Ще мога ли да забременея без проблем ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121363)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14384)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Ще мога ли да забременея без проблем ?
преди: 2 години, 5 месеца, прочетена 1491 пъти
Здравейте. Аз съм момиче на 21 години. Пиша ви, защото искам да споделя проблема си с вас и да чуя вашите съвети. Проблемът е свързан с месечния ми цикъл. Имам нередовен цикъл или по-точно нерегулиран. Случва се понякога да ми закъснява с по 1 - 2 седмици, но има и месеци, в които ми идва с няколко дни по-рано, но по-често закъснява. Има и периоди, в които няколко месеца поред ми идва на една и съща дата, но са по-редки. Имам периоди от тази година, в които цикълът ми беше редовен в продължение на 4-5 месеца, а след това се измества със закъснение. В началото на годината цикълът ми беше горе-долу редовен в продължение на месеци, а през лятото се измести с 2 седмици напред, и след това 2 месеца поред ми идваше на една и съща дата, а миналия месец ми закъсня с 5 дни.. и в момента ми закъснява в 3 дни. Знам, че е нормално да закъснява с 2-3 дни, но при мен понякога закъснява със седмица или с две дори (но по-рядко с две). Чувала съм, че има доста момичета с този проблем, но аз имам цикъл още от 13 -годишна и би трябвало цикълът ми отдавна да се е регулирал и се притеснявам. Имам една приятелка, която учи медицина и съм се съветвала с нея относно този въпрос и тя ми е казвала, че попринцип е нормално цикълът да измества датата си на всеки 6 месеца, само че при мен това се случва за по-кратко време... Имала съм и периоди, в които дори ми е прескачало с 1 месец, но са били много редки и то още в началото на менструацията ми, но за последно така ми прескочи преди 2 години и оттогава насам не ми е прескачало. Не знам дали това е сериозен проблем, тъй като цикълът ми идва всеки месец, но просто идва на различни дати. Искам да Ви попитам, ако и за в бъдеще е така дали това ще окаже влияние на зачеването и ще мога ли да забременея? Аз все още не искам дете, но разбира се рано или късно ще се почувствам готова и бих искала да знам още от сега... Не съм си правила тест за овулация все още, тъй като за момента не ми е нужно, но все пак дори не знам как ще мога да изчисля овулацията си, ако цикълът ми продължава да бъде нередовен. А възможно ли е при това и овулация да нямам? Искам да отбележа, че не се подлагам на стрес, животът ми е спокоен, тъй като знам, че стресът забавя цикъла и явно причината е някаква друга. Също така нямам здравословни проблеми, четох и че тютюнопушеното може да бъде причина... да, аз пуша цигари, но не прекалявам, пуша най- много по 7-8 на ден, което според мен е нормално (и не пуша цигара след цигара, а паля през около 2 часа)... както и да е... Въпросът ми е към всички майки и бъдещи майки, които са били в моето положение, също като мен с нерегулиран цикъл... Вие имахте ли проблем със зачеването? Ако сте имали същия проблем като моя как се справихте и колко време Ви отне да забременеете? Просто ми става притеснено като се замисля дали ще имам проблем със забременяването заради цикъла. Много ще се радвам да чуя споделите, защото за мен това е важно.. Бъдете здрави! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 5 месеца
hash: b27b2057dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Спри се, бе момиче. С този начин на мислене, разсъждиния и вменяване и да няма, ще си създадеш проблем. Тестове за овулация. Хора разберете, че диагнозата неуточнен стерилитет е причина именно от безумни разсъждения, какво евентуално ще стане и самовнушения. Когато решиш да имаш деца, просто прави секс без тестове, сметки и т.н. И не чакай да станеш на 40, защото това е втория мит, за масова и безпроблемна бременност на 40. Това, че познавате някоя жена, на 40 да има дете, не значи масово.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 9f1ab88808
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   За да забременееш, трябва яйцеклетката ти да се свърже със сперматозоид. За да стане това трябва да отделяш яйцеклетки от яйчниците и някой мъж да ти го нашмули, когато яйцеклетката е излязла оттам. Цикълът включва и отделянето на яйцеклетки от яйчниците, значи щом имаш цикъл, ще забременееш, ако правиш секс в точния момент. Не бой се. Това че не е редовен, нищо не пречи за забременяване. Просто няма да знаеш кога точно си в овулация. Ще правиш секс секи ден няколко дена поред, когато подозираш че си в овулация и ще стане работата. Лесно е.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: dec5212925
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Авторката: Забравих да вметна една малка подробност, която не знам дали е от значение, но все пак ще я споделя... Имам и бяло течение. То винаги е присъствало в живота ми още от 11-12 годишна го имам и е почти всеки ден. Макар, че държа на хигиената си и се къпя всеки ден, дори понякога по 2 пъти на ден. Бялото течение не ме е притеснявало до сега тъй като го имам от малка, а и съм чувала, че има най-различни видове течения, но аз освен бяло прозрачно не съм имала друг вид. (и няма миризма) А и освен това ми тече по много малко и най-често съм го забелязвала няколко дни преди да ми дойде. (знам, че и при повечето момичета е така). Относно бялото течение - възможно ли е и това да бъде проблем при зачеването, въпреки това, че не ми тече обилно количество, но все пак го имам постоянно?
А за цикъла забравих да кажа, че нямам други проблеми с него, освен че е нерегулиран. Цикълът ми е нормален - с нормално кръвотечение и продължителност 6-7 дни. това никога досега не се е случвало да ми идва по 2 в месеца.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 475a7a3966
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Съветът ми е да посетиш гинеколог за консултация. Ще получиш най-меродавно мнение.
На твоите години имах цикъл с различна продължителност и имам деца.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: a9f9aa6143
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Трябва да ходиш на гинеколог минимум един път годишно вместо да пишеш по форуми. Така си гарантираш, че си здрава. Другото е нехайство и мързел от твоя страна.

 
  ...


...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: d3e696a2e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Твоят случай ми напомня за приказката с неродения Петко. Имам няколко въпроса към теб преди да коментирам темата със забременяването, които се отнасят към нерегулирания цикъл. Какво е теглото ти първо - често при поднормено тегло се среща не просто нерегулярна, но и нередовна менструация. И също водиш ли редовен полов живот? Някои от четящите може да отбележат това като "глупост", но това според мен е от голямо значение, хормоните си се балансират и нервната система също. Също така е важно да се спомене и за варирането на продължителността на цикъла при всяка една от жените и влиянието на външни фактори върху него. Например ти може да водиш спокоен начин на живот, да се грижиш за себе си, но смяната на сезона и на климата да ти влияят повече, отколкото предполагаш.
Зачеването в твоя случай според мен може да бъде затруднено заради това, че не е редовна датата на овулацията ти. Но това не бива да бъде възприемано от теб като проблем. И също, дори при жени с редовен цикъл, може да се говори за проблем със зачеването едва след една година редовни опити за забременяване. Под редовни опити нямам предвид по календар един път незащитен полов акт по време на овулация.
Това, за което можеш да се грижиш и да обръщаш внимание в момента, не е евентуален бъдещ проблем със зачеването, а най-обикновените профилактични прегледи при гинеколог. Следи за женското си здраве поне веднъж годишно, и съм сигурна, че всичко ще бъде наред, ако и ти го възприемеш по този начин.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 69310fd992
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Отивай на лекар да не стане късно, струва ми се, че имаш СПКЯ и да това води до безплодие!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker