Ушите ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Ушите ми
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 6129 пъти
Здравейте, прегледах внимателно темите и никъде не пише за това което търся. Много моля да ми се публикува историята, защото имам нужда от помощ!
И така, от близо година някъде ми пищят ушите постоянно. Без спиране. Постоянно един пищящ звук в ушите. Възможно ли е да е от това, че почти всеки ден слушам силна музика на слушалки (вече спрях)?
Чувала съм, че на човек му пищели ушите когато има високо кръвно. Да ама аз съм само на 13, обикновено на моята възраст децата не вдигат високо кръвно. От какво изобщо се вдига високо кръвно? Смятате ли, че ако спра да слушам силна музика на слушалки и като цяло избягвам шумовете в ежедневието, пищенето ще спре? А има ли начин да се спре пищенето изобщо? Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: 5a5f5e999c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   отиди на лекар. Може да е от слушалките, но ще мине време да се възстановиш.
Баба ми има такъв писък и това я подлудява, но тя го получи на 85! , лекарите казаха - ами лошо оросяване на мозъка и нищо не могат да направят. Ти си малка, трябва да се лекуваш, нека лекар да види дали си си повредила тъпанчетата с музиката. Правят се едни тестове при УНГ лекар, не е болезнено

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: dee455d643
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сега. Естествено, че това се е получило от слушането на силна музика със слушалки. Казал съм на всичките си приятели да не се изкушават от такива неща, защото обикновено при такива положения за една минута умират милиони слухови рецептори в охлюва на ухото, а те са много нежни. При всички положения имаш прроблеми с кръвоносните съдове в ушите. Някой от важните кръвоносни съдове захранващите вътрешното ухо се е свил и затова се получава така. Първо трябва да вземеш талон от личния лекар и да отидеш в ИСУЛ/сега "Царица Йоанна/, за да ти се направи аудиограма-изследване на слуха, което показва намалението на възприятието на слуха/ако го има/ и при кои честоти то е най-чувствително. След това отоларинголога ще ти изпише агапурин или бетасерк. Трябва и двете да пробваш последователно, за да се види кое от тях ще ти помогне повече. Агапуринът е евтин/например от четиристотин милиграма/, бетасерка е по-скъп, но едва ли ще ти ги дадат без рецепта от лекар. Затова бягай на лекар, преди да си получила инфаркт на ухото или нещо по-сериозно. И никога не слушайте силна музика на слушалки/призив към всички/. Ако ви се слуша силна музика, слущайте я без слушалки и непременно непременно на отворен прозорец. По този начин звукът няма да рикошира обратно от стената във вашите уши. Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: fb066cfdd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   И аз имах пищене в ушите, когато слушах силна музика. Спрях да използвам слушалки и това изчезна. Съветвам те да дадеш почивка на ушите си. Ако не се оправиш, ходи на лекар!
Всичко най- хубаво!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: f4bad5e483
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Отиди на лекар възможно е да е от музиката но не изключвай напълно кръвното има деца с високо кръвно.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 1d0ad8e5a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравейте, аз съм авторката. Спрях напълно да слушам музика на слушалки, а ако слушам без слушалки е много тиха, дори като гледам телевизия на много тихо го правя и се старая да седя на тихо през деня. През повечето време седя вкъщи сама на тихо и пищенето значително намаля!! Още го има, но е съвсем слабо и го чувам вече само когато около мен е гробна тишина. Мисля да изчакам още малко и за всеки случай да отида на лекар. Номер 2, не знам за какъв инфакт на ухото ми говориш, но... питах лекар и ми каза че такова нещо не съществува. Не знам, може и да не ми е казал правилно. Благодаря иначе за помощта!

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 8368033f87
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Аз постоянно слушам музика... понякога силно понякога слабо. Понякога ме болят ушите, но никога не са пищяли досега. дано си се оправилаоправила.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker