ОТСЛАБВАНЕТО - споделете опит - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

ОТСЛАБВАНЕТО - споделете опит
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 8650 пъти
Здравейте. Лятото дойде, жегата ни тежи, а заедно с нея и натрупаните колограми през зимата, пък и не само, затова се разрових в нета за диети и отслабващи продукти. Продукти много, диети също, а и най-разнообразни мнения прочетох за тях, което ме провокира да пусна тази тема, където всеки да сподели своя опит как, с какъв отслабващ продукт, с какъв спорт, режим на хранене или с комбинация от всичко е успял да отслабне. А и също така - как задържате свалените килограми - мисля, че това е по-важното!!!
Темата ще е много полезна за хората, които имат проблеми с килограмите, защото аз мисля, че в нета се спекулира с това. В страниците на съответните продукти за отслабване, като витаслим и др. пишат поставени лица от производителите/вносителите, като мненията им целят да се продава продукта.
Аз съм на 34, 161 см, тежа 56 кг, най-много съм била 61, най-малко 48, но ми се иска да съм 50. Имам проблеми с метаболизма и трудно свалям. Ще ви споделя своя опит досега. Първо за спорта. При мен той помага, но по-скоро за оформяне на тялото. Ако искам да отслабна, трябва да го комбинирам с режим на хранене, но само от спорт не съм отслабвала, даже напротив - след това ми се отваря апетит.
Диетите - общо взето досега съм отслабнала най-много от диетата на Дюкан - 12 кг за 3 месеца + 3 месеца захранване, но след като я спрях, започнах бавно да покачвам килограмите и за 2 години си върнах 2/3 от сваленото. Пробвала съм и 90 днесвната диета - нищо не свалих, но и не качих. С диетата на д-р Байкова се отслабва, но захранването ми е малко трудно, всеки ден трябва да си готвя определени неща, затова я прекъснах и не мога да кажа нищо за нея. Също така ми действа добре като намаля калориите, т. е. намалявам храненето и гледам да не поемам повече от 1000 калории на ден. От шоколад също слабея, ако го хапна преди хранене. Убива ми апетита и не съм гладна. Пробвала съм житната диета, свалих 3 кг за 1 седмица и ги задържах, но после имах проблеми, ядох по 1-2 шоколада на ден и чипсове, боклуци - върнах ги естествено. Пробвала съм и пречистването на д-р Михайлов с плодови сокове, но и там не се задържат килограми, а и на третия ден почти припаднах.
Общо взето мнението ми за диетите е, че каквато и диета да изберете, дори и да отслабнете, ако си нямате режим на хранене през целия живот, няма да можете да задържите свалените килограми. Постоянно трябва да се ограничавате, иначе никога няма да сте слаби. Ако прегрешите 1 ден, на следващия трябва да сведете яденето до минимум (само на плодове или само на салата), за да не качите нищо. Също така НИКАКЪВ АЛКОХОЛ, или поне в много малки количества да се пие. Алкохола освен, че е калоричен, отваря страшен апетит и винаги като съм на маса с приятели и пия алкохол, изяждам неимоверно количество храна, като чипс, ядки, солети и др.
Продукти за отслабване - опитвала съм с няколко, като витаслим лайт, чай витаголд, кла фигурел, хром (той е микроелемент, който намалява апетита към сладко), но ефект не съм имала от нищо. Чела съм за таблетките лида дайдайхуа, но от мненията на хората разбрах, че не са полезни за здравето, въпреки че се отслабва. Най-малкото трябва да ги комбинирате с успокоителни хапчета. Дори има един смъртен случай. Преди малко пък прочетох за чай Инхуа. Има разнообразни мнения, но аз не съм ползвала.
Това е сега от мен. Ще се радвам да прочета и вашите мнения. Нека си бъдем полезни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: 5637fd6e0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   ако можеш, сппртувай!
аз хоя на аеробика 2-3 пъти седмично, и определено има ефект.. съчетано с разделно хранене е най- добрия успех според мен.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 857ef34516
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Наскоро гледах едно предаване и сравняваха две диети, едната беше обикновенно намаляване на калории, а другата беше определен режимна хапване. Първата за кратко време свали по-добри резултатаи, а втората действаше по-бавно, но си мисля, че тя може да се превърне и в начин на живот, защото не те ограничава, а само ти казва в коя част на деня какво е добре да се яде. И така: сутринта е време за въглехидрати, шоколад, нутела ей такива неща, на обяд е позволено всичко, а вечерта се ядът само протеини. Идеята е, че в масните клетки се запазва енергията и ако ядеш вечерта въглехидрати, те се затварят и хормона на разтежа не може да си вземе това, което му е необходимо, докато спиш. За това не се приемат въглехидрати вечерта, така клетките остават отворени... Опитай ако искаш...
Лола

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: c4f47e65d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   аз не бих препоръчала разните продукти и хапове, не е естествено и не знаеш какво има вътре. Дюкан води често да отказване на бъбреците, проблеми с черен дроб, вече и в България има едно момиче с неработещи бъбреци - помислете дали си заслужава! При тази диета иначе много се отслабва, защото белтъците нямат много енергия, но организмът се поставя в огромен стрес - мозакът остава без нужните му бъглехидрати... изхвърля се вода, заради лошото функциониране на бъбреците - затова бързо се отслабва... трови се организмът!

Аз отслабнах с по-малко ядене и с повече внимаване какво ям. Не ям бял хляб, но иначе не се лишавам и от хляб, картофи, ориз.
Така и с малко пилатес и аеробика вскъщи свалих от 71 до 65 кг. и край.
Прочистих си тялото по метода на Бухингер, в България го препоръчва много и му е последователка и една известна лекарка от Бургас, но така свалих само 1, 5 кг, тялото се изчисти обаче и се почувствах добре.

Най-голям ефект и комплименти събрах, след като почнах да тренирам фитнес, най-обикновен на уреди! Но всеки ден поне 2 часа, стигам и до 4 събота и неделя. Свалих към кило - сега съм 176 см и 63-64 кг., НО се стегнах страшно и свалих цял размер от дрехите си - сега се побирам в старите си дънки, които съм носила с 57 кг.

Не се свалят кг. от фитнес, а се отслабва - защо? Ами мазнините са мноооого по-леки от мускулната маса. Втората обаче има по-малко маса, стяга и ограните в торсото и човек изглежда слаб! и е слаб! Мускулите и в покой горят много повече енергия - никога не съм яла толкова в живота си и пак свалих за месец килограм.

Решила съм да продължавам така, да събирам комплименти и да стигна до края на годината 60 кг. и дънки размер 26-27.

Чувствам се чудесно!
Хапвам си пак с едно на ум, не искам да се тровя с гнусно и мазно, но никога не съм гладна - и хляб си хапвам, но е от вносния и чисто черен, риба тон, сьомга, даже си позволявам и някой дюнер с народа, когато съм навън.

Успех

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: b660518a68
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Грабвай мотиката и в царевицата, евтино и качествено отслабване.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: bd16f8d23c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Абе, №4 ти изобщо копал ли си царевица някога? Що ти не грабнеш мотиката?
Колкото до диетите - много са. Но едно е сигурно - с напредването на възрастта все по-трудно става свалянето на килограми. И наистина хората, склонникъм напълняване трябва да променят целия си режим на хранене иначе килограмите ще се върнат отново. Знам, че има индивидуални т. нар. Вега тестова. Мой роднина отслабна о този начин. Прави се някакво изследване, свързано с въпроси и др. неща и се определя кои храни както се казва ти се лепят и кои можеш да ядеш спокойно. При него примерно трябваше да ограничи максимално млечните продукти. И на 59 г. бавно и трайно свали около 10 кг.

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: b660518a68
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Aбе 5-ти, аз колко царевица съм копал ти толко по телевизията не си виждал.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: d317a9601e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Истината е, че и аз съм имала много проблеми с теглото. Години наред си похапвах без никакви ограничения и накрая резултатът беше 62 кг, което си повечко за моя ръст - 167. Реших, че трябва да отслабна, но не по правилния начин бавно, славно и ефективно, ами по бързата процедура. Ограничих яденето до минимум. За месец свалих десет килограма. После самоконтролът ми започна да се скапва. И отново бавничко започнах да си качвам. От 51 станах 54 за отрицателно време, но вече реших да ги поддържам по по-здравословен начин - със спорт. И познайте - не се получи. Лошото бе, че след дългото гладуване апетитът ми за сладко (което ми е големият проблрм) се изостри и не минава ден без да похапна по един шоколад, сладкишчета и бисквитки. Две седмици по-късно резултатът е 56 кг. Не знам как да се въздържам от тая адска история, наречена захар, шоколад и т. н. Извадих си извода, че с бързи диети не се получава. Увеличавам спорта до час джогинг всеки ден и намалям яденето до 1500 ксаl дневно, без да ограничавам напълно сладкото и се надявам до месец да видя резултат от поне 53 кг и надолу. Пожелавам успех на всички, които се опитват да отслабнат!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 25e6b260d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Спорт му се вика не решението, което търсиш! ;)

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: ba2c9b05ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   За жена на 34г при ръст 161см тегло 56 кг си е общо взето нормално. Не си скапвайте здравето с глупави диети.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 7de62f9c78
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз свалих 4кг за 10 дни. Хапвах овесени ядки за закуска, за обяд сварен кафяв ориз и за вечеря пилешко месо със салата. Без сол, без захар. Но не трябва да оставате гладни. Яде се на всеки 3 часа. Последно към 20ч. Включих и гимнастика от сайта на ФИТНЕС ИНСТРУКТОР И ДИЕТОЛОГ РУМЯНА ИЛИЕВА

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker