Развивам се бавно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Развивам се бавно
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 1192 пъти
Здравейте, много пъти съм писал по тази тема тук но мисля, че предишните не бяха много точни. Затова ще помоля всеки с опит и всеки, който е преминал такъв период от живота си, да напише какво да правя или накъде да се ориентирам.
Та на 14 години съм и съм висок 1. 57см миналата година бях 1. 47, и сега някои ще си кажат, че съм се развил напълно. Но не точно. Понеже имах 7 млечни зъба(миналата година) в устата и с нашите отидохме на ортодонт, защото вече трябваше да съм ги сменил. И ортодонта ме прегледа и каза така, когато почнеш да сменяваш млечните с постоянни ще започнеш да се развиваш погледна родители ми и каза, че не са толкова ниски, че и аз да съм така. И ето ме сега смених 4млечни зъба и започнах да се развивам. Но въпроса ми е има ли някъкав начин да израсна по-бързо. Имам един приятел той е 1. 80 и ми каза, че всеки ден пие витамини изтисква си лимони. (баща му е 2 метра не мисля, че е само заради лимоните, но реших да го послушам и всяка сутрин си правя в нутрибулета плодове ) Отделно се занимавам сериозно с фитнес, лостове тренировки не ям вредни храни е сега мога да си позволя чипс един път в седмицата де. И стигнахме до въпроса. Вие минали ли сте през такъв етап и сте пораснали или познавате ли такъв човек. Просто искам някакъв съвет. Ако ми казвате да се захващам с басткетбол и волейбол това не ми е в кръвта обичам бойните изкуства. Тренирах много таекуондо, плуване(в плуването съм много добър също, но сега го използвамкато хоби) сега мисля да се запиша на бокс. А относно за родителите ми баща ми е 1. 74/5 а майка ми 1. 60 и дядо ми е бил 1. 87/8.
Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: a0c04b9de0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Спокойно! На 14 си, ей сега за няколко години ще дръпнеш изведнъж! Няма да си останеш 1, 57 нито пък с млечните зъби. Просто хората сме различни и се развиваме с различна скорост, някой растат много интензивно до 12-13 и после почти спират, други път до 12-13 почти не и после изведнъж между 14 и 18 "дръпват". Ти явно си от вторите! До 18 ехееее ще пораснеш и още как! Не се притеснявай! Обаче и вашите не са супер високи, така че едва ли ще станеш 2 метра, но и няма да останеш на сегашния си ръст. Иначе тренировките и яденето на качествена храна са много полезни. Едва ли могат много да повлияят на ръста ти, но ще ти помогнат да си здрав. За това продължавай да спортуваш и не се отчайвай. Както казах до 18 имаш доста време, че понякога е напълно възможно съвсем малко да пораснеш и след 18. Така, че имаш поне още 4 години. Предполагам, че ще стигнеш ръста на баща си някъде, а може и дори малко повече.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: cd974a5f21
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не съм сигурна, че боксът ще помогне за ръста, дори натрупването на някакъв тип допълнителна мускулна маса може да забави растенето на височина и дори да си останеш малко по-нисък. Някои момичета харесват много мускулести и боеспособни момчета, но... Мускули винаги можеш да правиш, по-важно е първо да израснеш на височина. А и да си здрав - хубаво правиш с плодовете. Ти имаш някаква естествена заложена височина и ще я достигнеш, стига да не я възпрепятстваш - с пушене или тренировки. Пази се надалеч от пушачи и от пренатоварване и ще си пораснеш съвсем естествено и хубаво на височина, с умерено движение и тренировки, напр. лицеви опори и т. н. със сигурност няма да си „клечо“. Просто аз си имам някакви наблюдения и заради тях ти препоръчвам да не се захващаш с твърде интензивни, пресилени тренировки, а по-скоро умерено движение.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 64a72f7b54
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей, искам да те успокоя, че си само на 14 и имаш още много време, още повече, че си и момче и вие растете до към 17-18. Познавах едни момчета, които бяха 9 клас и току-що дошли в гимназията. Бяха буквално като деца от 3-4 клас, ама буквално - много ниски, с много детски черти, а имаше други вече на тези години, които бяха по 190. Минаха една две години, тези момчета така се развиха, бяха неразпознаваеми, толкова се бяха променили, от бебешките физиономии и помен нямаше. Понякога момчетата от един път израствате. Ти си на 14, най-вероятно 7 клас. Познавах и едно друго момче, което в 8 клас беше много нисък, детска физиономия и така до средата на 10-ти. Сега има коренна промяна в 11ти клас - пак не е много висок, но излъчването му се промени, чертите са му вече като на тийнейджър, ама от хубавите, а не като на бебе, гласът му също се промени и е магнит за мацките. Един друг също 11ти клас въпреки че е 165-6, тренира, има здраво тяло, не е някаква горила или гардероб, но изглежда добре, има много самочувствие, даже аз самата го харесвах и също е магнит за момичета. Според мен ще израстеш може би поне до към 170, което не е зле за мъж, баща ми е 170, ама самото телосложение му е такова, че не му личи, че е малко по-нисък и изглежда добре. Не се коси, храни се здравословно, може да приемаш и витамини, спортувай. Таекуондото е повече за високи хора, защото има много ритници, разтягания, каратето мисля, че е за по-ниски и бокса може би. По принцип ниските хора са по-добри бойци, защото са по-бързи. Аз самата съм ниска, 154, но никога не ми е пречило в нито едно отношение.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 5f41987def
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Продължавай с лостовете и плуването. По принцип висенето и подскоците са полезни за ръста, така че не е необходимо непременно да тренираш баскетбол или волейбол. Прочети и за Омега 3

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: cc188ab0ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз съм автора на темата. И прочетох толкова мили коментари, че една такава усмивка извадих

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 0afbd9b9e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Може да пиеш витамин А/ витамина на растежа. Нарича се също " рибено масло".

Д-р. Г

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 31ba166f9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Плуване в комбинация с бокс е идеално за ръст, а и за цялостно развитие. Плуването развива гръдния кош и увеличава дихателния обем, повишава аеробната издържливост. При бокса пък имаш доста пружиниране и подскачане, така че е чудесна алтернатива ако не обичаш баскет/волейбол, ще те държи в идеална форма, а и ще направиш изваяни мускули. Кикбокса също може да ти допадне, след като те влекат бойни спортове.
Избягвай вдигането на тежести - там особено, ако се практикува от ранна възраст прешлените се набиват за да компенсират и трениращите остават по-ниски. За теб в момента е добре всичко, което те растяга и стимулира растежа. Висене на лостове е добра идея, както и всякакви подскоци, но всичко разбира се с мярка.
Супер е, че още от тази възраст се грижиш за храненето си и си набавяш витамините от пресни плодове и зеленчуци. Родителите ти явно са се справили с възпитанието ти прекрасно, предвид че масата тийнейджъри на твоята възраст са крайно неосъзнати относно физиология и хранене, масово с лоша стойка и гръбначни изкривявания, обездвижени от лежане на дивана и седене пред компютъра и бухат тесто, пържено и манджи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker