Проблеми с цикъла и отслабването - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Проблеми с цикъла и отслабването
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1018 пъти
Здравейте!
Пише ви 17 годишно момиче. Висока съм 172 см и тежа 52 кг. Отслабнах с около 8 кг за повече от половин година (което според мен не е драстично). Не съм гладувала, просто спрях да се тъпча, тъй като поради голям стрес, бях придобила този навик. Искам да отбележа, че не съм твърде слаба, не тренирам изобщо (но гледам да се движа повече).
От 3 месеца обаче цикълът ми не идва. Прочетох доста форими - едни споделят, че са качили килограми обратно, за да си върнат менструацията, други, че са пили противозачатъчни, трети - че просто са изчакали. Какво е най - разумно да напрвя? Надявам се да има хора, преживели същия проблем като мен.
към момента не водя и полов живот, така че няма как да е от това.
благодаря предварително

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 7be7df5353
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Иди на лекар като начало.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: a3fcfbd5d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Най-разумно е да отидеш на гинеколог.

Все пак ще ти споделя какво знам по въпроса. Ти си на 17, възможно е цикълът ти още да не се е отрегулирал. 172/52 може би се пада под норма, но много зависи от структура, костна система, наличие на мускули. Аз съм 168/54, на 30 години обаче. При мен цикъла също беше нередовен много години.

Важно е да се храниш здравословно. Отлично е, че си спряла да се тъпчеш, сега се съсредоточи върху това, храната ти да ти доставя всички необходими вещества. Не изключвай хранителни групи, не яж малко, но вредни неща. Разнообразно, полезно, повече пъти на ден по малко, но след 7:30 спираш, за да имаш добро храносмилане и да избегнеш вечерното неусетно похапване. Компенсирай по-голямо количество храна с повече спорт. Така тъкмо ще се стегнеш.

Има една билка, бял равнец, която стимулира цикъла, има я и на хапчета. Не знам дали е подходяща за момиче на твоите години. Хормони не съм и не бих пила, стига да нямаш наистина някакъв хормонален дисбалан, а дори тогава след като пробваш други варианти. Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: a14d7665df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Приемаш ли достатъчно въглехидрати? Ако си ги орязала драстично, както е модерно да правят жените в наши дни, за да отслабнат, то тогава е напълно вероятно заради това да не ти идва цикълът. Имам една приятелка, която изкара няколко години на минимални въглехидрати и резултатът е, че е на 27 години и не й е идвал цикъл от повече от 2 години. Сега опитва да яде повече храна, и повече въглехидрати, за да си регулира хормоните, но засега не й се получава, за съжаление.

Може да погледнеш в Ютюб каналът на Стефани Бътърмор (Stephanie Buttermore), ако разбираш английски. Тя има доста видеоклипове по темата със спрелия цикъл, както и в момента е в режим на ядене на много храна, за да регулира хормоните си, понеже от системно спазване на тежки режими, за да е в топ форма положението с хормоните й е излязло тотално извън контрол.

В общи линии, не е зле да си пуснеш и някакви изследвания, защото на твоите години проблеми от такова естество...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: b92e9cd0ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Случвало ми се е да. При мен се оказа, че не приемам достатъчно мазнини. Като почнах да си похапвам ядки, мазна рибка и да поливам по-щедро със зехтин салатата, не само цикъла ми отнове се върна, но и състоянието на кожата ми се оправи. Преди това докато отслабвах бях орязала мазнините и освен че цикълът ми спря, кожата ми изведнъж започна да се влошава и да ми излизат и пъпки и да се лющи, което не се беше случвало от тийн годините ми. Почнах и редовно да приемам Омега 3 добавки. Просто недостигът на полезни мазнини пряко влияе върху хормоналния баланс.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 60befff60f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Като за начало отиди при личния лекар и му обясни всичко това, което си изписала тук. Вероятно ще ти пусне изследвания и ще те прати на гинеколог за преглед. Оттам-нататък става по-лесно, но не и по-приятно.
Ще се разбере причината за нередовния цикъл и ще се измисли план за действие. Аз лично предполагам, че тялото ти има недостиг на определен вид хранителни вещества или пък хормоните ти са се объркали. На твоите години е отчасти нормално цикъла ти все още да не е много регулиран, но все пак трябва да си сигурна и да се прегледаш.

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: fcd6a34466
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Като начало върви на лекар. Може да имаш поликистоза, например.
Освен това имам една приятелка спортистка, при нея редовно става така когато тренира усилено. Друг пък и спря цикъла заради рязко отслабване... така че причините могат да са всякакви и най-добре иди да те прегледат.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker