Как да кача кг? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Как да кача кг?
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1156 пъти
Здравейте мили хора! :)
Пише ви момиче на 25г, което от край време има проблем с килограмите... Още от малка ми е трудно напълняването, имало е случай в който лекар ми е казвал че съм тръгнала към анорексия, ноо това беше отдавна. Та както и да е, в момента съм 46/47кг, (165см ако има значение) Миналата година се тъпчех с протеини на прах и бях стигнала до 52кг. Чувствах се уникално, имах хубаво дупе, дрехите ми стояха по друг начин, в лицето не бях толкова впита, абе както казах чувствах се уникално. Едвам ги качих тези кг с годините иии дерматоложка ми каза да си променя режима (Заради акне) и за няма и седмица свалих 6кг. Щом усетих че съм надолу веднага си продължих с мойто си предишно ядене.
Спортувам през ден, дигам тежести, не правя кардио и ям всевъзможни боклуци от типа - пържено, мазно, сладко (Мнооого сладко) и пак нищо. Седя си на 46кг и не качвам нито един кг. Пробвала съм и с броенето на калории (Приемам повече от колкото изгарям) и за съжаление отново нищо. На скоро една мацка във фитнеса ме светна за някаква хранителна добавка, която предизвиквала апетит. Въпреки че имам такъв, бих пробвала и от тях. Вече прибягвам към какво ли не, пия и протеини тип гейнъри... Просто ми омръзна да се гледам в огледалото и да виждам само кокали и всеки втори да ми обеснява колко съм отслабнала :( Не живея за чуждото мнение, но и то ми влияе допълнително...
Някой има ли мнение за витамини които предизвикват апетит? Или някакъв съвет за качване? Искам си изгубените 5-6кг :(

Благодаря ви,
Бъдете здрави! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 29 дни
hash: 17fa022942
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Включи ядки - само от 2 пакетчета по 100 грама в зависимост от ядките имаш между 1000 и 1400 допълнителни калории дневно. Също сушени плодове, пълномаслени млечни продукти. Кашкавали, топени сирена, маскарпоне, разните филаделфии, йогурти, кремчета, мусове. Хранителни добавки като бирена мая на таблетки предизвикват увеличаване на апетита.
На салатите добавяй допълнително зехтин или олио - една супена лъжица са ти още допълнителни 100-120 калории. Кафето с мляко, добавена сметана и захар - едно мазно капучино ти вкарва доста допълнителни калории, както и сладките млечни шейкове. Сладоледът също. Хумусът е високо-калорична храна. Фъстъченото масло пък направо заема челна позиция :) Можеш да го мажеш върху резенчета ябълка или банан или да добавяш към киселото мляко.
Следи си калориите на ден - просто няма как да вкарваш повече отколкото изгаряш и да не пълнееш.

 
  ...
преди: 3 години, 29 дни
hash: 2936768fb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Като ядеш.

 
  ...
преди: 3 години, 29 дни
hash: 61b782e325
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Виж сега, мога да те посъветвам 2 неща,но ти дали ще се съгласиш с тях, вече си е твоя работа. Аз имах същия проблем като теб, дори сме еднаква височина, но аз бях 43 кг. Като теб се тъпчех с всевъзможни боклуци ,пържено, мазно, вредно,но нямаше ефект, защото порциите не бяха големи,нямах апетит,че да ям големи порции. Нямах гърди, нямах дупе, абе нищо. Бях като една дъска. В живота обаче нещата се преобръщат. Случиха ми се кофти неща и опрях до антидепресантите. Не са толкова страшни колкото ги описват. Напротив, даже са си добри. Започнах да ги приемам и станах една спокойна, весела, отвори ми се апетит и за 2 години аз станах 60кг. Не си представяй буренце. Имам огромни гърди, голямо дупе, стегнати крака,направо се преродих. Обаче не всеки е готов да прие антидепресанти. От тях не се пълнее,пълнее се от апетита който отварят. Това ти беше първи вариант. Втори вариант е да разбереш как да вдигнеш нивото си на инсулин. При изследванията той е между 2 и 24 като стойност. Ако успееш да го вдигнеш до 20 се отваря голям апетит и имаш ефекта който искаш. Въпросът е да успееш. Той се вдига от въглехидрати в големи количества. Картофи под всякаква форма 3 пъти дневно като трябва цяла купа да можеш на едно хранене да изядеш. Много ориз ама много и хляб също много. Наблягай на дюнери,пици, сосове, мак доналдс, тестено всякакво-баници,тутманици, сиренки. Палачинки много. Като цяло хлябът и картофите правят играта. Те ми помогнаха да кача. Успех !

 
  ... горе^
преди: 3 години, 29 дни
hash: 02421115ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Към номер 1, естествено че може да вкарва повече, отколкото изразходва калории и да не напълнява... казва се метаболизъм и се ръководи от щитовидната жлеза! Момиче иди си провери т3 и т4 при ендокринолог! Спортувай и се храни здравословно, не се тъпчи с боклуци, след време да не ревеш от инсулинова резистентност, която впрочем се наблюдава в 80% от населението! Успех и не си давай зор!

 
  ...
преди: 3 години, 28 дни
hash: 08c5f6ff98
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Спри да тренираш и се храни с хлебни изделия. Явно като тренираш изгаряш повече калории от необходимото, отколкото приемаш... Такъв ти е метаболизма.
Аз пък имам обратния проблем имам едни 10 кг. излишни, ще се радвам да споделиш как отслабна 6 кг. за седмица. :)

 
  ...


...
преди: 3 години, 28 дни
hash: e34d7ed9f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Точно както казва номер 4. е! И закона за запазване на енергията си важи, просто тази енергия се превръща в топлина и се освобождава или се използва за обновяване на клетки и др.
Номер 4., ако си достатъчно запознат(а) по въпроса и видиш коментара ми, можеш ли да ми дадеш съвет: Хормоните на щитовидната ми са в норма, но когато ТСХ е по-високо съм безенергична и депресирана, а когато е по-ниско кипя от енергия и отслабвам. Как мога да му повлияя? За съжаление спорт и здравословно хранене отпадат, защото имам хипоталамична аменорея. Просто за в момента отпада като вариант.
Има ли друг начин да му повлияя??? Благодаря!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker