Лудост ли е? Или Асоциланост? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Лудост ли е? Или Асоциланост?
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1785 пъти
Какво мислите за човек, който не излиза навън, не се среща с приятели, не пие, не пуши. Дори не ходи до магазина да си купува необходимите продукти, а родителите му ги набавят?
Стои по цял ден вкъщи. Няма компютър и скайп, социален живот. Не празнува рождените си дни с приятели и не ходи на такива. Дори не се обажда на роднините си, да им честити празниците. Не изпитва никакво желание да се вижда с тях. Никакъв смисъл. От работа директно вкъщи. И само това цял живот. Без интерес към жени, срещи, любови. Със сигурност и девствен на 33 вече. Така му харесва просто.
Хората са казали: "камък да си - ще се пукнеш" ...

Някой от вас познава ли друг подобен човек????????/

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: a0365f4f52
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Звучи ми по-скоро като депресия. Човекът е създаден като социален индивид, има нужда от запознанства, взаимоотношения. Сигурен ли си, че така ти харесва? И винаги ли е било така?

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 60dbc02d4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   О, определено се виждам в описанието. Ако щете го наречете лудост, но нямам желание нито да пропуша, нито да пия нито да се събирам с хора (приятели), които днес са такива, утре забравят да те поздравят, ако ги срещнеш.
Имал съм много хора, които съм ги мислел за приятели, до момента в който в един момент осъзнавам, че нищо не ни свързва и не виждам смисъл да бъда приятел с някого, с който нищо не ме свързва. Същото се отнася и за роднините - предпочитам да нямам нищо общо с тях, отколкото да поддържам някакви отношения, само защото сме роднини някакви.
Разликата с гореописаното е че имам социални мрежи, компютър и търся контакт с хора, но за мен такива онлайн взаиоотношения съвсем не са нещо нормално... Този начин на общуване ми е чужд, но изглежда това е бъдещето..
А относно жените - аз не съм интересен и съответно те не се интересуват от мен. Може би за да им стана интересен, трябва да направя много интересни неща със себе си и живота си? Но тука вече навлизам в друга много обширна тема от типа на "Какви мъже харесват жените? Как да си намерим приятел/ приятелка? "Какво искат жените", "парите и любовта" и пр.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 8f8f4212db
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Сигурно ще прозвучи странно, но завиждам на такива хора. За мен това е свободата - да нямаш потребност от нищо и никой и така да се чувстваш добре. От години се опитвам да намаля потребностите си от общуване, донякъде съм успяла, но не напълно.
Привържеш ли се към някого/нещо, ти ставаш негова "жертва". Хората си отиват, умират, зарязват те, карате се и т. н. Особено в любовен аспект опитът ми е само и единствено такъв. Един вид ставаш зависим от действията на въпросния обект, защото изпитваш чувства към него, а никой не обича да нараняват чувствата му. Всички добри моменти, прекарани заедно, не се струват, когато хванеш другия в лъжа или изневяра. Затова предпочитам да не изпитвам нищо към никого, пълно безразличие и апатия. Не можеш да бъдеш наранен от нещо, което не те интересува, нали?
Донякъде това важи и за любовта към животните - можеш да помогнеш на няколко, но не и на всички. Ако си по-чувствителен, това усещане за безпомощност е изключително тежко. Често си мисля колко по-лесно щеше да ми бъде, ако не трябваше непрекъснато да търся домове или да мъкна бездомници по ветеринари, или да давам пари за храна. Да плача, да ги мисля... не искам това, ужасно е.
Същото е и с притежанието на предмети - телефони, бижута, дрехи, коли и прочее. Изгубиш ли нещо се почва със съжаленията, тръшканията и оплакванията. Отново занимавки и разправии от всякакво естество. Ненужен емоционален ресурс.

Затова казах, че завиждам на тези, които не искат нищо и нямат нужда от нищо. Говорила съм с други хора по този въпрос, някои каза, че подобно мислене е много пораженческо и лесно. Не ми пука, за мен това е единственият шанс за спокоен живот. Човек с по-добър опит от моя сигурно няма да мисли така.

Случайно да имаш някаква форма на аутизъм?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: d5e5f0db2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Апатия, меланхолия, отчаяние, гняв... най-вероятно. Най-вероятно от дългогодишни проблеми и поредици от събития са го пречупвали с годините. Някъде има голям проблем, от който тръгват още хиляди други проблеми години наред.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: d5e5f0db2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   И такива повърхностни и идиотски изказвания, като "лудост", "така си му харесва", "камък да си ще се пукнеш", ще го вбесят и отчаят още повече. Такава повърхностна "подигравка" хич не е за такива състояния, ако такова ви е било отношението на всички около него, то няма нищо чудно в реакцията му. То се трупа заедно с другите проблеми и да води до "лудост".

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 4a16ff7ff4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Все едно описа мен само че съм на 20 и безработен.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: ee2fc82c63
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това не е лудост или асоциалност. Това е липса на желание за живот. Такъв човек бих пипитала защо продължава да се мъчи?

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 72fa626ecd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Можеш и сам да се забавляваш! Ако си от София, купи си регионален билет за околностите на София, качваш се на някой влак, слизаш на някоя спирка, разхождаш се, снимаш, гледай телевизия, слушай радио, ходи на концерти, театър, в БНР също има концерти-не прави все едно и също и няма да ти е скучно-днес пътувай, утре отиди на концерт, и да не пътуваш с влака, поне отиди до някой отдалечен квартал на София, разходи се, разгледай, не ти трябва да ходиш в онези задимени лисичарници, където и музиката гърми и не можеш да си чуеш мислите, както се казва! Иначе аз съм от Варна, но като знам какви привилегии имат софиянци спрямо транспорта, направо им завиждам-една карта важи за целия Столичен транспорт, с която можеш да пътуваш до всяка точка на Столицата! Просто не се депресирай, а си разнообразявай деня! Нищо не губиш! Иначе и във Варна има какво да се види, особено през лятото! В София-два пъти повече! И горе главата!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: aa51cf9d96
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Щом този живот го удовлетворява, няма лошо.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 9ffcd07c95
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мамка му ти почти ме описа, но се различавам че съм с 10 години по млад и приемам секса като задоволяване на човешкият нагон, демек аз съм оцеляващ в джунглата която господарите на света контролират най-обикновен роб който се отчита че е в системата, но хем е хем не е демек - АЗ също избягам социални мрежи, подаръци за мен за рожденият ми ден и други празници защото за мен това не е нужно човек може да е щастлив и без тези неща, но идеята е да си колкото се може по зависим от системата, за да може в един ден когато изненадата настъпи и стане БАУ господарите на света да контролират живота буквално на всички зависими, да тези с кредитите, да тези с отпечатъците в системата, да тези с фейсбука и социалните мрежи където се програмира съзнанието и се подчиняваш на нов вид наркотик - чипа.

Така че в момента и аз съм така но го играя че съм просто както се казва (like everybody else) само че не съм.. все още системата не ме е поробила тотално, да работя и всичко останало но не съм се заробил с 40 годишни кредити за коли и земи, нито приемам че създаването на дете в ранна възраст дали тук или другаде в подобни робски времена ще е добра идея поради факта че ти се иска да изпаднеш в безкрайна УТОПИЯ но това няма да се случи проблеми има и са навсякъде но колкото си по зависим толкова по малко може да се бориш и противопоставиш на системата РЕАЛНО.. ИЛИ оставаш смачкан и се примиряваш и си мислиш че някъде е по добре но е същото ако си на този хал няма измъкване в момента аз съм хлъзвав, незаловим и определено неудобен на системата. Нямам криминално досие. Нещо по лошо за господарите на света нямам промит мозък. Да докато ходя на работа или докато си набавям хранителни продукти или дрехи бродя сред зомбита от време на време и аз играя зомби като водят разговори с мен кимвам с усмивка и казвам така е съгласен съм колкото да ги заблудя и да ми се разкарат от главата. Естествено всяко начало има и край.. но няма да се предам така че ще ти кажа едно всеки с волята си акъла си..

времената са такива така че it is what it is.. контрола е голям робите много.. гледай филма матрицата, нещо подобно ще да е а скоро като започне и голямата пукотевица ще е по зле за масите.. за всички маси но тези които са осъзнатите имат по голям шанс а оцеляване.

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 0e468861a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Здравей,
Може да е начин на живот, навик. Не си луд или странен типаж, а просто човек оставащ сам с мислите си.
Търси друг човек като теб, който би те разбрал, жена договарям.
Желая ти успех, не променяйки себе си, а се нагоди към половинката си. Поне си искрен.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: ca92b5c6a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Започни работа и излизай навън. Никое момиче няма да дойде ей така от нищото.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 99733f4732
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Той си е изградил определен начин на живот и за него този живот е в зоната му на комфорт.
Явно няма желание да ходи по заведения с приятели или може да няма с кого.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 1ed7a1e12f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Просто е срамежлив. Но кажи с какво се занимава като е у тях, освен да си почивва от работата? Малко ми е странно в днешно време, млад човек, да няма компютър, при условие, че в интернет има изобилие от интересни неща, и то интелигентни, не само простотии.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 7021b6b712
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Аз живея като теб не излизам навън. Не харесвам хората които живеят отсреща. Роднините ми не са свестни хора и саседите като не виждам още по добре. Хората ме съсипаха и не сам длъжна да прощавам. Всеки си сърба попарата ама мен това хич не ме интересува и вече вобще няма да излизам. Никога.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker