Тремор и социална фобия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121374)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Тремор и социална фобия
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 899 пъти
Здравейте,

Имам силно изразен тремор и притеснение, когато още от времето, когато ми предстовше изнасяне на презентация в университета, когато трябва да се храня пред хора, когато изпитвам страх от някакво важно събитие. Не знам как да го контролирам, личи си, че съм притеснителна и треперя, не мога да се отпусна, усмихвам се да не ми личи толкова, но съм си притеснителна.. Пред приятелите ми, пред нови хора.. Мн често употребява малко алкохол и тогава нервната ми система се успокоява, треморът изчезва или мн силно намалява. Как да се справя? Хората обикновено като ме видят такава притеснителна и се чувстват като по-големи от мен.. Държат се малко по важно, понякога нагло.. Не искам да се чувствам така. Знам, че най-лесно човек се справя с проблема като се изправи лице в лице с него, но аз се поставям постоянно в такива ситуации и всеки път си треперя, нищо не се променя, не придобива никаква увереност. Изследвала съм хормони, щитовидната, всичко е наред.. Нямам някакви проблеми.. Понякога дори устата някак ми се схваща, не знам какво да кажа, а понякога се усмихвам и гледам да говоря повече, за да не ми личи притвнснеието, но ръцете пак ми треперят.. А ми се е случвало при силно вълнение и краката да са някакви треперещи, устата дори леко потрепва. Какво да направя, за да не се притеснявам.. Самата ми нервна система е някак по-лесно възбудима

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7fcc704054
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Аз съм същия. Нямам идея що се получава. Не пий кофеинови напитки щото още повече разтреперва. Ако се изчервяваш слагай фон дьо тен.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 186b40886c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   И аз съм такава. В училище положението беше най-зле, след това в университета нещата бавно започнаха да се подобряват и към края може да се каже, че претръпнах и постепенно спря да ми пука . Но на ново място и сред нови хора си останах притеснителна и мълчалива. Това е част от мен, която съм се примирила, че няма да изчезне и съм я приела. Въпреки това имам семейство и работа (от вкъщи). Просто бъди усмихната, добронамерена, приятелски настроена и помагай на хората - това се оценява. А с другите особености в характера се свиква. Който те харесва, ще те приема такава, каквато си, а ти с времето ще се отпуснеш. Няма да ти давам съвети какво да взимаш за успокоение, защото то трябва да ти дойде отвътре. Просто осъзнай, че на другите не им пука за теб (в добрия смисъл - че не забелязват дали и защо си притеснена) и животът ти ще е много по-лесен. Просто трябва да претръпнеш в ситуации с напрежение и говорене с много хора и нещата ще си дойдат на мястото.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ac61cd4506
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Опитай онова, което правят Морските тюлени в моменти на стрес: Box Breathing.

Това е вид дишане, което успокоява нервната система. Прави се по следния начин: вдишваш 4 секунди, задържаш 4 сек, издишаш 4 сек, задържаш 4 сек. Времето (4сек) не е важно, може да бъде 3,5,6...; важното е да се спазва продължителността (напр. 3-3-3-3).

На помощ могат да дойдат безплатни апликации на смарт телефоните, които да отчитат времето. За iPhone, примерна е Oak. Там има Box Breathing под категорията дишане.
Друга идея е часовник със секундарник и да избереш 5 секундни интервали, така е лесно за изпълнение.

Това е ефективна техника, защото променяш психиката, върху която нямаш контрол, с физиологията (също нямаш контрол), чрез дишането (имаш контрол). Пътят е Дишане-> Физиология-> Психика

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 14d8f6a6dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Изпий магнезий Б комплекс. Направи един курс примерно по едно на ден в рамките на една седмица и виж как се чувстваш .

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker