Кривогледството ми съсипва живота. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Кривогледството ми съсипва живота.
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 884 пъти
Ще бъда кратка. Като малка носих очила заради този проблем, но бях тормозена в детската и в училище. Мама откри упражнения за очите ми и се оправих. Но преди 2 години проблемът ми се върна. Защо? Защото съм постоянно на телефона. Нямам ли приятели които да ме разсейват? Не. имам две но те са постоянно на село, то било за Байрями или сватби. Защо не си намеря приятели? Срамежлива съм, а и не мога да гледам хората в очите заради това. А и си мислят че имам аутизъм. Сега след карантината искам поне да си говоря със съучениците си. Чувствам се по-малко срамежлива, но това ми е най-голямата несигурност(добре че е маската че да крие и другата ми несигурност).

Имам въпрос към вас. Как да скрия този проблем? Страх ме е от подигравки. Съучениците ми ще намерят още кусури за да говорят зад гърба ми. Има ли начин? Поне докато си купя очила. За операция не ми говорете. Не сме в добро финансово положение, а и ме е стах

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8367355c2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мила, съжалявам да го прочета. Знай, че докато не започнеш да уважаш и държиш на себе си - никой друг няма да го направи. Трябва да се отървеш от това притеснение.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: ab036304f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От авторката: Като излизам с приятелките си не съм на телефона. Така в училище ако си говоря с някого няма да съм на телефона. Бих искала да изляза сама наоколо(покрай блоковете наблизо или парка), но нашите не ме пускат сама. Само с приятели. Разбирам ги. Вече в училище ще се опитам да не съм на телефона.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 80eb365c0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Също съм кривоглед и за жалост, ако не може да променим очите си, променяме начина, по който се възприемаме. Разбра се ще имаш проблеми, но нямаш друг избор.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: b5b4d221b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Съвсем нормално е да се чувстваш по този начин и те разбирам напълно, това оказва отрицателно влияние на самочувствието ти. Може би сега няма да разбереш напълно, но повярвай ми, всеки човек има поне едно нещо във външния им вид, което ги притеснява - дали е акне, крив нос, прическа, бенки, тегло и т.н. Всичко това няма значение! Фокусирай се върху позитивните ти черти!

За съжаление, много ученици биват тормозени в училище. Да, ужасно е. Опитвай се да игнорираш негативните коментари и се съсредоточи върху себе си. Аз след като завърших вече даже не си и спомням голяма част от съучениците ми.

Как да си помогнеш? Намали времето пред екрана. Започни да правиш същите упражнения, които са ти помогнали преди. Консултирай се с очен лекар, попитай какви алтернативни методи има. Относно финансиране на операция, още си малка, когато започнеш да работиш, ще можеш да намериш начин да се подложиш на такава операция. Алтернативно има сайтове за набиране на средства за различни каузи.

В момента може да ти се струва голям проблем, но след няколко години ще осъзнаеш, че притесненията ти са били напразно. Радвай се на живота, че си жива и здрава. Всичко друго ще си дойде на мястото. Късмет!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 676c0dcae6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не знам кой клас си, но не се притеснявай, след училище в университета и нагоре хората стават сериозни и доста по-тактични и толерантни към другите, просто в живота да се подиграваш на някой не върви, а и най-много да ядеш бой. Имахме в университета едно момиче, беше много срамежлива и свита, защото имаше същия проблем и крив зъб, но беше симпатична, според мен, обличаше се добре, беше възпитана и всъщност никой не и казваше нищо. Докато се формираха някакви лагери тя оставаше встрани, както и едно момче, което имаше двигателни проблеми - разбирай, беше с патерица, защото единия крак не му беше ок. Всичко обаче си дойде на мястото на първия 8 декември, студентския празник, някак всички дойдоха и се сприятелихме, оказа се интересно и умно момче. Момичето дойде също и имахме 3 дни цялата група да се опознаем, да се повеселим и дори не съм очаквал от съкурсниците ми и мен самия да интегрираме толкова добре двамата, извинявам се, различни - но тук беше разликата с училището, в реалния живот няма такива гаври или подигравки, които вероятно те са изпитвали.
Мога да ти кажа един много интересен факт, момчето с патерицата най много се сприятели с най-неочаквания човек, колегата, който беше запален фитнес маняк и футболен фен, абе нацепен, татуиран, всеки би си казал, че точно такъв би се гаврил с него, но не - намериха общи теми за футбол, дори след това той му помагаше да ходят заедно на фитнес и до сега са си добри приятели. Малко кривогледото момиче също се оказа готина и забавна, после 4 години още бяхме много сплотени всички, а тя си сложи шини и си оправи зъбите и всъщност никой дори не забелязваше някаква такава дреболия. Така, че просто избутай училището и не се сдухвай, в живота всички ще те приемат както си ;)
Това с подигравките и тн е вродено на най-глупавите и ограничени хора, които никога не са пътували, аз бях на много места по света, но най-много ми хареса в Сингапур и Дубай, супер мултикултурно общество и никой не те гледа какъв си, от къде си, може да си с чалма, да си черен, да си беден, да си всякакъв и на никой не му прави ни най-малко впечатление

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: ab036304f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката до номер 3: Явно трябва да търпя докато си купя очила. Не мога да се приема. Вкъщи нямам проблем с това, но навън ще имам чувството че ми се смеят.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: a4c7f16e57
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И с очилата пак свикваш да те гледат хората с любопитство и леко странно. Да се научиш да живееш така. Когато операция не може да помогне това е трудно, но но нямаш друг избор. Продължаваш напред. Не се отчайва. Внимавай да не си създаваш проблеми с някой в училище ще е гадно за теб. Друго неприятно нещо е, че че когато говориш с някого и го гледаш в очите винаги го гледаш встрани.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: dab5cbbcd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не разбрах. Имала си кривогледство, но си правила упражнения и си се оправила. После е минало време и пак се е върнало кривогледството? Така ли е? Ако е така, то помисли пак за упражнения.

Аз също съм кривоглед и с помощта на упражнения пооправям положението. Като малък много ми се подиграваха, сега като по-възрастен вече не, но то и не ми личи. Повечето хора не разбират, че ми има нещо на очите. Има само някои много крайни ситуации, примерно ако се взирам в нещо в крайно дясно, при които си личи, но като цяло просто съм развил инстинкт като има нещо в крайно дясно да си местя главата така че очите ми да не се напрягат. А това, че виждам двойно (диплопия) е страничен ефект, към който съм се приспособил успешно за щастие.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker