Как да разбера колко тежа без кантар? И още въпроси относно хранителният ми режим. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Как да разбера колко тежа без кантар? И още въпроси относно хранителният ми режим.
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 2737 пъти
Малко глупав въпрос... Знам. От както сме почнали училище всички ми казват че съм отслабнала. Аз съм с наднормено тегло. Няма да казвам колко защото не знам. Преди месеци кантара се прецака. Сменяхме батерии ама нищо. Стигнахме до извода че кантара е страшно стар(над 7 години). Хвърлихме го. Сега мама ми казва че като има време ще купи, ама тя само 1 път в месеца има нормален почивен ден (работи две работи и на едната няма почивен ден, най-много един ден). Ще си кажете че е работохоличка, но от пандемията заплатата и беше 300лв, сега почти е като тази която трябва да получава по принцип(над 700лв) сигурно взима 600лв. През пандемията търсеше входове да чисти за 50лв на месец и сега чисти 8 входа. Една баба която е отслабнала с 20 килограма ми сподели една формула да сметна колко вода трябва да пия според килограмите си и ми излезе 3.1+ литра.

Ям по-малко от обикновено. Нашите ме карат да ям колкото тях, ама не осъзнават че организмът ми не е като техния. А и диета с родители като моите е невъзможно. Аз се опитах да спра хляба, но за нашите логиката е следната "не си ял хляб, значи нищо не си ял". Един път ядохме ориз. Цял ден не ядохме хляб и отслабнахме. Баба каза "виж колко отслабнахме като ядохме ориз". Това ми е целта. Да отслабна. Ако го кажа на баба тя ще ме изкара лъжкиня щото тя е на 70 и бързо забравя. Мама вика "сигурно заради приятелките ти искаш да отслабнеш" а не е вярно. Преди да, сега не. Викат че натурата ни е такава. Мама е дебела, донорът ми на сперма е дебел, бабите и дядовците ми също, но на снимки на мама като по-малка тя е слаба. Не си е върнала тялото след бременността.

Искам да отслабна и да имам плочки на корема. По физическо Господина е сексист и нищо не ни кара да правим защото момичетата са неспособни. За фитнес нямам пари. Скоро ще почна и да тренирам. Ще си изтегля приложите с упражнения и ще ги правя всеки ден след училище и през уикенда ще правя повече упражнения. Ще ми отнеме, може би година/години но си заслужава.

След всичко това имам три въпроса:
1.Как да разбера колко тежа без кантар?
2. Има ли шанс за мене да отслабна имайки на предвид родителите ми?
3. (много е рандъм) За какво помагат планките и дали е голям пропуск ако не ги правя? Много са гадни. Това е най-гадното упражнение, дори лицевите опори не са толкова гадни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: c7b5403758
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имаш ли време, в което си далеч от вашите... Примерно преди или след училище (зависи коя смяна си), да правиш упражнения в парка. Ако се притесняваш и ти е тъпо сама, навий някоя приятелка заедно да се упражнявате. За корем се подхожда с упражнения, не толкова с режим.
На другото не мога да ти отговоря, това е моето предложение!

* Flowy

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 70fa740aa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1. Няма как да разбереш колко точно тежиш без измерване.
2. Да, възрастта не е пречка да придобиеш мечтаното тяло.
3. Планкът помага за цялостно тонизиране на всички мускулни групи. Не е голям пропуск, ако не го изпълняваш. Ходи по 45 минути всеки ден из парка (с кучето, с приятелка или сама, със слушалки и любим плейлист). Напълно достатъчно е, за да се почувстваш по-стегната и изваяна почти мигновено. Бонус точки, ако избираш салати, варени яйца, кисело мляко, чисто месо и риба, леки супи пред всякакви тежки високовъглехидратни манджи и варива (ориз, картофи, фасул, царевица; да не говоря за мазни баници, бърза храна и тестени сладкиши). Пий билкови чайчета и чиста вода с малко лимонов сок вътре (кожата ти ще стане чиста като по рекламите, метаболизмът ти ще се забърза); хапвай често, но така, че да станеш от масата с лекота в стомаха (ключов фактор за една изваяна фигура). Ако ти се прияде сладичко, вземи си един черен шоколад 80% какао и си отчупвай по едно-две парченца всеки ден. На този принцип свалих 40 килограма и станах модел. Желая ти успех! :)

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 876f73f0d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   1. Няма как да разбереш точни килограми без кантар. Добрата новина е, че можеш да разбереш дали си качила/свалила и по дрехите. Много хора не робуват на кантара, но използват шивашки метър, като така следят талията си. Шивашкият метър е евтин, дори с джобни може да се купи. Тоест, няма да знаеш колко точно тежиш, но лесно ще разбереш качила ли си, свалила ли си. Аз лично нямам кантар вкъщи, защото не ме интересува числото на кантара, то е относително.
2. Да, можеш да отслабнеш. Идеята на отслабването е да приемаш по-малко калории, отколкото гориш. Действително може да се храниш и с по-калорична храна, стига количествата да са съобразени (а не големи) и да се движиш достатъчно. Може да бягаш в парка, да си правиш дълги разходки, сутрешна гимнастика и други дреболии, с които постепенно да станеш по-активна. Веднага ще усетиш разлика в себе си, а в добавка с упражнения- ще започнеш да се стягаш и да сваляш килограми. Аз лично съм голям фен на разходките, действат много тонизиращо. Има и най-различни приложения за спортуващи, включително и крачкомери-възползвай се. Между другото, не е задължително да тренираш всеки ден. Когато имаш мускулна треска се движи, но не се натоварвай повече, отколкото предния ден. Безсмислено е. Например когато имам мускулна треска на краката се разхождам, но не тренирам за крака.
3. Планк? Помага за няколко групи от мускули, затова и много хора го практикуват и прехвалват. Истината е, че и без планк може да се стегнеш. Няма такова нещо като задължително упражнение. Има упражнения, които не правя, защото не ги харесвам. Просто ги заменям с други упражнения, които влияят на съответната група от мускули.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1527fd2816
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   1.Как да разбера колко тежа без кантар?

Лесно е. Има 2 начина. Масата е равна на плътността умножена по обема. Трябва да си сметнеш обема на тялото - най-лесно е като се потопиш в пълна вана с вода и измериш обема на изместената вода. Средната плътност на човешкото тяло е 1070 kg/m3, но имай превид, че стойностите варират, защото плътността на мускулите е по-голяма от тази на сланините. Трябва да знаеш процента на мазнини в тялото си и процента на мускулна маса, за да изчислиш плътността на тялото си точно. Умножаваш обема си по плътността и получаваш масата си. След това умножаваш масата по земното ускорение и получаваш теглото си на планетата Земя. Ако искаш да разбереш колко ще тежиш на Луната - умножаваш масата си по лунното ускорение.

Вторият начин е да намериш няколко човека, които тежат различно и знаят точното си тегло. Отивате на една от онези люлки, които са балансирани в средата. Сядаш ти в единия край и някой от хората сяда в другия. Ако ти се издигнеш нагоре - значи човекът срещу теб е по-тежък, ако ти се спуснеш надолу, значи човекът срещу теб е по-лек. Тестваш така с няколко човека и намираш приблизително в какви граници е теглото ти. Колкото повече хора намериш, с които да се сравниш, толкова по-точен ще е резултата ти.

2. Има ли шанс за мене да отслабна имайки на предвид родителите ми?

Родителите ти не виждат, че те са причината за проблема ти. Според мен няма как да ги убедиш да ти помагат и ти трябва да вземеш нещата в свои ръце. Тайната на отслабването се състои в това да изразходваш повече калории, отколкото приемаш ежедневно. За да се получи ефективно и бързо, трябва да тренираш всеки ден кардио упражнения - каране на колело, бягане и да ядеш ниско калорични неща - основно салати, плодове и месо. Месото е важно. Въглехидрати - само на обяд - ориз, картофи, но не в огромни количества. През останалото време - риба със салата от краставици, например или пиле със салата от зеле или маруля. Смяташ си калориите и така.


3. (много е рандъм) За какво помагат планките и дали е голям пропуск ако не ги правя?

Няма да ти помогнат планковете. Трябва ти кардио - каране на колело или бягане. Ако правиш коремни преси, няма да отслабнеш на корема. Тялото отслабва цялостно, като започва от най-хубавото - в началото започва да ти разгражда мускулите, затова трябва да ядеш месо - да ги възстановяваш. За да се сети тялото ти да започне да разгражда мастните ти запаси, т.е. сланинките, които то е трупало с толкова много грижа, трябва да намалиш калориите, които приемаш, а да увеличиш нуждата от калории, които тялото използва с кардио упражнения.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 13744ca378
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не съм съгласна с номер 4 по точка 3. Трябват ти силови упражнения - в началото със собствено тегло, после с тежести. Организмът се приспособява към кардиото и с времето започва да гори по-малко калории, освен ако не става въпрос за интервално кардио, но то не е препоръчително за начинаещи.
Силовите тренировки няма да позволят на тялото да разгражда мускули, защото с тях му даваш сигнал, че се нуждаеш от тях. Хубаво е да намериш начин да се измериш поне първоначално, за да сметнеш от колко калории имаш нужда, за да запазиш теглото си сега, а оттук от колко калории имаш нужда за сваляне. Подкрепям и броенето на калории поне в началото, докато свикнеш с количествата.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 7e1e3f5191
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Има как да си разбереш масата си без кантар. Много е просто, лесно и супер точно. Отиваш в някой басейн (най-добре да е с правоъгълно сечение, че тея с форма на бъбрек ще ти създадат изчислително главоболие после) с рулетка, тебешир и приятел/ка. Измерваш му размерите (ширина и дължина) и отбелязваш с тебешира нивото на водата с тебешира. Потапяш се напълно (най-добре без бански, че като се намокри много вода поема и съответно ще намали точността на метода) и тогава приятелката отбелязва новото ниво. След това премерваш разликата между двете височини и вече по известната формула за лице на провоъгълна призма (паралелепипед) изчисляваш какъв обем вода си изместила. След това по формулата за плътността (която е знаеш от коментар 3) изчисляваш колко килограма си. Лесно и точно.
Сега сериозно, просто отиди в някой фитнес и поскай да се измериш, едва ли ще ти откажат, в най-лошия случай да ти се наложи да дадеш един лев бакшиш на треньора.
Относно отслабването и храненето. Не е нужно да ядеш, каквото (това е по-трудно, когато си дете), но най-вече колкото родителите си. Просто им казваш: "Аз съм друг човек, друг организъм и моите хранителни потребности не са, като вашите". Те, ако са хора ще те разберат, но дори и да не те разбират, едва ли ще те хранят насила с лъжицата в устата, както се хранят бебетата. Просто трябва, ако се налага, да бъдеш по-твърда с тях, като довод можеш да изтъкнеш здравето си. Няма родители, които да искат децата им да са болни.
Другите коментари са ти казали за упражненията и планка. Аз лично не обичам никакви силови упражнения, защото съм доста слаб и ми изисква много усилия, а полза няма да имам. Не живеем в джунглата или в САЩ, където има банди и трябва да си як, за да се защитаваш и да всяваш респект. Но много обичам да тичам и това ми е напълно достатъчно. Ходя и с колело на работа, ама това не го броя за активност, защото е много кратко, като времетраене (10-ина минути). С тичане тренираш доста мускули (не само на краката), дори и коремните. Можеш първоначално да започнеш с къси дистанции (до 3 км), с умерено темпо до около 7 мин/км. След това постепенно да увеличиш и разстоянието до 5 км и темпото до 6:30 - 6:40 мин/км. Това ако го правиш три пъти в седмицата ще ти отнема с загрявката и разтеглянето около 30-40 минути, резултатите ще станат видими след месец, два (ако се храниш умерено). След това можеш да започнеш и интервални натоварвания. Хубавато на тичането е, че е безплатно (необходими са само едни маратонки), докато ако ходиш на фитнес ще трябват и пари. Същото важи и за планковете, коремните и лицевите - можеш да ги правиш привечер у дома на пода.

P.S. "Мама е дебела, донорът ми на сперма е дебел,...". Много хубав израз за баща ти, нямам думи. Ако някой ден детето ми се обърне към мен така, сигурно ще го изгоня от нас (поне за няколко дни, докато му дойде акъла). Не ви знаем в какви отношения сте, ама така да говориш не върви, особено пък публично. Каквото става в семейството, си остава в него.
Да не говорим, че така написано, означава че донорът е дал сперма на тебе, а не на майка ти.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 435f9430d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ще ти кажа просто да отидеш на диетолог, но преди това поговори с вашите, обясни как се чувстваш. Няма как да не те разберат, ако седнеш и поговориш с тях като голям човек. И не само хляба трябва да спреш, но какво трябва и не трябва да ядеш най-добре ще ти го обясни диотолога. Успех!
П. С като ходиш на диетолог се мериш всеки път там, има кантар

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 81890aa260
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Хора, от всичко написано се вижда, че момичето няма мноо големи финансови възможности, още повече за да си позволи диетолог и някакви супер храни.
Здравей! Важно еотносно храната да избягваш т.нар. бързи въглехидрати - белия хляб, захарта, шоколадите, чипа и т.н. Опитай се да поговориш с вашите и за начало да ги убедиш да купуваат пълнозърнест хляб - засища повече и е по-полезен. Има доста вкусни видове и не са по-скъпи от белия - до 1,50лв са. Моят личен избор е хляба с лимец на Добруджански хляб.
Яж плодове и зеленчуци. Взимай си за училище поне по 1 плод, направи си от вкъщи сандвич с пълнозърнест хляб, чушки, яйца, сирене и кааквото то харесва. Храни се често, но по малко. Вечер гледай последното хранене да е по-леко, без тежкки рани и поне 2 часа преди лягане. Прави си упражнения вкъщи. Започни внимателно, полека например с клекове - 3 серии по 10, след няколко дни увеличаваш постепенно броя на повторенията. Ходи пеш по 3-40 мин. най добре след вечеря, но и по другото време става. Прави коремни преси - те ще укрепят мускулите на корема. Няма веднага да се сдобиеш с плочки, но трябва да започнев от някъде. И лицеви опори - важи същото равило за повторенията. Планковете са гадни, да. Когато позаякнеш започни по малко да ги правиш. (ако искаш) :) Прави неща, които са ти приятни,по начин, който ти допада. Танцувай.
За претеглянето - имаше едно време едни баби с кантар из градовете, където за стотинки може да се претеглиш ;). Ако имате мед. сестра на училище - и там може.

И пиши пак - за да ни кажеш резултати и да помогнем с още съвети. :)

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 59036d9f83
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Съветът на 8 да правиш коремни преси, не е добър. Коремните преси създават множество проблеми на гръбначните прешлени и тазобедрените сухожилия и мускули. За стегнат корем- коремен вакуум (Stomach vacuums) виж на Ютюб, както и много комплексни упражнения за цялото тяло. Прави високо интензивни интервални тренировки. Напр. спринтове (20 сек и 1 мин и половина почивка, 4 от тези, 3 пъти в седмицата).
Виж следните канали на Ютюб:
Calisthenicmovement
ThenX

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker