Помощ! Хранителен проблем, как да се справя? :( - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Помощ! Хранителен проблем, как да се справя? :(
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 826 пъти
Здравей те хора, първо искам да се извиня ако допусна правописни грешки и второ искам да ви благодаря за отделеното време!

Имам хранителен проблем, който осъзнавам.. от малка съм суперрр злояда, но колкото пораствам все повече от храните ги ликвидирам от менюто си. Умно момиче съм, със всичко мога да се справя, но тук съм попаднала в пропаст и имам нужда от съвет, за да се измъкна. На 20г. съм 44/5кг 164м.
Спестети си коментари от типа на: оо супер си, идеално телосложение и т. н, аз НЕ се харесвам и НЕ СЕ ЧУВСТВАМ ЖИВА!
Ям предимно пици, закуски, дюнери.. Пия многооо кола, поради тази причина, не пия никаква друга течност. Супер не- здравословен начин на живот водя.. Ям един път на ден и то насила, не закусвам, обядвам нещо набързо, през обедната почивка и евентуално нещо ако има за вечеря, което да ми допадне това е. Преди много обичах сладко, вече не, хапвах колбаси вече не, а манджи и супи никаквии просто ми се струва абсурдно да ги проям, само при мисълта ми се повдига.. А искам много да се науча да хапвам всичко, не желая да стигам до психолози, аз осъзнавам проблема си и искам да се справя сама, по скоро искам помощ от вас!

Страхувам се за стомаха си, напоследък нещата се влошават доста, притеснявам се и да не стигна до анорексия, защото съм наясно, че няма да успея да се преборя, така че докато все още може да отреагирам моля ви дайте свойте мнения.. Витамини, добавки, някакъв вид трикчета да се залъгвам и така ще ви бъда изключително благодарна!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: d9cd0db802
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Консултирай се с личния си лекар.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 9b9e479f2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хем искаш съвет, хем предварително откзваш такъв.
Консултирай се с лекар и започни да си готвиш. Повярвай ми домашно приготвеното и чисто хранене ще свърши работа. Опитвай се да се храниш често и малко.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 5e12a0fb1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ами сладкото, колбасите и манджите не са храна, по-добре, че не ги ядеш. Щом си толкова умна би трябвало да знаеш, че са отрови, които още от първите секунди атакуват организма. И баба ти вече знае кое става за ядене и кое не, в пика на фитнеса и здравословното хранене сме, всеки се вайка около всякакви супер храни, хранителни режими и тренировки, има милион статии и форуми. Та в такъв случай какво по-точно да ти се каже?!!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: c9217524e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката:

Вече ходих при личния си лекар, проблема не го приема на сериозно. Каза да си хапвам по често по малко и ми изписа един сироп... Лекарят ми е несериозен, но не ме питайте защо не го сменям, просто няма как дълга история..

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 0fe32133c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз не разбрах какъв е проблема - нямаш апетит (не усещаш глад), не ти харесва това, което можеш да си купиш или което се готви вкъщи (ако го прави друг)? Ако не усещаш глад или храната ти е безвкусна или нещо такова, сигурно е здравословен проблем или е от много нерви / стрес. Ако е другото - просто разбери как ти харесват здравословните продукти. Не е нужно дори да е по някаква рецепта, може ти да си го измислиш така, че да ти харесва. Примерно ако не обичаш сол / оцет / друго просто не слагаш.

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: b991184a7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Продавай девойче, но да твърдиш, че си умна и в същото време да се извиняваш предварително за допуснатите от теб правописни грешки, е меко казано несериозно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 32e568dc21
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторката:
До N6: Извинявам се предварително за грешките си, защото пиша по време на работа и телефонат ми променя думите както му хрумне. Казах че съм умна, защото моето мислене не е роб на тенденциите, не съм като другите момичета да се стрема към колкото се може по-слабо тяло и т. н.. Масово момичетата искат да са слаби, като клечки, а аз смятам че това е супер не добре за организма! Не казвам че съм някаква супер умна във всички сфери, даже напротив мисля че ми липсват доста знанив, затова пиша тук на вас!
До N5: проблемът е че не изпитвам никакъв глад! Мога да си купя всичко което поискам, просто не го изяждам и го изхвърлям. Нямам такова време да си готвя. Незнам дали е от стрес, обаче аз съм си така от както съм се родила супер злояда.



До N

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: bae5db760e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ами може би заради колата нямаш апетит, не знам. Писала си, че изключваш неща от менюто си, значи преди е било по-добре. По принцип като ядеш по-малко, стомаха ти също става по-малък и така... Аз използвах този "трик" за отслабване. Чак пък никога да не усещаш глад... Звучи като тия хора, които не усещат болка, но те са само няколко случая в целия свят. Твоето не е анорексия, защото при нея човек го е страх да не напълнее, а ти искаш това и не си внушаваш нереални неща. Ментата повишава апетита по принцип, има и други неща, но според мен намери време да си готвиш, ако си умна предполага, че знаеш, че здравето е най-важно. За какво ти е кариера и пари, ако не си здрава, какво ще ги правиш тогава? Успех!
От н 5.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 45f2888040
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Извърляш колата, вместо нея - натурални сокове, но 100% и вода. Купуваш си витамини и рибено масло и започваш д пиеш в началото интензивно. Всяка сутрин - по едно сварено яйце задължително, колкото и да не ти се яде. На обяд - каквото искаш, но гледай да е обилно. Вечер - салата (има най-различни, добре е да е с ядки, ориз или сухари) и една чаша кисело мляко с мед, ако имаш място - и нещо повече. Лека полека ще ти се отвори апетита. Но задължително изхвърли колата! Не стига, че ти притъпява апетита, но и буквално разяжда лигавицата на стомаха, и не само това. Дано не си се пристрастила вече - има такава опасност, и е серииозно, колкото наркоманията. Прочети в нета.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker