Вегетарианство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Вегетарианство
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 1277 пъти
Здравейте. Имам няколко въпроса към вегетарианците или хората, които като цяло са запознати. От около две седмици и нещо спрях да консумирам месо и междодругото не изпитвам никакъв глад за месо. Ям си млечни продукти тях не пожелах да ги спра, принципно избягвам млякото, защото, когато си позволя да пия малко цялата ставам в пъпки, но яйцата, сиренето и кашкавала не искам да ги спирам. За мен веганството е болестно състояние и не е нормално да се откажеш от абсолютно всичко, което съдържа животински продукти, все пак не сме тревопасни, но това си е личен избор.
Въпросът ми към вас е какви промени мога да очаквам в организма си, когато усети, че напълно съм изключила месото и въобще ще има ли такива? Четох, че е възможно на първо време да съм подута, защото по - трудно ще се храносмила храната, а някои пък казват, че няма такова нещо, защото бобът и лещата например напълно могат да заместят месото. От още 13, 14 годишна съм се замисляла да стана вегетарианка, но тогава такива промени ставаха с тялото ми, че просто не пожелах да се подлагам на какъвто и да е така да го наречем риск и си позволявах 1 път в седмицата да си хапка месо без да се лишавам от каквато и да е храна. Сега когато пубертета приключва реших да започна този нов начин на живот не защото така е модерно, а защото усещам, че така ми е по - добре. Твърде много обичам животните и сега, като се замислих по - сериозно над тази тема реших, че нямам желанието вече да консумирам месо. Както казах това е личен избор и коментари от сорта на “това не е правилно.. ” и т. н. няма да си правя труда да прочета. :)
Нека караме по същество. Освен това за подуването на корема прочетох и че се свалят около 3, 4 кг, това вярно ли е? Мисля, че в момента се храня доста добре и не се лишавам. Закусвам 2 пълнозърнести филийки с домат или ги мажа с нещо + чайче, за обяд хапвам някаква супичка, например зеленчукова, а за вечеря си правя нещо по - леко, като салата. Изключила съм всякаква захар, защото имам малък проблем с кожата на лицето, дали това, че спирам месото ще повлияе по някакъв начин?
Ще се радвам да отговорите на въпросите ми, благодаря предварително

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: 0ef66137b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, пише ти близо 10г вегетарианец.
Първо ще ти кажа, че няма никакъв смисъл от това с което си се захванала ако го правиш за да си 'модерна' или да свалиш няколко килограма. Ако ти се свалят 3-4кг и докато ядеш месо можеш да го направиш, иначе да, почти задължително сваляш няколко но тва е просто от изчистването. Щом консумираш животински и млечни, наблягай си на яйца и сирене, няма лошо. Макар, че за мен яйцата са едно от най-гнусните неща за ядене, но си ги яж, щом ти харесват. Трябва да наблягаш на бобови и ядки сега в началото, защото не всеки човек привиква бързо. Поогледай се по магазините има изобилие от растителни и соеви продукти.
Само на филийка, супичка и салатки няма да изкараш дълго. Чети, влизай в групи във фейсбук, информирай се и сама ще видиш колко богати и разнообразни менюта можеш да си приготвяш всеки ден. Успех.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 7959107090
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За да ти дам по възможност най-правилен отговор, моля кажи си точно възрастта и в село или град живееш. Без да знам тези неща не искам да избързам да ти отговоря. Това е много важно за тебе.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e5e51498d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Душица, ти хубаво ще станеш вегетарианка, проблем няма. Ама ще зарежеш ли и конвенционалната медицина? Питам не за друго, а защото тестовете на абсолютно всички лекарства се извършват върху невинни животни, благодарение и в процеса на което измират милиони. М?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: b11f18dabe
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мило момиче, ако обичаш животните трябва да ги ядеш, защото ако не ги ядеш фермерите няма да имат стимул да ги отглеждат и да се занимават с тях и ще ги избият а те не могат да живеят в природата сами. Нали не искаш да участваш в геноцида на миличките животни? :-)

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 6a4162f0ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   А как си набавяш витамините с тези супички и бульончета?

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 17cdbc31dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Веганството не е болестно състояние, мила :) Аз съм веганка от самото ми раждане и вече 18 години продължавам и съм в перфектно състояние :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: b4eb8ee60b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   6, няма как да си веганка от самото раждане, защото сега нямаше да си жива. В Белгия едни родители се опитаха да си хранят детето само с веган пюрета и детето почина на 8 месеца, като беше с размерите на двумесечно. Голям човек може, но бебето има жизнена нужда от вещества, които не могат да се набавят от растителна храна, за да се развие.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 31f94523b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   7, изключително "интелигентно" изказване. Само защото си чул/чула някога нещо по новините не означава, че това е вярно, а дори и да беше вярно, че някакъв човек е пукнал от нещо си не означава, че това ще се случи на всички останали. Просто нямам думи, защо не мислите малко? Толкова ли са ви изгладени гънките от турски сериали?
Моята племенница също никога не е яла месо и животински продукти. Родителите и са вегани. Вече е на 9 и е супер здраво и жизнено дете. Ама такива случаи няма да ги чуете по новините, защо ли?

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 3cf7bd0e8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Номер 7, това че си чел/а някоя тъпа доизмислена статия не значи, че е вярно. В такъв случай замисли се на колко хора, които консумират месо децата се раждат с проблеми, множество крака, 2 слети бебета или и те развиват болест още като новородени. Не можеш да определиш че това е от консумацията на определена храна. Аз съм веган от 4 години, преди това вегетарианка 3. Както виждаш не съм умряла. Към авторката - консумирането на млечни продукти е пак толкова лошо, ако не и повече от консумацията на месо. В интернет има много информация за това, разбира се ти можеш да правиш каквото си искаш това си е твой избор. Кожата ти реагира към млечните продукти с пъпки/обриви, защото в тях има хормони и холестерол, които не са създадени за нашето тяло. Всъщност човек има нужда единствено от млякото на собствения си вид -майка му. И след като тя те е изкърмила след това повече нямаш нужда повече никога. Дори според учените млечните продукти вредят на костите, зъбите и тн.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: b4eb8ee60b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Като чета 8 и 9, си давам сметка, че наистина веганството е диагноза. Вместо да се дърлите тука, защо не излезете пак на центъра и да се търкаляте из разни найлнови чували, омазани с изкуствена кръв? Ще се излагате по-малко.

Когато БЕБЕ оцелее няколко месеца без животински протеин, елате ми се обадете. Тя природата е по-проста от вас, че е измислила кърмата, нали? Говорете, с който си искате специалист (ама нормален, не хомеопат), ще ви каже същото.

Никога в човешката история хората не са яли само растения освен по принуда. Сега се пръкнаха някакви модерни извратени тенденции за пръв път от няколко милиона години и дайте да ги следваме сляпо като овце. Липсата на протеин ви е изпила мозъка.

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 4e353e8d2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От авторката:
На 20 г. съм от голям град. И не, не станах вегетарианка, за да свалям смятам че съм достатъчно слаба. 1, 61 съм и тежа 44кг. А това което казах, че консумирам, като храна всеки ден беше по - скоро приблизително, гледам да разнообразявам разбира се.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 58ffcc756b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   "Както виждаш не съм умряла."
За съжаление....

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: a32aef26dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Бебето от статията не е било кърмено, защото и кърмата била вид мляко. Това какво общо има с ужасните условия във фермите, където се отглеждат животни, дори за мляко / яйца. Тези родители са били просто психично болни и са оправдавали действията си с веганството. Същото правят и тези, които твърдят, че млякото и яйцата са вредни. Ако човек може да си купува такива не от магазините, а от хора, които продават домашни такива - най-добре. "Незаконно", но няма как да го спрат, докато има търсене. Всичко друго просто няма нищо общо с идеята на веганството.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 7959107090
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   До Авторката.
Здравей авторке, аз съм номер 2. Не случайно те попитах на колко години си и дали живееш в село или в град. Благодаря ти за отговора. От историята ти и от коментара ти н.12 виждам, че си интелигентно момиче и много правилно си се ориентирала да станеш вегетарианка. На 20 години организма ти вече е спрял да се развива и сега трябва на обърнеш внимание (както си и постъпила) как да го поддържаш във висша здравословна форма. Много е хубаво, че от такава ранна възраст си взела такова важно решение. Следвайки този принцип и ако имаш добра генетична наследственост ти ще се радваш на добро здраве за много, много години в бъдещето. На 20 г. ти спокойно можеш да следваш стриктно вегетарианство и от добро здраве няма да се отървеш. Казвам това защото аз самия бях стриктен вегетарианец на два пъти по шест години. Имаше време когато се бях отказал от вегетарианството в доста по-напреднала възраст от твоята и тогава започнах да се разболявам през зимата от грип. Станах пак вегетарианец и спрях да хващам грип. Сега си позволявам един или най-много два пъти на седмицата риба сьомга, това е моето "месо". Иначе моята диета е много разнообразна. 100% пълнозърнест хляб, много най-различни плодове, също и най-различни зеленчуци. През зимата (сега) си правя най-хубавата туршия. Ям млечни продукти и най-вече различни видове сирене и особено кисело мляко всеки ден.
Моето кисело мляко се казва КЕФИР от козе мляко защото е най-здравословно, има много повече полезни бактерии отколкото киселото мляко. Яйца около два пъти в седмицата по 3 яйца. Яйцата трябва да са от кокошки които живеят заедно с петлите на открито пространство, а не затворени в курник. Най-различни бобови и зърнени храни. За да не ми липсва протеин и важни минерали ям много ядки. Ще спомена само няколко: Орехи. бадеми, фъстъци, бразилски орех, кашу, шам фъстък, макадамия ядки, слънчугледови семки, тиквини семки и т.н.
Не слушай тези които казват, че млякото било вредно както и яйцата. Прясно мляко аз също не ям, но от моя козе КЕФИР никога няма да се откажа. Искам да кажа нещо за яйцата на тези които казват, че яйцата били вредни. Отворете си очите и слушайте всички.
Най-дълго живялата жена в Италия е Emma Martina Luigia Morano родена на 29 ноември 1899 година, а умира на 15 април 2017 г. Живяла е 117 г. и 137 дни. Живяла е някъде в южна Италия и като млада е боледувала поради много влажния въздух. Нейния Доктор я посъветвал да се премести в северна Италия където климата е по-здравословен (около езерото maggiore) и всеки ден да яде по 3 сурови яйца. Тя е спазвала този хранителен режим до над 100 годишната й възраст и после започнала да яде само две сурови яйца и третото било варено. Ами ето с "вредните" яйца тя стига до 117 години. Хайде тези които казват, че яйцата са вредни да ми отговорят как тя стига до такава възраст. Ако някой иска да се увери в казаното напишете името й в Гугъл и сами ще видите.
Авторке много правилно си решила да бъдеш вегетарианка. Бъди също много физически активна и проблеми няма да имаш. Желая ти и на теб 117 годишен живот.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 38cd4ae6f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   До авторката: начинът на хранене е много сериозно нещо. Трябва доста до почетеш за вегетарианството, както и за потенциалните проблеми, които крие. Изобщо не е вярно, че с растителна храна могат да се заменят важни за организма вещества, съдържащи се в месо поради това, че не се усвояват толкова добре от организма, ако са от растения. А има и такива, които се съдържат само в месото. И ще трябва да си ги набяваш по изкуствен начин чрез добавки. За соевите продукти изобщо няма какво да говорим, няма соя, която да не е ГМО.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 5860cbe472
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   17, пълен булшит, тва че е България не продават такива продукти, не значи, че няма

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 4e353e8d2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   До номер 16 от авторката
Благодаря ти много и да ти се връща!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker