Геродорм - мнения и опасно ли е да се приема дълго време? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Геродорм - мнения и опасно ли е да се приема дълго време?
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 6412 пъти
Здравейте!

От години имам проблеми със съня. Пробвал съм различни начини, но имаше нощи, в които така съм си осъмвал - без някаква причина.

По стечение на обстоятелствата някои външни фактори ми разбиха допълнително съня. Така стария антидепресант, който пиех (той имаше седативен ефект и помагаше и за по-добър сън) се оказа напълно безполезен в тази насока. Започнах да пия нов, който ми дава страшно много енергия и със съня ми беше дотам!

Преди няколко месеца ми препоръчаха Геродорм 40mg - бензодиазепин, който е на зелена рецепта. Истината е, че съм пил преди това Ксанакс и Лексотан. Лексотана ми даваше малко спокойствие, но за сън не е най-доброто решение. Нищо не е толкова добро за сън, колкото Геродорма от нещата, които са ми предписвали.

Пия по половинка, а понякога и цяло хапче Gerodorm. Задължително около 30 мин. преди вечеря, иначе лекарството не действа с пълния си потенциал. Обикновено се стремя да пия половин хапче, защото го приемам всеки ден в продължение на три месеца, дори и повече. Това е много време за подобен медикамент.

Първо, нека споделя впечатленията си:

Принципно, когато пия цяло хапче (40mg) сериозно ме успива и повече от два часа след приема не мога да издържа и заспивам. Половинка от хапчето само помага за по-лесно заспиване, но нищо сериозно.

Сутрин се събуждам без странични ефекти от рода на световъртеж, тремор, замъглено виждане и т. н. Все едно хапчето действа около 8-9 часа и след това се разгражда напълно.

Дотук всичко звучи добре, даже малко като реклама! Но гледам, че този медикамент е забранен в САЩ и Канада.

Има и още нещо! Когато пия по цяло хапче, на следващия ден спомените ми от вечерта се губят или имам само откъслечни такива. Примерно, ако изпия цяло хапче в 20:30, вечерям в 21:00, тези моменти след вечеря до лягане ми се губят. Това е някакъв вид амнезия, която я дават като страничен ефект при някои други бензодиазепини. Мен това лично не ме бърка, защото достатъчно тревоги имам в главата си и предпочитам да не помня вечерите си, както и това да ви прозвучи.

Знам, че не бива да се приема алкохол с приема на бензодиазепини, но вечер пия понякога вино, бира, след като съм пил Геродорм. Интересното е, че с алкохола не съм забелязал някакви нежелани реакции.
Не така стоят нещата с цигарите. Имаш страхотен световъртеж и гадене при пушене на половин цигара след като съм пил геродорм. Ето защо спрях пушенето от един път и не искам да се сещам повече за тютюн.

Принципно много съм доволен от Геродорма, защото спя, а сутрин съм в кондиция. Обаче чета тук, а и не само тук страшни неща за продължителния прием на бензодиазепините.

Интересувам се от тези неща и знам, че подобни лекарства не водят до нищо добро след време. Особено в моя случай, както обичам да обърна две бирички вечер (макар че пак казвам с алкохола не съм забелязал нищо необичайно).

Замислял съм се да спра сънотворните постепенно, но не искам да се връщам към нощите, в които не мога да спя! Умирам от страх този период да не би да се върне отново. Безсънието е нещо страшно, което изглежда ме е травмирало и дори аз съмия съм готов, ако трябва да съкратя с тези лекарства живота си с 20 години, но да не се връщам към безсънието.

Все пак всеки ден си задавам въпроса, дали ще дойде момента, когато ще имам нужда от по-голяма доза от това лекарство? Или време, в което вече няма да мога да получавам зелена рецепта и ще остана без него.

Някой приемал ли е този медикамент по-дълго от препоръчаното време? Имал ли е странични ефекти при приема му или след спиране на приема му?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: 4a2341f7c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   С каква лекота приемате всякакви химикали, като, че сте направени от синтетика. Как ще можеш да спиш, когато си се превърнал в химична лаборатория. Много по голяма полза ще имаш от чаша прясно мляко с пълна лъжица добър пчелен мед. А за по бърз ефект, можеш да опиташ с билков цяр, нарича се Кармолист, смес от екстракти на много билки, ползвал съм го и има ефект. В листовката е описано как да се ползва, аз го вземам в чаша чай с лъжица мед, вечер преди лягане, после спя като бебе.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 79206b15c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Здравейте,
Аз също имам добри отзиви като сънотворно само от Геродорм.
Имам патологично безсъние от години, което само с билки е невъзможно да се повлияе. Преди доста години се опитвах само с билко, хранит. добавки и отказвах лекарства.
Така се влоших, защото не ме приспиваха, ден след ден тотално безсъние (нито денем, нито нощем сън), това са превъзбудени центрове на мозъчната кора. Трябваше си химия. Тя ми спаси живота буквално навремето, предписаха ми рексетин, антидепресант и вечер Геродорм 1 табл. Имах такава мозъчна превъзбуда че и това не ме приспиваше, така че лекаря включи 1 таблетка хлорпротексин заедно с 1 таблетка Геродорм, тогава заспах и организма влезе в ритъм на сън всяка вечер.
Хигиената на съня е от изключителна важност, структуриран ден, извън вкъщи работа физическа е мн добре, или редовно пралтикуване на спорт, и умение да се управлява стреса.
Това на теория, приложено в практиката е помощ, но аз не съм така стриктна и това е най-голямата ми грешка.
Заедно с не използването като част от лечението на психотерапия, релаксиращи масажи с рефлексотерапия повлияват много положително.
Безсънието се оказа травма, дълбока травма и за мен
Често се редува ремисия и кризи на безсъние, които са жестоки при мен. Антидепресанта ми беше сменен със золофт, години го пиех и постепенно лекаря увеличаваше дозата му ьа да овладявам някак безсънните кризи. Иначе и билкови продукти (съвместими) пия успоредно, но те са слаба работа.
Безсънието може да е заболяване като всяко друго сериозно, к, където не можеш да заместиш необходимото лекарство само с билкови екстракти...
Справянето с безсънието е комплексно.
Да не спиш е като да не ядеш..
Който не го е изпитал в остро и просължително страдание, юоже без да се задълбочава, да си дава билкови акъли....
Отново казвам на помощ Геродрма за мен е най доброто сънотворно. Зопиклон, Стилнокс, лексотани.. не действат и на мен, по скоро се чувствам зле с тях
След Геродрм се будя отпочинала
За да не се налага увеличаване на дозата на антидепресант и и спирането на ефективността му, хигиената на съня, психотерапията, решаване на висяши измъчваши ни житейски проблеми е ключово


Геродорма за разлика от други

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: b8ecf79c58
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Здравейте. Имам зверско безсъние от 6 г. насам. Искам да подчертая, че без хапчета не мога да мигна и 10 минути през ноща, а също и през деня на следващия ден. Безсънието се отключи в резултат на екстремен стрес.
От 6г. насам спя единствено на хапчета. Пия 10мг антидепресант Ремирта, който има седативен ефект в по-малки дози 75 МГ Бриека. Бриеката е перфектно хапче, което увеличава времето на дълбок сън фаза 3-4. Хубавото е, че дозата си стои една и съща и не се налага постоянно увеличаване.

Когато имам стрес през деня се налага да приема и много малка доза Геродорм - около 1/10 от таблетката. Това се получава няколко пъти в месеца.

Ходил съм няколко пъти на Полисомнографско изследване. Правил съм и всякакви други изследвания за да се изключи някакво заболяване.

Според невролозите, които посещавам трябва да приема това състояние като всяко друго заболяване и за съжаление ще трябва да пия хапчет до края на живота си.


Други неща които ми помагат в допълнение на хапчетата са - лек спорт през деня без силни натоварвания, един банан няколко часа преди лягане, чаша прясно мляко преди лягане.

Моля хори които не са изпитвали такова безсъние да не дават коментари, че се лекува само с мляко и билки! Наистина не знаете за какво иде реч и не Ви го пожелавам да го изпитате!

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 1 ден
hash: 1fae01b964
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Мляко и билки определено не помагат когато човек е подложен на силен стрес или е тревожен в следствие на изпитан стрес като мен и не може да спи. Но, едно голямо НО за този така наречен медикамент Геродорм, който е с по-малка продължителност на действие дори и от тази на Касанакса. Този бензодиазепин е изключително опасен за приемане в дългосрочен план, защото се привиква към дозата и в един момент лекарството спира да действа. Аз го пих за кратък период от време - приблизително 2 седмици и когато го спрях - О, Боже каква нощ преживях! Господ да ви е на помощ ако се закачите за бензодиазепин с малка продължителност на действие (half life). Това е кошмар, който не пожелавам на никого. Ако го приемате за една или две вечери, за да спрете цикъла на безсъние може да е прекрасно лекарство, но ако го пиете повече от 2 седмици спирането е ад. Нямате представа какъв ад!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker