Анална фистула, цирей или нещо подобно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121346)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Анална фистула, цирей или нещо подобно
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 40869 пъти
Съжалявам, че ми се налага да описвам, нещо много не приятно. Жена на 27 съм, с добра хигиена. Тази сутрин усетих нещо ужасно болезнено в областта около ануса ми, като топче е, цвета на кожата там е син, вероятно то е пълно с гной или слузеста кръв, мръсни течности.

Започнах да се опитвам да го стискам, но болката стана умопобъркваща, нищо не изтече. По-късно вечерта, когато се опитах да ходя до тоалетна по голяма нужда (много се извинявам) пак ужасно силно болеше, едва се избърсах. При ходене също много боли. Опипвам го, имам чувство, че расте.

Четох много в нета, пише, че може да е фистула, хемероиди, цирей. Ох, толкова е ужасно и умирам от срам, само докато споделям в анонимен сайт. Рева и пиша, много съм се паникьосала. Срам ме е да отида на лекар, просто не мога! Ще потъна от срам, не мога да си го представя дори!

Моля Ви, дайте ми съвет как да изчистя въпросното нещо. Не правя анален секс, поддържам наистина добра хигиена! Не ми казвайте, да отида на лекар, абсурд, а и съм в чужбина, където лекарите са под всякаква критика. Нищо няма да ми помогнат, по-добре да си спестя унижението! Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: 8a0fd7a604
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Също така има и едно друго заболяване,нарича се пилонидална киста. http://www.vita.bg/zab.php?zab=152&k=42 ето виж и за нея.За няколко часа от както се събудих сутринта я усетих и се чудих какво е,защото болеше и в края на краищата се наложи да ходя при личната,а тя ме прати на хирург.Гъзих се 10 минути пред хирурга и ми каза,че утре ще ме оперира.Сега имам 3 шева по цялата дължина на цепката си,не е красиво но нямах избор получих абцес даже.
Така че щеш не щеш трябва да ходиш на лекар

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: a15ea89df3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Не знам как очакваш да ти поставим диагноза без да сме специалисти и без да сме видяли въпросния проблем. Най-малкото, което можеш да направиш, е да си зададеш въпроса в специализиран сайт, каквито са например puls. bg; http://bggp. net/; също можеш да се свържеш по e-mail с определен лекар -специалист и да поискаш мнение. Аз лично съм го правила и получих компетентен отговор.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 94467aab91
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

3.   Студент по медицина 4 /вече 5/ курс съм, и ще ти кажа само едно - хич не се и опитвай да си го оправяш сама! Нямаш си на идея какви усложнения можеш да си докараш - инфекции, абсцеси и т.н. По описанието трудно ще ти поставим диагноза, все пак и циреят /furunculus/ може да е син на цвят, хемороидите също са синьо/лилави, но пък не растат толкова бързо колкото ти казваш, и не са на топче. Фистулата или фисура не е - те не са на топче, червени са на цвят, и има кървене.

Според мен е киста/цирей, но само специалист може да ти постави точна диагноза. В тази област се занимават коремните хирурзи, така че бягай при такъв за консултация и срам - не срам, сваляш гащи да те разгледат. Нямаш избор, има вариант и за спонтанно излекуване, но просто не си играй със здравето!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 02ad2639dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Както го описваш си е чист хемороид :) ама все пак ходи на консултация, ако има кръв по изпражненията и в зависимост от цвета и може да е хемороид!!!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 721bcf8a1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Здравейте, пак! Много благодаря за съветите! Снощи, преди да си легна сложих тампонче с вазелин на мястото, нямам ихтиол. Тази сутрин много хубаво с огледалце го огледах и, въпросното нещо не е толкова близо до ануса, по-скоро е под срамните ми устни. И мога да го определя като цирей киста! До него има едно по-малко, колкото зрънце леща. Болката ме побъркваше и не можех да си сложа, нито бельо, нито пола. За лекар, в тази дива индия дето съм, няма шанс! По-скоро някоя нова инфекция ще ми лепнат, отколкото да ми помогнат. Та леко го стиснах и то, охххххх, как да ви разкажа това, колкото и да се извинявам, гнусно е! Ами не четете по-надолу, ако сте гнусливи, че е неприятно! Излезе една лепкава гъста гной, ужасно много, след което, започна, малко по-малко да се чисти и да изпуска, все по-прозрачна и примесена с кръв течност. Почистих с риванол и салицилов спирт. Сега ми е по-леко. И е започнало да спада. Мисля, че студента, номер 3 постави диагнозата правилно. Сега, уважаеми, ако мога да Ви помоля да ме посъветвате как да процедирам. Изключваме варианта за лекар. Знам, че трябва да си поддържам добра хигиена, но специалното място, нещо трябва ли да третирам? Благодаря!

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: fe047b4f25
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Маи наистина по твоито описание е хемороид ако и имаш сърбежи, но не е трябвало да го стискаш може повече да се възпали, може да ти изчезне от самосебеси и след време пак да се появи.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: bf4d101aa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке, не знам в коя „черна индия“ си, но рискуваш отравяне на кръвта и смърт. Студентът ти е казал да не се самолекуваш, ти пак.
Българите сме ужасни в това отношение. Винаги знаем и разбираме от всичко и си патим от това

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 138339eab3
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   не ми се карайте, и без това съм унижена до -10, не се търпеше болката, сега поне ми облекчи! Дано не стане нещо лошо! :(

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: bf4d101aa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   карането от някакви анонимни в интернет ти е най-малкият проблем - не си дете, а ние не сме майка ти, но се държиш като такава!
От какво си унижена не разбрах?
От това, че си болна ли?
Е, сори - човешкото тяло не е машина, която да се развали, да завинтиш сам един болт и става.
Червото е един от жизнено-важните органи, там се извършва голяма част и от храносмилането и човек без черво не може да живее. Освен това там живеят бактерии, участващи в този процес, които при други обстоятелства водят просто до отравяне на кръвта.
Не искам да те плаша, но човекът при раждането си поема от влагалището на майка си определена флора и фауна, която му помага да разгражда храната си по-нататък (не случайно естественото раждане е най-доброто) и интересното е, че тъкмо тези микроорганизми, които са ни защитавали и пазили цял живот в нашите черва, накрая ни разграждат, след като....

Ето защо, всяко нараняване в областта на червото, на ануса, може да доведе с много голяма вероятност до сепсис и смърт. Влезнат ли ти бактериите от червото в кръвообращението, ти си без лечение обречен човек.
Не случайно студентът по медицина ти е казал да отидеш на лекар и в никакъв случай да не се самолекувш.
Какво прави детето - точно обратното и се надява да му се размине.
Успех и дано ти се размине, но аз не бих си играла така с живота и здравето си, когато има лекари, когато има съвременна медицина! Дори в черна индия има лекари и те не са лоши! Успех и много здраве!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 06b85d30f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Купи си Пайлекс и се мажи с него, ако до 1 седмица не виждаш подобрение настина иди на лекар, може да се стигне и до операция ако сама не вземеш мерки !!!!491

 
  ...

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 94467aab91
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Пак съм аз - студентът. Искам да отбележа, че кожни болести и разширената коремна хирургия /към които области спада заболяването ти/ ми предстои да ги уча в 5 курс сега наесен, така че това което говоря в темата е по-скоро от обща медицинска култура. Това го казвам в контекста на предполагаемата ми диагноза, както и подчертавам факта, че реалната диагноза може да бъде поставена твърдо само от специалист и то на живо, но ти явно отказваш да отидеш на такъв. Ние студентите, и то още далеч от завършване, имаме добри познания в доста области, но все пак не сме специалисти, и не бива думите ни да се приемат като крайна диагноза, още повече по интернет, без да сме видели нищо.

Както и да е, най-вероятно съм познал диагнозата. Щом си успяла да го изстискаш и е излязла гнойна по твоите думи течност значи наистина става дума за цирей. Силната болка е типична за цирея, както виждам и те е боляло, значи всичко съвпада. Сега, циреят по своята природа е просто възпален фоликул, но разликата е че е пълен с гноеродни бактерии. Сигурен съм че на всеки му е излизал цирей, могат да излязат навсякъде по тялото, не само по ануса. В аналната област се появяват най-често, защото в дебелото черво имаш огромна фауна от микроби, и всеки един от тях е потенциален причинител, и с изхождането може да стане 'заразяването'.

Това няма общо с хигиената, в смисъл дори и всеки ден да се къпеш, пак няма гаранция че си защитена от циреи. Въпросът е все пак да не си докараш усложнения - по принцип циреят е горе-долу безобиден, но все пак трябва да се внимава, защото е развъдник на опасни микроби, и не е изключено да навлязат микроби в кръвта /бактериемия/, но това не е сепсис, така че не се притеснявай прекалено много. Общо взето циреят изчезва след изстискването /ама трябва да е качествено/ , той просто не е заболяване, а моментно явление, обикновено и сам се изчиства ако го оставиш дълго време, но пък трябва да търпиш болката. Случаят с циреите е горе-долу аналогичен с пъпките по лицето - изчезват сами ако ги оставиш по-дълго време, но пък поняболяват, а като ги стиснеш и излезе кръвчица - значи всичко е свършило.

Щом твърдо отказваш лекар, ти си поемаш риска, явно ще действаш самостоятелно. Като гледам правилно си се намазала с риванол и салицилов спирт след стискането. Щом е излязла гнойта, и даже малко кръвчица е потекла, значи си го изкоренила, сега въпросът е няколко дни да се предпазиш от повторна инфекция. Ако искаш възможно най-професионално да е, би трябвало да сложиш малко антибиотик на прах в областта на цирея, по принцип AБ на прах се ползват повече в операции и се сипват директно в раните за предпазване от инфекции, но не само там се ползват. Виж по аптеките, може да има. Пак повтарям, не е задължително, щом си го изстискала вече, може и нищо да не му правиш, и той би трябвало изчезне сам. Но е хубаво някаква анти-инфекциозна политика да проведеш, защото все пак съществува някакъв шанс отново да се загнои. Ако не намериш антибиотик на прах, продължавай със спирт/риванол да го мазваш от време на време, и го следи внимателно. Ако забележиш че не спада докрай, пробвай пак да го стиснеш, може да е останало малко гной или пак да се е инфектирал. За няколко дни /3-4-5/ би трябвало да изчезне докрай ако е изстискан и не е инфектиран наново.

Айде успех и пиши какво е станало :)

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 138339eab3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Благодаря Ви Студента! Точно това и направих, но забравих да кажа, сложих от онези прахообразни пудри - топоцин. А също и напоих с риванол една ежедневна превръзка от едната страна, съвпадащо с въпросното мястото, правих това няколко пъти, сменях през известно време. Сега го погледнах, няма го, не е и подуто. Май ми се размина. Дано никога на никога да не се случва това! Ох, аман отървах се! Благодаря Ви! И дано има повече кадърни лекари, за да им се доверяваме! Между другото, преди много съм се оплаквала от Бг лекарите, а сега когато нямам ерудирани доктори около мен, разбирам, колко качествени лекари си имаме!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 94467aab91
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

13.   Радвам се че всичко е минало добре :) Благодаря и за хубавите думи, но все още съм много далеч от завършване, после завършване и на специалност така че имам още доста години да уча. Въпреки това е хубаво че мога да помогна, макар и косвено по интернет, без да виждам за какво става дума. Все пак не беше и нещо много сложно - с цирей би трябвало всеки да може да се справи сам :)

Дано не ти се случва пак, и искам да кажа на всички, че отношенията лекар-пациент са двустранни, така че ако вие не сте добри пациенти, криете се и не казвате всичко на лекаря, и сте негативно настроени, тогава няма как да получите добро и качествено лечение, и ще има оплаквания след това. Просто имайте доверие и добро отношение към лекарите - повярвайте, ще видите колко по-лесно ще работи лекарят с вас, и всичко ще се нарежда както трябва!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: db41b57122
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   искам само да попитам към какъв специалист да се обурна защото имам същия проблем и мисля че вече е време да ида на лекар? благодаря предварително

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 4a2feb5f98
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Имам циреви по лицето как да се справам спешно!!!

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 436b6cfed0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   След като циреите са на лицето, то ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НЕ трябва да ги стискате. По НИКАКЪВ начин.
На ЛЕКАР. Циреите по лицето са много опасни. Защото са в близост до очи, синуси, уста. СЕРИОЗНО. Особено пък, ако са няколко.
Моя съвет е - НЕ се самолекувайте! Отивайте на лекар.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker