Бележка за карантина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121291)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14371)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Бележка за карантина
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 746 пъти
Здравейте! Преди 3 дни започнах да се чувствам отпаднала, а вчера сутринта вдигнах и температура. След направен тест за коронавирус(отрецателен) се прибрах. Днес започнаха да ми избиват петна главно по корема и шията, които после се превърнаха в дребни пъпки, пълни с прозрачна течност. Тъй като като малка не съм боледувала от Шарка, веднага звъннах на личния си лекар и споделих опасенията си. Отидох на преглед, където бързо ми беше поставена диагнозата Варицела.
Вече идва и време за въпросът ми - тъй като живея в сграда, в която си помещава детска градина и споделих поджзринията, че съм се заразила оттам, личният лекар ми каза, че съм длъжна да залепя на входа бележка, която написа - че в сградата има болен от Варицела и че съм в карантина до 13. 10(14 дни), през които ми каза, че не трябва да излизам, защото до пълното завяхване на мехурчетата ще съм силно заразна. Но не искам да слагам това съобщение и всичките ми съседи да знаят, че съм шаркава, длъжна ли съм да го лепя във входа?

Честно казано и не знам как ще издържа да съм болна цели 14 дни с висока температура, отпадналост и много много пъпки. За един ден вече имам доста мехурчета и тепърва ми избиват червени петънца, имам много да чета за тази гадна болест...

Направо ще си позволя и да попитам - понеже джипи-то ме предупридш да ни смъквам темпиратурата, ако не е много висока, за да ни подтискам борбата на организма с вируса, има ли начини да обликчавам някакси отпаладността ми, защото имам ли над 38 градуса съм като парцал.
Изписани са ми и мазила срещу сърбеж, но има ли такива а по-бързо завахване излекуване на пъпките?

Благодаря за отделеното време!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: be914c6f14
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   В никакъв случай не си позволявай да ги тормозиш да съхнат по-бързо!!! Опасно може да бъде включително за живота ти, те трябва да си избият добре, напълно и да си мине целият процес! За температурата също е прав, така имунната ти система се бори и образува защита за в бъдеще!
Трябва да ти избие една по-голяма "майката" не я пипай, не я чеши, не я дразни! На мен ми беше избила на врата, почти в началото на косата, бях постоянно замаяна, със замъглено зрение и болки там. Но лекари казваха, че мястото е лошо, но е добре, че е избила, иначе е можело да избие пак, но навътре в главата..
На мен ми препоръчаха чаша топло червено вино за да избие по-бързо и напълно, така и стана.
Не дишай изпарения, нито прах! Не яж тежки вариа през това време- боб, зеле т. н Пий повече течности от обичайното!
Ако си стоиш в къщи няма защо да слагаш бележката. Ако ще излизаш обаче за разходка поне, задължително в кола... слагай си ръкавици, слънчеви очила и задължително да те води човек прекарал варицелата.
Мен ме разхождаше мъжът ми с колата следобедите, че откачах затворена в къщи. И мен ме пипна неподготвена, мислех, че съм я прекарала, явно не. Лепнах от дете на приятелка, поне в тия дни ми го водеше да си играем :)))) и ме разсейваше малко.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker