерси...
Смятам за сега да продължа с кондомите, докато моят още е свикнал и не протестира, но ще дойде ден и ще му писне. Както го описа, добре е това - заслужава си пробата, особено ако е по-щадящо от хаповете.
Още един въпрос - по сигурност колкото хапчетата ли е? Те са най-сигурният контрацептив все пак.
И колко струва това чудо?

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 0a7059bfbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Точно толкова сигурно е, само че не трябва да се вади от вагината през тези три седмици по какъвто и да е било повод. Не съм сигурна дали го има в България, но за три пръстена се плащат към 50 евро и могат да се вземат само с рецепта. Мисля че има и опаковки по 6.

Лола

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 0a7059bfbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Само да допълня: Слага се първият ден на ментруацията и след 7 ден от поставянето му си защитена.

Лола

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 96ec11b345
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Глупости говориш Лола

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 0a7059bfbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   17 поясни ако обичаш или се разходи из интернет, за да видиш каква е информацията за Nuvaring.

Лола

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 8ea91c296f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Авторката. Номер 17, защо да говори глупости. Точно така е. Само, че на мен ми говореха и за размери на ринговете и за вариране на килограми. То във всяка страна си е различно. И наистина всичко се издава от аптеката след рецепта за три месеца.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: b208f15fbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Мерси, Лола - тук също намерих инфо http://www.nuvaring.com/Consumer/index.asp

това е доста нов метод и едва ли го има в бг-то. Иначе е със същите странични действия като хапчето, само не дразни стомаха и хормоните са по-ниско дозирани, защото не минават през него. Добър метод иначе, ако пак човек го понася. Според мен, всяка жена трябва сама да реши, какво за нея е най-добре, но е добре да се обменя опит, защото информацията е важна, особено за по-новите неща. Мерси за което.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 9b378aa9c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Здравейте момичета, аз съм авторката. Благодаря на всички за мненията и препоръките. Искам да ви кажа, че си сложих спирала. Златна, за 5 години. Чувствам се перфектно. Поставянето не боли изобщо, нито пък след това. Няма никакъв дискомфорт. А и секса се подобри значително, като махнахме кондомите.

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 7b558cd6a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Здравейте,
и аз прочетох доста за НиваРинг и реших да си го купя. В момента пия хапчета, но мисля да ги спирам, защото не се чувствам добре с тях. След като ми дойде цикъла от последното хапче тогава ли трябва да поставя ринга? И още нещо да попитам тези които са го ползвали- съпруга ми дали ще усети присъствието му в мен по време на секс, тъй като не желая да научава за методите които използвам.
Благодаря Ви предварително

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 0a7059bfbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   22, нуваринг се поставя в първия ден на менструацията ти, за да може да развие действието си до като тя свърши. По принцип не се усеща от мъжа, така че и твоя не трябва да го усети.
Лола

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 8e634e178d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Лола, благодаря ти много за бързия отговор. Силно се надявам половинката ми да не го усети, тъй като ми се видя големичък този пръстен, но сигурно защото ми е за първи път.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 0a7059bfbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   24 и на мен ми се видя огромен като го видях за първи път и аз си мислих, че няма да мога да го побера, какво остава другото. Обаче като го поставиш правилно даже и забравяш, че го имаш.
Лола

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker