Нелекувана Амблиопия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Нелекувана Амблиопия
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 819 пъти
Здравейте! Мъж на 30 години съм.
Още от тинейджърските си години започна да ми прави впечатление че с дясното око виждам не толкова добре колкото с лявото. С лявото око виждах перфектно и не ми правеле никакво впечатление че дясното е "болно". Така до преди една година, докато не ми се наложи да работя с компютри, приложения, смартфони на работа. Все съм си мислел, че имам перде на окото и се утешавах, пе с една операция, хубава леща и ще прогледна. Преди няколко несеца ходих на очен лекър тук и се наложи да ги посещавам повече от четири пъти за два месеца за прегледи. Разбрах че нещо не е наред. Преди два дни ми сервираха че имам Амблиопия (мързеливо око) казаха пе не може вече да се излекува, трябвало да се излекува до 6 годишна възраст. Изписаха ми очила като за болното око ще е само стъкло без диоптър ттй като не може да се коригира, а на здравото око с диоптър за да виждам с него по - добре. Четох за това заболяване доста и не видях никъде някой в напреднала възраст като мен да се е излекувал от това. Мисля след известно време да посетя и нашите лекари във Варна тъй като съм чувал доста слухове че там има доста добри лекари. Има ли тук хора, които са наясно с това заболяване, изобщо мога ли да направя нещо по въпроса? Ако не мога да се излекувам мисля че с такава работа, която натоварва очите скоро може и да ослепея. Какво мислите? Как да постъпя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: 1b40d498f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравейте, аз съм момиче на 20 години, също имам амблиопия. Откриха ми я, когато отидох на преглед. Очите ми се бяха възпалили, помислих че може би е алергия от опрашването, но се оказа мързеливо око. Аз виждам много добре с дясното, но с лявото око всичко ми е замъглено. Разбрах за това в шести клас, доста ме болеше главата, предписаха ми очила, когато работя с компютър и чета, с цел да не натоварвам здравото око. Не ги нося постоянно, само когато чета на компютър, но ме боли главата, когато не ги слагам, а имам за четене от компютъра. Наистина не се оправя проблема до 6 годишна възраст, няма какво да се стори освен носенето на очила, за да запазите едното око здраво. Това, е което мога да споделя!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3936972a2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Явно така ще я караме цял живот. Мен ме притеснява, че другото ми око бързо се изморява и буквално не мога да гледам телефона повече от 10 минути, а камо ли на работа цял ден със скенери, компютри, таблети и така. Ще видя сега как ще е с очилата. А според теб някакви лещи или лъчетерапия на здравото око вместо очила?

 
  ...
преди: 4 години, 28 дни
hash: f2b877287f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз, когато питах за лещи ми казаха, че съм много малка. Тогава бях 6 клас, но скоро ще навърша 21г., тъй че вече едва ли ще е проблем. Не мисля, че за Вас също ще бъде. Освен лещите и очилата нямаме друга възможност :( Пазете здравото си око, ако не можете с очила, пробвайте с лещи. Аз не нося нито едното, нито другото.... Може и да си докарам проблеми някой ден. Да Ви попитам имате ли изкривяване на окото?
Защото аз нямам!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 28 дни
hash: c67c5dd63b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз нямам изкривяване. Когато казах на шефът ми той даже не повярва. Хем ми е смешно, хем ми е тъжно. Утре съм на термин при едни специалисти и ще ми кажат какво да направя. Дали лещу, дали лазерна, дали очила и така. Само един съвет - отбягвай смартфона, компютри и такива неща! Отначало и на мен не ми беше проблем, но сега едвам виждам клавиатурата на телефона. Повярвай ми не е от алкохола ( шегувам се) :))

 
  ...
преди: 4 години, 27 дни
hash: c125041453
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От два дни не съм използвала компютъра и нямам никакви главоболия и умора в очите, но покрай тази карантина, лекциите за огромно мое съжаление ги пиша точно от компютър и доста се товаря... Когато информацията ми е на хартиен носител, било то книга или нещо, което обичам да чета не ми е това напрежение. Де, да беше от алкохола, този проблем, можеше и да коригираме проблема си

 
  ...


...
преди: 4 години, 26 дни
hash: 03ea9225f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Вчера бях наблюдава офталмолог и каза да ме слагам никакви лещи, защото може да се възпали окото (малък е шанса). Най добре са си очила. Темата си я пуснах и си отговорих сам в крайна сметка. Поне с "колежката" си початихме :д

 
  ... горе^
преди: 4 години, 26 дни
hash: 03ea9225f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Извинявай за правописните грешки

 
  ...
преди: 4 години, 26 дни
hash: cf79883fb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Потърси в нета "vision therapy". Имам кривогледство и диплопия (двойно виждане) от малък, даже ми правиха операция, която подобри нещата, но не го оправи съвсем. Преди няколко години попаднах на това vision therapy и започнах да правя упражнения, които ми помогнаха. Не съм се оправил де, действително може би е много трудно (да не казвам невъзможно) да се оправи човек вече като е минала някаква възраст. Но определено ми е по-малка диплопията, на моменти даже сливам двата образа и виждам триизмерно.

 
  ...
преди: 4 години, 26 дни
hash: a7bfc15fcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Няма проблем... Хубаво е, че си открил отговора за себе си, аз дори и не съм в процес на търсене

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker